Halleluja, het nieuwe Nederland!

Screenshot_166

(Door: “bozeoudeman”)

Spoedig nieuw in alle Nederlandse theaters: Peppie en Kokkie vernielen het land en de natuur. Peppie en Kokkie, twee vrolijke clowns van de Partij van de Achterlijkheid en GrijsNiks, gaan het milieu redden, de wereld redden, te beginnen in Nederland. Arm Nederland, arme wereld, arm milieu, arm volk, arme vogelstand, om maar een paar toekomstige slachtoffers te noemen.

Het beste waar kritische onderzoekers tot nu toe mee durven komen, is dat zich economisch een nieuwe maatschappelijke splijtzwam aankondigt. Dat er winnaars en verliezers zullen zijn, dat de woningcorporaties pakweg meer dan nu geschat 100 miljard nodig zullen hebben om de experimentele warmtepompen of andere vormen van schone energie in hun woningbestand te verwezenlijken.

Voor dat laatste zal uiteraard, denk maar aan het Vestia debacle, de huurders om een bijdrage worden ‘gevraagd’. Eigenaar bewoners zullen zelf direct voor de astronomische kosten opdraaien waar een nieuw op te richten bedrijfstak snel schatrijk van zal worden.

Waar onderzoekers niet over praten, is een cruciaal iets waar blijkbaar niemand rekening mee houdt, namelijk dat al die elektra niet zomaar uit de lucht komt vallen. Maar dat hoeven ze ook niet, want iedereen weet toch dat je gewoon een stekker in de grond steekt en dan gaat de televisie aan, toch?

Om alles op elektra te laten overstappen, zal Nederland alle ruimte die er nu nog is, weinig dus, en deze dankzij ook weer die Peppie en Kokkie met name nog minder wordende ruimte door alle ‘zielige vluchtelingen’ die zij in dit overvolle land er ook nog bij willen halen, straks volledig volgepropt staan met door intense herrie gekmakende windmolens en spiegelende velden zonnepanelen, ongeacht wat de gevolgen op andere terreinen behalve economisch kunnen worden.

Nu zijn er al heel wat burenruzies vanwege het geschitter van zonnepanelen. Het zal nog erger worden als Nederland straks tot een gigantische spiegel is verworden die zonlicht terugkaatst. Wat zouden de gevolgen op de zon op lange termijn kunnen worden? Over nagedacht Peppie en Kokkie, onze milieuredders zonder een gram verstand?

Daag, vogelstand, om verder kritiek op de twee briljante redders van de wereld te spuiten, maar dat kan deze ‘milieuprofeten’ blijkbaar niet zoveel schelen, aangezien bij hen alles economie is dat de klok slaat voor de stem van hun bakfiets-socialistische achterban die denkt geweldig groen bezig te zijn.

Vooral en in de eerste plaats voor hun eigen portemonnee nog meer zonnepanelen op het dak van hun grachtengordelpaleizen betekent kassa ring door financiële energieneutraliteit en als er niet voldoende elektra is voor het autootje, kan daarvoor het uitgebreide windmolenpark, op de Veluwe of waar ook, waar nog een paar vierkante meters ruimte vrij is, uitkomst brengen.

Windmolens, die met de tering herrie die ze veroorzaken,tot een nieuwe ziekte nummer één zullen leiden: slapeloosheid met alle gevolgen van dien. Depressies, toename van ongelukken in fabrieken, in de bouw en het verkeer uit chronisch slaaptekort, zelfmoordgolven et cetera. Maar een groot deel van ons leeft dan tenminste nog, als je doorgedraaid door die windmolens geen zelfmoord pleegt.

Onze vogelstand zal als eerste slachtoffer worden van weer een krankzinnig bedenksel van debiele milieufreaks, die niet een mentaliteit wensen te veranderen, maar voor een zoveelste keer de volledige flora en fauna voor hun kortzichtigheid, net als IJburg indertijd, wensen op te offeren.

