Islam in NL steeds islamitischer, 84% Marokkaanse moslims ‘vroom en strikt praktiserend’

Islamisering van Nederland

Meer bidden, meer hoofddoeken, meer halal, meer moskee, meer islamisering, meer onderwerping

De religiositeit onder Nederlanders van Turkse en Marokkaanse is de afgelopen jaren toegenomen. Ze bidden vaker, de vrouwen dragen vaker een hoofddoek en de moskee wordt vaker bezocht. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Post online

Van de Marokkaanse moslims bidt volgens het onderzoek 78% vijf maal per dag, bij de Turkse moslims is dit 33%. Bij de Turkse moslims is het moskeebezoek toegenomen. Ongeveer 40% van beide groepen bezoekt tenminste wekelijks een moskee.

Marokkaanse moslima’s dragen steeds vaker een hoofddoek. Meer dan driekwart van hen (78%) zegt er een te dragen, tegen 64% tien jaar geleden. Ook bij jongeren en de tweede generatie is een toename te zien. Bij Turkse moslima’s is deze toename er niet.

Zeven van de acht Marokkaanse moslims vasten alle dagen tijdens de ramadan. Bij Turkse moslims geldt dat voor iets meer dan de helft. Een zeer groot deel van de moslims eet (bijna) altijd halal.

Onder Turkse Nederlanders is in de periode 2006-2015 een lichte toename in het deel dat niet-gelovig is, onder Marokkaanse Nederlanders niet. Het aandeel moslims is bij Turkse Nederlanders afgenomen (van 93 naar 86%), maar niet bij Marokkaanse Nederlanders. Van hen beschouwen 94 van de 100 zich moslim. Vooral hoger opgeleide en tweede generatie Turkse Nederlanders noemen zich relatief vaak niet-moslim.

Op basis van hun religieus gedrag, opvattingen en identificatie zijn vijf groepen moslims te onderscheiden. De twee meest gelovige groepen, de vrome en strikt praktiserende moslims, vormen samen 84% van de Marokkaanse moslims.

Bij de Turkse moslims is dit minder dan de helft (45%). Er zijn weinig seculiere moslims (7% bij de Turken en 2% bij de Marokkanen).

Bron:
https://politiek.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Marokkanen, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

43 reacties op Islam in NL steeds islamitischer, 84% Marokkaanse moslims ‘vroom en strikt praktiserend’

 1. Autochtone Nederlander moet integreren in eigen stad. Hoogleraar: “Autochtonen moeten eraan wennen: ze veranderen van de dominante meerderheid in een van de minderheden. In grote steden leeft ‘wit van Nederlandse komaf’ al als minderheid. Nog maar één op de drie jongeren onder de vijftien is van Nederlandse afkomst.”
  https://gerard1945.wordpress.com/2018/06/08/autochtone-nederlander-moet-integreren-in-eigen-stad/

  Like

 2. Japio zegt:

  NU.nl. Verenigde Staten sturen 1.600 immigranten naar gevangenissen

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Dit fenomeen laat het verband zien tussen de aard van de geloofsbeleving bij moslims en het besef bij de moslims dat hun religie/ideologie steeds meer greep krijgt op de maatschappij waarin zij leven.
  Wij zagen dit al bij moslim jongeren die godsdienstig steeds actiever worden bij berichten over successen van jihadistische acties!
  Dit verschijnsel zou onze overheid eens goed op zich moeten laten inwerken.
  Moslim gemeenschappen zijn in zekere zin altijd in beweging, godsdienstig bezien eigenlijk hoogst instabiel, net als staven dynamiet.
  Bij zeker 80% van de islamitische gelovigen leeft de hoop dat de islam aan de macht komt in de samenleving waarin zij wonen. Die hoop is in overeenstemming met de claim die de islam nooit zal opgeven: over ALLES EN IEDEREEN HEERSEN.
  Wie dat niet wil inzien is een idioot. en ik zeg het nog maar weer eens ronduit: de politiek correcte ”idealisten” zijn niet meer in staat om dit te beseffen, omdat zij zich hebben laten verlammen door het alles relativerende denken.
  Daarom kunnen onze huidige overheden en de media de dingen meer te zien zoals ze zijn.
  En precies daarom falen onze overheid en de EU OP ALLE FRONTEN.

