“’t Ligt vlakbij je en je ziet het niet…”

Screenshot_212

Paul Weston.

(Door: Theresa Geissler)

(Over de soms onbegrijpelijke opinies en voorkeuren van de Britten – óók van de Realisten onder hen.)

Ik mag dan in sommige opzichten een wat je noemt “kritische PVV’er zijn, ik blijf er uiteindelijk wél één. Dat merk ik namelijk van mezelf, zodra ik berichten onder ogen krijg van Geert, die in het buitenland furore maakt. Ja, U leest het goed: hoezeer ik er ook van overtuigd ben dat het een goede zaak zou zijn als onze lijsttrekker iets meer aandacht aan de dag zou leggen voor campagnes in éigen land (en dan met name voor zijn eigen áchterban, waarvan ik nog steeds serieus vind dat die er wel wat érg als los zand bij bungelt; leuker kunnen we het niet maken, helaas) moet ik héél eerlijk bekennen dat ik nooit het gevoel van trots ben kwijtgeraakt dat mij bereikt bij zulke nieuwsberichten en/of televisiebeelden vanuit diverse landen tot aan de VS en Australië toe! Op zo’n moment is hij dan toch wel weer “Onze Geert”, die het ‘m toch maar weer flikt – en die de Realisten overal ter wereld óns doet benijden. Je zou nu eenmaal bijzónder ver héén zijn als dát je als Nederlands Realist niets meer dééd – dénk ik zomaar.

Vandaar dat ik vandaag zelfs – wat ik anders nooit doe- een extra account aanmaakte bij de digitale Telegraaf, alleen om het volledige artikel te kunnen lezen van zaterdagavond j.l. over het optreden van Geert bij de ‘Free Tommy’ demonstratie in Londen. Om precies te zijn, werd ik daartoe trouwens ook getriggerd door dat éne laatste zinnetje, dat nog te lezen viel vóór dat account was aangemaakt, namelijk dít: “Hadden wij maar zo’n politicus, klinkt het onder de demonstranten…” Ik geïntrigeerd verder gelezen, zodra dat mogelijk was, maar méér werd daar niet meer over gezegd. Of dan nog min of meer in de zesde alinea:

“Colin Giles uit Green Hithe in Kent hoort het allemaal instemmend aan. ‘Hij weet waarover hij praat’, klinkt het waarderend. ‘Er is een groot gevoel van onbehagen bij ons Britten. Het is wachten op een politicus met een vergelijkbaar charisma die die gevoelens aanboort. Nee, dat is anders dan Farage, laat Giles merken. Die vertegenwoordigt toch niet echt de werkende klasse.”

Nee, oké, agree: Nigel inderdaad niet en daarnaast mochten we er recentelijk definitief achter komen dat hij, als het er op aankomt, net zo’n islam-appeaser is als de gevestigde politici, maar good gracious (om maar even in de sfeer te blijven), je zou zo’n Giles wel dwars door de digitale barrière heen bij z’n kladden willen grijpen en hem toevoegen: “Just a moment, Mate: Jullie hébben immers zo’n politicus! Je bent toch niet stekeblind, of zo?!”

Want persoonlijk kan ik me totaal niet voorstellen dat iemand daar nog hulpeloos naar zit te hengelen als hij toch een politicus bij de hand heeft als PAUL WESTON, voormalig leider van Liberty GB, thans mede-aanvoerder van ‘For Britain’. Ik geef overigens toe dat hij kennelijk bij dít evenement niet aanwezig was, zo ver als ik heb kunnen achterhalen. Om welke reden dan ook niet gevraagd, of, wie weet, zelf een steekhoudende reden gehad om af te slaan; dat blijft onduidelijk.   Waarbij trouwens in herinnering mag worden gebracht dat de man in deze aangelegenheid (zoals gewoonlijk) evengoed al zijn sporen had verdiend, zeker door zijn video-toespraken, zoals deze.

