ChristenUnie wedt op een dood paard

Screenshot_189

(Door: “weethetwel”)

Afgelopen weekend werd door de ChristenUnie een congres gehouden. Opmerkelijk was dat de dames en heren kennelijk in de gaten hadden dat er steeds minder vertrouwen in de overheid is. Dat vertrouwen zou terug moeten komen en daar willen ze aan werken. De diagnose leek goed: een grote groep mensen moet steeds harder werken, verdient minder, leeft korter en er wordt niet naar ze geluisterd. Maar bij de oplossing gaat het vreselijk mis. Misschien kunnen we de ChristenUnie een handje helpen?

Een grote groep mensen moet steeds harder werken

het mag duidelijk zijn dat het hier om de werkende mensen gaat. Dat zijn de mensen die:

 • Een opvoeding hebben genoten die een werkmoraal met zich mee brengt, een opvoeding die vooral voorkomt in die stomme westerse wereld en waar andere culturen geen last van hebben
 • ’s Morgens vroeg hun bed uit moeten om naar hun baan te gaan, dag in dag uit
 • Hun broodtrommeltje meenemen om de dag zo efficiënt mogelijk in te richten
 • Een grote toegevoegde waarde leveren aan de economie
 • ’s Avonds zo moe zijn dat ze een makkelijke speelbal vormen voor linkse staatspropaganda en alles geloven wat ze op de mouw gespeld wordt.

Verdient minder

Sinds de negentiger jaren is de waarde die iedere werkende oplevert enorm gestegen. Alleen heeft hij daar niets van terug gezien in zijn loonzakje. De boosdoener: de overheid! De staat heeft alle meerwaarde naar zichzelf toegetrokken en niets toebedeeld aan diegenen die het geld eigenlijk verdienen. Anders gezegd: alle geld dat verdiend wordt door harder te werken, verdwijnt al 35 jaar lang direct in de zakken van de overheid. De overheid dat bent u ook ChristenUnie!

Leeft korter

Die werkende moet van die overheid ook steeds langer gaan werken. Althans hij krijgt zijn pensioen en AOW jaren later. De mensen zullen wel langer leven, maar dat zijn dan nét niet diegenen die het geld daadwerkelijk verdienen in dit land.

Er wordt niet naar ze geluisterd

Dat is een goeie. Wat vragen de werkenden eigenlijk? Weet de ChristenUnie dat ? Heeft ze haar oor wel eens te luisteren gelegd bij de werkenden? Is het haar bekend dat er een direct verband is tussen het geld dat al 35 jaar wordt afgepakt en de besteding daarvan door de overheid, inclusief die ChristenUnie? Dat op kosten van de werkenden hele volksstammen nietsnutten naar binnen worden gehaald? Dat de steeds duurdere overheid weigert het westerse recht te handhaven en het D66-rechters toestaat hun politieke stokpaardjes in de rechtszaal uit te leven?

Dat de maatschappij door diezelfde overheid bewust geïslamiseerd wordt zonder zich rekenschap te geven van de verschrikkelijke gevolgen. “Ik dúrf er niet eens bij stil te staan wat er in de toekomst gaat gebeuren”, schrijft Ebru Umar, columniste van Turkse komaf.

Een overheid die door onbekwaamheid en protserig gedrag het zuurverdiende geld afpakt en met groot gemak over de balk gooit. Die in haar midden grote groepen graaiers heeft verwekt die op een makkelijke manier het geld van de werkenden inpikken en onder elkaar verdelen. De zuurverdiende pensioenen blijken zelfs niet te ontkomen aan de graaizucht van de overheid. Samengevat: als Gert-Jan Segers met zijn ChristenUnie zijn oor wérkelijk te luisteren had gelegd bij de werkenden, dan was hem al snel duidelijk geworden dat juist de óverheid het probleem is. De overheid waartoe hij zelf behoort met zijn club.

