SCHEEFPRAAT

Screenshot_2

(Door: Petra de Geus)

De islamisering-machine draait op volle toeren. Een “verwarde man” steekt mensen neer in Den Haag, de derde islamitische aanslag in Nederland alweer. Hij gaat een proces aanspannen tegen Parnassia, want o ja, is zelf slachtoffer. Een paar dagen later steekt een andere “verwarde man” mensen neer in Parijs, het is Ramadan. Van achter het bloed gaat de dagelijkse islamisering door in de vorm van de grote demografische transitie, een in de media nauwelijks opgemerkte Declaratie van Marrakesh en een fotoverbod van de EU. Ondertussen heeft Engeland zich definitief bekend tot politiestaat door in recordtijd Tommy Robinson op te sluiten, omdat hij een reportage maakte over een islamitisch pedofielen- en verkrachter-netwerk in Leeds, dat de regering van May graag onder de pet wilde houden. Op de achtergrond een coup van de EU in Italië, waar een EU-sceptische econoom geen minister van Financiën mocht worden. In Luik een nieuwe islamitische aanslag en Iraanse raketten vanuit Gaza afgevuurd op Israël.

De Franse filosoof Bruckner merkte onlangs op dat je het fanatisme niet alleen met kogels kunt doden, want dat het ook gaat om een gevecht tussen ideeën. Het gevecht begint met de zaken bij de naam te noemen. “Wie zich meester maakt van de woorden, heerst over onze geest en kan de leugen in het hart van de taal onderbrengen”. Vanwege deze invalshoek van de woordkeus wil ik stil staan bij twee woorden die vaak worden gebruikt: de No-Go-Zone en de parallelle samenleving. Want wat wordt er nu eigenlijk met deze begrippen bedoeld?

De No-Go-Zone is een recent begrip en wordt gebruikt voor buurten waar de veiligheid van de burger niet automatisch is gegarandeerd, zoals dat in een rechtsstaat zou moeten. In Frankrijk zijn er recentelijk 751 van dit soort zones gedefinieerd. Maar andere landen kennen ze ook, met name  Zweden, Duitsland en Engeland. Wat wordt er nu precies bedoeld, want er wonen toch mensen, mensen die als burgers worden gezien? No-Go-Zones zijn wijken waar de autochtone bevolking niet welkom is. Het zijn buurten die door moslims worden geclaimd als “hun buurt”. Dit wordt duidelijk gemaakt door vijandigheid tegen bijvoorbeeld politie of hulpdiensten, maar ook tegen politici, en soms is er sprake van een sharia-politie, dat wil zeggen een eigen islamitische ordedienst volgens de regels van de sharia. Het is dus niet zo dat niemand daar mag komen – de buurt is opgeëist als islamitisch territorium. In feite is het een stuk bezet of gekoloniseerd land, waar de wetten van het gastland niet gelden, het is veroverd gebied. Het woord No-Go-Zone mag weliswaar een wijze raad inhouden, want het is wijselijk je er niet te vertonen, maar qua betekenis geeft het een volstrekt verkeerde boodschap af. In de No-Go-Zone wonen mensen die vinden dat ze zich niet hoeven te voegen naar de wetten en gebruiken van het gastland. Ze hebben er schijt aan – ze zien het als hun veroverde gebied, dat ze graag zullen verdedigen, het zijn enclaves. Het gaat hierbij altijd om moslims; de conclusie is daarom gerechtvaardigd dat No-Go-Zones dus islamitische enclaves zijn.

