AfD in Beieren op de 2e plaats – Groenen en SPD ingehaald

Screenshot_162

(Door: Jürgen Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

Overal kruisen ophangen lijkt de CSU ook niet meer te helpen. Evenmin als Söder´s plan om in de eerste plaats de AfD te bestrijden. Integendeel, want vier maanden voor de deelstaatverkiezingen in Beieren blijft de CSU dalen, terwijl de AfD steeds maar stijgt. Inmiddels heeft ze zelfs de Groenen en de SPD ingehaald en staat ze nu al op de 2e plaats.

CSU blijft verliezen

Een plotselinge ommekeer van 180 graden in zijn standpunt betreffende de islam, een verordening om kruisen in openbare gebouwen op te hangen, een asielplan hoe men eindelijk sneller zou kunnen uitzetten, optredens in talkshows bij Lanz en Co., een demonisering van de AfD, die als geen enkele andere partij bestreden en buitengesloten wordt, dat en nog veel meer heeft de nieuwe Beierse minister-president Markus Söder geprobeerd om de val van de CSU te stoppen en te zorgen voor een ommekeer.

Het doel: de absolute meerderheid in Beieren veiligstellen. Beieren is CSU-land, dat weet iedereen en dat moet zo blijven. Op dit moment zijn van de 180 afgevaardigden in het parlement in München er 101 van de CSU. Een coalitiepartner wil men niet, had men bijna nooit nodig in de afgelopen 56 jaar. 51 jaar lang kon men alleen regeren in Beieren en dat moet zo blijven. Maar daar ziet het steeds minder naar uit. Want in de actuele “Bayern-Monitor” blijft de CSU verliezen, terwijl uitgerekend de partij die men tot op het bot bestrijdt steeds groter wordt.

AfD klimt naar de 2e plaats

Volgens de nieuwste, gisteren gepubliceerde peiling van “Civey in opdracht van de “Augsburger Allgemeine Zeitung” zou de CSU, wanneer er morgen deelstaatverkiezingen zouden zijn, geen, zoals nog in 2013, bijna 48% van de stemmen krijgen, maar nog slechts 41,4%. Op de 2e plaats staat inmiddels de AfD, die vijf jaar geleden zelfs nog helemaal niet meedeed, met 13,5%, voor de SPD met 13,4% en de Groenen met 12,6%. Op de vijfde plaats staan de “Freie Wähler” met 7% duidelijk voor de FDP met 4,8% en voor Die Linke (SED) met 3,5%.

Voor de representatieve peiling werden de antwoorden van meer dan 5000 deelnemers uit Beieren gebruikt. Het opinieonderzoeksinstituut “Civey” telt alleen de stemmen van geregistreerde en geverifieerde internetgebruikers, die gegevens zoals leeftijd, woonplaats en geslacht hadden opgegeven. De stemmen worden na een wetenschappelijke procedure naar de samenstelling van de Beierse bevolking gewogen. De peiling vond plaats in de periode van 20 mei tot 7 juni.

Winst en verlies en regeringsvorming

In vergelijking met de deelstaatverkiezingen van 2013 komen de volgende resultaten te voorschijn:

 1. AfD: + 13,5%
 2. Groenen: + 4,0%
 3. FDP: + 1,5%
 4. Die Linke: + 1,4%
 5. Freie Wähler: – 2,0%
 6. Anderen: – 4,6%
 7. CSU: – 6,6%
 8. SPD: – 7,2%

Met dit resultaat zou niet alleen Die Linke (SED) niet in het Beierse parlement komen, maar ook de FDP niet. En de CSU zou absolute meerderheid kwijtraken. Zodoende zou zij een coalitiepartner moeten zoeken uit:

 • AfD
 • SPD
 • Groenen
 • Freie Wähler

Bron:
https://juergenfritz.com
Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

21 reacties op AfD in Beieren op de 2e plaats – Groenen en SPD ingehaald

 1. Roeland zegt:

  CSU 41.1% ???? Niet te geloven.. Ze zijn gek daar in Bayern (Beieren)! De AFD had op 41.1% moeten staan. Europa (West) is verloren. Laten we hopen , dat dit een foute peiling is.
  Anders kom ik nooit meer in Bayern. Wat een stelletje….xxx

  Geliked door 2 people

  • abouneenee zegt:

   De uitslag van de VVD is volgens mij ook met die van de PVV verwisseld. Iedereen die ik ken stemt PVV of staat er sympathiek tegenover en ik ken mensen uit alle lagen van de samenleving. Ik kan niet zeggen dat ik nooit meer in Nederland zal komen en wens mezelf ook niet in dat opzicht te beperken en velen met mij niet. Nederland is ons land, daar zit niets van vreemdelingen bij. Laten we alsjeblieft onszelf niet verdrijven zogenaamd uit vrij wil.

   Like

  • Klaas zegt:

   Like

 2. VarAway zegt:

  Men heeft toch een kiesdrempel van 5% in Duitsland?
  Dan kunnen de FDP en de rest het wel schudden.
  Spannende tijden daar in Bavaria….

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  We moeten ook weer niet te vroeg juichen, want de AFD is in gezelschap van andere politieke partijen die in ook de marge opereren. De CSU torent nog steeds boven alles uit. Zelfs na de verkiezingen kan alles weer teleurstellend gaan uitpakken. Net als bij ons met de PVV zal de AFD het helemaal alleen moeten klaren, en word bovendien genegeerd door de rest. Zo word het dus nooit iets ! Wij zitten hier alweer voor de derde keer met Rutte, en mijnheer weet nu al dat er een Rutte 4 in aantocht is. In Brussel willen ze hem voorlopig dus nog niet hebben, vandaar zijn plan B, inclusief stembusfraude natuurlijk. Duitsers zijn een raar volk, met hun idiote schuldgevoelens over de tweede wereldoorlog. Dat verklaart ook meteen waarom Merkel al zoveel jaren daar vastgelijmd zit op haar kanseliersstoel. Niet zozeer de kiezer, maar zijzelf bepalen hoe lang zij aan de macht willen blijven. Niet genoeg winst behaald ? De stembusfraude doet voor hun de rest !

