Duitsland´s scheve antisemitisme-statistieken

Screenshot_164

“Het antisemitisme is terug in Duitsland. De nieuwe Jodenhaat is vooral geïmmigreerd.”

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Onlangs presenteerde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, de criminaliteitsstatistiek van het land voor het jaar 2017. Daartoe behoorden 1500 criminele, antisemitische daden – dat zijn er ongeveer 4 per dag. De minister beweerde dat 95% daarvan gemotiveerd zou zijn door rechts-extreme instellingen. Een andere bron berichtte dat er in 2017 in Berlijn 947 antisemitische incidenten zouden hebben plaatsgevonden, een toename van 60% vergeleken met het jaar daarvoor. Bij de presentatie van de resultaten gaf Seehofer de obligatoire verbale verplichting van de zero tolerance tegenover misdaden tegen Joden af.

Wanneer bij antisemitische daden rechts-extreme daders dusdanig zouden overwegen, waarom lieten dan ettelijke vooraanstaande politici zich in de afgelopen maanden tegen islamitisch antisemitisme uit? De bredere openbare onthulling van islamitische haatmisdaden tegen Joden begon na het verbranden van een zelfgemaakte Israëlische vlag in december 2017 in Berlijn. De video van dit incident ging de wereld rond. Het riep onaangename associaties op met de veel massalere boekverbrandingen door de nazi´s in 1933.

Sinds vele jaren werd het islamitisch antisemitisme in Duitsland opzettelijk genegeerd en vaak vergoelijkt. Heftige criminele zaken, die vanuit delen van deze gemeenschap werden gepleegd, behandelde men als “op zichzelf staande gevallen” in plaats van als structureel probleem. De christendemocraat Jens Spahn, tegenwoordig minister van Gezondheidszaken en destijds parlementair staatssecretaris op het ministerie van Financiën, drukte het duidelijk uit. Hij zei dat antisemitisme in eigen islamitische landen alom aanwezig zou zijn. Spaan noemde voortdurende ophitsing in families en moskeeën. Hij benadrukte bovendien dat de islamitische immigratie extra antisemitisme naar Duitsland had gebracht. Spahn riep de Duitse moslimorganisatie ertoe op hun plicht te doen en de door moslims gepleegde antisemitische misdaden te veroordelen.

Al in juni 2017 zei de Duitse president Frank-Walter Steinmeier: “We mogen het niet accepteren wanneer immigranten uit islamitische regio´s ook hun vijandbeelden importeren.” In januari 2018 zei Stephan Harbarth, vicevoorzitter van de CDU-fractie in het Duitse parlement, dat preventie en “alle middelen van onderdrukking tot aan uitwijzing toe consequent gebruikt moeten worden” tegen geïmporteerd antisemitisme.

Eind maart zei de voorzitter van het Duitse parlement, Wolfgang Schäuble, dat antisemitisme geen “specifiek islamitisch probleem” zou zijn. “Maar nu wordt het ook door migratie en door de door radicale krachten in de islamitische wereld aangewakkerde haat tegen Israël weer sterker.”

Ongeveer op hetzelfde moment eiste Volker Kauder, de parlementair secretaris van de fractie van de CDU/CSU in het Duitse parlement, dat Duitse scholieren ertoe verplicht worden antisemitische incidenten te melden. Hij stelde deze eis, nadat een joods meisje in groep 4 van een Berlijnse basisschool door een islamitisch klasgenootje werd bedreigd dat hij haar zou doden, omdat ze niet in Allah geloofde.

In april had toen zelfs Bondskanselier Merkel het gevoel niet langer te kunnen zwijgen. Na nog een antisemitische aanval in Berlijn zei ze dat de autoriteiten keihard en vastberaden tegen antisemitisme bij zowel Duitsers als Arabieren zouden moeten optreden. Een artikel in het joodse maandblad “Jüdische Rundschau” benadrukte Merkel´s grote verantwoordelijkheid voor antisemieten die uit islamitische landen naar Duitsland komen. Zij was het die ze binnenhaalde. Het artikel citeert de modeontwerper Karl Lagerfeld over de vluchtelingenpolitiek van de kanselier: “Zelfs wanneer er tientallen jaren tussen liggen, kan men niet miljoenen Joden doden en daarna miljoenen van hun ergste vijanden het land binnenhalen.”