Het begrip parallelsamenleving wordt gebruikt voor het verschijnsel dat veel moslims niet willen integreren in het gastland en (mee)werken aan de opbouw van een alternatieve, eigen infrastructuur. Met het begrip parallelsamenleving wordt de illusie gewekt dat er naast de infrastructuur van het gastland een gelijkwaardige infrastructuur voor immigranten of moslims zou bestaan. Maar dat is natuurlijk geen weergave van wat er in de praktijk gebeurt. Wat er gebeurt, is dat de cultuur van het gastland “voor iedereen” toegankelijk moet zijn en dat daar continu concessies gedaan moeten worden aan de (islamitische) immigranten. De cultuur van het gastland ligt permanent onder vuur, of het nu gaat om gescheiden zwemmen, halal eten, advertenties of de naamgeving van christelijke feestdagen.  Maar de parallelle samenleving, de samenleving van de immigranten, is niet in gelijke mate toegankelijk voor de autochtonen. Sterker nog, die is totaal niet toegankelijk en onttrekt zich ook voor een groot deel aan de waarneming van de autoriteiten. Kortom, waar het begrip parallel een zekere mate van wederkerigheid veronderstelt, is die in werkelijkheid totaal afwezig. Het begrip parallelsamenleving betekent dat de cultuur van het gastland wordt afgebroken, terwijl tegelijkertijd een afgeschermde islamitische cultuur wordt gevestigd. Met andere woorden, net als de No-Go-Zone is het begrip parallelsamenleving een signaal van de vorming van een enclave, ofwel veroverd gebied. Deze begrippen tonen een dualisering waarbij de cultuur van het gastland verliest en de islamitische enclave wint. Deze begrippen suggereren een wederkerigheid die er niet is, het is eenzijdigheid, eenrichtingsverkeer, apartheid. Met andere woorden, volgens Bruckner, via dit soort woorden worden de leugens in ons hart gelegd.

Een andere manier om deze begrippen te benaderen, is om te kijken wat er demografisch gebeurt. Het is bekend dat in sommige van deze wijken de Joden vertrekken, vrijwillig of gedwongen. Kortom, de No-Go-Zones worden “Judenfrei” gemaakt. Volgens het oude islamitische credo “eerst de zaterdagmensen, dan de zondagmensen” zijn daarna de christenen aan de beurt. Wanneer de zones ook “Christenfrei” zijn, is het proces van islamitische apartheid weer een stap verder voltooid. Met andere woorden; No-Go-Zones en parallelsamenleving zijn islamitische enclaves, het zijn strategieën van annexatie en kolonialisme. En terwijl de Gutmenschen bezig zijn om de Volkenkundige musea te “dekoloniseren”, worden de gastlanden nu zelf gekoloniseerd, niet eens met geweren, maar door massa-immigratie en kinderwagens. Wie daar iets van vindt, wordt weggezet als racist, Nazi, islamofoob, tokkie, boze oude man of populist.

Wat voor toekomst gaan we tegemoet met deze No-Go-Zones en parallelsamenlevingen? De No- Go-Zones nemen toe in aantal, in grootte, in onbereikbaarheid en haat, in gewelddadigheid en bewapening. Er zal een moment komen dat hele steden islamitische enclaves worden en daarna belangrijke delen van districten, provincies of departementen. Het geweld zal toenemen en op zeker moment zullen we de situatie bereiken waarop de overbelaste politie het geweld niet meer aan kan. Dat is waar onze kolonisatoren het op hebben voorzien. Het is de vraag welke geweldscenario’s zich zullen ontvouwen: Intifada, Libanon, IRA, Joegoslavië? Terugkerende ISIS- terroristen worden met open armen ontvangen.

Het leger en de politie, de instituten van het geweldsmonopolie, zijn grotendeels overbelast en onder-bewapend. De enige instantie in Nederland die zich aan deze malaise heeft weten te onttrekken, is de marechaussee. Deze instelling is de laatste jaren flink gegroeid en zij ziet er goed bewapend uit. Even voor de volledigheid; de marechaussee valt onder bevel van de Koning en niet van de regering. Er zijn ook al langere tijd plannen voor een EU-politiemacht. Daar lijkt de marechaussee goed in te passen. De nieuwe vraag wordt dan of deze EU-politiemacht de autochtone bevolking gaat beschermen of juist de islamisering verder door gaat drukken.

Dan heb ik het nog niet gehad over de gigantische kosten die de onvrijwillige islamisering met zich mee brengt. Al die uitkeringen en het hele asielapparaat er omheen moeten ook worden betaald. Door de gewone burger wel te verstaan. Natuurlijk zijn er bedrijven die profiteren van goedkope arbeidskrachten. Maar als we hen ook voor de kosten zouden laten opdraaien, zou het snel zijn afgelopen.