Hoe lang hebben vogels nog in Nederland tot ze tot het verleden behoren, doordat zij massaal in het nieuwe Nederland van gehaktmolenpark Peppie en Kokkie tot gehakt zijn vermalen? Maar dat kan de milieuridders van PvdA, GrijsNiks, Dombo’s 66, laat staan de ‘als de schoorstenen van de fabrieken maar blijven roken’ SP milieufreaks blijkbaar niet zoveel schelen.

Ze moeten iets, laten we eerlijk zijn, nadat schoon gas kopen bij Poetin door de redder van de wereld Obama tot not done is verklaard. Niemand mag zaken doen met die vervelende Rus die Obama ooit heeft geschoffeerd. En onze Europese leiding loopt nog steeds braaf en gehoorzaam achter de dictaten van de oorlogszuchtige ‘vredesapostel’ aan te hobbelen. Waarom zou die profeet dat hebben gedaan? Zou Obama een Jihadist zijn? Neuh, dat kan niet, want dat heeft hij altijd ontkend, dus…

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Groenen, Hypocrisie, klimaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Milieu, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

29 reacties op Halleluja, het nieuwe Nederland!

 1. AEO zegt:

  Misschien handig om aardgas te importeren uit Israël? Daar is voor de kust een enorm aardgasveld ontdekt. En wat is er tegen zonnepanelen? Die van mij produceren zelfs meer dan mijn verbruik en klachten van mijn buren heb ik nog nooit gehad. Wel een overbuurman die bij mij kwam kijken en vervolgens ook zijn dak vol heeft gelegd met zonnepanelen.

  Like

  • alwine kerkhof zegt:

   En hoe moet Sinterklaas dan over de daken rijden met die panelen? die lazert zo weer naar beneden.

   Like

  • siemx zegt:

   Bozeoudeman heeft het over “spiegelende velden zonnepanelen’. Dus niet over zonnepanelen op huizen en bedrijfsgebouwen. Onze vruchtbare akkers voor zonnepanelen misbruiken (waar een enkeling een fortuin mee binnenhaalt) is een schande.

   Geliked door 3 people

 2. Alphons Mantel zegt:

  milieu en natuur zijn vooral aangetast door aan 1 miljoen niet-Europese moslims een Ned. paspoort te geven

  Geliked door 4 people

 3. King Arthur zegt:

  NL heeft twee grote problemen:

  1) Ons aardgas is zo goed als op (Noorzee bijna leeg, Groningen moet dicht en verder dalen alle andere “landputten” sterk in druk dus doet polletiek hele vreemde noodsprongen en slaat de zware paniek toe want geld is op om asiel-crimigranten van alles gratizzzzz te voorzien !!
  Ooit hadden wij helaas ene fucking (k)luns die ons gas heeft verkocht aan Italie voor 2 cent de kubieke meter en dat met een 25 jarig contract zodat deze rat zelf een mooi navo baantje kon krijgen.

  2) Momenteel wordt NL geregeerd door de groene KHMER en dat zijn idealistische salon communisten die dit land naar de verdommenis willen helpen en het liefst de prijs van energie willen vertienvoudigen als manier om algemene armoede te introduceren.

  Probleem 1) is op te lossen door Russisch gas te kopen, probleem 2) is wat lastiger, dat gaat een hoop rotzooi geven waar de meeste mensen nog niet aan willen denken. Let wel, alle zogenaamde milieubelastingen zijn door de fucking groen Khmer geintroduceerd, vergeet dat niet.

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Misschien is het wel goedkoper om Russisch gas te kopen dan het uit de eigen grond te halen.
   Dit afgezien van de verschrikkelijke problemen waarmee duizenden Groningers werden belast door aardbevingen, verzakkingen, waardoor enorme schade aan de woningen en ’n overheid die zijn verantwoordelijkheid tegenover z’n eigen burgers niet wil nemen.
   Kaag moest (net als smeerlap obama die 200 miljoen op zijn laatste dag aan die gore uitvreters overmaakte) even snel 15.000.000 Euro aan vervloekte palestijnen overmaken. Maar de eigen blanke mensen liet de regering totaal verwilderd en totaal gefrustreerd jarenlang in een boerderij of woning tussen de stutbalken leven terwijl ze geen cent kregen uitgekeerd…!
   Ik bedoel hiermee dat de overheid direct een noodfonds had moeten oprichten dat alle schades, na snelle en grondige inspectie van deskundigen, had moeten uitkeren.
   Maar ja, wij zijn maar gewoon het volk dat je kunt uitpersen en negeren.

