Kabinet wil betere lessen goed burgerschap

Screenshot_74

Eén lesje burgerschap per jaar is niet genoeg

Alle Nederlandse basis- en middelbare scholen moeten lesgeven in ‘burgerschap’. Minister Slob heeft een nieuwe wet gemaakt waardoor de verplichting om kinderen de “basiswaarden van de democratische rechtsstaat” te leren minder vrijblijvend wordt.

“Kinderen worden immers niet geboren met een ‘democratisch gen'”, schrijft de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs in de toelichting op zijn wetsvoorstel. “Daarom ligt er een belangrijke opdracht bij scholen bij het opleiden van onze kinderen die hun rechten kennen en de rechten van anderen respecteren.”

De nieuwe wet geldt voor alle scholen, dus ook voor het particulier onderwijs. De inspectie kan ingrijpen als de scholen onvoldoende burgerschaponderwijs geven. Nu kan dat alleen als een school helemaal niets doet.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, betutteling, ChristenUnie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid, political correctness, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Kabinet wil betere lessen goed burgerschap

 1. Eva110 zegt:

  Slob, de minister uit een kabinet wat heeeeel democratisch partijen en daarmee de stemmen van 15% van de Nederlanders uitsluit gaat ze leren dat democratie iets is dat je alleen gebruikt als het in je straatje past.
  HAHAHAHA

  Geliked door 1 persoon

 2. Alphons Mantel zegt:

  nog meer taken voor overbelaste docenten

  Like

 3. Marlies zegt:

  Nog steeds niet bekend met de inhoud van de koran, Slob?

  Geliked door 1 persoon

 4. Wachteres zegt:

  Ik ben bang dat de lessen erop uitraaien dat de kinderen een moskee moeten bezoeken – dat doen ze toch al – maar nu wettelijk verplicht en dat hen wordt bijgebracht dat zij vooral veel respect voor de islam moeten hebben.

  Tot nu toe is het niet nodig dat de moslims respect voor hun gastheren opbrengen en ik vermoed dat dit zo blijft.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Verdorie Wachteres ,

   dat wou ik ook nét zeggen , nou maai je alwéér het gras voor m’n voeten wég !
   Als je dat nou ook eens in je tuin deed , zou me dat een heleboel werk besparen in de toekomst .

   Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    `Henk heeft net het gras in de tuin gemaaid.@Harry.

    Maar dat ‘werk in de toekomst’ kunnen we dat even wettelijk vastleggen? 😛

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 5 juni 2018 om 18:26

    Je wilt toch niet zeggen dat je bij Wachteres wél gaat maaien?

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ik heb liever dat hij het onkruid gaat wieden,@Tistochwat

    Grasmaaien doet Henk nog fluitend. Nou ja ….fluitend?

    Like

   • Harry zegt:

    Jammer hoor , ik heb me voorgenomen om NOOIT meer naar Duitsland te gaan .
    Ben er ooit maar twee keer doorheen gereden , verder nooit geweest .
    ( Familietrauma) .
    Ik ga daar dus ook niet wieden .
    Weet je wat , breng dat onkruid maar naar Nederland , misschien ……………………

    Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  Te dom voor woorden dat dit nodig is want de autochtone bevolking van Nederland heeft wel het democratische gen omdat hun ouders, grootouders en overgrootouders dat steeds mee hebben gegeven. Mooi die cultuurverrijking van ondemocratische mensen die ons beschuldigen van discriminatie maar zelf nog een lesje nodig zijn omdat ze het hun kinderen niet meegeven.

  Like

 6. Henk der Niederlander zegt:

  Mischien zoou een betere optie zijn om dat tuig in Den Haag en Brussel verplichte lessen in democratie te geven, want daar is nog wel wat werk te verzetten in deze.

  Geliked door 1 persoon

 7. hendrikush zegt:

  Voor mohammedanen zijn alleen moslims mensen.
  Burgerrechten zijn voor hen moslimrechten.

  Geliked door 1 persoon

 8. Edwin Lauxen zegt:

  Rouvoet vond ooit nodig om de burger te waarschuwen voor de gevaren van de secularisatie van de samenleving en Balkellende vond toen nodig om op de staatstelevisie te zeggen dat je zonder geloof niet kan functioneren, dus…….Nu alle kinderen verplicht christen worden of booslim, want andere smaken zijn er niet en ben je dus niet goed bij je hoofd !!