Daarvan heeft Weston er al ettelijke gemaakt, zoals bekend, maar dat niet alleen: Wie zich er een beetje in verdiept heeft, weet dat hij in het verleden ook al diverse openbare toespraken heeft gehouden, júist voor bewegingen als EDL of Britain First, omdat hij traditioneel steeds dé Britse politicus is geweest die altijd onverbloemd hun zijde koos! Nee, ik herhaal het nog eens: Prachtig, dat Geert daar nu mocht spreken, evenals de Vlaams Belang voorman Filip Dewinter, maar tenzij de weigering, om een urgente reden, van Weston zelf is uitgegaan, is het voor mij persoonlijk totaal onbegrijpelijk dat hij zich afgelopen zaterdag niet aan hun zijde bevond!

Volgens Giles ontberen de Britten een politicus met een vergelijkbaar charisma als dat van Geert…. Tja, vraag ik me dan af, wát moet er dan precies verstaan worden onder ‘charisma?’ Zuiver persoonlijke kwestie, ik geef het toe, maar vanaf het ogenblik dat ik van deze man, hier op “E. J. Bron”, de eerste videotoespraak mocht bekijken, ben ik diep onder de indruk geweest van zijn openheid, zijn duidelijkheid, zijn gedetailleerdheid en daarnaast ook nog zijn zorgvuldige articulatie, die het vrijwel iedere niet-Brit mogelijk maakte zijn redevoeringen zelfs te begrijpen zonder gebruik te maken van ondertiteling! Hij heeft altijd zonder ook maar enige schroom geuit, wat… welnu, tevens ‘onze’ Geert uit, bovendien onveranderlijk weldoordacht en zó voortreffelijk geformuleerd dat zijn meest verstokte tegenstander er in een debat geen speld tussen zou kunnen krijgen! De indruk die dát alles bij elkaar al maakt, zou dát dan al geen soort van ‘charisma’ genoemde kunnen worden?

Ik wéét dat Paul Weston onophoudelijk een vermoeide indruk maakt. Ik denk zelfs wel dat hij doorlopend vermoeid ís: Zoveel jaar schijnbaar vechten tegen de bierkaai breekt een mens licht óp. Maar zo moeilijk is het toch niet, althans naar mijn mening, om achter die zichtbare vermoeienis júist de onderhuidse kracht, de rotsvaste wil te herkennen die deze aan aan de dag legt om verbeten dóór te gaan: Moe, maar niet moegestreden, zogezegd. Het is een uiterlijk herkenbare moeheid, die je voor hem het gróótste respect doet opbrengen, die je er zelfs van weerhóudt om hem rechtstreeks aan te raden gas terug te nemen, omdat je instinctief voelt: Het is aan hemzelf om daarover te beslissen: Als hij voelt desondanks te moeten dóórgaan, dan gaat hij door…tot hij er bij neervalt, desnoods, maar tóch: Ook dát moet worden gerespecteerd.

“De Messias leed voor het heil van de Mensheid.” Paul Weston is echter geen Messias en pretendeert dat ook niet te zijn: Hij is een Méns, en één die, dat beseft elkeen, de moeite neemt naar zijn boodschap te luisteren, eenvoudig het Gelijk Aan Zijn Kant Heeft. Dus, Britten, wat lópen jullie te zoeken naar -anderssoortig- “charisma”? “’t Ligt vlakbij je en je ziet het niet”, zoals Louis Davids destijds al zong in “Als je voor een dubbeltje geboren bent….”

Mocht het plan aanwezig zijn om nóg meer manifestaties in het kader van “Free Tommy” te organiseren, zorg er dan als de blíksem voor dat deze man van de partij is: Als er iemand is die daar gewoon móet spreken, is hij het!

En, oh ja: Sla in de toekomst eens wat meer acht op wat hij allemaal te zeggen heeft: héél misschien heeft dat eiland van jullie dan nog een kansje.

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Groot-Brittannië, Islamisering, Patriottisme, Verzet. Bookmark de permalink .

