De zelfmoord van Europa (+ video)

Screenshot_104

(Door: Douglas Murray – Vertaling: Peter Rissing)

De beschaving die geboren is uit joods-christelijke waarden, de oude Griekse filosofie en de ontdekkingen van de Verlichting, staat aan de rand van de afgrond, en die is daar door eigen hand gebracht. Duidelijker gezegd: Europa pleegt zelfmoord.

Hoe is dit gebeurd?

Het is een ingewikkeld verhaal, maar er zijn twee belangrijke oorzaken. Ten eerste zijn er de massale volksverhuizingen naar Europa. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is dit gestaag gebeurd, maar versnelde enorm tijdens de migratiecrisis van 2015, toen meer dan een miljoen migranten uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Oost-Azië naar Europa stroomden. Ten tweede, en dat is net zo belangrijk, Europa heeft het vertrouwen in zijn eigen overtuigingen, tradities en zelfs zijn eigen legitimiteit verloren.

Beide oorzaken

Decennialang heeft Europa mensen – vooral uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika – aangemoedigd om als werkkracht te komen werken. Niemand verwachtte dat ze zouden blijven. Toch hebben ze dat gedaan. En niemand vroeg hen te vertrekken, zelfs niet degenen die illegaal kwamen. Zoals een Britse minister van Immigratie het in 1999 verwoordde: “Verwijderen duurt te lang, en het is emotioneel”.

En, natuurlijk, waarom zouden ze weggaan? De economische mogelijkheden waren in Europa veel groter dan waar ze vandaan kwamen. En als het werk opdroogde, waren er royale sociale uitkeringen te krijgen. Enige tijd mochten immigranten – aangemoedigd door de Europese inzet voor “multiculturalisme” – hun eigen cultuur nastreven. Maar dat bleek geen succes. De leiders van Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland hebben dat ook toegegeven in 2011, toen David Cameron, Nicholas Sarkozy en Angela Merkel op dramatische wijze aankondigden dat het multiculturalisme was mislukt.

De immigranten werden dus gevraagd om de westerse waarden te assimileren en te omarmen. Als dat zou gebeuren, beredeneerden Europese regeringen, zouden alle financiële kosten, zelfs de incidentele daden van terrorisme, over het hoofd kunnen worden gezien. Maar het is nooit gebeurd. En de immigratie is toegenomen. In 2015 voegden Duitsland en Zweden in één jaar tijd 2% aan hun bevolking toe. In 2017 was Mohammed de populairste jongensnaam in het Verenigd Koninkrijk.

Schuldgevoel

Waarom hebben de Europese leiders dan besloten dat Europa iedereen ter wereld kon opnemen, of het nu ging om het ontvluchten van oorlog of om het zoeken naar een beter leven, ongeacht de mate waarin de waarden van de ‘vluchtelingen’ verschilde van de Europese waarden of er zelfs tegen gekant waren? Het antwoord op deze vraag is in één woord: schuldgevoel. Zijn deze vluchtelingen niet, zo menen de leiders, op de vlucht voor de gevolgen van het Europees imperialisme? Hebben wij deze ongelukkige mensen niet genadeloos uitgebuit in hun thuislanden? Zijn wij niet de oorzaak van hun ellende?

Door hen in Europa toe te laten heeft als doel deze schuld in te lossen. Dit geldt vooral voor Duitsland. Door in 2015 anderhalf miljoen mensen in haar land toe te laten, verkondigde Angela Merkel in feite aan de wereld dat Duitsland, de grote agressor van de twintigste eeuw en de architect van de Holocaust, de humanitaire supermacht van de eenentwintigste zou worden. Misschien een nobel sentiment, maar wie betaalt de prijs? De gewone burgers van Europa, die de criminaliteit en het terrorisme exponentieel zien toenemen. Hun angsten en frustraties worden grotendeels genegeerd, of nog erger.

In oktober 2015 gaf de Duitse regering opdracht dat 800 nieuw aangekomen migranten in de Duitse stad Kassel zouden worden gehuisvest. Bezorgde bewoners hadden een bijeenkomst om vragen te stellen aan hun volksvertegenwoordigers. Zoals een video-opname laat zien, waren de burgers kalm en beleefd. Op een gegeven moment laat hun districtscommissaris hen weten dat de vluchtelingen ondanks hun bezwaren komen en dat iedereen die het niet eens is met het beleid, “vrij is om Duitsland te verlaten”.