En dan is er de onvrijwilligheid waarmee dit proces zich voltrekt; de dwang die er vanuit diverse commissies van achter de schermen wordt uitgeoefend: iftar hier, iftar daar, de EU, hoofddoekjes bij de politie, corrupte Marokkaanse de-radicaliseringsambtenaren, dhimmicratische partijen zoals Groen Links en D66, arrogante Gutmenschen, een islamitische paus die de plotseling de hel afschaft en andere collaborateurs van onze vernietiging. Het is duidelijk dat er regie is, dergelijke processen die zich in alle West-Europese landen gelijktijdig afspelen? Dat kan nooit spontaan zijn.

Kort samengevat: de No-Go-Zone en de parallelsamenleving zijn versluierende begrippen. Ze suggereren een wederkerigheid die er niet is, het is apartheid – ze zijn symptomen van bezetting.

Om met Orwell te spreken: the religion of peace = war, diversiteit = islam; en van je eigen land en cultuur houden = hate. De evolutie van de vooruitgang in het licht van de islamisering – die terug wil naar de 7e eeuw – betekent verachterlijking. Ik wil niet gekoloniseerd worden! Er moet wat gebeuren.

Leve een Vrij Nederland!

Door:
Petra de Geus, mei 2018
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, Patriottisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

34 reacties op SCHEEFPRAAT

 1. Statler & Waldorf zegt:

  “Ik wil niet gekoloniseerd worden!”
  Wij zijn al gekoloniseerd.

  “Er moet wat gebeuren.”
  Er zal niets gebeuren omdat 80% van de bevolking het geen moer kan schelen.

  Geliked door 5 people

 2. fleckie zegt:

  Het zijn…….’ VEROVERAARS’ …die al …’stukken..land’ ….in…HUN. BEZIT… hebben!!!…met de imams als HUN … VAANDELDRAGERS. In…hun……moskeeen!!!

  Geliked door 2 people

 3. Elisah zegt:

  Goed en zeer helder geschreven, mijn complimenten Petra.

  Geliked door 5 people

 4. Marja zegt:

  Dank voor je heldere uiteenzetting. Ik wist dit al, maar het is altijd beangstigend om dit allemaal op een rij te lezen. Er moet iets gebeuren, maar er lijkt geen beginnen aan. En dan kijk ik alleen maar naar mijn naaste omgeving. Allemaal wegkijkers, ontkenners of “het zal mijn tijd wel duren” mensen. En dan heb ik het nog niet over onze “bestuurders”. Het is mij een raadsel hoe er zo veel slechte mensen bestaan. Zou er nou niemand zijn bij wie het geweten gaat knagen en zou er niemand zijn die zich slecht voelt om een heel volk uit te moorden? Echt, ik begrijp er niks van!!

  Geliked door 6 people

  • Elisah zegt:

   Dat heb ik dus ook Marja, hoe is het mogelijk dat er zoveel kwaadaardigheid bestaat, alle geld in de wereld zou me niet kunnen overhalen om mee te werken aan zo’n duivelse praktijken.

   Geliked door 3 people

   • Marja zegt:

    Mij ook niet Elisah. Net als jij zou ik hier nooit en nooit voor geld aan meewerken. Het is verschrikkelijk om dit mensen aan te doen. En daarmee bedoel ik niet die parasieten!

    Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Andere invalshoek: er zijn hier al duizenden aanslagen gepleegd door moslims. In elkaar rammen van homo’s, verkrachten, verhandelen en kapot trappen van meisjes, grove dierenmishandeling, uitzinnig geweld bij berovingen, Jodenhaat. Duizenden aanslagen, allemaal geheel of gedeeltelijk ontsproten aan het boek van de haat en de ideologie van de haat.
  Alleen wordt dit allemaal anders gebracht door de staatsmedia.
  Vaak hoor je dat er in Nederland nog geen grote aanslag is geweest, dus zijn wij op de goede weg………. Maar zoals bekend, de staatsmedia schotelen ons alles anders voor. Verwarde man hier,
  boefje daar. Het regent hier aanslagen, alleen de bom is nog niet ontploft op het station.

