Rotterdam smeedt coalitie zonder Leefbaar

Screenshot_49

ROTTERDAM – De grootste partij van Rotterdam dreigt buiten het stadsbestuur te vallen. Formatiebesprekingen met VVD, D66, GroenLinks, PvdA, CDA en ChristenUnie-SGP staan op het punt van beginnen.

Dat hebben informateurs Duisenberg en Rosenmöller zondagavond bekendgemaakt, zo meldt RTV Rijnmond. De partijen die gesprekken gaan starten, zouden de kleinst mogelijke meerderheid hebben met 23 van de 45 zetels. Dinsdag ronden de informateurs hun opdracht af, met deze coalitie als eindadvies. Een informateur, die nog aangesteld moet worden, gaat de gesprekken daarna leiden.

Leefbaar is met 11 zetels veruit de grootste. De eerste ’achtervolgers’ D66, VVD, GroenLinks en PvdA staan met 5 zetels op geruime afstand.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Rotterdam, Rotzakken. Bookmark de permalink .

32 reacties op Rotterdam smeedt coalitie zonder Leefbaar

 1. Jan zegt:

  In Nederland is het al jaren tijd voor een burgeroorlog tegen socialisten en moslims

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Een democratie waar de grootste partij buitenspel wordt gezet is een Nep democrate !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Republikein zegt:

  Landverraders bezitten de macht, die informateurs verdienen de galg.

  Geliked door 2 people

 4. Wachteres zegt:

  PvdA-fractievoorzitter Barbara Kathmann en Said Kasmi (D66): Blij voor de stad

  Like

 5. Wachteres zegt:

  De ChristenUnie en de SGP hebben er mede voor gezorgd dat in Rotterdam zonder Leefbaatr Rotterdam geregeerd gaat worden.

  Geliked door 3 people

 6. Blaffertje zegt:

  Democratie op zijn smalst.
  Als je verloren hebt moet je dat toegeven, maar dat kan dat sneue links niet omdat dat geen enkele klasse heeft.

  Geliked door 1 persoon

 7. Republikein zegt:

  Steve Brown heeft op zijn site ook commentaar geplaatst, leuk.

  Like

 8. Wolf zegt:

  De gansche linkse kerk kliek samen tegen de grootste, SCHANDALIG!!

  Like

 9. IkBenHet zegt:

  Rosenmöller…
  De (S)linkse miljonair die, samen met Melkert, moreel verantwoordelijk is voor de moord op Pim!!
  Zo zie je maar weer; stront komt altijd weer bovendrijven.

  Geliked door 5 people

  • paulzwueste zegt:

   Die Rozenmuller had ik graag definitief bij zijn strot gegrepen….
   Om al zijn linkse rozen definitief door de molen te halen… zodat hij nooit meer zou terugkomen.
   De vuile, vieze, gore, stinkende, landverraders!!!!
   Ik herken dit soort strontvliegen op ’n afstand van kilometers.

   Ze verdienen het, zowel Rozenmuller als Melkert niet om jood te zijn..
   De smeerlappen!!!

   Like

 10. IkBenHet zegt:

  https://www.geenstijl.nl/5142303/10-rake-tweets-over-de-linkse-staatsgreep-in-010/
  [IMG]http://i67.tinypic.com/xerig8.jpg[/IMG]
  [IMG]http://i68.tinypic.com/2it4nxw.jpg[/IMG]

  Like

 11. g2-91e8a788030faf65537511fb6d208583 zegt:

  .
  Nog zelden is ons Volk zó duidelijk bedrogen
  nu men in Rotterdam met droge ogen
  de grootste Partij buiten de coalitie durft te plaatsen
  en de pijp terechtkomt bij wat ondermaatsen…

  compleet: http://www.Jasterke.Wordpress.com

  Geliked door 1 persoon

 12. Statler & Waldorf zegt:

  Wederom maken de landverraders van de Christen-Unie dit ook mogelijk in Rotterdam net als bij Pinnokio III.

  Eng CU-clubje van opportunisten die graag aan het pluche kleven en hun principes net zo makkelijk opzij zetten.