De burger vormt het probleem

Deze officiële houding (als er een probleem is, ligt het probleem niet bij de vluchtelingen, maar bij de burgers) weerspiegelt het gevoel wat ik “vermoeidheid” noem, een gevoel bij de elite dat het Europese verhaal is uitgerangeerd. Dat zij religieuze en alle denkbare politieke vormen hebben geprobeerd, waarbij elk poging tot rampen heeft geleid. We besmetten elk idee dat we aanraken, dus wie durft te zeggen dat de wereld er zonder ons niet beter aan toe zou zijn?

Natuurlijk kunnen alleen mensen die geen idee hebben hoe gelukkig ze zijn dit standpunt innemen. Ironisch genoeg weet niemand dit beter dan die vluchtelingen, die wel zijn geïntegreerd en die de westerse waarden verdedigen. Buitengewone mensen, zoals de in Somalië geboren Ayaan Hirsi Ali, die Nederland verliet omdat ze meer geloofde in de principes van de Verlichting dan vele Nederlanders zelf. Of Hamed Abdel-Samad in Duitsland, wiens leven wordt bedreigd door mede-immigranten, omdat hij de Europese waarden verdedigt.

Dit mengsel leidt tot zelfmoord, de zelfvernietiging van een cultuur. Het is mogelijk dat gewone Europeanen zich bij hun leiders zullen voegen in dit pact. Recente opiniepeilingen wijzen er echter op dat zij niet van plan zijn dit te doen. Hoe zij daar invulling aan geven, zal het grote verhaal van de komende jaren zijn.

Staan we op het punt om het einde of de wedergeboorte van Europa te zien?


(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

Door:
Douglas Murray (Auteur van De vreemde dood van Europa)

Vertaald door:
Peter Rissing
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

32 reacties op De zelfmoord van Europa (+ video)

 1. koddebeier zegt:

  Het is allemaal de schuld van politici, de media en een onnozel volk die politici en de media geloven,maar ook te stom zijn om zelf na te denken !

  Geliked door 2 people

 2. paulzwueste zegt:

  Typisch weer zo’n verhaaltje waarin iemand van uit zijn eigen pont of vieuw ’n overzicht geeft van de al zo vaak uitgekauwde gebeurtenissen die vanaf het einde van WOII tot nu toe hebben geleid tot de verwildering van onze samenleving, inclusief moord, doodslag en totale verarming.
  En aan het eind de interessante vraag stelt of Europa nog zal worden wedergeboren, om het zo maar te zeggen.
  Nou ja, het is bemoedigend dat de schrijver deze mogelijkheid in ieder geval nog noemt en niet zoals zo vaak het geval is, wild om zich heen slaande roept dat Europa al totaal verloren is.

  Leuk en aardig maar wij weten het al en de wegkijkers willen het niet weten, dus wat nu verder…?
  Om verdere ergernis de kop in te drukken.
  Ik zou het zo graag weten.

  Like

  • Nachtkaarsje zegt:

   Zoals ik begrepen heb, geloof je niet zo erg in een God.
   De bijbel is echter behoorlijk specifiek over wat er gaat gebeuren en mensen die dat bestuderen komen tot de conclusie dat bepaalde profetieeen in gang zijn gezet.
   Hoe nu verder, vraag je.
   Tja, ik wil geen domper zetten op een eventuele hoopvolle menselijke oplossing, want van mensen komt de redding niet. Het zal allemaal alleen maar erger worden. We zien de berichten van ellende op de tv, we horen ze op de radio en we lezen ze op blogs en fora als deze. Maar er veranderd niets.
   Er is een profetie die vertelt dat alle landen zich tegen Israel zullen keren en oorlog gaan voeren tegen dat land. Hoe moet dat gestalte krijgen als er nog steeds landen zijn die Israel helpen, danwel bevooroordelen.?
   Door regerings veranderingen! Welke soort van regering (om het even in welk land dan ook) is tegen Israel en willen het vernietigen? Het antwoord weet je wel. De eerste partij in Nederland heeft zich aangediend en neemt reeds zitting in de kamer. Er moet dus een wisseling van de wacht komen wat inhoudt dat de islam gewoon steeds verder oprukt en alles wat ons vertrouwd is wegdrukt.
   Uitspraken als; mieter die buitelanders het land uit, zijn totaal nutteloos. Dat gaat niet gebeuren. Misschien dat incidentieel een land het even voor elkaar krijgt om een andere koers te varen, maar vroeg of laat is zo een land in Europa omringd door islam staten en barst de oorlog voor zo een land in alle hevigheid los. Wat staat geschreven zal gebeuren!
   Of je het er nou mee eens bent of niet. Of je gelooft of niet. Het maakt niks uit.
   Het is voorspeld en het dient een doel.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Nachtkaarsje.
    Geloof in God heeft hier niets mee te maken.
    Ikzelf heb al tientallen jaren voorspeld dat heel Europa verwoest zou worden.
    Leuk en toevallig dat de bijbel en Nostradamus het met mij eens zijn.
    Ik kan me voorstellen dat je nu even zit te kijken van deze openbaring.
    Ik loop nu eenmaal niet aan lijntjes, vandaar dat ik vaak op ’n manier reageer die niet
    com il faut is.
    (Vertaling bij Delamontagne vragen.)

    Like

   • delamontagne zegt:

    Het moet zijn:”comme il faut”.
    Zoals ’t heurt !
    Maar je kunt beter zeggen ( als je iemand de les wilt lezen ! )
    Il ne faut pas dire ça
    Zoiets zeg je niet.
    [ maar sommigen zijn nu eenmaal ’n “flapuit”, en zeggen alles ? ! ? ]

    Like

   • Nachtkaarsje zegt:

    @Paul
    Als geloof in God er niks mee te maken heeft dan hoef jij je ook niet af te vragen, hoe verder?
    De gehele wereld heeft geen oplossing en het is niet alleen Europa, het is wereldwijd.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nachtkaarsje.
    Ik ben niet van ’n God afhankelijk zoals jij.
    Dus stop er maar mee mij te beoordelen vanuit jouw levenshouding, je zult er helemaal niets mee bereiken.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Gaan we weer.
    Wat is een “Flapuit” nu weer?
    Beoordeel de mensen op basis van de inhoud van datgene wat ze zeggen.
    En als je niks te zeggen hebt trek dan geen cliché’s uit de kast.

    Like

   • Nachtkaarsje zegt:

    @Paul
    Ik beoordeel niemand. Jij stelt een vraag en ik geef je een andere zienswijze.
    Dat jij daar niks mee wil/kan ligt niet aan mij. Ik gun je jouw vrijheid om een mening te hebben. Het lijkt er op dat jij diezelfde vrijheid niet gunt aan mensen met een bepaalde zienswijze. Mij maakt dat verder niet uit.

    Like

 3. Wachteres zegt:

  Waarom hebben de Europese leiders dan besloten dat Europa iedereen ter wereld kon opnemen, of het nu ging om het ontvluchten van oorlog of om het zoeken naar een beter leven, ongeacht de mate waarin de waarden van de ‘vluchtelingen’ verschilde van de Europese waarden of er zelfs tegen gekant waren? Het antwoord op deze vraag is in één woord: schuldgevoel'” .

  Niks schuldgevoel. Onze politiekcorrete linkse ‘elite’ haat deze Joods/christelijke/humanistische samenleving en zij zal alles in het werk stellen om die te vernietigen.

  Zo simpel is het!

  Geliked door 2 people

  • Peter Rissing zegt:

   Dat is zeker ook een manier om naar de voorgenomen vernietiging van onze mooie Joods/christelijke/humanistische samenleving te kijken. Maar of schuldgevoel of haat de drijfveer is voor die vernietiging door onze onbekwame elite, rationeel denken en democratie kunnen de wedergeboorte van Europa in gang zetten. En dat proces begint vorm te krijgen. Dus altijd stemmen én de aanvraag voor het referendum ondertekenen, geeft niet of je voor- of tegen het wetsvoorstel bent.
   https://referendum.nl/

   Like

 4. Tistochwat zegt:

  Hebben wij deze ongelukkige mensen niet genadeloos uitgebuit in hun thuislanden?