  Daarom geldt voor ons de opdracht dat wij de mensen moeten blijven overtuigen dat er geen plaats meer moet zijn voor politieke en religieuze nitwits die het Westen willen overleveren aan een ideologie die geen spaan van het Westen zal overlaten.
  Massaal, in kracht toenemend verzet tegen dit onheil is het enige antwoord ons rest.

  En zoals altijd moeten wij constateren dat slechts één partij het altijd al bij het rechte eind had, de partij die de absolute macht in ons parlement had moeten krijgen…

  Geliked door 5 people

  • Henk.V zegt:

   Soms blijven er bij de reconstructie van een zin de verkeerde woorden staan, waardoor de betekenis van de zin teloor gaat:

   :’Daarom kunnen onze huidige overheden en de media de dingen meer te zien zoals ze zijn.”= Daarom kunnen onze huidige overheden en de media de dingen NIET meer zien zoals ze zijn.” …

   Like

  • Henk.V zegt:

   De islam wordt niet orthodoxer, omdat die gediscrimineerd wordt ( LAAT ME NIET LACHEN,ZEG!), maar omdat onze overheden zich opstellen als kruiperige dienaren van de orthodoxe islam. Denk maar aan de agenten die SNOEPJES uitdelen tijdens de Iftar viering. Zie je deze geuniformeerde lakeien ook bij vieringen van andere religies???
   De dienaren der wet worden kort gehouden en onderdanig gemaakt door degenen die de dienst uitmaken in het politiewezen. Geloof maar niet, dat goed getrainde agenten het van nature in zich hebben om tot schijtlijsters te worden vervormd. Zij worden gemuilkorfd door politiek correcte superieuren, door walgelijke lieden die hun land verkwanselen, hopende op islamitisch schouderklopjes..

   Like

 4. Elisah zegt:

  Off topic, en daar gaan we weer,
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/amsterdamse-tuigkrakers-slaan-weer-toe-voormalige-indonesische-consulaat-illegaal-binnengebroken-en-geconfisqueerd/
  Amsterdamse tuigkrakers slaan weer toe: voormalige Indonesische consulaat illegaal binnengebroken en geconfisqueerd
  De politie meldde ‘verdwaasd’ te zijn nadat een groep van Amsterdamse krakers zich op wederrechtelijke wijze toegang verschafte tot een pand dat diende als het consulaat van Indonesië. De Indonesische gemeenschap is woest, maar de politie zegt momenteel niets te kunnen doen.

  Like

 5. Cathja zegt:

  En onze overheid zag dat het goed was….

  Maar IK walg van deze berichten!! Als dit zo doorgaat woon ik binnen enkele jaren in een puur moslimland. Bedenk daarbij dat in de Tweede Kamer nú al duidelijk zichtbaar is welke ‘politieke partij’ het regelmatig over ONS LAND en ONZE DEMOCRATISCHE SAMENLEVING heeft, terwijl het ONS land is en niet HUN land, dan wordt het meer en meer duidelijk dat er vaart wordt gezet achter de islamisering van MIJN land, en dat is tégen MIJN wil!

  Men kan zich er druk over maken of er laconiek over doen, maar de walging die IK steeds meer voel bij het zien van markten en winkelstraten vól hoofddoeken, en kinderwagens vól nakomelingen (toekomstige handlangertjes van Erdogan), geven me een uiterst triest gevoel.
  Hoe kunnen onze politici dit willen?
  En die stomme Rutte maar lachen. Kan die man wel eens serieus nadenken over de gevolgen voor ons land en volk? Want deze zullen desastreus zijn!

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 8 juni 2018 om 09:56

   Misschien walg ik nog wel meer van het huidige bestaan dan jij; het is werkelijk schandalig hoe wij, autochtone Nederlanders, behandeld worden door de ‘overheid’ die op onze kosten riant zuipt, vreet en feest.