  Geliked door 7 people

 6. bozeoudeman zegt:

  Onderstreep alles, maar wat, waar en wanneer wordt dit achterlijke klootjesvolk hier wakker? In plaats daarvan lees ik weer van dat wicht -dat van Nederland ging scheiden omdat zij het zo moeilijk hier heeft maar nog steeds hier is en enkel meer macht heeft gekregen- een nieuwe jammerverhaal over meer kleurtjes die op redacties van kranten zouden moeten komen. De leeghoofden van namaak en carnival-socialisme zullen meteen wel massaal staan krijsen dat Nadia gelijk heeft, dat het schande is dat er nog steeds witte journalisten rondlopen in deze tijd, en dat het hoog nodig tijd wordt dat ook redacties tot ‘no go zones’ en ‘parallelle’ instituten van sharia worden omgetoverd. We zullen het helaas niet kunnen tegenhouden, de idioten die ons regeerden vanaf de jaren zeventig hebben dit doelbewust laten ontstaan. Pas als de echte apartheid voelbaar wordt voor de massa ingeslapen ‘witjes’ zal er misschien iets veranderen. Of de bom van onvrede moet eerder barsten in Italië of een ander Europees land waarna het ‘vooruitstrevende’ volk uit ‘gedoog’ en ‘gidsland’ Nederland ook durft.

  Geliked door 4 people

 7. bozeoudeman zegt:

  Wat de demografische kant aangaat, ik zie het hier gebeuren onder mijn neus. Amsterdam is al bijna een shariabolwerk met dank aan ‘links’. Ik kan mij goed herinneren hoe Amsterdam eruit zag in de jaren zestig en hoe snel daar verandering in kwam dankzij ‘linkse’ colleges. Zag ik op weg naar huis van mijn werk in de jaren zeventig nog een veelheid aan autochtone gezichten op mijn route naar West (Slotervaart en later Slotermeer/Geuzenveld), in de jaren zeventig begon dit te wijzigen en in de jaren tachtig leek die route te zijn overgeplaatst naar Ankara of Casablanca. Pas na mijn vertrek uit Amsterdam had ik in het dorpse waarin ik terecht kwam weer het gevoel in Nederland te wonen. Na de invasie van 2015 is dat gevoel ook hier verdwenen. Ook hier zie ik meer gezichten van wellicht toekomstige ‘verwarde personen’ verschijnen. Ook ben ik getuige van het sluipenderwijs veranderen van onze moraal. Sinds 2015 zie ik hier een ‘clan’ rondstappen. Het is een gezin, bestaande uit vier vrouwen en een man met inmiddels zes of zeven kinderen. Bijna ieder jaar zijn de vrouwen zwanger of minstens een van hen. Mijn ‘dorpse’ leefgenoten hoor ik hier niet over alsof het heel normaal is. Waarschijnlijk hebben zij nog niet in de gaten hoe snel het zal gaan, ook hier.

  Geliked door 7 people

  • paulzwueste zegt:

   “Boze Oude man.”
   Stel je gerust.
   Iedereen in je dorp weet wat er aan de hand is.
   Oké, behalve die ultra-linkse tiener of vrijwilligster-vrouw op gevorderde middelbare leeftijd die in het “vrijwilligerswerk” nog ’n mogelijkheid ziet om nog ’n laatste maal…
   Je hebt de situatie hier in NL uitstekend beschreven, maar je vervalt in je laatste regel in gemijmer of je leeftijdgenoten het wèl of niet in de gaten hebben dat zij ten ondergang gedoemd zijn.
   Dat is vreemd.
   Iemand die het zo goed weet te verwoorden weifelt toch weer in zijn laatste zin.
   En weet je ‘Stokoude Man’… dat je laatste zin steevast de meest belangrijke zin is.
   Stel vast dat je hele dorp wegkijkt.
   Jij bent de enige die het publiceert.
   De rest verbijt het, krijgt er geheid kanker van… of laat zich bekeren.
   Niemand zal aan verzet denken.

