Geen gebedsruimte voor moslims op de Universiteit Trier

Screenshot_29

(Vertaling: E.J. Bron)

TRIER – Het lijkt erop dat er nog de een of andere directie van een universiteit bestaat die een heldere kijk op de dingen heeft. De eis van de islamitische universiteitsgroep “MUSA” om een gebedsruimte op de Universiteit Trier werd afgewezen. De beslissing werd gemotiveerd met de wereldbeschouwelijke neutraliteit van de universiteit.

journalistenwatch

Het “Referaat voor antiracisme en antifascisme van de Universiteit Trier” vermeldt op de desbetreffende Facebook-pagina: “Geen islamitische gebedsruimte op de Universiteit Trier”. Daar staat te lezen dat aan de Senaat van de universiteit een verzoek van de universiteitsgroep ´Islamitische Studerenden en Academici Trier´ (MUSA) werd voorgelegd, waarin werd geëist een gebedsruimte voor moslims of eventueel een “stilteruimte” in te richten. Zogenaamd zou er sprake zijn van talrijke aanvragen voor een dergelijke ruimte.

Beide verzoeken werden in de vergadering van de Senaat afgewezen. De rector van de universiteit en voorzitter van de Senaat, professor Michael Jäckel, verklaarde dat men elders al slechte ervaringen met aan een bepaalde confessie gebonden gebedsruimte zou hebben opgedaan. Vooral echter zou het door de staat verordende neutraliteitsgebod een vermenging van universitaire aangelegenheden met religieuze verbieden. De universiteit zou weliswaar wereldbeschouwelijk open zijn, maar tegelijkertijd seculier. Bovendien werd opgemerkt dat er al een interreligieuze stilteruimte van de “Evangelische studentes- en studentengemeenschap” (ESG Trier) in de onmiddellijke nabijheid van de universiteit zou zijn. Uiteindelijk besloot de Senaat geen universitaire ruimtes voor religieuze doeleinden ter beschikking te stellen.

Het “Referaat voor antiracisme en antifascisme van de Universiteit Trier” feliciteerde volgens de Humanitaire Dienst de Senaat en de universiteit met deze beslissing, omdat religie privézaak zou zijn. Omdat het bij een gebedsruimte om een plek van “ideologische praktijk” zou gaan, zou deze door “ideologieën van de ongelijkheid ook gebruikt kunnen worden voor mens-vijandige praktijken – zoals bijvoorbeeld een strikte seksescheiding”, werd er verbazingwekkend genoeg vanuit het links politieke Referaat gezegd, dat op zijn Facebook-pagina trots de vlag van de Antifa presenteert. Bovendien zou gevreesd moeten worden dat zich uit zo´n gebedsruimte op de middellange termijn een plek van de politieke islam zou kunnen ontwikkelen. Daarom zou het Referaat des te meer feliciteren “met deze overwinning van de laïciteit op de hier onlangs ondernomen poging van een – islamitisch – klerikaal maken van de campus”, zei men.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Duitsland, gezond realisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

12 reacties op Geen gebedsruimte voor moslims op de Universiteit Trier

 1. aad zegt:

  Eindelijk iemand die wakker word

  Like

 2. koosv8 zegt:

  Het kan dus gewoon zo geregeld worden.
  Waarom zou men dit ook niet gewoon kunnen regelen voor de openbare weg.

  Like

 3. Steven zegt:

  Dan zal vast de ‘ ̶m̶e̶n̶s̶e̶n̶ allochtonenrechten organisaties’ wel weer in het verweer komen.

  Geliked door 1 persoon

 4. abouneenee zegt:

  Waarom zouden eisen van moslims moeten worden toegewezen waar verzoeken van niet-moslims haast automatisch worden afgewezen? Dat is een kwalijke vorm van discriminatie. Let wel, ik benoem alleen het gegeven, ik zorg zelf niet voor ‘polarisatie’, net als Wilders zich daar verre van schuldig aan maakt. Dit is kennelijk wereldnieuws, doch staat niet op zich. Ik las laatst (hier?) ook al iets over het afwijzen van een gebedsruimte voor moslims op een universiteit. Als universiteiten zich roeren tegen de islamisering van niet-geislamiseerde gebieden, dan is er toch nog licht aan het einde van de tunnel. Natuurlijk zou het kwalijk zijn als dit alleen bedoeld is om de grieven die Geert Wilders uit te ontkrachten omdat D’66 en geestverwante partijen (o.a. VVD) op een onoplettend ogenblik liberaler zullen worden ten aanzien van de islam wat past in de negatieve spiraal waar het socialisme het Nederlandse volk graag in verstikt.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Net zoals Wilders niet polariseert, zo is niet te bewijzen dat Rusland iets met de MH-17 te maken heeft, zelfs volgens de Maleisische overheid. In beide gevallen zet de Nederlandse overheid zichzelf internationaal gezien gigantisch voor schut. Die Rutte begon al als slapjanus, maar heeft sindsdien enkel het beeld van politiek vedergewicht bevestigt. Onvoorstelbaar is het dat het collectieve IQ der Nederlanders dusdanig is gekelderd dat Rutte reeds met zijn zoveelste kabinet Nederland stukje bij beetje de afgrond in geleid.
   Ik weet niet hoeveel beter Wilders het zou doen, maar slechter dan Rutte kan het in ieder geval niet worden voor de burger. Hoe slechter Rutte het maakt voor de Nederlanders, hoe meer hij in aanzien lijkt te stijgen van de zichzelf internationaal buiten spel plaatsende EU-maffia.

   Like

 5. Thomasson zegt:

  Zij hoeven geen extra ruimte van de universiteit te vragen. In de toiletten is ruimte zat; en ze zijn vaak ook schoon. .

  Like

 6. Astrid zegt:

  Mooi!!! Soms ook nog goed nieuws, nu overal doorvoeren.
  Moslims/narcisten moet je vooral nooit speciale aandacht geven, want hun geloof is een dekmantel voor een politieke strategie die het omverwerpen van de Westerse staat tot doel heeft. Jammer dat velen dit nog steeds niet door [willen] hebben en deze narcisten zelfs moedwillig alle ruimte geven.

  Geliked door 1 persoon

 7. Thoth zegt:

  Nu ook graag in de Erasmus Universiteit, zij hebben geen religieuze wortels maar hebben toch een aparte islamitische gebedsruimte heeft. Al 15 jaar. De ruimte ligt naar het oosten en heeft zowel een mannen- als een vrouwengedeelte. Er wordt veel gebruik van gemaakt.

  Wat mij betreft… dus nooit meer.

  Geliked door 2 people

 8. Subsidie intrekken….en snel !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s