   En nu worden we weer in ’n onmogelijk keurslijf geperst dat ongetwijfeld financieel zeer aantrekkelijk zal zijn voor de regeringspionnen.
   Nederland moet van het gas af!
   Hoe waanzinnig crimineel kun je het bedenken.

   Tijd om de straat op te gaan mensen…!!!

   Geliked door 2 people

 4. jungleelephant zegt:

  Geld,geld en nog eens geld;dat is waar het om draait,verpakt in een goed-bezig-papiertje!Doodziek wordt ik van al die zogenaamde wereldverbeteraars die in feite alles kapot maken!

  Geliked door 4 people

 5. Qvic zegt:

  Het rendement van zowel windmolens en zonnepanelen is nog steeds bedroevend laag. Het kosten baten plaatje is nog steeds zwaar negatief. Het rendement van een benzinemotor komt al hoger uit (die is maar 30%) en een dieselmotor is nog effectiever dan de benzinemotor. Maar het schijnt dat alle effectieve en betrouwbare energie generatoren in de ban zijn gedaan door de milieufreaks c.q. politieke dombo’s, door onrendabele en onbetrouwbare energie vormen, die ook nog eens enorme schade aan het milieu en de economie aanricht. De mensen die staan te jubelen dat hun zonnepanelen voldoende stroom die dag hebben behaald, vergeten gemakshalve dat zij vaak niet die opbrengsten elke dag hebben en als zij de opbrengsten weg moeten strepen tegen ook alle kosten die zij hebben geïnvesteerd. Dan zullen zij onder de streep nog steeds negatief uitkomen. De stroomprijs met eigen zonnepanelen zullen altijd duurder uitvallen, dan die van de energiemaatschappijen die op kolen, gas en kernenergie stoken. Maar daar hoor je ze nooit over. Zij houden zich zelf graag voor de gek, want zij hebben het altijd over hun piek opbrengsten en nooit over de kosten die ze moesten maken hier voor. Als die milieufreaks echt voor het milieu waren zoals zij zelf beweren, dan zouden zij hun energie opwekken via mensenkracht d.m.v. een trapmechanisme of iets dergelijks. Want dan ben je pas milieu vriendelijk bezig en het verbeterd ook nog eens je gezondheid en conditie doordat je voldoende beweging krijgt met het generen van je eigen opgewekte elektriciteit. Daar de meeste zonnepaneel houders ook geen weet hebben hoe zonnepanelen gemaakt worden en hoeveel energie daar in om gaat. Van grondstoffen eerst mijnen, in fabrieken de delfstoffen zuiveren, dan machines laten ontwikkelen en te bouwen om daar het bakproces tot stand laten komen en het vervolgens te assembleren. Bestempel ik deze zonnepaneel houders als de meest domme mensen die zo hypocriet zijn, dat zij enkel en alleen naar hun opbrengsten kijken en het gehele energie vretende voor traject om überhaupt een zonnepaneel te kunnen maken gemakshalve vergeten. Dat zelfde geldt ook voor windmolens. Door deze kortzichtigheid slopen zij met gemak hun eigen landen, zonder dat zij het zelf beseffen.

  Geliked door 5 people

  • guusvelraeds zegt:

   Heel goed verwoord. Mensen zijn zich nauwelijks bewust van het feit dat als de klimaat waan en de snelle jongens in de energie markt hun zin krijgen over 10 tot 15 jaar elk gezin opgescheept zit met een maandelijkse energie rekening van minimaal 500 Euro tot maximaal 800 Euro. Kortom onbetaalbaar. Goed functionerend en rendabel energie systeem en infrastructuur worden afgebroken voor een onhoudbare klimaat ideologie waarvoor elk empirisch fundament ontbreekt.

   Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Onze regering zit meters diep in de Milieumaffia!!!!!