   Het is jouw taak die clan te neutraliseren.
   Zo lang je je rechter wijsvinger nog kunt bewegen…

   Like

 8. hans zegt:

  Soros! Dat is o.a. de regie.

  Geliked door 1 persoon

 9. aad zegt:

  Zoveel mogelijk delen op facebook, en daar buiten

  Geliked door 1 persoon

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Hoofddoekjes bij de politie…”

  Een papieren zakdoekje meet plusminus 21×21 cm. Een dingetje van niks en we spreken dus terecht van zakdoekJE.
  Een normale theedoek meet ruim 60×60 cm., is dus ongeveer negen keer zo groot als een zakdoekje. We spreken dus niet van theedoekJE, maar van theedoek.
  Een beetje hoofddoek is ongeveer twee tot drie keer zo groot als een theedoek. Er is dus geen enkele reden om te spreken van hoofddoekJE, in plaats van hoofddoek.
  Door het verkleinwoord te gebruiken zou de indruk gewekt kunnen worden dat het hier om een klein, bijkomend en van ondergeschikt belang zijnd probleem gaat. Dat is het niet. Blijkens de uitspraak: Elke hoofddoek is een vlag geplant op vijandelijk terrein.
  De kopvodden waarmee we in het dagelijks verkeer meer en meer worden geconfronteerd zijn bewijzen van de voortgaande infiltratie, uitgevoerd door een ons vijandig invasieleger. Zoiets een hoofddoekJE te noemen is een gotspe, een ontkenning van de ernst van de zaak. We spreken ook niet van een infiltrantJE, een tsunamiTJE of een invasieTJE.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 9 people

  • paulzwueste zegt:

   Uitstekend gedefinieerd Köhler.
   Ik kan me herinneren dat ik ’n paar dagen geleden hetzelfde heb opgemerkt.
   Samen zijn we toch goed voor minimaal 10 likes…!

   Like

 11. Jean zegt:

  Die zwijnerij uit die zandbak MOET verboden, verdreven én uitgeroeid worden in Europa en wij zullen beginnen met de politieke zwijnen lees: rode en groene ratten, aan te pakken.
  Mensen stem massaal op de PVV in Nederland, het VB in Vlaanderen, FN in Frankrijk, AfD in Duitsland, FPÖ in Oostenrijk enz. én laten we het kankergezwel EU wegsnijden vòòr alles verkankert en verpest is.
  Europa is van de Europese burgers en niet van die EU misdadigersbende bemand met tuig uit Luxemburg, Frankrijk, Italië, Nederland, België, Spanje enz. en in ons Europa hoort die zandbakzwijnerij NIET THUIS.
  Europa ligt in ONZE handen en wij willen geen rode en groene ratten aan de vreet houden.

  Geliked door 2 people

 12. Piet Karbiet. zegt:

  Als iemand stelt dat er in Nederland nog geen grote aanslag is geweest word ik altijd een beetje verdrietig. Voor islamieten bestaat dat land amper. Voor hen bestaat de wereld uit twee delen: Dar al-islam (Arabisch: دار الإسلام, “huis van de islam”) en dar al-harb (دار الحرب, “huis van de oorlog”), ook wel dar al-kufr (“huis van de ongelovigen”) genoemd. Dat huis van de oorlog is o.a. Europa, want niet-islamitisch bestuurd. Daar zijn dagelijks aanlagen, moorden, overvallen en verkrachtingen door islamieten. Altijd op ongelovigen. Een islamiet denkt dus helemaal niet in landsgrenzen tussen bijv. Nederland en Belgie. Zo voel ik dat inmiddels ook. Een aanlag in Verviers, Duisburg of Parijs is voor mij gewoon ook een directe aanslag op Nederland. Op mijn kinderen. Idem voor de bomdreiging bij de afgeblazen interland Duitsland-Nederland november 2015. Daar hadden tientallen Nederlanders om kunnen komen. Dat het in Hannover was zegt mij niks. Het was een dodelijke dreiging vanuit de islam direct voor mijn deur. Dat er in 031 nog geen station is ontploft komt omdat men in SA en Qatar van mening is dat de islamisering hier keurig via schema verloopt. Via een soort burgeroorlog a la Joegoslavië volgt een bloedige reset. Kan de KMAR niet veel aan doen. Ja, die uitkeringstrekkers Lex en Maxima op tijd naar Canada vliegen.