  Like

 9. Sabeltant zegt:

  Bericht van ons EU propaganda kanaal. NPO (Nederlandse Propaganda Omroep)

  Dit betekend doorgaans dat men u wil laten geloven dat het nu wel goed gaat komen en dat onze regering de vinger aan de pols houdt.
  Gaat u weer rustig slapen, de staat waakt over u.

  In werkelijkheid zal deze deze les “basiswaarden van de democratische rechtsstaat” dezelfde kant op gaan als lessen seksuele voorlichting, lessen over geaardheid, religie, de Joden, de Palestijnse terreurnetwerken, lessen over gelijkheid tussen mannen en vrouwen, democratie en zo voort.

  U gaat deze goed betaalde onzin via de belasting betalen en over 3 jaar horen we dat de lessen niet hebben opgebracht wat we ervan verwacht hadden.
  Het maakt trouwens ook niet meer uit wat ze bedenken. Tegen deze barbaren is namelijk geen les opgewassen. Goed komen doet het al lang niet meer, niet met onze NEP-leiders, niet met dit soort leraren en al helemaal niet met dit soort idiote lesjes.
  Het is enkel maar bedoeld om ons de indruk te geven dat men er “druk” mee is.

  De oorzaak van deze ellende weet de doorsnee Nederlander al decennia lang en zolang wij daar in ons land daar geen korte metten mee maken blijft het water naar de zee dragen, met een vergiet welteverstaan.

  Like

 10. Democratische rechtstaat….???
  die is vermoord……VERMOORD
  door dit SLOOPKABINET.

  Like

 11. Mary zegt:

  Ah ik denk dat het “Nederlandse kabinet” niets van de “basiswaarden van de democratisch rechtsstaat” heeft begrepen waarin onder andere (democratie beginselen) directe betrokkenheid van burgers via inspraak, openbaarheid van besluitvorming of het kiezen van volksvertegenwoordigers en dit zijn er maar drie. Van directe betrokkenheid via inspraak is zoals we weten Rutte en Co wars van zelfs een raadgevend referendum wordt op voorhand al terzijde geschoven, niks inspraak dus, openbaarheid van besluitvorming, het hele EU programma kun je de firma stiekem, leugen en bedrog noemen, het kiezen van een volksvertegenwoordiger, zoals b.v. Wilders die met de PVV de tweede partij van Nederland is geworden wordt door een cordon sanitaire (wat verboden zou moeten worden) gewoon buiten spel gezet niks democratie dus, en zo kunnen we nog wel even doorgaan, Rutte en Co zijn wel de laatste die iets met democratie hebben.

  Like

 12. bigljohn zegt:

  Die Slob gaat alles behoorlijk in het slob draaien. Echt wartaal van een doorgedraaide topambtenaar. Lessen burgerschap. Baarlijke nonsens ! Laat het kabinet zelf maar eens tonen dat ze zelf geen lessen burgerschap nodig hebben. Door alle Afrikanen naar huis terug sturen, onze grenzen voorgoed te sluiten, en door uit de E.U. te gaan stappen. Dan pas worden de problemen echt goed aangepakt. En voor onze begroting een zege. Geen geld meer nodig voor asielzoekers en asielzoekers-centra, en geen geld meer naar Brussel. Maar ik ben bang dat ik mij hier met wishfull thinking bezig houd !

  Like

 13. Bas zegt:

  Dit wordt vast en zeker een soortement voorlichtingscampagne om kinderen hun plaats te wijzen m.a.w. voor te bereiden op het Europese gedachtegoed. Krijgen ze lesstof in democratie en vluchtelingen acceptatie, plus begrip voor vredesoorlogen en werken bij defensie.. Dit alles in de gietvorm van een lespakket in goed burgerschap. Al met al een democratisch valkuil van ja-welste speciaal bedacht voor onnozele kinderen. Kinderen opkweken voor het Europese gedachtegoed. Ze mogen de ouders wel vragen of ze het goedvinden. Politieke doelen opdringen in een bepaald jasje, is niet zo’n fris idee. Kinderen deden daar heel vroeger ook al n’s aan mee.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s