   Geliked door 2 people

 6. koddebeier zegt:

  Als je een onnozelaar ben, een idioot, een dwaas of een zwakbegaafde dan kan altijd nog voor één van de linkse partijen de 2e kamer in. En in Rutte3 zitten genoeg ja knikkers om je domme plannetjes te steunen!!
  Wat een armetierig zooitje.

  Geliked door 2 people

 7. Thom zegt:

  De vogels vallen zelfs zonder geraakt te zijn dood neer in de nabijheid van een windmolen.
  De vogels zijn zonder windmolens ook verloren , want er werd en wordt zoveel gif gespoten dat ze het niet overleven. koolmeesjes schijnen massaal te sterven omdat waarschijnlijk gemeentes en particulieren de rupsen op onder andere buxusplanten bestrijden met gif. Vervolgens worden die door de meesjes gegeten en gaan ze dood. Het verkeer eist zijn tol ook. Zo vond ik enkele jaren geleden drie gesneuvelde torenvalken langs de weg in enkele maanden tijd.
  Er is nog wel een reden, maar dat kan ik beter niet schrijven want dat komt bepaalde “dierenliefhebbers” niet goed uit.

  Geliked door 2 people

 8. hslot4 zegt:

  Ik tank tegenwordig in Rusland 61 cent de liter

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Terwijl kernenergie alle problemen kan oplossen, maar dan wordt energie goedkoper en dat moeten we niet willen met zijn allen want dan komt er niet genoeg belasting binnen we worden gewoon belazerd waar we bijstaan. En dan gaan we zeer binnenkort gebukt onder een klimaatwet en als het klimaat zich niet aan de wet houdt wat dan?

  Geliked door 3 people

 10. guusvelraeds zegt:

  Nu een keer geen klimaat en hysterische milieu propaganda maar keiharde cijfers over de waan van het klimaat en het geld verwoestende beleid van onze overheid.

  Geliked door 2 people

 11. BigLJohn zegt:

  Maar wat te denken van de boeren. Steeds meer boeren worden verleid om geen bieten of mais meer te verbouwen, maar hun land te verhuren aan electriciteits-producenten die hun land propvol zetten met zonnepanelen. Waar wij met onze fiets tochtjes maakten op wegen tussen de maisvelden, fietsen wij straks tussen een kerkhof van zonnepanelen en rijen wind-turbines. De weinige ruimte die daarbuiten nog over is, word gebruikt om woningen te bouwen. Er schijnt weer woningnood te zijn. Ja voor die exoten die ons land uitkozen om op hun lauweren te gaan rusten op onze kosten !

  Geliked door 3 people

 12. abouneenee zegt:

  Dat hele milieubeleid is behalve inhoudelijk fout enkel een middel om onze geesten te beheersen, niets anders! U kunt uw verzet al laten blijken door niet langer uw afval te scheiden. Uit de bovenste lagen van de afval-verwerkingsbranche weet ik dat alle gescheiden afval later weer op 1 enkele berg werd gedeponeerd. Mind Control pur sang dus…

  Geliked door 2 people

 13. AEO zegt:

  Qvic en Bob Fleumer.

  Kernenergie is vanwege de gevaren en kosten onzinnig.
  Zonnepanelen zijn een zeer goede oplossing. Ik heb mijn dak vol en dat heeft me € 4200,- gekost. Dat brengt mij veel meer op dan hetzelfde geld op een spaarrekening. Een zonnepaneel wekt in minder dan twee jaar al ruim voldoende energie op om de bij de fabricage verbruikte energie te compenseren!
  En ze gaan tientallen jaren mee. Het rendement op zonnepanelen bedraagt minimaal 6%. Ik heb voor die € 4200,- elektriciteit gekocht voor tientallen jaren, want ze gaan minstens 30 jaar mee, maar waarschijnlijk nog veel langer.
  Dus trek uw conclusie. Kernenergie? Fukushima Daiichi vergeten? Om de troep daar op te ruimen zijn ze nog minimaal 40 jaar bezig als het allemaal mee zit. Als het tegen zit kan dat wel een eeuw gaan worden. Hoezo goedkoop? Conclusie?