De oplossingen van de ChristenUnie zijn allemaal gericht tégen de werkenden

Als dan de oplossingen uit de hoed komen, blijken deze allemaal gebaseerd te zijn op wat de linkse media als problemen naar voren brengen en beslist niet op de arbeiders. De ChristenUnie heeft zijn oor te luisteren gelegd bij de grootsmoelen van deze maatschappij, die 100% mening verkondigen en 0% bijdrage leveren aan de welvaart in dit land. Aardgas moet maar afgebouwd worden en de werkenden moeten maar € 20.000 investeren om hun verwarming aan te passen. Vliegveld in Almere moet maar vertraagd worden, want de Groen-Linksers hebben genoeg vliegvelden om naar de milieuconferentie te vliegen. Aan de uitkeringen voor de niet-werkenden (!) mag in geen geval getornd worden.

De ChristenUnie constateert zodoende terecht dat de problemen bij de werkenden liggen, maar kiest de foute oplossingen door ze nóg meer uit te zuigen en nóg minder perspectief te bieden. Is het geen idee de hand eens in eigen boezem te steken en bijvoorbeeld de helft van de overheid op te doeken? Dan komt er veel geld beschikbaar om terug te geven aan de werkenden, zodat die hun bestaan kunnen verbeteren. Daarnaast kunnen al die mensen, die nu nog bij de overheid in dienst zijn, de werkdruk van de échte werkenden komen verlichten.

De werkenden die juist gekoesterd moeten worden, want zij maken het luie leventje van al die politici mogelijk.

Door:
“weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ChristenUnie, Hypocrisie, linkse gereformeerden, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op ChristenUnie wedt op een dood paard

  • Klaas zegt:

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Als er steeds minder vertrouwen van het volk in die overheid is moet niet het volk er aan werken het vertrouwen weer te herstellen, maar vanzelfsprekend die vervloekte verdomde landverraderlijke neppolitici!!
   Wat is me dit nu!!!???

   Weg met die ongelofelijke domme KutChristelijke idioten!
   Weg er mee!!!!

   Like

 1. leefbarbaar zegt:

  De ellende met die christelijken is, dat ze op zondag verantwoording afleggen voor hun daden in hun kerk en altijd goedkeuring krijgen. Ondertussen steunden ze Rutte II in alles en veroorzaken Rutte III. Hoe hebben de christelijken de zorg kunnen afbreken? God mag het weten, wij niet.
  Nederland eindelijk seculier graag.

  Like

  • jalm52 zegt:

   Sorry Leefbarbaar maar nu ga je toch iets te hard van stapel om iedere christen in die hoek te plaatsen. Heel veel zijn het wel degelijk eens met wat hierboven geschreven staat.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Donder toch ’n keer op “Jalm.”
    (De naam alléén al.)
    Ik ga niet eens met je in discussie.
    Weg aub.

    Like

   • jalm52 zegt:

    Beste Paul, als je niet weet wat er staat kun je het ook vragen en niet gelijk alles afkappen, is een open forum waar een ieder zijn mening mag geven . Daar hoef jij het niet mee eens te zijn en dat wordt door andere ook gerespecteerd. Dus ik donder niet op ;0).

    Like

   • leefbarbaar zegt:

    Beste, indien CDA, CU en SGP allemaal hetzelfde doen en nastreven, is er dan geen sprake van generalisering? Is er een christelijk excuus denkbaar voor het dienen van Rutte III?
    Ik heb geen hekel aan gelovige mensen, maar ze horen niet in ons bestuur thuis. Zeker niet indien ze de islam omarmen om er zelf beter van te worden.

    Geliked door 1 persoon

   • jalm52 zegt:

    Daar ben ik het ook mee eens, ik kan het niet begrijpen dat zij zo op het plusch willen blijven hangen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja jalm en dat is nu precies datgene wat het probleem is en zal blijven.
    Jullie Christenen zijn de veroorzakers van de ondergang van Nederland!