  Geliked door 5 people

 13. mike zegt:

  Maar Nederland heeft nu wel homo dominees met gelakte nagels en strakke spijkerbroek, bijna 24/7 reclames met gemixte stellen en weer homo’s. Voltooid leven en vele abortussen per jaar. Verplicht moskeebezoek op openbare scholen etc etc. Is ook wat waard, toch?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   “Duurzaam”, en “Voltooid leven”.
   GVD.
   Wie bepaald dat?
   Ik, toch zeker.
   Trouwens ik weet helemaal niet eens wat “duurzaam” betekent…!
   Ach ja, als je ze in ’n gedachteopening van 9 mm laat kijken, lullen ze ineens anders.
   Raar is dat eigenlijk.
   Toon je ze een krater van enkele meters….
   Niemand onder de indruk.
   Maar biedt ze een opening van ’n paar onnozele 9 millimeters…
   Datzelfde heb ik eveneens altijd met een 5,5 mm-opening.
   In ’n flits naar het ultieme zwijgen.

   Like

 14. Erdogan betaalt leerkrachten in België om nog meer mosselkweek te stimuleren op de scholen of god weet waar ze het over hebben………vandaar dat een potje mosselen duur is geworden…….oh ik haal dingen door elkaar, stom!
  Nee het is om anti-integreren zegt een moslima die les geeft……..wij noemen dit infiltreren!!!
  Meisje wordt van fiets getrokken en bedreigt met een bijl.
  Radicalen moeten van Geens (Belgische minister die op zijn bek ging) eerst langs de psychiater alvorens ze losgelaten worden………hoezo…..krijgen ze dan zijn zegen mee?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   En dan moet je weten dat die financiering van dat armoede land turkije via de vervloekte EU gaat.
   Dood aan de ondemocratisch zelfbenoemde onderdrukkers van alle Europese volkeren!!!!

   Like

 15. Haksteeg Anton zegt:

  Het enige wat dat mismaakte tuig kan is mensen neersteken en vrouwen verkrachten liefs nog kinderen en dat tuig haalt deze regering binnen op instructie van Brussel. Hoe idioot kan een regering zijn? Nauwelijk idioter dan deze regering en de bevolking Oh die slaapt en zijn in feite lafaards.

  Like

 16. M.A.L. Sion zegt:

  En toch ……. !!!!
  Hiervoor wordt gezegd dat op de plaatsen waar het er toe doet nooit het ware geluid gehoord wordt.
  Dat is niet waar. In de Tweede Kamer zegt de PVV onverbloemd dat het gevaar in de ISLAM zit. Migratie, integratie, zijn slechts bijverschijnselen. Het kwaad zit in de islam die steeds verder optrekt tot het invasieleger zo groot is dat autochtoon Nederland (Europa) moet capituleren. Daarna krijgen we een theologische dictatuur. Er zullen hier ook ayatollahs verschijnen, die de macht overnemen. We zullen dan ook te maken krijgen met executies op straat. Slavernij zal weder ingevoerd worden. Homo’s bestaan dan niet meer. Uitgeroeid. Vrouwen zullen aan de lopende band verkracht worden en als ze zich beklagen zullen ZIJ beschuldigd en veroordeeld worden. Wie nog meer wandaden van het moslimtuig opgesomd wil hebben moet maar kijken hoe de samenleving in de islamitische wereld in elkaar zit. ISIS = islam = ISIS ! Boko Haram = islam = Boko Haram. Islam = moord en doodslag = islam. Islam = haat = HAMAS = ISLAM.
  Daarom, mijn veel gevoerde strijdkreet: ISLAM ??? – Weg ermee !!!
  malsion@orange.fr – de Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 17. Pingback: E.J. Bron

 18. Pingback: E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s