  Like

  • bedonderde burger zegt:

   Begrijpt u mij niet verkeerd, ik bedoel het niet sarcastisch. Gefeliciteerd dat u in staat bent om voor dus min of meer weinig geld nu heel veel binnen te halen op termijn.

   Ik ben geen idioot, ik begrijp dat dit voor al diegenen die dit kunnen doen eigenlijk diefstal van zichzelf is als ze het nalaten. Maar de gevolgen voor hen die dit niet kunnen zullen, eveneens op termijn, desastreus zijn.

   Doordat mensen als u vrijwel niet of helemaal geen energie meer betrekken van de energiebedrijven, waarmee het aantal klanten bij hen dus ook dalende zal zijn, zal anderzijds de prijs voor diegenen die aangewezen blijven op de energiemaatschappij dienovereenkomstig stijgen.

   Dit zal, dat is ook wat onderzoekers stellen, leiden tot, wat zij noemen een nieuwe splijtzwam in de maatschappij. Dus wat voor mensen die daken hebben om hun eigen energie op te wekken hemels zal zijn wordt zo de hel voor anderen.

   Dit los van het feit dat velden vol zonnepanelen op zich al vreselijke landschapsvervuiling is, zoals al werd aangegeven. Ook ik ben bekend met in bloei staande velden en ook ik vind dat een fraaier gezicht dat straks voor zover men kan zien die lelijke panelen.

   Het kan anders, het moet ook anders. Gas via Israel? Prima. Gas van Rusland? Uitstekend, maar in dat laatste geval zullen we eerst andere politici in Nederland en in Europa moeten hebben, die ‘pikzuigers’ van Obama en die rare op Obama verliefde te oude bakvis zullen eerst plaats moeten maken.

   Geliked door 4 people

 14. Tistochwat zegt:

  Breek me de bek niet open! WINDMOLENS!
  IDIOTEN!

  En nog vele, vele andere vogels…

  Geliked door 2 people

 15. edwin vissers zegt:

  salonsocialisten of kaviaarsocialisten.
  Rode honden,linkse ratten,linkse ziekte of het rode kwaal.
  Kafka-kakkerlakken.
  multikulfiel.

  Geliked door 1 persoon

 16. Republikein zegt:

  Aftappen bij de buren is het goedkoopst!