    Like

 2. Tistochwat zegt:

  Ik noem die club altijd de GriezelUnie.
  Er is niets ‘christelijks’ aan die huichelaars.
  ‘Hun’ God zal hen uitspuwen. Niet omdat ze heet of koud zijn maar omdat ze lauw zijn.
  Zo staat het in de Bijbel, zalvende kwezels van de GriezelUnie!

  Niet dat de GriezelUnie in de Bijbel wordt genoemd, maar wél dat uitspuwen van lauwe kwezels.

  Geliked door 6 people

 3. N.E. Derlander zegt:

  Tweede Kamerlid Carola Schouten (CU) heeft bij het begrotingsdebat 2014 met minister Asscher en stas Klijnsma (beiden PvdA), waarbij Machiel de Graaf (PVV) aan het woord was, in haar interruptie duidelijk laten blijken dat ze niet kan luisteren. Zo bleek uit haar vragen en opmerkingen aan de heer de Graaf. En zo iemand is minister van Landbouw geworden in Rutte III. Arm Nederland.

  Overigens, veel van wat Machiel de Graaf in dat debat zei, is inmiddels bewaarheid geworden. Is Carola Schouten zo groot om nu toe te geven, dat zij er met haar interruptie volkomen naast zat……….?

  Geliked door 1 persoon

 4. King Arthur zegt:

  Bij gristenunie moet ik meteen denken aan dokter schaamhaar Andre Rouwvoet, die van elke tienermeid de kleur van het schaamhaar wilde vastleggen in zijn archieven. Verder wilde deze randdebiel zijne excelentie genoemd worden door zijn “ondergeschikten” whahahahahaha, maar ontertussen zijn buren zieken en naaien met een uit de klauwen gelopen verbouwing zonder vergunning. De “macht” was hem helemaal naar zijn reeds gestoorde bovenkamer geschoten.
  En men vergeet nog de plannen voor een heftige belastingopbrengst van rekeningrijden voor de werkenden, waar deze schijnheilige gristen slinks groene KHMER ook aan mee wil doen. Man, man, man, wat een zwaar gestoorde club is dit.

  Geliked door 1 persoon

  • King Arthur zegt:

   Verder staat er een enorme fout in het artikel:
   quote:
   De ChristenUnie constateert zodoende terecht dat de problemen bij de werkenden liggen Unquote.
   De problemen liggen helemaal niet bij de werkenden maar bij de fucking overheidsratten in den haag.

   Geliked door 3 people

 5. Wim zegt:

  De schrijver vraagt zich af: “Misschien kunnen we de ChristenUnie een handje helpen?” Dat zal als een retorische vraag bedoeld zijn. De gristenunie is namelijk niet meer te helpen. Verbeeldt zich heel wat, maar heeft niet door dat ze in het kabinet slechts gedoogd worden voor zolang dit getalsmatig nodig is. Is erg ver van het pad af. Heeft een enge (letterlijk en figuurlijk) opvatting van de Bijbel. En is reddeloos verloren.

  Like

 6. Edwin Lauxen zegt:

  Handje helpen? Andre Rouvoet die op systeemmatige wijze op grote schaal kinderen hebben afgepakt van hun ouders en groot staatsterreur heeft uitgeoefend waarvan de gevolgen nog generatieslang zijn negatieve gevolgen zal hebben voor onze toekomst… CU, hoop dat jullie zullen branden in de Hel mocht er toch een godje bestaan na de dood !

  Like

 7. Republikein zegt:

  Wedden op een dood paard, kan dat wel, het levert niks op.
  Aan een dood paard trekken wel, beetje biefstuk.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Precies.
   Ik zat er op te wachten.
   Het zogenaamde trekken aan ’n dood paard.
   Schijnt toch nog biefstukken op te leveren.
   Moet je wel op de juiste plekken trekken, anders blijf je trekken.
   Laten we nou helemaal niet geïnteresseerd zijn in die zogenaamde “paardenbiefstukken”.
   En ik zal u zeggen waarom niet.
   Eet u honden of kattenvlees?
   Neen.
   Eet u het vlees van uw witte muizen of hamster?
   Neen.
   Doordat deze beesten huisdieren zijn.
   Ezelvlees en paardenvlees wordt gegeten, maar met de nodige reserve.