  Daar hebben mijn ouders, grootouders en overgrootouders anders bar weinig van gemerkt.
  Het was armoe troef en hard werken.

  Geliked door 2 people

  • laura van der storm zegt:

   Ik heb als kind bakken met zilverpapier en melkdoppen die richting opgestuurd! Aan mij kan het niet gelegen hebben! :-))

   Geliked door 3 people

   • bigljohn zegt:

    Een dier kan nog voor zichzelf zorgen, maar een Afrikaan zal dat nooit kunnen. Hij zal altijd in armoede leven of afhankelijk zijn van gulle gevers !

    Like

 5. kraftavilqa zegt:

  “Zijn deze vluchtelingen niet, zo menen de leiders, op de vlucht voor de gevolgen van het Europees imperialisme?” Neen dat is onzin! Dat imperialisme bestaat al sinds 1945 niet meer. “Hebben wij deze ongelukkige mensen niet genadeloos uitgebuit in hun thuislanden?” Neen dat hebben we niet, we hebben beschaving gebracht in de apenlanden niet dat zulks ook maar in ’t minst heeft mogen beklijven (de bevolking van apenlanden is extreem beschavingresistent dit heeft verschillende redenen, afgoderij – de religie van de wrede – is de bekendste) “Zijn wij niet de oorzaak van hun ellende?” Natuurlijk niet! Het apenvolk is geheel en al verantwoordelijk voor z’n eigen ellende, decenialange goedbedoelde doch misplaatste en zinloze inspanningen alsook talloze milliarden aan onwikkelingshulp ten spijt hebben ze nog geen druppel schoon drinkwater; het was niks en wordt ook nooit iets zonder blank (koloniaal) bestuur. Alleen realiteitsblinde linkshoofdigen geloven die schuld-fabeltjes fel wegmetons-isme is onlosmakelijk deel van het dystopische linkshoofdige wereldbeeld.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   Imperialisme is er nog steeds ook al gaat het dan niet om land maar om olie, gas, goud of drugs. Het Amerikaanse imperialisme heeft ook na 1945 voor veel oorlogen gezorgd in samenwerking met o.a. Engeland.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Petra.
    Had je liever onder het Duitse imperialisme willen zuchten…?
    Ik weet niet hoe oud je bent maar wees jij nu maar blij dat het zogenaamd VS-imperialisme er voor gezorgd hebt dat je hier nu je dwangmatige Bijbelse getuigenissen kunt schrijven en niet op reis naar Silezië bent gestorven.

    Wat Hitler wilde….

    Like

 6. Hovawart zegt:

  Open alle grenzen, geef iedereen gratis geld, (medische)zorg en onderdak, teveel vrijheid en zeggenschap, roep vooral welkom, welkom, en geloof dat de wereld van iedereen is,…… (zelfs Turkije gelooft dat de Turken in Nederland nog steeds Turks zijn), het kan natuurlijk een geplande genocide zijn, teveel jongeren met psychiatrische aandoeningen zijn geen aanwinst voor een nieuwe generatie arbeiders, maar om deze nu te vervangen door uiterst gewelddadige jongeren met psychische problemen, uit Afrika of het Midden-Oosten, dat is niet slim, niet doordacht.
  (en hoe krijg je de islam onder het Westerse juk?).

  Like

 7. Peacepipe zegt:

  Telkens duikt het verhaal op dat wij de gastarbeiders hierheen hebben gehaald en dat wij dachten dat ze terug zouden gaan. Mijn herinnering is tocht anders.
  Turken en Marokkanen werden in de GELEGENHEID gesteld om op basis van een 1 of 2 jarig contract in Nederland/West-Europa te komen werken. Dat is toch iets anders dan GEHAALD! Na afloop van het CONTRACT zouden ze terug gaan naar hun dorp van herkomst. Zij konden dan met het verdiende geld eventueel een bedrijfje opzetten en zo de lokale economie versterken. Echter toen de contracten afgelopen waren mochten ze niet terugkomen van hun regeringen, want na beëindiging van het contract of soms al eerder (economische recessie) kwamen ze in WW. Wel teruggaan betekende einde WW-uitkering en dat moest voorkomen worden, want er werd inmiddels flink wat geld maandelijks naar het thuisland overgemaakt. In de WW zitten betekende direct beschikbaar zijn voor nieuw werk, dus niet het land uit! In de praktijk betekende dat, dat er mannen waren die soms 2 jaar of langer niet meer bij hun gezin in het thuisland waren geweest. Het kabinet Den Uyl vond dat sociaal onaanvaardbaar en heeft toen gezegd dat ze hun gezin hierheen mochten laten komen. Dat betekende een grote stroom familieleden deze kant op, vaak ook met neven en nichten. Controle daarop was onmogelijk omdat er geen burgelijkestand bestond in de regio’s van herkomst. Vrouwen met hoofddoeken zag je niet, want dat paste hier niet. Totdat ze door kregen dat hier bijna alles mocht. En het idee dat ze op den duur uit zichzelf weer terug zouden gaan is er later als een soort (idiote) verontschuldiging bij bedacht.