  Like

 17. AEO zegt:

  @bedonderde burger,
  Leuk wat u schrijft, maar ik proef hieruit dat u het een kwestie vindt van een tweedeling in de maatschappij, tussen degenen die wel of geen zonnepanelen kunnen betalen. Maar ik kan u zeggen dat het wel meevalt, omdat de zonnepanelen de afgelopen jaren behoorlijk in prijs zijn gedaald, iets waarvan ikzelf nog niet eens ten volle van heb kunnen profiteren. Maar eigenlijk zou iedereen die over een eigen dak beschikt er zonnepanelen op moeten leggen. Dat heeft per slot van rekening toch behoorlijk wat financiële voordelen, ik noemde eerder al het rendement van minstens 6%, en zet dat dan eens tegenover de belachelijk lage rente van 0,1% op een spaarrekening!
  Dat is dus 60 keer beter, alleen moet de investering even worden terug verdiend. Misschien een leuke uitdaging voor de rokers, stop daarmee en besteed het bespaarde geld aan zonnepanelen. Of al die weggebruikers die overal plank gas rijden om vier minuten eerder ergens aan te komen, maar daarvoor 30% meer benzine verbruiken. Jaarlijks heb ik zo’n 500 kWh meer productie dan mijn verbruik. Derhalve kost elektriciteit mij niets meer als de investering terugverdient is, en bovendien levert het mij jaarlijks nog een beetje extra op. Wat vrijwel niemand zich realiseert is het volgende:
  De meesten weten wel, dat het rendement van een elektriciteitscentrale nogal laag is, maar wat weinigen beseffen is het transportverlies van gemiddeld 7%, vanwege verliezen in de kabels en bij het transformeren naar lagere spanningen. De verliezen zijn afhankelijk van de afstanden die overbrugt moeten worden, maar gemiddeld is dat 7%, dus voor elke kWh die uit het stopcontact wordt afgenomen, moet er door de centrale 1,07 kWh geproduceert worden. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3500 kWh per jaar, dat betekent een verlies van 245 kWh!
  En u voelt hem al aankomen, dat verlies treedt niet op bij mijn zonnepanelen, omdat de opgewekte energie hier ter plekke wordt verbruikt. In de zomer echter gaat de meeste elektriciteit retour het net is, maar die gaat nooit retour naar de energiecentrale, omdat het 230 Volt is, en dus binnen mijn straat verbruikt wordt door mijn buren, hetgeen ook daar dus die transportverliezen bespaart. In de winter verbruik ik alles zelf, en wat ik tekort kom, betrek ik uit het net, waarbij dan natuurlijk wel dat verlies optreedt. Hetgeen in de zomer ruimschoots gecompenseerd wordt door mijn teruglevering. Inmiddels kan men bij een aantal energie maatschappijen ook zonnepanelen huren, zodat men zelf niet hoeft te investeren. Zonnepanelen zijn daarom ook een optie die er geen geld voor heeft liggen. De opbrengsten zijn hoger dan de huurprijs. Natuurlijk zal de energie maatschappij er ook aan verdienen, hetgeen illustreert, dat zonnepanelen financieel uiterst gunstig zijn. Netpariteit is inmiddels allang bereikt. Ten slotte windturbines. Ook daar ben ik een voorstander van, het liefst ver uit de kust op zee, waar veel meer wind is. Er kan vreselijk veel fossiele energie mee bespaard worden. Dat betekent minder import van energie uit het buitenland van vaak regimes met een bedenkelijke reputatie op het gebied van mensenrechten, zoals b.v. diverse Arabische landen. Minder import is ook minder geld dat uit onze economie verdwijnt, terwijl de wind gratis waait. De investering in windturbines betaalt zich daarom altijd terug en het betekent bovendien veel extra werkgelegenheid, niet alleen bij de productie en het plaatsen, maar ook bij het onderhoud. Het geld dat onze onderhoudsmonteurs verdienen wordt voor een groot deel ook weer hier uitgegeven. Daarom voldoende argumenten vóór een vergroening van onze energievoorziening. Voor alle duidelijkheid, het gaat mij niet om CO², want dat is NIET de oorzaak van de opwarming van ons klimaat. Daar wil ik nog even wat duidelijkheid over geven. Onze atmosfeer bestaat voor 21% uit zuurstof en 78% stikstof, samen dus 99%. Dan is er nog 1% over voor de overige restgassen, zoals argon, helium, CO², methaan en nog wat andere restgassen. De totale hoeveelheid CO² bedraagt tegenwoordig 0,038% van de atmosfeer. Dat is te weinig om het klimaat te kunnen opwarmen, maar het CO² sprookje wordt door onze overheden zorgvuldig in stand gehouden om zo steeds meer heffingen en hogere belastingen te kunnen rechtvaardigen. Let maar eens op als men het heeft over de hoeveelheid CO², het gaat dan altijd over zoveel miljoenen tonnen maar ze hebben het nooit over percentages!
  Tijdens de Middeleeuwen hebben we hier een periode van tientallen jaren gehad, dat het klimaat zelfs nog iets warmer was dan nu, terwijl er naar mijn weten geen vliegtuigen, auto’s of kolencentrales waren, en er dus nog minder CO² was! Hiermee is mijn betoog denk ik voldoende duidelijk.

  Like

  • bedonderde burger zegt:

   Sorry dat ik pas laat reageer ik zie uw reactie pas net (13 -06), ik begrijp uw betoog geheel en al maar dat doet helaas niets af aan hetgeen ik stelde. Nogmaals, als iemand in staat is om die panelen te nemen zou die, zoals ik al stelde een dief van zichzelf zijn om het niet te doen. Het gaat mij hierbij niet perse om het financiële plaatje maar om de fysieke mogelijkheid, dus dat eigen dak. Dat hebben veel mensen niet, huurders niet en ook mensen in flatgebouwen of etagebouw niet, huurders en eigenaar/bewoners. Daardoor dreigt wel degelijk op termijn die nieuwe splijtzwam in de maatschappij te ontstaan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s