Samenwerking tussen Oostenrijk en Denemarken om uitgeprocedeerde asielzoekers op een onaantrekkelijke plaats onder te brengen

Screenshot_96

(Vertaling: J.D.)

De volgende grote stap in het Oostenrijkse asielbeleid is gaande: Denemarken wil samen met Oostenrijk en een aantal niet nader genoemde landen afgewezen asielzoekers op een “niet erg aantrekkelijke” plaats in Europa onderbrengen. De plannen voor een dergelijk centrum worden momenteel besproken en zijn al in een “relatief ver gevorderd stadium”, zei de Deense premier Lars Lökke Rasmussen op de Deense radio.  Volgens de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ) zijn er inmiddels op deskundigenniveau “intensieve gesprekken” gaande met een “nauwe coördinatie”.  Al aan het begin van het jaar kondigde Kickl aan om vluchtelingen in de toekomst alleen buiten Europa onder te brengen in zogenaamde transitzones.

Kronen Zeitung

“Het zou een groot verschil maken als je een kamp zou kunnen opzetten dat niet in een aantrekkelijke asielland staat, maar elders”, zegt Rasmussen die volgens het station DR. Denemarken staat bekend als voorstander van een streng asielbeleid. Het voorstel van de liberaal-conservatieve Deense regering is besproken met Oostenrijk en andere landen, die Lökke Rasmussen niet nader wilde noemen. In welk land zo’n vertrekcentrum kon worden opgericht, zei hij niet. Hij is van mening dat een proefproject voor het einde van het jaar van start zou kunnen gaan, aldus Rasmussen.

“Systeemverandering in Europese migratiepolitiek”

Vanuit het kantoor van de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) werd gemeld dat Kurz verschillende keren heeft verklaard dat er een systematische verandering in het Europese migratiebeleid moet komen. Dit omvat een vastberaden strijd tegen illegale migratie en adequate bescherming van de buitengrenzen.

“Illegale migranten moeten worden gestopt en na hun redding dient hun verzorging plaats te vinden aan de buitengrens, waarna ze zo snel mogelijk worden teruggestuurd naar het land van herkomst. Als dit niet mogelijk is, moet hen tijdelijke bescherming worden geboden in centra in veilige Derde Wereld landen “, aldus de Bondskanselarij.

Onderbrenging in transitzones

Al in het begin van het jaar kondigde minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl aan dat vluchtelingen alleen buiten Europa zouden worden ondergebracht in zogenaamde transitzones. Tegelijkertijd moeten er prikkels zijn voor die landen van herkomst die afgewezen asielzoekers terugnemen. Kritiek op het Oostenrijkse standpunt over de hervorming van het EU-asielbeleid komt van de Europarlementariërs van de SPÖ en NEOS.

Beieren wil asielzoekers zelf uitzetten

Ook in Beieren is het de bedoeling om vaart te zetten achter de uitzetting van afgewezen asielzoekers – door zelfstandig vluchten te organiseren. Premier Markus Söder (CSU) wil ook meer plaatsen creëren in detentiecentra. “Wat Beieren hier doet, kan een model zijn voor Duitsland”, zei Söder maandag het Duitse persbureau.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
J.D.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Denemarken, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Oostenrijk, Overheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Samenwerking tussen Oostenrijk en Denemarken om uitgeprocedeerde asielzoekers op een onaantrekkelijke plaats onder te brengen

 1. Jean zegt:

  Hopelijk is dat een eiland diep in zee zodat wij dat achterlijk pervers gewelddadig barbaars zootje nergens nog tegenkomen…

  Like

  • Sjun Demartelaere zegt:

   Groenland lijkt ervoor te zijn gemaakt.

   Like

   • Claudia M. zegt:

    Hoewel ik de gedachtegang erachter kan begrijpen, moesten we Groenland maar gewoon met rust laten. Daar wonen namelijk mensen, niet heel veel maar toch.

    Deze “gasten” moeten gewoon terug naar huis, het eigen thuisland en wel zo snel mogelijk. Daarvoor kunnen het best afspraken gemaakt worden in het continent Afrika of in het Midden-Oosten zelf. Dit houdt in dat alle ontwikkelingssamenwerking gestopt dient te worden en alleen in deze opvangcentra nog geld gestoken mag worden.

    Verder moet ingezet worden op directe geboortebeperking, de geschetste aankomende aantallen kan Moeder Aarde echt niet aan!

    Like

   • Republikein zegt:

    Ze willen zelfstandig.