   Een paar dagen geleden was ik weer razend omdat een bepaald medicijn niet wordt vergoed.
   Wél het inferieure, merkloze spul maar daar kan ik niet tegen.
   $#@!@#$%^^%$$#@ WIJ MOGEN NIETS KOSTEN, ALLEEN MAAR BETALEN!!!

   Rutte kan makkelijk blijven lachen. HIJ heeft tóch geen last van de mohammedaan en HIJ verdient er geen cent minder om.
   Bovendien staat zijn vluchtvliegtuig al klaar.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Ik mag natuurlijk niet ophemelen hoe het er hier aan toe gaat, maar ik heb nog NOOIT iets hoeven te betalen voor al die medicijnen die wij maandelijks halen.
    Voor mijzelf medi voor ’t hart, voor allebei tegen Suikerziekte in de laagste graad, hoge bloeddruk en nog een paar kleinere “dingetjes”. Krijgen de dozen,doosjes mee in een groen tasje dat we vorig jaar kregen omdat de plastic tassen verboden werden.
    Ook geen betaling, alles wordt onderling ( Nationaal Z.F ) geregeld.
    Je moet alleen je “CARTE vITALE” laten zien.

    Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   U woont toch ergens in het Noorden ?
   Is het daar dan ook al zo erg ?

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ delamontagne 8 juni 2018 om 23:57

    U woont toch ergens in het Noorden ?
    Is het daar dan ook al zo erg ?

    De ‘overheid’ heeft elke cm² in de houdgreep. En in het Noorden zitten ook mohammedanen.
    Qua belastingdruk en ‘bezuinigingen’ is het hier net zo erg als in de grote steden.
    Alleen qua aantal mohammedanen is het nog niet zo bar, maar dat komt vast nog wel.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Delamontagne.
    Je moet maar zo denken, als je nooit hoeft te betalen zullen anderen het wel voor jou hebben gedaan.
    Voortaan iedereen die al wat ouder is, in La France geboren is en z’n hele leven daar gewerkt heeft stevig de hand schudden en hartelijk bedanken, zou ik zeggen…

    ’t Minste wat je doen kunt vind je niet?

    Like

  • Steven zegt:

   Zo te lezen ligt Nederland goed op koers qua omvolking. Nog 1 generatie en uw dochters/kleinkinderen lopen ook met een tafellaken op hun hoofd!

   Like

 6. Thoth zegt:

  Deze gasten – zonder de 1% die geen moslim wil zijn en het afgezworen heeft – moeten worden terug gestuurd naar hun vaderland en de Nederlandse identiteit moet worden afgenomen. Daar kunnen ze lekker in allah + mo geloven 5x per dag.

  Tjonge, wat een rotzooi is dit…

  Like

 7. abouneenee zegt:

  Moslims zijn zo gebrand om je te bekeren in Nederland, ik weet niet hoe dat in andere landen is, maar ik verwacht niet dat het daar anders is. Ik zeg gaan ja en geen nee, ik laat ’t in ’t midden en daar moet je toch wel sterk voor in je schoenen staan. In ieder geval respect afdwingen op een bepaalde manier, anders val je gauw ten prooi aan die aasgieren.

  Dat moet helaas omdat de overheid ons heeft blootgesteld aan islamitische invloeden en daar niet mee ophoudt, in tegenstelling tot Oostenrijk ( https://www.telegraaf.nl/nieuws/2143625/oostenrijk-sluit-moskeeen-en-pakt-imams-aan ). In de Telegraaf zelfs!

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Ik hoorde het vanmorgen op journaal. Alleen wordt er in adem bijverteld dat dit komt doordat de moslim zich gediscrimineerd voelt en omdat de islam in een kwaad daglicht gesteld wordt. Hoe bestaat het. Dat de islam zelf segregatie propageerd en aktief de parallel samenleving ondersteund wordt gemakshalve weggelaten wegens ongemakkelijk. Hoop dat steeds meer Nederlanders deze frame doorzien.