22 reacties op “’t Ligt vlakbij je en je ziet het niet…”

 1. Rudolf zegt:

  De leider van For Britain, Anne Marie Waters, sprak daar wel en zij is de parteileidster en niet Paul Weston. Wat niet betekent dat hij daar niet had kunnen spreken, want hij is inderdaad erg goed. Anne Marie is ook goed, maar Paul Weston heeft wel meer charisma.

  Liked by 1 persoon

 2. Wachteres zegt:

  Bone chilling speech about threat of Islam in Europe

  Ondertussen is Paul Weston goed bezig, ook in Amerika!

  Like

 3. Nemesis zegt:

  Over Wilders in UK had ik al een hele lange reactie geschreven en wat ik daar van vond. Komt zo’n beetje overeen met wat jij nu schrijft. Prima.

  Schijnbaar is deze mijn reactie ook weer eens in de spambak gevlucht. Gebeurt de laatste dagen wel weer eens vaker. Floeps zijn m’n reacties verdwenen.

  Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Nemesis. Gebeurd bij mij ook dagelijks.
   Doet mij niets.
   Schrijf gewoon nieuwe.
   Net als de natuur.
   Doorgaan, doorgaan.

   Liked by 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Gebeuren gebeurt is gebeurd,
    Trees was de eerste die zei dat mierenneukerij geen mierenneukerij moest zijn geworden geworden.
    Gewoorden gewoorden is typisch Germaans.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ergens ergert het me best wel, zeker als je moeite hebt met schrijven en een flink stuk hebt geschreven. Opnieuw schrijven denk ik niet eraan. Tenslotte heeft Dame Theresa al wat neergezet. Alleen ik was een beetje veel meer directer en feller. Thema afgesloten dus.
    Overigens heb ik gisteren wel een aantal stuks interessante proppenschieters van de juiste kalibers gevonden en bekeken . Denk, dat ik in plaats van te vliegen maar met de auto ga. Moet natuurlijk mijn begeleiding mee eens zijn, omdat die dan het rijden moeten doen.
    Interessant en grappig ook is, dat je het vergunningspapierte en de psychologisch test gewoon direct in de winkel kunt afleggen en het dan meekrijgt 😀 😀

    Like

 4. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Goed artikel Theresa, compliment!

  Liked by 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Charisma is vaak gebakken lucht.

  Like

 6. Wilders in 2001 over Pim Fortuyn

  Liked by 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Deze video had ik ook al eerder opgemerkt. Mensen kunnen veranderen. Voortschrijdend inzicht. Bedenk wel dat Wilders toen nog lid was van de VVD en dat doet mensen tot zekere hoogte muilkorven. Hoe dan ook de verandering van Wilders toen en nu deed me zowat van mijn stoel vallen.

   Like

  • Taljaard zegt:

   In 2001 was ik nog lid van de CU en beschouwde ik Trouw en het NOS journaal als betrouwbaar en objectief. Een computer werd door mij gezien als een handige schrijfmachine en internet als een overbodige en voorbijgaande hype.
   Vond die moderne gekkigheid veel te duur, moeilijk en omslachtig en kon buiten schrijven helemaal niets met een PC.

   Like

 7. guusvelraeds zegt:

  De rechter hield er geen rekening mee dat het meisje instemde met de vrijpartij.

  Je doet bepaalde dingen niet zoals met een meisje van 14 copuleren. Als ster speler zit hij in een machtspositie. Ook al zie je als pik zwarte bosneger niet bepaald uit als Brad Pitt. Vrouwen (meisjes) zijn qua voorkeur niet te peilen op dat gebied. Het meisje stemde in met de seks. Een meisje van 14 is naar mijn idee net zo volwassen als een meisje van 15. Goed je moet ergens een grens trekken. Maar ik vind dat deze 23 jarige sterspeler te zwaar gestraft wordt. In zijn geval hadden een paar maanden ook effect gehad als straf gezien het feit dat het meisje vrijwillig instemde.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  An Important Announcement from Paul Weston Concerning the Future of Liberty GB

  Liked by 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   As Chairman Paul Weston announced in his video published earlier today, he and the Executive Council of Liberty GB have made the difficult decision to close down the party.

