Waarom varkensvlees uit de schoolkantines verdwijnt

Screenshot_57

(Vertaling: E.J. Bron)

Hoe was dat ook maar weer met de spreuk “De islam hoort bij Duitsland”, maar er is geen sprake van islamisering in dit land? Onderstaande melding zegt iets heel anders:

journalistenwatch

De Duitse minister van Voedingszaken Julia Klöckner (CDU) heeft zich ertegen uitgesproken om varkensvlees in schoolkantines bijvoorbeeld om religieuze redenen van het menu te halen. Het eten op school zou “gezond en uitgebalanceerd” moeten zijn, zei de politica van de CDU tegen de kranten van de Funken-mediagroep (maandageditie). Afzien van varkensvlees zou ze fout vinden.

Hier zou gezond mensenverstand gevraagd zijn. Zij zou adviseren “de kerk in het midden te laten”, aldus Klöckner. “Het eten op school moet een goede keuze bieden, daartoe behoort ook vegetarisch eten of eten zonder varkensvlees, maar niet uitsluitend.”

Voedingsdeskundigen observeren dat varkensvlees in toenemende mate van het menu verdwijnt. “Veel cateraars en kantines bieden nauwelijks nog varkensvlees aan. Bij heel veel zit het helemaal niet meer in het assortiment”, zei Ulrike Arens-Azevedo, presidente van de Duitse Vereniging voor Voeding (DGE) tegen de kranten.

“Dat komt, omdat steeds meer klanten vegetarische gerechten willen. Het ligt echter ook aan het toenemend aantal kinderen dat om religieuze redenen geen varkensvlees eet.” De aanbieders zouden niet met hun maaltijden willen blijven zitten – “dat is dus een zeer pragmatische beslissing.”

De DGE spreekt zich uit voor belastingverlagingen ter verbetering van de kwaliteit van het eten: “Een algemene verlaging van de btw op eten in scholen en kinderdagverblijven naar 7% zou een eerste stap zijn. Dat zou de kostendruk voor een groot deel van de aanbieders in ieder geval iets verminderen. De kostendruk is niet in de laatste plaats door tariefverhogingen en het minimumloon duidelijk toegenomen”, aldus de presidente van de DGE, Arens-Azevedo. Klöckner wees zulke eisen duidelijk af. Een algemene verlaging van de btw voor het eten op school zou “een verkeerde redenering zijn en niet automatisch bijdragen aan de gezonde verzorging”, zei ze. Klöckner´s voorganger, Christian Schmidt (CSU), daarentegen had zo´n maatregel ter verbetering van de kwaliteit van het eten voorgesteld.

Dat zou toch echt grappig zijn, wanneer uitgerekend de minister de islamisering tegenhoudt. Maar geloven we dat?  

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Hypocrisie, Islamisering, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Waarom varkensvlees uit de schoolkantines verdwijnt

 1. peter zegt:

  Eten wat de pot schaft ,te beginnen in de bajes en dan op de scholen,

  Like

 2. Marc zegt:

  Sommige mbo-scholen serveren uitsluitend halal!

  Like

 3. Albert Heijn: Geen varkensvlees vanwege moslimkindjes in de klas. Met Appie Heijn naar een halalsamenleving.

  Like

 4. Haksteeg Anton zegt:

  Het is zulk een idioterie dat er ergenlijk niet op te reageren valt. Wat al honderden jaren goed en normaal voor ons was zou vanwege die moslim idioterie ineens niet meer deugen? Zijn er ouders die dat hun kinderen wijsmaken? Ongelooflijk!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Als ze straks met 50% en meer zijn wordt varkensvlees consumptie automatisch naar de rand van de samenleving gedrukt. We hoeven ons daar niet over op te winden dat wat komt komt.

  Like

 6. Johan zegt:

  Persoonlijk heb ik geen moeite met het feit dat varkensvlees van het menu verdwijnt. Varkens zijn intelligente dieren, even slim als een hond. Daarom eet ik ook zelden varkensvlees. Beter zou zijn om gewoon een verbod op halalvlees in te voeren. Zelfs ELK stuk lamsvlees dat we momenteel eten werd halal geslacht. Fabrikanten zouden verplicht moeten worden om dit te vermelden op de verpakking!

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Van mij mag iedereen (niet met uitsterven bedreigde) dieren eten, maar dan wél dieren die een goed leven vóór hun dood hebben gehad.
  EN die zo ‘humaan’ mogelijk zijn geslacht. We zijn tenslotte geen barbaren.

  Like

 8. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 9. Merel zegt:

  Je bent wat je eet

  Like

 10. Merel zegt:

  Zonder spek hadden onze voorouders zeker nooit zo hard kunnen werken in het toen nog koude klimaat en koude huizen. De bloemen stonden op de ramen, heb het nu over mezelf merk ik, ik heb het s winters trouwens nog steeds koud, anders kan ik de rekening niet betalen, en een warm kacheltje is ook verleden tijd, ik ben de varkentjes dankbaar, God bless them

  Like

 11. Republikein zegt:

  Komt wel goed want ministers zijn buitengewoon slimme mensen, net zo als in Nederland, vandaag ben je minister van Veiligheid en morgen minister van Oorlog en doet dat maar eens na.
  Nee, niet zeuren, komt allemaal jofel nootje.

  Like

 12. Charles Martel zegt:

  Varkens zijn heilige dieren, allerheiligst zelfs. Daarom zijn ze ‘taboe’ of ‘onaanraakbaar’. Onrein of allerheiligst, het resultaat is hetzelfde.

  Like

 13. Elisah zegt:

  Hoe moeilijk is het nou om kinderen gewoon een keuze te geven door het aanbieden van verschillende menu’s, er zijn bijv toch ook steeds meer vegetariërs en veganisten.

  Like

 14. Jooootje zegt:

  En we buigen voor die klote islam

  Like

 15. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/06/05/de-new-york-times-wil-het-blanke-gezin-vernietigen/
  De oorlog tegen de Blanken wordt op vele fronten gevoerd.

  Like

 16. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/06/04/de-zweden-moeten-op-nationale-feestdag-bidden-voor-diversiteit/
  De Zweden moeten op Nationale feestdag “bidden voor diversiteit”
  Wanneer de gemeente Falu op woensdag de Nationale Dag viert, staat een “gebed voor diversiteit” op het schema voor de inwoners van de gemeente.

  Te achterlijk om te begrijpen dat ze helemaal geen diversiteit binnenhalen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s