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Als wij Rutte in een moskee zien binnenwandelen met een bidmatje onder zijn arm dan is alles verloren

  Like

 10. texel zegt:

  Met andere woorden: de salafistische islam is stevig in opmars in West Europa. Als zelfs de moslims in het Midden Oosten verbaast zijn hoe wij een knie buiging maken voor het salafisme, dat zegt toch wel wat. Maar hier weigert een ieder de olifant in de kamer te benoemen en slapen wij lekker verder totdat het echt te laat is.

  Like

 11. ReaGluurder zegt:

  En nog meer provocatie, de Kaffers jennen …. en uitzuigen! 100en MILJARDEN, van ons afgejat geld, heeft de Verkloting van ONS ooit zo mooie en stabiele landje ONS al gekost! (met dank aan de Lullo’s van Het Binnenhof)

  Geliked door 1 persoon

 12. Aegolius cs zegt:

  Waar een wil is, is een weg!

  Oostenrijk sluit zeven moskeeën en wil imams uitzetten

  De Oostenrijkse regering heeft zeven radicale moskeeën gesloten en wil veertig imams uitzetten omdat ze gefinancierd worden door Turkije. De maatregelen zijn het gevolg van een nationaal onderzoek naar islamitische verenigingen en moskeeën. Dat is uitgevoerd in samenwerking met de koepel van islamitische verenigingen.

  Kanselier Kurz zei vanochtend in een persconferentie dat hij hard optreedt tegen de politieke islam. “Parallelle maatschappijen, politieke islam en radicalisering hebben geen ruimte in ons land”, zei Kurz.

  https://nos.nl/artikel/2235592-oostenrijk-sluit-zeven-moskeeen-en-wil-imams-uitzetten.html

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Moskeeën sluiten? Ik weet nog iets beters.

   Binnenkort is het weer bouwvakvakantie. Zou het niet heerlijk zijn als al die bouwvakkers een deel van hun vakantie opofferden en met sloopkogels, bulldozers en shovels er op uit trokken om de moskeeën in hun buurt met de grond gelijk te maken? Ik zou er graag mijn vakantiegeld voor over hebben.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • Aegolius cs zegt:

    Ze kunnen het wel, maar nu met de up in de bouwmarkt, zijn ze echt aan vakantie toe. Alhoewel, ’66 geen upmarkt?!

    1966: de Telegraafrellen n.a.v. het Bouwvakkersoproer in Amsterdam

    Like

 13. koddebeier zegt:

  Ze passen toch maar het beste in het land van herkomst !!

  Like

 14. Republikein zegt:

  Niet-islamitische vrouwen over de hele wereld dragen de hijab 30 dagen als onderdeel van de Ramadan Hijab uitdaging.

  Het initiatief werd gecreëerd door de Wereld Hijab Day organisatie en moedigt niet-islamitische vrouwen aan om een hoofddoek te dragen en te vasten voor de Heilige Maand van de Ramadan.

  Geef mij maar haring met ui!

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Mag een broodje kroket ook? Ik houd niet van vis.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Republikein 8 juni 2018 om 12:33

   De islam is nu eenmaal erg ‘in’.
   Daar wil je, als stompzinnige linkse doos, natuurlijk helemaal bij horen.

   Wel een hoop gedoe, dat ‘uitje’:

   Like

   • Republikein zegt:

    Sinds enige jaren geef ik soms commentaar op de topic’s, kort of iets langer, maakt niks uit joh want schrijverstalent ontbeert me, laat onverlet dat ik wel aardig kan lullen over veel dingen, ik schrijf zoals ik lul zou Bobzelf zeggen.
    Een paar jaar geleden een reactie geplakt:

    Een commentaar hierop:Snap jij het wel?
    Nee joh, ik snap er geen bal van.
    Is haring eten haram?
    Zou zomaar het lievelingskostje van een booslima kunnen zijn.
    Die hersencellen zijn te talrijk voor mijn genot

    Like

   • Republikein zegt:

    Plemp ik hier een comment, is ie ineens weg, nou ja zeg!
    Haring is haram?
    Een paar jaar geleden hier geplakt, maar ‘k begrijp er niks van zei iemand.
    Ben blij toe.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Republikein 9 juni 2018 om 12:50

    Die mohammedaanse broedmachine is al helemaal geïntegreerd, zie ik, met haar ‘Delftsblauwe’ kopvod.