    Like

 2. Steven zegt:

  Heeft Timmerfranz alweer met artikel zoveel gezwaaid? LOL

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Siberië lijkt me een goed idee. Er zijn nog prachtige, zeer landelijk gelegen “campings” overgebleven uit de tijd van Stalin. Bed, bad en brood mogen ze zelf verdienen door in de zoutmijnen aldaar te gaan werken. En wat de Russen verder doen met dat genetisch afval is niet aan ons. Wij dienen ons te onthouden van commentaar als het om buitenlandse aangelegenheden gaat. En Rusland kan overigens gewoon betaald worden uit de E.U. pot. Russen blij en wij blij.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Joannes
   Ik denk niet dat de Siberieers dat zo zullen waarderen.
   In steden als Irkutsk, Tomsk en Nowosibirsk wonen namelijk ook mensen. Beschaafde en blanke christenmensen bovendien. Het zal trouwens nog een hele strijdvraag worden waar deze transitiezones zullen moeten komen. Want ook bijv. een land als Egypte (een meer realistische optie) zal er bepaald niet om staan te springen, En het probleem in veel Afrikaanse landen is dat het geld en de middelen om deze transitiezones te realiseren natuurlijk weer bij de verkeerden terecht zal komen vanwege de gigantische en onuitroeibare corruptie in die streken.

   Like

 4. hendrikush zegt:

  Gaat er dan toch iets gebeuren?

  Like

 5. Cathja zegt:

  Kijk, waar een wil is, is een weg. Deze landen (inclusief de ‘niet nader genoemde landen’) laten zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om illegalen en asielzoekers zonder recht op bescherming Europa uit te krijgen. Al dat gejammer in Nederland, waar nogal eens gehoord wordt dat de herkomstlanden hun burgers niet terug willen nemen, zijn dus zwaar overdreven. Het kan dus wél.

  Ik wens de Oostenrijkers en de Denen veel succes. Hopelijk wordt Europa door hun inzet weer een beetje veiliger.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mary zegt:

  Buiten Europa lijkt me een uitstekend idee!!, of Merkel/Duitsland dit voorbeeld over wenst te nemen betwijfel ik ten zeerste, ze weet niet hoe snel ze de uitvreters binnen Europa moet krijgen gesteund door Rutte en Co en de rest van de EU horror club.

  Like

 7. toetssteen zegt:

  Groot gelijk. Op deze manier is er meer plaats en een betere opvang voor echte vluchtelingen.

  Like

  • Sjun Demartelaere zegt:

   Die komt er wel als verschillende landen in Europa eerst eens gaan beginnen om verblijfsvergunningen tijdelijk te maken en te houden.

   Like

   • toetssteen zegt:

    @Sjun
    Ik doelde op o.a. christenen en joden die in die contreien zowat nergens hun leven nog zeker zijn.

    Like

  • spoorinmiddelsbijster zegt:

   Nog niet zo heel lang geleden zou ik dit ook gedacht hebben. Maar nu, triest maar waar, is er als het aan mij ligt niemand meer welkom. Waarom zou je uit Verweggistan in Godsnaam moeten vluchten naar Europa en nog erger naar Nederland? Vluchten doe je maar naar een buurland. Dus hier geen vluchtelingen van buiten Europa, niet eentje.

   Geliked door 2 people

 8. Jan zegt:

  …op een onaantrekkelijke plaats onder […] brengen

  Groenland

  Like

 9. Stef zegt:

  Noord enzuidpool lijkt me ideaal. Geen koelkast nodig.

  Like

 10. Hovawart zegt:

  “om vluchtelingen in de toekomst alleen buiten Europa onder te brengen in zogenaamde transitzones” gelukkig heeft Nederland al een onaantrekkelijke plaats, TURKIJE, daar betalen we al miljoenen voor…….