   Kinderen en familieleden worden ook niet gegeten.
   Maar vroeger wel.
   Vroeger werd alles gegeten.
   En bier gedronken uit de schedels van verslagen vijanden.
   De tijden zijn veranderd.

   Alhoewel, schoonmoeders mag je volgens de wet eten.
   Maar niemand begint er aan.

   Like

   • Republikein zegt:

    En toen, ik sta aan de hoogste schakel der natuur, eten of gegeten worden, dat is bepaald door OLH.
    Of wil je wat andere prietpraat van me horen, dan hoor ik het wel.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nee Republikein.
    Je schrijft al genoeg prietpraat.
    Alhoewel (prachtig woord!) volkomen onschuldig natuurlijk.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nog meer woorden:
    Ontegenzeggelijk.
    Onnatuurlijk.
    Onweer?
    Onmogelijk.
    Buitensporig.
    Buitengewoon.
    Buitenzeggelijk.
    Buitennatuurlijk.
    Gewoon buiten, kan ook.
    Alhoewel en Alhoeniet.
    Volgende keer verder.

    Like

 8. De ChristenUnie betoont weinig anders dan de PvdA in een gereformeerde jas. Voor het oog lukt het hen uitstekend om twee heren te dienen. Maar wie de geest onderzoekt neemt van deze club goedmenschelijke ‘herders’ afscheid en laat de Schriften noch de vormgeving aan de Nederlandse samenleving door hen bemiddelen.

  Like

 9. Thomasson zegt:

  Hartelijk dank aan de schrijver van dit artikel. Hij slaat spijkers met koppen. Ik heb het betoog van Gert-Jan Seegers in het congres van de Christen Unie gehoord. Ik vond zijn constatering m.b.t. de publieke opinie merkwaardig. In tegenovergestelde tot zijn coalitiepartners, liet hij merken dat de politiek is er bewust van de dalende vertrouwen in de overheid. De vraag is in hoeverre is er nog vertrouwen in de overheid en de regering? Inderdaad, de diagnose is correct: een grote groep mensen moet steeds harder werken, verdient minder, leeft korter en ze wordt als vuil behandeld. (en betere beschrijving dan: er wordt er niet naar geluisterd). Een overheid die zich niet verantwoordelijk voelt voor de veiligheid van de burger, is een overheid die geen vertrouwen waard is. Als de D66-achtige types die in TBS klinieken werken meer verantwoordelijkheid hadden getoond en minder medelijden hadden met gevaarlijke monsters als Michael Panhuis, had Anne Faber nog geleefd. Het is niet de eerste keer dat de overheid beslist TBS-monsters naar buiten te sturen i.p.v. ze achter slot en grendel als kooidieren te houden. De vonnis die Panhuis kreeg, reflecteert deze houding. Men spreekt over behandeling, terwijl iedereen weet dat men zulke levensgevaarlijke mensen niet kan behandelen. De leeuwen van Artis zijn geboren en getogen Amsterdammers, maar ze zijn nog nooit in hen leven op het Leidseplein geweest. Waarom? Omdat ze leeuwen zijn en leeuwen zijn gevaarlijke dieren. Behandeling zal hen niet in Bambi’s veranderen.
  DEEL 2

