De Amerikaanse president viert 500 dagen ambtsperiode: ondanks enorme tegenstand heeft Trump behoorlijk wat gepresteerd

Screenshot_207

(Door: Ivan Pentchoukov – Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Trump behaalde een belangrijk aantal successen – en dat gezien de unieke oppositie van de Democraten, enkele Republikeinen in het congres, rechters in het hele land, de zakenwereld en de media.

epoch times

De Amerikaanse president Donald Trump markeerde de 500e dag van zijn ambtsperiode met een boodschap op Twitter, die verwijst naar een lange lijst van successen sinds zijn ambtsaanvaarding in januari vorig jaar.

“Dit is mijn 500e dag als Amerikaans president en we hebben veel bereikt – velen denken meer dan welke andere Amerikaanse president dan ook in zijn eerste 500 dagen”, schreef Trump op Twitter, voordat hij een van zijn belangrijkste successen ten tonele bracht.

Ook al is een directe vergelijking met andere Amerikaanse presidenten niet mogelijk, Trump behaalde een belangrijk aantal successen gezien de unieke oppositie van de Democraten, enkele Republikeinen in het Congres, rechters in het hele land, de zakenwereld en de media.

De Amerikaanse president heeft onverdroten een indrukwekkende lijst van ondertekende beloftes op zijn tour tijdens de verkiezingscampagne uitgebracht. Op de dag dat hij één jaar president was, bracht het Witte huis een lijst met 81 grote en 100 kleinere successen uit.

Sindsdien gaat de Amerikaanse president in hetzelfde tempo door. Tot de nieuwste verworvenheden behoren meerdere overwinningen in de wetgeving, waaronder de aanvaarding van de Right to Try Act op 30 mei. De Amerikaanse president ondertekende ook een maatregel ter bestrijding van de online sekshandel, die al geleid heeft tot de sluiting van belangrijke websites, waarvan bekend is dat zij mensenhandel vergemakkelijken.

In de wereldpolitiek heeft Trump unieke vooruitgang geboekt in de betrekkingen met Noord-Korea. Op 1 juni had de Amerikaanse president een ontmoeting met een topfunctionaris uit Pjöngjang in het Witte Huis. Hij kondigde aan dat de Singapore-top met Kim Jong-un op 12 juni echt zal plaatsvinden, nadat hij na een diplomatiek offensief van Pjöngjang de bereidheid had getoond om af te zien van de met spanning verwachte topontmoeting.

De economie

De Amerikaanse economie heeft sinds de ambtsaanvaarding van Trump 3 miljoen arbeidsplaatsen gecreëerd, waaronder 304.000 arbeidsplaatsen in de productie en 337.000 in de bouw. Het aantal werkenden in de productie en in de bouw staat op dit moment volgens informatie van het Witte Huis op de hoogste stand sinds tien jaar.

Ook vierde de Trump-regering op 1 juni het beste banennieuws. De autoriteit voor arbeidsstatistiek berichtte dat de werkloosheid naar 3,8% is gedaald, een percentage dat meer dan 18 jaar niet meer werd gehaald. Ondertussen werd een record van 6,6 miljoen openstaande banen gemeld.

De positieve stemming van de Amerikanen over de arbeidsmarkt stijgt. 67% van de Amerikanen denkt nu dat het een goed moment is om een baan te vinden. In de 17 jaar, waarin Gallup de enquête heeft gehouden, heeft het aantal positieve antwoorden voor de ambtsaanvaarding van Trump nog nooit de 50% overschreden.

Het optimisme bij producenten en kleine ondernemingen staat eveneens op recordhoogte. Het consumentenvertrouwen is volgens Conference Board het hoogst in 17 jaar.

Economische wetenschappers schrijven het goede nieuws vooral toe aan de belastingverlagingen en de-reguleringen van Trump. De Amerikaanse president voerde een pakket belastingverlagingen in dat de schulden van verbruiksbelasting voor gezinnen met 3,2 miljard dollar reduceerde en het percentage voor de bedrijfsbelasting verlaagde van 35% naar 21%.

Honderden ondernemingen, waaronder Apple, Jet Blue en Disney, reageerden op de belastingverlagingen  met een historische golf van contant geld bonussen en andere voordelen voor de medewerkers evenals aanzienlijke investeringen in hun Amerikaanse activiteiten. Tot nu toe hebben 4 miljoen werknemers bonussen en andere voordelen als gevolg van de belastingverlagingen gekregen, aldus de Americans for Tax Reform.

De Trump-regering maakt het eenvoudiger om zaken te doen door het aantal voorschriften te verminderen. De Amerikaanse president ondertekende een executieve order die opdracht geeft aan de autoriteiten om twee verordeningen weg te strepen tegen iedere nieuwe verordening. Dit heeft geleid tot een unieke reductie van de regels. In het jaar 2017 werden volgens informatie van het Witte Huis 22 voorschriften voor ieder nieuw voorschrift geschrapt.