  Geliked door 1 persoon

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Allemaal leuk en aardig hoor dat gefröbel achter de Duitse-verkiezings-komma maar een echte omslag kan ik het niet vinden.
  En mochten er echt komma-verschuivingen plaatsvinden dan wonen er in Duitsland teveel moslims om de boel nog te draaien, sterker nog, er valt niks meer te draaien, de pap is gestort in Brussel.

  Like

 5. Henk der Niederlander zegt:

  Het zal duidelijk zijn dat er alles aan gedaan zal worden om de AFD buiten de deur te houden.
  Geloof me maar dat er gewoon een boycot komt zoals ook in Nederland en Belgie een boycot kwam tegen rechts.
  We hebben hetzelfde gezien bij de gemeenteraads verkiezingen hier, dus we kunnen wel stellen dat ook in Duitsland het linkse crapuul geleerd zal hebben hoe het spel gespeeld zal worden.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Onbegrijpelijk nog steeds 41,1% voor de CSU ? Plegen ze daar in Bayern graag zelfmoord ??

  Like

 7. Elisah zegt:

  https://www.jihadwatch.org/2018/06/germany-leftist-parliament-members-disrupt-moment-of-silence-for-teen-murdered-by-muslim-migrant
  Een minuut stilte voor het vermoordde meisje wordt door respectloze linkse zeekoe onderbroken.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Die Roth respectloos en links, dat klopt wel. Maar zeekoe is een ultieme belediging voor alle zeekoeien. Ik zou er nog aan willen toevoegen, want ik hoor haar natuurlijk veel vaker, dat het een onbeschoft, onopgevoed stuk vreten is, een echte pauper. Ze was in wat jongere jaren gewoon een del, die van de ene naar de andere matras wisselde, wel een opleiding heeft geprobeerd, maar daar snel mee klaar was en er de brui aangegeven heeft. Haar Turkenvriend heeft haar de laan ook al uitgestuurd en nu wordt ze steeds erger met haar grote waffel. En dat zit dan in de BT als vice predsident. Kun je nagaan hoe dat andere volk in de BT daar is, buiten de AfD dan. Dan hoef je je niet te verwonderen dat Merkel kan doen wat ze doet. Ze zijn namelijk allemaal van hetzelfde laken een pak.

   Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:


    Ik had idd moeten zeggen, met het uiterlijk van een zeekoe…want het zijn verder wel onschuldige diertjes.

    Like

   • Nemesis zegt:

    LOL, ja onschuldig, dat kun je van madame Claudia Fatima Roth nu niet bepaald zeggen, bij de omvang houdt het bij haar op.

    Like

 8. Cenep zegt:

  En dan zal het zo gaan als in Nederland, we “werken samen”, lees spannensamen om een partij te kunnen uitsluiten. Zodoende zal men ook daar een gedrocht van een bestuur laten ontstaan dat eigenlijk helemaal niet kan en het landsbelang ( voor ieder verschillend ) lijkt helemaal nergens meer op. Zo stort men zich uiteindelijk in een letargische onnavolgbare verwarrende ontregelende ellende. En dan zijn de onzichtbaren tevreden

  Like

 9. Cleo zegt:

  Goede ontwikkeling; de volksverraders van de ‘gevestigde politieke partijen’ verdienen een gigantische schop onder hun pluche-plakkende achterwerken voor hun grootschalig vooropgezette verraad aan het volk wier belangen, waaronder veiligheid, ze behoren te verdedigen!

  Like

 10. jannes zegt:

  8%/12% zie het afd nooit beter doen. Ze doen te veel water bij de wijn. Kan mij niet voorstellen dat rechts gaat stemmen op een pro lgbt/ pro israel partij. Dit is ook de reden waarom geert niet uit de startblokken komt. Virtue signalling werkt niet voor rechts. Ook moeten ze het net wijder gooien dan slechts islam. IK denk dat men nog meer stemmen zou krijgen met het NSDAP programma..

  Like

 11. Wim zegt:

  Jammer dat de AfD zelf zoveel verpest, met dubieuze uitspraken en het niet duidelijk afstand nemen van minder frisse lieden. Ze hebben potentieel veel meer stemmen, want veel mensen zijn Merkel met haar immigranten zat. Iemand als Seehofer slaat dan soms wel stoere taal uit, maar in de praktijk komt daar niets van terecht (net als Rutte in verkiezingstijd). Er stond eens een mooie cartoon in Junge Freiheit, waarin Merkel als ongeduldige Mutti een jengelende Seehoferkleuter meesleurt. En Söder is helemaal idioot met z’n kruisen in overheidsgebouwen, dat zijn wat je noemt kansen voor open doel voor de AfD, een echt alternatief, die het nochtans presteert om de meeste ballen naast of in eigen doel te schieten.

  Like

 12. kampersrene zegt:

  De kracht van de ervaring met moslims dat is de reden waarom het AfD vooruit gaat Hoe meer slechte ervaringen hoe meer stemmen voor het AfD Sommige ” menschen ” moeten nu eenmaal voelen alvorens ze overtuigd geraken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s