    Over broedmachine gesproken:

    Tip: als je bang bent dat je (uitgebreide) commentaar om de een of andere reden zoekraakt, typ je het eerst in Word of gewoon direct in een reageervakje. In het laatste geval kopieer je het voor je klikt op ‘Reactie plaatsen’.
    Meestal duikt een ‘verloren gegane’ reactie vanzelf weer op.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Da’s het voordeel.
   Die haring met ui ruik je gewoon niet meer na dertig dagen in die hijab!
   Je moet natuurlijk wel door blijven eten.

   Like

   • abouneenee zegt:

    Misschien is dat het stille protest van moslima’s: doorvreten als een varken voordat je gemeenschap hebt zodat de mannen niet meer zo graag seks hebben.

    Like

 15. J. C. Th. Köhler zegt:

  “De religiositeit onder Nederlanders van Turkse en Marokkaanse is de afgelopen jaren toegenomen. Ze bidden vaker, de vrouwen dragen vaker een hoofddoek en de moskee wordt vaker bezocht.”

  Met andere woorden: Steeds minder zogenaamd “gematigde” moslims. Gek hè, maar dat heb ik al die tijd al gedacht.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 16. Pietersen zegt:

  Moslims zijn ongeneeslijk ziek en onze regering had niet het lef euthanasie toe te passen. Onze samenleving is ten dode opgeschreven dankzij hypocriet ontkennen en wegkijken.

  Like

 17. Jan van Groningen zegt:

  Weer van linkisislambook gegooid ..kan ook niet tegen kritiek op moslims dus mooi geweest , pik die censuur ook niet meer . Ze gaan me meer op straat zien en gezellig bbq-en bie mosketen heeft ook wel wat 😛

  Like

 18. Sabeltant zegt:

  Meer bidden, meer hoofddoeken, meer halal, meer moskee, meer islamisering, meer onderwerping…

  Meer straattuig, minder respect op straat in bus tram of trein, meer verkrachtingen, meer plofkraken, meer oude vrouwtje beroofd, meer autobranden, meer GSM shops waar nooit iemand te zien is, meer rotzooi op straat, meer criminaliteit, meer bedreiging, meer trouwstoeten, meer peperdure auto’s terwijl het merendeel in de bijstand zit, meer gedoe op scholen, meer loverboy’s, meer drugsoverlast, meer onveilig gevoel op straat, meer steekpartijen, meer afrekeningen in criminele circuit, meer islamitisch fascisme, meer berovingen, meer vlogtuig, meer reltuig, meer spookburgers, meer werklozen, meer uitkeringen, meer……

  Wat is eigenlijk het voordeel?

  Geliked door 1 persoon

 19. delamontagne zegt:

  Het is in NL toch nog niet zo erg als in England ?
  Hier een optocht van Feministische Muslima’s…………….
  https://tvs24.ru/reseaulibre/cc-content/uploads/h264/P0tjV2sTybPsQN0vl5Rw.mp4?_=1

  Like

 20. delamontagne zegt:

  De vorige President van Frankrijk “Hollande” .
  Toen hij Campagne voerde ontmoette hij een paar Marokkaantjes………….


  “Jongeren” ! ;Hé jij, hoerenzoon.
  Neuk je de moeder.
  Dan doen wij dat met Frankrijk !

  Hollande;”Dat is mooi !, dat doe ik ook”

  Like

 21. ed zegt:

  geloof uit het strafrecht idioot gedoe wegwezen op de sprookjesboekenplank gaat nergens over geloof alleen maar een machtsmiddel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s