  Geliked door 4 people

 13. ReaGluurder zegt:

  Off topic, ook weer niet; ‘Familie Nouri stapt naar arbitragecommissie KNVB’. Kunnen wij even cashen (van de Kaffers)! Alweer 1 van de heule veule zegeningen van de Moelti-Koelt Verrijkingi!

  Geliked door 1 persoon

 14. Elisah zegt:

  Ondertussen in onleefbaar amsterdam…
  https://www.telegraaf.nl/video/2121500/zien-heftige-confrontatie-krakers-en-bewoner
  Zien: heftige confrontatie krakers en bewoner
  Krakers van de We Are Here-groep probeerden vanochtend met geweld een pand aan de Weesperzijde in Amsterdam te kraken. Een dappere bewoner probeerde ze tegen te houden.

  Geliked door 1 persoon

 15. koddebeier zegt:

  De hele politieke strotstal zou eens flink uitgemest moeten worden !

  Like

 16. Elisah zegt:

  https://politiek.tpo.nl/2018/06/04/bewoner-aangevallen-door-illegale-krakers-amsterdam-is-zoon-van-oud-wethouder-eric-van-der-burg-vvd/
  Bewoner aangevallen door illegale krakers Amsterdam is zoon van oud-wethouder Eric van der Burg (VVD)
  Toevallig dat We are here juist daar gaat kraken

  Like

 17. Elisah zegt:


  We live here….

  Like

 18. Marc zegt:

  Typisch Rosenmöller! Had hij niet al de hand in de dood van Fortuyn?

  Welke gek had trouwens de bevoegdheid om voor de formatie in Rotterdam uitgerekend een formateur (Rosenmöller dus) van GL aan te wijzen, een partij met maar vijf zetels in de Rotterdamse raad?

  Dit politiek-correcte gedrag is van Merkeliaanse omvang: het is censuur op de politieke opvatting van 25% van het electoraat; dat van een partij dat in z’n eentje twee keer zo groot is als de nummer twee in diezelfde raad!

  Het is meer dan een cordon sanitaire. Het is het begin van het einde van de rechtstaat! Binnenkort gaan alle luiken dicht, verklaart het West-Europese leger Poetin een daadwerkelijke oorlog, en zal er een definitief einde aan alle West-Europese naties worden gemaakt.

  U en ik zullen dat gaan merken.

  Like

  • Marc zegt:

   Overigens, wanneer bij de volgende gemeenteraadsverkiezing de Rotterdamse kiezer besluit dit verraad door gevestigde partijen van het volk niet te accepteren door de nu ontstane coalitie met, pak ‘m beet, een vijf of zes zetels te decimeren, bijvoorbeeld door deze toe te wijzen aan LR, hoe denken deze partijen dan LR buiten de coalitie te houden? Door DENK en Nida in hun coalitie op te nemen???

   Like

   • Marc zegt:

    Ben even het net opgedoken. Rosenmöller (GL) en Duisenberg (VVD) zijn aangewezen als informateur door Derk Loorbach en Jos van der Vegt. Deze zijn door Aboutaleb aangewezen om de formatie op gang te brengen. (Bron TVRijnmond)

    Het is vreemd dat het recht om deze heren aan te stellen in handen van de burgemeester ligt, temeer daar deze lid is van de PvdA, een partij dat steun heeft van maar 1 op de 9 kiezers in Rotterdam.
    Maar het is nog vreemder. Aboutaleb stelt stromannen aan om stromannen aan te stellen die de formatie moeten leiden. Kan het nog ondemocratischer?

    Gaan we kijken wie die Van der Vegt en Loorbach zijn, dan vinden we het volgende.

    Van der Vegt is

    “.. een bescheiden en nuchtere Rotterdammer, maar is desondanks één van de meest gezaghebbende mensen in de havenstad. Zelf relativeert hij zijn invloed, maar Van der Vegt is de afgelopen decennia wel degelijk van onschatbare waarde geweest voor Rotterdam. Zo haalde hij wereldsterren naar Ahoy, organiseerde hij het beste bezochte indoortennistoernooi ter wereld en zorgde hij als directeur van Stadion Feijenoord voor de verbouwing van De Kuip. (..)