  Like

 10. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Een regering (overheid) die enig verantwoordelijkheidsgevoel heeft tegenover de burger, stuurt meerderjarige zware criminele buitenlanders of terroristen met dubbele paspoorten terug naar het land van herkomst. Indien de zware criminelen of terroristen minderjarig zijn, worden ze met hen voltallig nest eruit gedonderd. Er wordt hier geen enkele internationale wet overtreden. Zij zijn op de eerste plaats burgers van het land van herkomst. Een verantwoordelijke regering (overheid) zorgt voor haar eigen burgers en accepteert het niet dat burgers op dagelijkse basis worden aangevallen door de ‘Vrienden van Allah’, omdat ze “Ongelovigen” zijn. Zie de recente aanval op een 17 jarige jongen uit Zaandam https://www.nhnieuws.nl/nieuws/226160/Jongen-17-breekt-kaak-en-verliest-tanden-bij-mishandeling-in-Zaandamen Zie ook dit incident : https://regio.tpo.nl/2017/05/01/politie-zaandam-pakt-twee-jongeren-op-wegens-doodsteken-6-jarige/
  en dat zijn twee voorbeelden uit zoveel andere. Deze jongeren worden door de imams EN HUN OUDERS/BUREN enz. gestuurd om zo veel mogelijk Dhimmies (waar mijnheer Seegers er ook bij hoort) te laten zien wie is de baas van Nederland. Heeft de overheid enige mededogen met de slachtoffers? Nee! Met de kinderen van de hardwerkende Nederlanders heeft de overheid geen mededogen; wel met de kinderen en familie van de daders die thee drinken in de moskee en vreten uit de ruif die de slachtoffers financieren.
  DEEL 3

  Geliked door 1 persoon

 11. Thomasson zegt:

  DEEL 3
  Een verantwoordelijke overheid laat het absoluut niet toe dat een tsunami van gevaarlijke mensen uit islamitische landen en Afrika, Nederland mogen overspoelen omdat de ‘Herrschaft’ van de EUSSR dat eist. https://www.vluchtelingenwerk.nl/publicaties/overige-publicaties/vluchtelingen-getallen-2017
  De regering/overheid weet dat onder dit gespuis ontelbaar veel psychopaten, criminelen en terroristen bevinden. Een verantwoordelijke regering/overheid zorgt eerst voor haar eigen burgers en durft ijskoud tegen de EUSSR te zeggen: Sorry! Maar het risico voor ons land is te groot. Wij riskeren niet onze eigen burgers: genoeg is genoeg!. Dat doen mensen zoals Viktor Orban en Milos Zeman. De burgers van hen land staan voor hen op de eerste plaats. Dezelfde pietje Seegers had het in het geval van detentie van ‘ongedocumenteerde vluchtelingen’, ook over trauma’s en ‘ze hebben zo veel meegemaakt’. Weet Seegers ook hoe men mensen opving die uit de concentratiekampen kwamen? Had iemand enige interesse in hen trauma’s? Had iemand enige interesse in de trauma’s van mensen die tijdens de oorlog slavenarbeid in Duitsland hadden verricht? Wie interesseerde zich voor de trauma’s die Nederlandse soldaten opliepen in Nederlands Indië? Tijdens de oorlog in Korea? Dan spreken wij nog steeds niet over de trauma’s van de Indo’s die eind jaren ’40 naar Nederland moesten vluchten en de trauma’s van de Molukkers die hierheen zijn gebracht en nooit terug konden keren. Al deze mensen moesten de realiteit accepteren en verder doorgaan: met of zonder trauma’s. Maar een persoon die geen moslim is of een Afrikaan, heeft geen recht op trauma’s en hij is ook niet zielig.

  Wat Ebru Umar zei is absoluut waar: “Dat de maatschappij door diezelfde overheid bewust geïslamiseerd wordt, zonder zich rekenschap te geven van de verschrikkelijke gevolgen”. Het is net zo waar als een Amen in de kerk. De Christen Unie accepteert volledig deze realiteit; zelfs al men binnen de partij weet, in welk gevaar zouden christenen in de toekomst leven. Zij zouden in Nederland van de toekomst worden blootgesteld aan dezelfde gevaar als in IS gebieden van Syrië en Irak, in Egypte, Pakistan en ieder ander moslimland.

  Als de Christen Unie het vertrouwen van het publiek wil winnen, moet ze ook laten zien dat ze het vertrouwen waard is. Maar zoals de schrijver van dit artikel schrijft: De CU is juist bezig de overheid te verdedigen- en niet het publiek. Sorry Seegers! Maar partij met deze houding verdient geen vertrouwen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s