De nieuw benoemde gevolmachtigde antisemitisme, Felix Kahn, sprak zich eveneens tegen islamitisch antisemitisme uit. Hij zei dat veel islamitische vluchtelingen gesocialiseerd zouden worden in landen, waarin een haatbeeld van Joden en Israël geschetst wordt. Hij voegde er aan toe: “Deze mensen laten hun vooroordelen immers niet aan de grens achter.”

Zelfs de voorzitster van de fractie van de linkse Groenen, Katrin Göring-Eckhardt, hield zich bezig met het thema. Zij zei dat haar partij weinig over antisemitisme bij islamitische en etnische Arabische immigranten gesproken zou hebben. Göring-Eckhardt beweerde dat de rechtse AfD de strijd tegen antisemitisme zou misbruiken om ongestoord islamofoob te kunnen zijn. Ze verklaarde bovendien dat antisemitisme in de vorm van vijandigheid tegen Israël niet getolereerd zou mogen worden.

De secretaris-generaal van de CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, gebruikte de aanvallen van de AfD op moslims – waarmee zij impliciet leek in te stemmen – om de AfD aan te vallen wegens het antisemitisme binnen de eigen gelederen.

Al deze uitlatingen over islamitisch antisemitisme lijken bizar, wanneer in werkelijkheid 95% van de antisemitische misdaden in Duitsland door rechtse daders veroorzaakt worden. Het grote publiek heeft nauwelijks de mogelijkheid om achter de waarheid te komen.

Daarvoor moet je professionele documenten bekijken. De Binnenlandse Veiligheidsdienst van de deelstaat Hessen heeft een rapport over antisemitisme op het Duitse internet gepubliceerd; het werd geschreven door Ann-Christin Wegener. Bij de analyse van de verschijningsvormen en van de ideologische achtergrond van de antisemitische agitatie op sociale netwerken in Duitsland kwam het rapport er achter dat het aantal rechtse en islamitische daders bij de verbreiding van haat ongeveer gelijk was. Logisch; als je daar de hetze op Duits-Turkse en Duits-Arabische sociale media aan toevoegt, dan komt de meerderheid van deze antisemitische daad uit islamitische bronnen.

Wegener noemt in haar onderzoek dat de bewering van de autoriteiten dat de overwegende meerderheid van de antisemitische incidenten door rechts-extremen zouden worden veroorzaakt, tot stand komt door de manier waarop de politie misdaden meldt. Zolang men niets over de motivering van de daders weet, wat vaak het geval is, worden deze incidenten automatisch geregistreerd als rechts-extreem.

Gezien al het bovenstaande zouden de Duitse autoriteiten aan de politie de opdracht moeten geven om in het vervolg meer naar waarheid te handelen als zij over daders van antisemitische incidenten bericht.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jodenhaat, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, politie, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Duitsland´s scheve antisemitisme-statistieken

 1. Alphons Mantel zegt:

  de vraag is en blijft waarom niet-Europese moslims een Duits paspoort kregen

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  “Spahn riep de Duitse moslimorganisatie ertoe op hun plicht te doen en de door moslims gepleegde antisemitische misdaden te veroordelen.”
  Natuurlijk zeggen ze dat ze dat doen, tenslotte mogen ze liegen tegen ongelovige. (Honden)

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Rechts antisemitisme is gemakkelijk en komt goed uit want hiermee kan men de rechtse politiek in een hoek drukken. De multiculturele politici zullen zelfs blij zijn met elke vorm van antisemitisme ter rechterzijde. Dus de incidentele antisemitische daden en uitlatingen uit rechtse hoek worden breed uitgemeten in politiek en media. Logisch. De grote bulk aan geïmporteerd islamitisch antisemitisme daarentegen is ongemakkelijk en schuurt. Daar kijkt men liever van weg en verdoezelt het in de statistieken omdat anders hun project van omvolking in gevaar komt. In de tussentijd blijft de islamitische import op schema.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s