Zweden waarschuwt voor oorlog: loert het gevaar in Rusland of toch in eigen land?

Screenshot_28

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Zweden bereidt de regering haar burgers voor op komende crisistijden. Ze begint met het verstrekken van een brochure met de titel “Als er crisis of oorlog komt”. Voor de mainstream media is het duidelijk wat daarmee bedoeld zou kunnen worden – ze vermoeden niet bijvoorbeeld door de massa-immigratie veroorzaakte veiligheidsproblemen in het land als toekomstige crisis of zelfs oorzaak van oorlog, nee – de vijand staat voor hen in het oosten.

journalistenwatch

“De brochure wordt in omloop gebracht op een moment waarop in Zweden intensief over het thema veiligheid wordt gediscussieerd. Achtergrond zijn de annexatie van de Krim door Rusland in het jaar 2015 evenals enkele incidenten, waarbij Russische vliegtuigen en onderzeeërs Zweeds gebied zouden zijn binnengedrongen”, gist bijvoorbeeld de “Spiegel”. En ook de “Tagesschau” weet het zeker – in de brochure gaat het om “door de natuur of zelf veroorzaakte catastrofes zoals reactorongevallen, maar ook terreuraanslagen, om cyberaanvallen op de digitale infrastructuur van het land, desinformatiecampagnes, dus ook om “Fake News”, en om een militaire aanval op Zweden. Zelfs al wordt het niet officieel aangesproken: de laatste punten zouden wel eens alleen met de russen te maken kunnen hebben, die men hier al lang als bedreiging waarneemt.”

In de brochure worden de Zweden er over geïnformeerd wat ze bijvoorbeeld bij overstromingen en bosbranden op grond van de zogenaamde klimaatverandering moeten doen. Het zou belangrijk zijn om jezelf te voorzien van voldoende proviand, medicijnen en water, om enkele dagen zonder hulp, stroom en internet te kunnen volhouden en niet in “Fake News” te trappen. In het geval van een terreuraanval zou men zichzelf in veiligheid moeten brengen en 112 moeten bellen. Dat moet dan ook het laatste telefoontje zijn dat men pleegt. In geen geval dient men personen op te bellen dier zich in gevaar bevinden – het geluid zou de aandacht van de aanvallers op hen kunnen vestigen. Bovendien zou het belangrijk zijn om het netwerk vrij te houden voor reddingsdiensten. “Deelt u onder geen enkele omstandigheid bevestigde informatie op internet”, aldus de duidelijke aanwijzing van de regering.

Als je echter het actuele artikel van het Gatestone Institute leest, dan zou je kunnen denken dat er tussen het verstrekken van de brochure en de actuele situatie in Zweden een verband bestaat, dat steeds weer graag ontkend wordt en onder alle omstandigheden niet in de focus van het grote publiek terecht moet komen.

“Een Zweeds politiebericht, “Utsatta områden 2017” (“Kwetsbare zones 2017”, algemeen bekend als “No-Go-Zones” of wetteloze gebieden) toonde aan dat er in Zweden al 61 van zulke gebieden bestaan. Zij omvatten 200 criminele netwerken, die bestaan uit naar schatting 5000 criminelen. Drieëntwintig van deze gebieden waren bijzonder kritiek: kinderen van 10 jaar waren daar betrokken bij zware misdaden, waaronder met wapens en drugs. De meeste inwoners waren niet-westerse, hoofdzakelijk islamitische immigranten.

Een nieuw bericht, “Brottsförebyggande Rådet, Rat für Kriminalprävention” (“De relatie tot justitie in sociaal kwetsbare zones”), van BRÅ (Brottsförebyggande Rådet, Rat für Kriminalprävention), de Zweedse Raad ter Preventie van Criminaliteit, toont aan dat meer dan de helft van de inwoners van deze gebieden – ongeveer 500.000 mensen – van mening is dat criminelen de mensen in deze gebieden beïnvloeden door de mensen te intimideren en te verhinderen dat zij optreden als getuigen, de politie te alarmeren, zich vrij bewegen en bij vandalisme interveniëren. De bewoners zijn bang voor de wraak van de lokale criminelen, niet alleen op henzelf, maar ook op hun familieleden.” (lees hier meer)

Criminaliteit, islamisering, No-Go-Zones met eigen wetten en regels zouden sneller dan men denkt kunnen zorgen voor de op burgeroorlog lijkende toestanden, waarin de tolerante Zweden naar de brochure moeten grijpen.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Zweden. Bookmark de permalink .

15 reacties op Zweden waarschuwt voor oorlog: loert het gevaar in Rusland of toch in eigen land?

 1. T.Troubadour zegt:

  Voorland van Nederland?