  Geliked door 2 people

  • BM Fidel zegt:

   Toen de laatste emigranten vertrokken naar Canada, Australië en N-Zeeland kwamen de eerste gastarbeiders binnen. Niet om ons land weer op te bouwen, dat was al gebeurd, maar om de lonen te drukken. Er was zowaar enige welvaart ontstaan en de arbeiders die dat mogelijk hadden gemaakt wilden daar hun deel van. Dat mocht niet gebeuren, ipv hun krakkemikkige machinepark te verniewen bleven de fabrikanten liever doormodderen tot de boel van ellende in elkaar zakte, met als gevolg massale werkeloosheid. Nederlandse arbeiders gingen de WW in, buitenlanders in de WAO, een luxe levenslange uitkering. Bedankt Lubbers!
   Al met al hebben de werkgevers 10 jaar lang kunnen profiteren van de buitenlanders, de schatkist een beetje en de Nederlandse bevolking helemaal niet. Daarna heeft de nasleep van die gastarbeid alleen maar geld gekost, tientallen miljarden die moesten worden opgehoest door diezelfde bevolking.
   De grootste leugen is wel dat buitenlandse arbeiders nodig waren vanwege de vergrijzing. Alsof buitenlanders niet vergrijzen.

   Like

 8. Vederso zegt:

  @ Theresa Geissler. OT; hier heb je een artikel waaruit blijkt dat je niet de enige bent die zich iets afvraagt, Bruce Bawer.
  https://pjmedia.com/trending/trashing-tommy-robinson/

  Like

 9. Elisah zegt:

  https://regio.tpo.nl/2018/06/06/om-eist-geen-gevangenisstraf-voor-getraumatiseerde-vluchteling-uit-iran-die-in-utrecht-op-terras-inreed/
  OM eist geen gevangenisstraf voor getraumatiseerde vluchteling uit Iran die in Utrecht op terras inreed
  ‘Kan daardoor zijn behandeling voortzetten’

  In de cel vanwege een tweet….
  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/195006/Usquerder-nachtje-in-de-cel-na-dreigtweet
  Usquerder nachtje in de cel na ‘dreigtweet’
  Schollema is nog steeds boos over de aanhouding: ‘Slachtoffers van de gaswinning worden door de politie meegenomen, maar de dader loopt nog vrij rond. Zo gaat dat al jaren in Groningen.

  Like

 10. hora zegt:

  Dat het hier in dat stomme europa helemaal fout gaat aflopen is een kwestie van tijd

  Like

 11. Elisah zegt:

  https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/ueber-100-deutsche-opfer-pro-tag-2017-wurden-40-000-einheimische-opfer-von-straftaten-durch-zuwanderer-a2455590.html?text=1
  Über 100 deutsche Opfer pro Tag: 2017 wurden 40.000 Einheimische Opfer von Straftaten durch Zuwanderer
  Over de 100 duitse slachtoffers per dag….