    (..) was vijftien jaar lang directeur van Ahoy, waarvan hij tegenwoordig grootaandeelhouder is. De Rotterdammer is bovendien voorzitter van de Marathon Rotterdam en voormalig commissaris bij Feyenoord. Het regionale bedrijfsleven kent hij niet alleen vanuit die rollen, maar ook als voorzitter van de Kamer van Koophandel Rotterdam. Zijn carrière begon in de Rotterdamse deelgemeente Charlois waar hij secretaris was. Via de weg der geleidelijkheid bereikte hij de maatschappelijke top. In de jaren negentig was Van der Vegt directeur van Stadion Feijenoord dat onder zijn leiding gerenoveerd werd. De in die tijd opgebouwde kennis en kunde van publiek-private samenwerking en bouwprocessen kwamen hem van pas toen ook Ahoy tijdens zijn periode als directeur drastisch verbouwd werd.
    (Bron: Jan Dirk Schouten)

    Jos van der Vegt, lid van het landelijk bestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft donderdag 26 april een lintje gekregen. Van der Vegt is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. (Jos van der Vegt ontvangt zijn lintje uit handen van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Foto: KHN)

    Jos van der Vegt ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten op velerlei vlakken., zoals voor zijn inzet als directeur van Rotterdam Ahoy. Hij heeft zich daarbij enorm ingespannen voor de gebiedsontwikkeling rondom Ahoy en het Zuidplein in Rotterdam.

    Niet alleen in zijn hoofdfuncties, maar ook in diverse nevenfuncties heeft Van der Vegt zich ingezet voor de samenleving en ondernemend Rotterdam. Diezelfde betrokkenheid toonde hij voor de horeca. Van der Vegt was 6 jaar actief in het landelijk bestuur van KHN en maakte zich hard door goede arbeidsvoorwaarden en een gelijk speelveld. Hij treedt op 1 juni 2018 af als bestuurslid.
    (Bron: Misset Horeca)

    Samenvattend kunnen we over Van der Vegt zeggen dat hij als ondernemer diep in de haarvaten van het Rotterdamse bedrijfsleven, en daarmee in de Rotterdamse bureaucratie, zit. Dat hoeft zeker geen diskwalificatie te zijn, maar dat er wél sprake is van werkrelaties tussen hem en Aboutaleb is evident. Wat niet duidelijk is, is wat de politieke opvattingen van Van der Vegt zijn. Is hij misschien fel voorstander van immigratie? Ten bate van het bedrijfsleven wellicht, u weet wel, die bedrijfstak die zich niets aan de natie gelegen laat liggen!?

    Loorbach dan. Op zijn site Drift for Transition staat het volgende

    Derk Loorbach is director of DRIFT and Professor of Socio-economic Transitions at the Faculty of Social Science, both at Erasmus University Rotterdam. Derk is one of the founders of the transition management approach as new form of governance for sustainable development. He has over one hundred publications in this area and has been involved as an action researcher in numerous transition processes with government, business, civil society and science. He is a frequently invited keynote speaker in and outside Europe.

    Ok. Een prof dus. Dat was Fortuyn ook, dus dat zegt niet zoveel. Maar hij is voorstander van een nieuwe manier van besturen die duurzame ontwikkeling bevorderd. Dat begint toch al aardig sjw te klinken. Hij weet alles over veranderingsprocessen, de maatschappij en wetenschap. De laatste twee zijn niet per definitie verdacht, maar ‘veranderingsprocessen’? Dat klinkt niet als zucht naar behoud van de natie.
    Net als bij Van der Vegt zijn er zo gauw zwaarwegende tegenwerpingen tegen Loorbach te maken, maar net als bij Van der Vegt geldt dat niemand precies weet wat zijn politieke opvattingen zijn.