Successen in de wereldpolitiek

Donald Trump behaalde meerdere unieke successen op het internationale toneel. Vorige maand hebben de Verenigde Staten als eerste natie een ambassade in Jeruzalem geopend, een stap die door meerdere Amerikaanse presidenten beloofd, maar nooit uitgevoerd werd.

Door Trump´s “hands-off”-beginsel met generaals, die oorlog voerden tegen ISIS, kwam het tot een bijna volledige nederlaag van de terroristische beweging. De Amerikaanse president trok zich terug uit de Iran-deal en legde sancties op, kort nadat de Israëlische geheime dienst had onthuld dat het Iraanse regime zijn atoomwapenambities niet had opgegeven.

De kroon op de prestaties van de Amerikaanse president is de vooruitgang die hij geboekt heeft met Noord-Korea. Hoewel ze nog lang niet afgesloten waren, combineerde Trump een nieuw soort retoriek en harde sancties om Pjöngjang aan de onderhandelingstafel te dwingen. Kim Jong-un had voorafgaande aan de geplande topontmoeting met Trump op 12 juni al enkele concessies gedaan.

Intussen is Trump ook hard wat betreft zijn reactie op dictators uit de hele wereld. De Trump-regering legde meerdere sancties op aan het socialistische regime van Venezuela. De Amerikaanse president gaf ook opdracht tot luchtaanvallen op Syrië, nadat in de jaren 2017 en 2018 chemische aanvallen gemeld werden.

Amerika beschermen

Trump heeft beloofd “Amerika weer veilig te maken” en heeft op meerdere fronten vooruitgang geboekt.

Het werk van de Amerikaanse president ter beveiliging van de grens heeft in het boekjaar 2017 tot meer dan 110.000 arrestaties van illegale buitenlanders geleid. Van de gearresteerden was 92% al eens veroordeeld of waren bij de immigratieautoriteiten bekend als vluchteling.

De strenge grenscontrole leidt tot meer inbeslagneming van drugs. De grenspolitie heeft al 284 pond Fentanyl in beslag genomen in het boekjaar 2018, tegenover 181 pond in heel 2017.

Trump houdt zich ook aan zijn belofte om de wrede transnationale bende MS-13 uit te roeien. Verleden jaar hebben de officieren van justitie aangifte gedaan tegen meer dan 4000 leden van MS-13.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Ivan Pentchoukov

Bron oorspronkelijk artikel:
www.theepochtimes.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op De Amerikaanse president viert 500 dagen ambtsperiode: ondanks enorme tegenstand heeft Trump behoorlijk wat gepresteerd

 1. peter zegt:

  Merkel gooit haar eigen glazen in en de deuren dicht ,We krijgen één groot Oost Duitsland haar grote natte droom . Trump is een genie, kunnen de socialisten een voorbeeld aan nemen .En jij ook Rutte .

  Geliked door 1 persoon

  • Robert van holland zegt:

   heb ik altijd gezegd DDR 0.2 is haar droom het is de doelstelling van de DDR geweest zij probeert hem waar te maken

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Je zult eens zien wat Trump in z’n tweede ambtsperiode zal klaarmaken.
    Meer zeg ik niet…

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Wat zullen de linkse goedmensen en de gekochte linkse media kronkelen als de Noord Korea top een succes wordt.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Kan Trump ons niet verlossen van die gruwelijke EU?

  Like

 4. koosv8 zegt:

  Laat ze de handel met Rusland maar weer oppakken, want dat dreigen met die flut soldaatjes aan de grens dat wordt helemaal niks tegen Russen. De hullicans hadden dat in Frankrijk al laten zien.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  En de linkse fascisten maar met modder gooien, ………………….ehh, democraten noemen ze zich toch ?

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Overigens zien we “wereldleiders” onderling politiek “kronkelen” doch watch the regeringsdog!

  Like

 7. Jan zegt:

  Sylvester Stallone samen met Trump op foto, prompt er op beschuldigd van ongewenst seksueel contact met iemand 30 jaar terug


  https://www.thegatewaypundit.com/2018/06/sylvester-stallone-accused-of-28-year-old-sex-crime-days-after-appearing-with-trump/

  Like

 8. Jan zegt:

  MSNBC: Wetshandhavers zijn nazi’s en Trump is het hoofd van een concentratiekamp

  Joe Scarborough: I know children are being marched away to showers. I know they’re being marched away to showers, being told they are just like the Nazis.

  Like

 9. Jan zegt:

  Het succes van Trump

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s