Rechts-conservatief wint verkiezingen in Slovenië

Screenshot_51

(Vertaling: E.J. Bron)

De Sloveense oppositieleider Janez Jansa (SDS) heeft de parlementsverkiezingen in Slovenië gewonnen. In het EU- en NAVO-land Slovenië heeft de rechts-conservatieve oppositieleider de meeste stemmen gekregen.

journalistenwatch

Met zijn partij SDS kon Jansa 25 van de 90 zetels in het Sloveense parlement winnen. De tweede partij werd volgens “Focus” de voor het eerst aantredende partij LMS van de burgemeester en voormalige komiek Marjan Šarec, die 13 zetels won. De huidige links-liberale minister-president Miro Cerar werd met zijn partij SMC derde. Hij haalde tien zetels in de nieuwe volksvertegenwoordiging.

In het geval van een regeringsovername wil Jansa het land hermetisch afsluiten tegen vluchtelingen en migranten. Het voorbeeld van de 59-jarige is Hongarije onder Viktor Orbán.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Slovenië. Bookmark de permalink .

11 reacties op Rechts-conservatief wint verkiezingen in Slovenië

 1. koddebeier zegt:

  Ook hier wint rechts, de verkiezingen worden hier niet gemanipuleerd zoals in Nederland .

  Geliked door 1 persoon

 2. ildiko zegt:

  VIVA SLOVENIË, ITALIË, HONGARIJE, POLEN EN OOSTENRIJK !

  Like

 3. Mary zegt:

  Wat een heerlijk bericht toch weer, wederom een land waar de bevolking anti EU heeft gekozen en hopelijk voor hen einde verhaal uitvreters, de EU horror club krijgt het nog druk met al hun bedreigingen, recent Italie nu Slovenië die Merkel/EU club afserveren, niet iedereen is blind, doof, en totaal gestoord blijkt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wolf zegt:

  Driewerf HOERA!!! P.S. Ik mis Bert G. met zijn humoristische en rake reactie’s . Weet iemand of Bert.G. met vacantie is of zo??? Zijn reactie’s zagen goed hout.

  Like

 5. Wolf zegt:

  WEER een bondgenoot erbij tegen de eurofielen ratten.

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Ik zie thans een vergelijking, wat al die zogenaamde vluchtelingen en asielzoekers betreft, met wat ik recent hier op internet las:

  Denemarken wil hek bouwen aan Duitse grens – tegen zwijnen

  Denemarken wil langs de hele grens met Duitsland een hek bouwen. Anders dan in sommige andere Europese landen niet om migranten tegen te houden, maar uit angst voor wilde zwijnen. Die kunnen drager zijn van het virus dat Afrikaanse varkenspest veroorzaakt, een besmettelijke ziekte die sinds 2007 vanuit Afrika, via Rusland en Oekraïne, naar Oost-Europa oprukt.

  Varkensvlees is een belangrijk exportproduct voor Denemarken, waarmee veel geld (in 2016 zo’n 4 miljard euro) en banen zijn gemoeid. Hoewel de Afrikaanse varkenspest nog niet in Denemarken of Duitsland is opgedoken, willen de Denen dus het zekere voor het onzekere nemen.
  Afrikaanse varkenspest kan van dier op dier worden overgebracht, maar ook door bijvoorbeeld teken, besmet voedsel of in niet goed gedesinfecteerde transportwagens. De ziekte is ongevaarlijk voor mensen.
  Het hek moet 70 kilometer lang en 1,5 meter hoog worden en gaat ruim 10 miljoen euro kosten. Er moeten nog milieueffectrapportages worden gemaakt, maar de bedoeling is dat de bouw in het najaar begint.

  Kritiek is er ook. Deense media tonen video’s van zwemmende wilde zwijnen, om te illustreren dat het hek zinloos is. Het parlement van de deelstaat Sleeswijk-Holstein, die aan Denemarken grenst, heeft bedenkingen. De FDP-fractie spreekt van symboolpolitiek. Strenge controles op de hygiëne bij veetransporten en beheersing van de wildstand door jacht zouden veel effectiever zijn.

  Vooruitlopend op de bouw van het hek gaan de Denen meer zwijnen afschieten en komen er hoge boetes voor niet goed schoongemaakte vrachtwagens waarin vee wordt vervoerd.

  Automobilisten hoeven zich geen zorgen te maken: waar het hek een weg kruist, komt een doorgang.

  Het ware beter dat de naam zwijnen vervangen werd voor radicale moslims, “asielzoekers en vluchtelingen” daar die eveneens besmettelijke ziektes meebrengen uit Afrika en Azië en dat desbetreffende hek zou beter dienen om deze gevaarlijke groepen mensen zowel uit Duitsland, Denemarken, Slovenië, Hongarije enz. te houden!

  Like

 7. Jan zegt:

  Parasieten en uitschot op weg naar Slovenië

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s