    Beide heren komen dus uit bedrijfsleven en wetenschapswereld, zonder dat de kiezer weet wat hun politieke kleur is. Waarom kiest een burgemeester uitgerekend deze twee om de formatie te leiden? Is dat geen kiezersbedrog?
    Sterker: beide heren wijzen uiteindelijk Rosenmöller en Duisenberg als formateur aan. Waarop baseren Loorbach en Van der Vegt deze keuze? Is de kiezer daarover geïnformeerd? Heeft het de instemming van de kiezer? Of is het feitelijk zo dat juist hier de burgemeester de kiezer volledig buiten spel zet?

    Dames en heren, dit hele gebeuren is niets anders dan uitschakeling van de kiezer: een onvervalste stadsgreep!

    Geliked door 1 persoon

   • leefbarbaar zegt:

    Meneer Fortuyn wilde dat coalitiebesprekingen openbaar zouden moeten worden. Mede daarom is hij vermoord. Het is gewoon smerige koehandel op kosten van de burger.

    Like

 19. Marc zegt:

  Als laatste wil ik dan toch nog toegevoegd hebben hoe desastreus de aanwijzing van Aboutaleb als burgemeester voor Rotterdam indertijd nu blijkt te zijn.

  Like

 20. bigljohn zegt:

  Landelijke politiek en stadspolitiek. Eenpot nat ! Rechtse politieke partijen komen zo nooit aan de bak ! De oude politiek weet van geen wijken, en vormt nog liever een 10 partijen stelsel met soms de grootste lastpakken zoals een islamitische partij of Groen Links, dan dat men met de rechtse winnaar in zee gaat. Bovendien worden de rechtse partijen ook nog eens flink gebasht. Ook hier in Tilburg spelen zich zulke misselijke praktijken af. De grote winnaar (rechts) was de Lijst Smolders (Oud chaufeur van Pim Fortuijn), en hij werd simpelweg door de rest buiten de deur gehouden en tot de opposite veroordeeld. In die positie zal hij weer flink gebasht worden. Maar dit alles blijft natuurlijk niet mooi staan, want vroeg of laat loopt de emmer toch over !

  Like

 21. leefbarbaar zegt:

  Leefbaar heeft zitten suffen. Hun alliantie met FvD, die daarna er niet was vanwege D666. Hetzelfde D666 wat het beleid dicteerde van de laatste vier jaar.
  En nu is men verrast dat de andere partijen elkaar overladen met geld en wethoudersposten en zodoende gaan samenwerken. Verkiezingen of niet. Zelfs de moordenaar van meneer Fortuyn mag komen formeren, terwijl LR aan de zijlijn staat te wachten, tot men geroepen wordt.
  Leefbaar moet eens nieuwe leden aantrekken en de oude garde met pensioen sturen, zo wordt het nooit meer wat.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Die Eerdmans moet nodig weg.
   De verwachting die hij in het allerprilste begin, toen Fortuyn nog leefde, verwekte is allang verwelkt.
   Sterker nog, de mensen die wat in hem zagen schamen zich dood om dat te bekennen.
   Maar toen had hij zijn oude bril nog.
   Maar vanaf het moment dat hij een nieuwe bril aanschafte zag hij helemaal niets meer.
   En wat is dat voor een politiek idioot geklungel met FvD?
   Of je kiest er voor of niet… maar dit welles/nietes -gedoe toont eens te meer de incompetentie van Eerdmans.
   Dat wordt nooit wat daar in Rotterdam.
   Ze hadden ’n kans, want Rotterdammers zijn natuurlijk géén Amsterdammers.
   Ze zijn realistisch, daarom eisen ze ook een degelijke aanpak en geen gezwemel en gezwets van die Eerdmans die het zelfs vorig jaar in z’n harses haalde om die vervloekte moslim Aboutaleb te verheerlijken.
   Gen wonder dat ze niet op ‘m stemmen.
   En wat die Baudet betreft.
   Voelt zich goed genoeg om van tussen de coulissen gehaald te worden.
   Alles, om op het pluche te komen.
   De kiezer is dus helemaal niet belangrijk maar dient er alléén en uitsluitend voor om goedkope criminelen met 2 linkerhanden die doen alsof ze rechts zijn op het pluche te houden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s