   We will be asking the Electoral Commission to officially deregister Liberty GB at the end of December 2017.

   The reasons for the decision are threefold:

   i. Liberty GB has not grown as we hoped and expected it would.

   ii. The patriotic anti-Islamisation movement in Britain is grotesquely fragmented, with new organisations springing up all the time. This is doubtless part of the reason our movement has been ineffectual compared with similar movements in Europe. It is critical at this stage to create a clear focal point for the political struggle.

   iii. We believe Anne Marie Waters’ recently launched party, For Britain, can best provide that focal point. For Britain occupies much the same political ground as Liberty GB and presently has the momentum, following Anne Marie’s recent UKIP leadership bid. Certainly, it makes little sense to have two similar parties competing.

   We realise that many of our members will be disappointed, but we see this as a positive move to help consolidate the anti-Islamisation movement in Britain.

   We would like to thank everyone who has supported Liberty GB over the past five years, enabling us to communicate our message to huge numbers of people. Though we don’t have elected officials, our online presence via the website, Facebook page and YouTube channel has informed and influenced many, and a proportion of them will doubtless continue the fight through other organisations.

   Any funds remaining in the party account after paying remaining bills will be donated to For Britain.

   The Liberty GB website http://www.libertygb.org.uk will remain online for at least a year, providing an archive of the hundreds of excellent articles submitted by our writers (to access / search them, go to News->Search Articles). This will allow time for readers to back up favourite articles, and for writers to post them elsewhere, if they so wish. Note that the website and Facebook page http://www.facebook.com/LibertyGBParty have been included in the UK Web Archive at http://www.webarchive.org.uk.

   Also, the YouTube channel http://www.youtube.com/channel/UClCJ4KEsWkhzvvxftRf0FYw will be maintained indefinitely, being the most comprehensive archive of Paul Weston’s speeches and interviews. He hasn’t yet decided whether he’ll continue posting videos there, so the best bet for now is to follow him on Twitter @paulwestonlibgb.

   Paul Weston will be joining Anne Marie Waters’ party​, For Britain, so you haven’t heard the last of him! He recommends Liberty GB members and supporters to do likewise, so we can begin building a movement with the necessary critical mass to change Britain’s disastrous present course, and to avert demographic replacement and Islamisation.

   Again, thank you all for your tremendous support, patriotism and friendship over the past five years.

   Sincerely

   Paul Weston and the Executive Council of Liberty GB

   Like

   • Wachteres zegt:

    https://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/30/racists-nearly-killed-ukip-week-live-fight-important-battle/

    Racists nearly killed Ukip this week, but we live to fight our most important battle
    Nigel Farage

    Well, that was a close run thing.

    I spent most of yesterday wondering whether after nearly a quarter of a century, my journey with UKIP was over. Be in no doubt that if the anti-Islam candidate Anne Marie Waters had won the party leadership, there would have been a mass walk-out of which I would have been a part.

    Mercifully, sense prevailed, and disaster has been averted. Henry Bolton is our new leader and with him comes new hope for UKIP at a time when the party’s voice needs to be heard more than ever – a voice that was effectively mute over the past year as we lurched from crisis to crisis.

    Like

   • Wachteres zegt:

    https://www.forbritain.uk/

    for Britain

    For the forgotten majority.
    We believe in the democratic mandate of the majority.

    We are the common sense majority.

    The For Britain Movement is a positive, pro-British, pro-democracy party, which believes in preserving the culture and values of the decent British majority, and passing these on to future generations.

    We believe in the democratic mandate of the people, and therefore demand the UK’s complete withdrawal from the European Union without further delay.

    We believe in truth, justice, and freedom. We seek to create a Britain where the rule of law is upheld, and justice prevails over political convenience.

    We will restore freedom of speech as the backbone of the democratic system.

    We sit neither on the Left nor the Right, we are the decent, fair, common sense majority whose voice has been ignored for too long.

    Like

   • Wachteres zegt:

    for Britain racisten? Oordeel zelf!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s