  Geliked door 1 persoon

 2. leefbarbaar zegt:

  Het grootste gevaar voor de Zweden is natuurlijk hun eigen regering. De regering verzaakt en verraadt.
  Iwan heeft natuurlijk ooit Europa bevrijd (van het Duitse juk, waar ze eerder mee bevriend waren) en dat kun je niet zeggen van de islam. De islam heeft nog nooit een land bevrijd, alleen maar bezet.
  Zolang de Zweed overladen wordt met propaganda en lekker willen blijven deugen is hij/zij de redding niet waard.

  Geliked door 2 people

 3. Steven zegt:

  Hier adverteert de overheid ook op TV met spotjes van.. stel je mobiel in voor noodsituaties. Misschien ook een HINT voor de toekomst…

  Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Wat is dat toch voor een ziekte van die Zweden, dat ze pertinent weigeren om het beest bij de naam te noemen? Het allergrootste gevaar is de overname van Zweden door de islam!
  Rusland wordt als vijand gezien (daar is geen enkele reden voor), en tal van andere eventualiteiten staan uitgebreid in de voorlichtingsfolder, maar de islam……..daarover mag men niet spreken.

  Dit volk gaat ten onder aan hun van oorsprong zeer tolerantie houding jegens vreemdelingen. Nu ze echt wel zien dat hun land verwoest is en wordt, is er geen houden meer aan.
  De Zweden zullen op korte termijn het onderspit delven. Dit is de prijs die zij voor hun tolerantie zullen moeten betalen.

  De rest van Europa zal hetzelfde lot beschoren zijn als ‘we’ de islamisering niet zeer snel stoppen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Joop Sommer zegt:

  Beste Heer Bron, Is er een mogelijkheid dat de TLS versie bijgewerkt kan worden ? Met vr.groet Yobe Sommer

  Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

  ________________________________

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Zweden en Rusland hadden vroeger al eens drie oorlogen met elkaar gevoerd om te weten:

  Russisch-Zweedse Oorlog (1656-1658)
  Russisch-Zweedse Oorlog (1741-1743)
  Russisch-Zweedse Oorlog (1788-1790)

  Die oorlogen wonnen de Zweden oftewel of verloren ze tegen de Russen maar zelfs al zou die gehate islam winnen dan verliest zelfs deze alsnog een keer door hun eigen verdeeldheid en haat!

  Like

 7. yobesommer zegt:

  STEEK HAND IN EIGEN BOEZEM, JULLIE HEBBEN DIT ZELF GEKOZEN

  Geliked door 1 persoon

 8. Elisah zegt:

  Mensen afleiden door het verleggen van de aandacht, dus een grote vijand creëeren om de echte vijand stiekem te kunnen verbergen.

  Geliked door 1 persoon

 9. hslot4 zegt:

  Het blad De Spiegel het voormalige Der Spiegel kun je niet meer serieus nemen het is overgenomen door zo,n links verziekt zootje en de berichtgeving is er ook naar zoals je ziet.
  opgericht door de Engelse bezettingsmacht in 45/46 is het ook nu weer gereduceerd tot een linksdraaiende staats propaganda machine .
  Jammer het was een goed blad met weinig censuur dat deed de Nederlandsche overheid wel voor de burger http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-41331083.html

  Like

 10. Petra DeBoer zegt:

  Het is eerder zo dat Rusland de Zweden moeten redden van de islam dan dat Rusland een gevaar is voor Zweden.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Transport Layer Security (TLS) en diens voorganger Secure Sockets Layer (SSL), zijn encryptie-protocollen die de communicatie tussen computers (bijvoorbeeld op het internet) beveiligen.

  Like

 12. Harry zegt:

  Hoe vaak zijn de Zweden al niet aangekomen met een verhaal dat er Russische onderzeeboten in hun fjorden rondsnuffelden ?
  Dan werden er meteen zoekacties op touw gezet , onderzeebootjagers en sonarapparatuur ingezet , stalen netten voor de ingangen gespannen , etc .
  Dágen achtereen .
  Is er ooit één gevonden ?
  Altijd waren ze spoorloos verdwenen of nét op tijd ontsnapt .

  Je reinste propaganda , waarschijnlijk door de marine in scene gezet om meer geld binnen te harken .
  En nu , deze paniek , mogelijk om de EU in de kaart te spelen , ze doen immers álles fout daar tegenwoordig ?

  De Zweden , verworden van nuchtere onderkoelde gasten die uitsluitend kwaliteitsproducten maakten , tot een zootje door linkse gekken verknipte dronken droppies .
  Saab wég , Volvo wég , lorrenkoppen en geitenneukers er voor in de plaats .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s