  Like

 12. Elisah zegt:

  https://sceptr.net/2018/06/vlaanderen-zet-imams-in-om-gedetineerden-te-deradicaliseren/
  Vlaanderen zet imams in om gedetineerden te ‘deradicaliseren’
  De Vlaamse overheid schakelt imams in om geradicaliseerde moslimgevangen die in aanmerking komen voor vervroegde vrijlating te ‘de-radicaliseren’. Het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) stelt het project ‘Theologische Aanpak Islamitische Radicalisering’ voor in Knack. Het project viseert specifiek gedetineerden die voorwaardelijk vrij kunnen komen. Men wil hierbij met de hulp van gematigde imams radicale moslimgevangenen op andere gedachten dan de jihad brengen

  Like

 13. bigljohn zegt:

  De zelfmoord van Europa ? Hear, hear ! Gewetenloze en op macht beluste politici die dom kiesvolk bespelen. Dat kiesvolk is dom en kneedbaar als was. Op de scholen leerden zij al dat zelf nadenken en oordelen niet het hoogste goed is. Dat is meteen de reden dat vandaag de dag het grootste deel van de kiezers stug blijft doorgaan door op de foute politieke partijen te blijven stemmen. Bovendien is daar het fenomeen stembusfraude erbij gekomen. Europa pleegt inderdaad zelfmoord. Het is alleen nog maar wachten op het moment dat Europa helemaal leeggebloed is. En dat moment komt steeds dichterbij !

  Like

 14. delamontagne zegt:

  TVL: De Franse schrijver “Guillaume Faye”
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Guillaume_Faye
  voorspelt de komende ethnische-burger-oorlog.
  * *
  Het is altijd een genot om naar Guillaume Faye te luisteren, of je het nu met hem eens bent of niet.
  De man is briljant, gepassioneerd, helder maar ook provocerend.

  En deze man, die 10 jaar lang de belangrijkste animator was van Skyrock, is zo vrij in z’n spraak en toon die zeldzaam is in dit land, dat we er alleen maar van kunnen genieten.

  In dit 20 minuten durende interview blijft hij zichzelf.
  Hij is eerst erg stellig wat betreft kolonel Beltrame en durf te schrijven dat ’t een slecht soldaat was.
  Volgens hem is een soldaat er om de Fransen te beschermen en had hij tijdens de gijzeling niet de plaats van een caissière moeten innemen.
  /
  Hij kondigt de publicatie van zijn volgende boek aan: “Towards the ethnic civil war”.
  Hij was een van de eerste theoretici, twintig jaar geleden, om deze aangekondigde confrontatie te voorspellen, wat hem natuurlijk de toorn van RECHTS opleverde.
  Hij durft veel beweringen aan-te-gaan, die niemand zal lezen of horen in de reguliere media.
  Hij praat over de islamisering van Frankrijk, de migratie-invasie, de aantrekkingskracht van Europa, de grenzen en vindt dat Frankrijk in een soort terminale fase van kanker is.
  Alleen een radicale behandeling kan haar nog redden.

  Hij dringt aan op het noodzakelijke stoppen van de “aanzuigende”-werking van de EU en het terugsturen van recidivisten/delinquenten.
  We zijn terughoudend en willen TV-Liberties toch niet lastigvallen met de voorgestelde oplossingen, maar we zijn er zeker van dat hij de oplossingen van RL deelt.
  Let in dit interview op het opmerkelijke takkya-spel van Martial Bild.
  Hij gedraagt zich soms als de gastheer van BFM-TV door zijn [ gespeelde ] verontwaardiging.
  Maar we weten dat ze geveinsd zijn.
  Hij is ook verontwaardigd dat veel boeren in Frankrijk minder geld in handen krijgen dan de illegale immigranten.
  Hij sluit in zijn conclusie niet uit dat over twintig jaar Frankrijk en heel Europa misschien verdwenen zullen zijn.
  Het is alarmerend en provocerend voor de Fransen om wakker geschud te worden en de realiteit van de situatie onder ogen te moeten zien.

  Mogen de feiten hem ongelijk geven …

  Jeanne Bourdillon

  Like

 15. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 16. Zelfmoord met onvoorstelbare drang en snelheid

  Like

 17. Piet Karbiet. zegt:

  Ik kwam in de jaren 70 en 80 regelmatig in West-Duitsland. Ik had niet het idee dat de Duitse jeugd toen onder een enorm juk van WOII leefde. Men kende de feiten maar het blik was gericht op de toekomst. Men was links maar niet destructief. Hoe kan het toch dat de generatie daarna zo graag hun eigen volk wilt opofferen? Waarom lopen velen zo slaafs achter die idioot Merkel aan?

  Like

 18. Pingback: “Niemand is voornemens om de geschiedenis van Europa te herschrijven” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s