  Geliked door 2 people

 11. pieter zegt:

  goh die CSU toch… laat me raden… binnenkort verkiezingen in Beieren en enige angst voor AFD zeker…

  Like

 12. aad zegt:

  Ik ga hier zo ontzettend hard om lachen, niemand schijnt te beseffen hoeveel armoe en ellende deze mensen meegemaakt hebben. De woorden van een Amerikaanse president klinken mij en velen nog vers in de oren, “we zullen dat voddenbalenleger eens flink aanpakken” Overleven om te leven maak je sterk. als het dan ook maar een ietsje pietsje beter gaat, heb je al gouw vrede met de situatie, en tijd en gelegenheid om een plan te smeden. Het aller meest simpele is, een tijdelijk paspoort met een verlooptermijn zonder verlenging, zonder erkenning en status als eu burger.
  Maar lang genoeg om menswaardig even bij te komen van oorlog en trauma’s, een stuk scholing te volgen, een vak te leren zodat het land van herkomst wat aan deze mensen heeft. Simpel hê. nee dat kan niet. dat kan niet omdat er allerlei stiekeme afspraken en listige streken zijn uitgehaald die allemaal onder ambtsgeheim vallen en druppeltje voor druppeltje naar buiten komen voor een beperk publiek. En als het dan naar buiten komt, is het kwaad al geschied.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ aad op 6/6 om 20:17

   Zeg Aad, jouw reactie begrijp ik niet zo heel erg goed. Kan aan mij liggen hoor. Maar stél dat deze mensen werkelijk zoveel hebben meegemaakt, en dan eindelijk in Europa zijn aangekomen, om -zoals jij zegt- even bij te komen van oorlogen en trauma’s, waarom gebruiken (misbruiken) deze figuren onze gastvrijheid dan om rotzooi te trappen, mensen lastig te vallen en ernstige misdrijven te begaan? Dan zou je toch blij moeten zijn dat je rust hebt en verzorgd wordt? Waarom is dan niets goed genoeg en staan ze meteen klaar met een eisenpakket van jewelste?

   Beste Aad, verreweg de meesten ZIJN GEEN VLUCHTELINGEN VOOR OORLOGEN, maar doodgewone parasieten, die bekend zijn met de opvang in Europa. Geld, onderdak, voeding en medische zorg, en dat alles zonder dat ze daar ook maar iets voor terug hoeven te doen. Misbruik vindt plaats op grote schaal!

   Of wil jij ons wijsmaken dat mensen uit Marokko, Algerije, Tunesië en andere landen waar geen oorlog te bekennen is, een oorlogstrauma hebben? Zo ja, waarvan dan?
   Die lui liegen dat het gedrukt staat. Iedereen die zich meldt in bijv. Duitsland is opeens Syriër. Er blijken opeens veel meer Syriërs te bestaan dan er in het thuisland geregistreerd staan.

   Schei maar uit met het verzinnen van verzachtende omstandigheden. Wij moeten alleen échte vluchtelingen bescherming bieden, en dan ook nog eens voor de tijd dat er oorlog is. Daarna onverbiddelijk terug.
   Ik schat in dat op dit moment al minstens 90% van allen die zich vluchteling noemen, direct terug kunnen naar het eigen land. Kunnen ze de handen uit de mouwen steken en hun land vooruit helpen.

   Geliked door 1 persoon

 13. delamontagne zegt:

  Waarom niet naar Vlieland in N-Nederland.
  Daar zit dokter Deen, Monique van de Ven en die weet er wel raad op……………….

  Like

 14. hora zegt:

  Een uitgeprocedeerde asiel zoeker hier kraakt gewoon een huis , leeft het helemaal uit en maakt voor 50.000 euro schade, om vervolgens van de rechter te horen dat zij er na 6 weken uit moeten om daarna weer een ander huis te kraken , achterlijk NL

  Geliked door 1 persoon

 15. kampersrene zegt:

  Ik zou ze onderbrengen in een kerk bijvoorbeeld , de meest onaangename plaats voor een moslim

  Like

 16. de Kruisvaarder zegt:

  Er zijn gewoon geen manieren om hierin “eerlijk” te oordelen. De meeste mensen, die hierheen komen zien gewoon Europa als een soort paradijs waar het nooit ophoudt met de cadeaux.
  Maar toch zijn er echte hulpbehoevenden ……
  Wat hier nodig is, is geen menselijk wijsheid maar Goddelijke. Net zoals in de Bijbel toen Salomo werd geconfronteerd met 2 vrouwen, die beiden beweerden dat het pasgeboren kind, de hunne was.
  Wat deed Salomo? …….lees maar na.

  God is uit Nederland gezet, ontslagen en op non actief gezet. Maar dat wil niet zeggen dat we Hem echt uit kunnen schakelen. Ook al ontkent de meerderheid van de Nederlanders Zijn bestaan.
  Totaal onbelangrijk…..wat men denkt of vindt. De wereld staat op de rand van een wereldoorlog en humanitaire rampen.
  Waar is nu de mens? ….waar zijn wijsheid ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s