“Overheid is grootste producent nepnieuws”

Screenshot_213

(Door: Eric van de Beek)

Cees Hamelink (foto), emeritus hoogleraar internationale communicatie, vindt dat overheden en journalisten de hand in eigen boezem moeten steken in plaats van anderen te beschuldigen van nepnieuws. En mediaconsumenten moeten zich kritischer opstellen.

U adviseert geen NOS Journaal meer te kijken. Waarom niet?

“Als je het NOS Journaal kijkt om te weten wat er in de wereld gebeurt, dan is het zonde van je tijd. Er zijn tegenwoordig zoveel alternatieve bronnen, die veel informatiever zijn. Zoals de website Other News van Roberto Savio, de voormalige baas van Inter Press Service (IPS). Hij attendeert op interessante artikelen uit de wereldpers, en schrijft ook zelf prachtige analyses. Dan kun je beter dagelijks één zo’n artikel lezen, dan naar het NOS Journaal kijken. Het biedt je meer greep op de werkelijkheid en het blijft ook beter hangen. We deden vroeger wel onderzoek naar wat mensen opsteken van het NOS Journaal. We vroegen dan: “Wat herinnert u zich te hebben gezien?” Het enige wat  mensen zich dan vaak bleken te herinneren was het weerbericht.

Lees verder>>>
(h/t “Thoth”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, NOS, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Overheid is grootste producent nepnieuws”

 1. Elisah zegt:

  Echt nieuws,
  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/van-alle-west-europeanen-kanten-belgen-zich-meest-tegen-migratie-een-belg-op-de-drie-voelt-zich-vreemde-in-eigen-land~aa93cd2f/
  Van alle West-Europeanen kanten Belgen zich meest tegen migratie: één Belg op de drie voelt zich vreemde in eigen land
  Door de aanwezigheid van de islam voelt 37 procent van de niet-moslims zich hier niet meer thuis. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Morgen (zaterdag) groot vissersprotest IJmuiden -> Amsterdam tegen desastreuze nieuwe EU-regels. https://www.facebook.com/EMKvissers/posts/460259967736608

  Like

 3. Eric zegt:

  Ten dele correct, maar hij is wel links en eurokritisch is, zoals Novini links en eurokritisch is. D.w.z. de Russen verdedigen, dat wel, maar wat tegen beter weten in nog steeds ‘extreem-rechts’ genoemd wordt wordt in die hoek ook weggezet of in het betere geval wordt erover gezwegen. Dus slechts deels objectief, deels vooringenomen.

  Like

 4. Peter zegt:

  Televisie kan zo het raam uit , voor propaganda en belastingheffen ,daar zijn de burgers nog goed voor .

  Geliked door 2 people

 5. Pingback: Nepnieuws: De BRON, graag. | toodlessss

 6. Wolf zegt:

  Hmmmm, Als die ‘professor’ de extreem vuil linkse NEP rommel van VK, Parool , Trouw en NSB handelsblad elke dag leest dan heb ik GEEN feducie meer in die man en blijf dus sceptisch.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Een ‘overheid’ is de grootste vijand van een vredelievende mens die rechtvaardigheid zoekt.

  Geliked door 3 people

 8. Republikein zegt:

  Oh, het weerbericht, de code geel voor het barbequeweer zijn ingetrokken.
  Moregn vertrekken er weer duiven uit Zuid Frankrijk, hou de lucht goed in de gaten.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Gelukkig hebben we die altenatieve bronnen zoals. Egbert Bron enz. enz. enz.

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  Vandaag de dag zijn er duidelijke paralellen met de tweede wereldoorlog. Toen las men alleen maar nepnieuws in de kranten zoals; Duitsland overwint op alle fronten, terwijl de mof jacht maakten op diegenen die zich bezighielden met illegale blaadjes die in het geniep huis aan huis bezorgd werden. Op een gegeven moment moesten de Nederlanders ook hun radio inleveren, bang als de mof was dat men het echte nieuws te horen kreeg. Men riskeerde zijn leven als men de instructies niet opvolgde. Vandaag de dag filteren zowel YouTube alsmede Facebook en Twitter hun berichten. Diegene die het echte nieuws willen brengen, word zonder pardon een blijvende ban opgelegd . En het zal ook zo lang niet meer duren eer alle vrij nieuws-sites op internet verboden gaan worden. Grote vraag is en blijft; Waarom word niemand wakker, en blijft men alles maar pikken, en blijft men de linkse politiek maar steunen die al zoveel onheil aangericht heeft. Zelfs een blind paard kan nog zien dat een catastrofe onvermijdelijk er aan zit te komen. Je hoeft niet zo bijster intelligent te zijn om te beseffen dat je een verhaal nooit van EEN kant moet horen, maar altijd van BEIDE kanten. Nederland kennisland ? Vergeet het maar ! Er zijn zowat overal scholen voor, maar er is geen een school waar mijn het vak levenswijsheid kan leren !

  Geliked door 3 people

 11. bozeoudeman zegt:

  Nep nieuws is vandaag weer eens bewezen door de nep journalistiek zelf. Vanaf 2015 is ons door onze nep journalisten verteld dat al die Syriërs professoren, tandartsen, chirurgen, advocaten, notarissen en wat voor meer geleerde psych-en andersoortige logen nog meer waren. Nu na drie jaar staat een klein zinnetje in een stuk: Uit het SCP-rapport blijkt dat Syrische statushouders in Nederland minder hoog zijn opgeleid dan in de media vaak wordt gesuggereerd’
  Vervang wordt door werd, wat dat werd het. Dit was een van de argumenten waar linkse en liberale fascisten op hamerden om de weerstand tegen deze invasie bij gewone burgers weg te nemen. Ze met leugens te bedriegen dus.
  Nepnieuws dus, of beter gezegd klinkklare leugens, maar dat wisten we al vanaf het begin. De vraag is wanneer de rest van Nederland eens doorkrijgt aan een stuk door te worden belogen door de linkse en liberale fascisten, die op deze manier er doorheen jassen wat zij ook maar wensen. Alle leugens die vanaf 2015 zijn verkondigd zijn allemaal doorprikt maar de leugenaars gaan gewoon verder met liegen omdat er geen fatsoenlijke onafhankelijke pers in dit land bestaat.

  Geliked door 1 persoon

 12. Die steekt zijn nek uit. Voorzichtig want er lopen zeer verwarde mannen rond.

  Like

 13. Petra DeBoer zegt:

  Niet alleen overheden produceren nep nieuws maar ook de media. Media neemt daarnaast vaak klakkeloos nieuwsberichten over van Reuters, het ANP of andere nieuwsdiensten. Daarnaast word veel nep nieuws gemaakt om maar klicks op hun site te hebben want dat levert geld op qua advertentie’s die op hun sites staan.

  Like

 14. Jan zegt:

  Voorbeeld van nepdiscussie in Duitsland aangezien de stelling gelogen is:
  Frank Plasberg widmet sich in seiner Talkshow-Runde dem Thema “Trumps Wahlkampf: Land spalten, Macht retten?”

  “Ein Wahlkampf der Wut und des Hasses: Donald Trump hat die Vereinigten Staaten tief gespalten. Kann Trump seine Macht so sichern? Wird er Freund und Feind dann noch härter in die Mangel nehmen? Und droht die Methode Trump auch in Deutschland?”
  https://www1.wdr.de/daserste/hartaberfair

  Het was niemand minder dan de psychopaat Hussein Obama die ellende over Amerika uitstortte en de rassenhaat aanwakkerde, haat tegen iedereen die geen moslim en socialist is

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s