Ook Eerste Kamer achter gedeeltelijk boerkaverbod

Screenshot_231

Ook in de Eerste Kamer kan een verbod om gezicht bedekkende kleding te dragen, op een Kamermeerderheid rekenen. Tijdens een debat in de senaat bleek dat VVD, CDA, PVV, ChristenUnie en SGP een wetsvoorstel daartoe steunen. In ieder geval D66, SP, PvdA en GroenLinks zijn tegen.

Volgens minister Ollongren is het gedeeltelijke verbod nodig nodig vanwege “een maatschappelijk belang, omdat mensen het gevoel van sociale veiligheid willen ervaren”. Dat is met name het geval wanneer mensen op bepaalde plekken het onplezierig vinden als ze de ander niet in het gezicht kunnen zien. Dat belemmert volgens Ollongren de communicatie.

Het verbod gaat daarom gelden in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen. Een algeheel verbod is volgens Ollongren “niet verdedigbaar, omdat mensen nog altijd de vrijheid hebben om zich te kleden zoals ze willen”. Inperken van dat recht is wel mogelijk, maar alleen als het proportioneel is.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, Nederland. Bookmark de permalink .

17 reacties op Ook Eerste Kamer achter gedeeltelijk boerkaverbod

 1. Cathja zegt:

  Ik wil ook op straat, dus overal die ‘sociale veiligheid’ ervaren. Niet alleen in de genoemde ruimten. Ik wil kunnen zien wie en wat er op mij afkomt. Wat weet ik van de persoon die mij tegemoet komt in zo’n zwarte tent? Is het een man of vrouw, en wat dragen ze onder dat zwarte kleed?

  Laat zien wie je bent. De westerse samenleving is open en transparant, en dat moet ook van andere culturen worden geëist als die zich in Europa willen vestigen. Als je jezelf niet meer voelt omdat een boerka wordt verboden, dan is het tijd om te vertrekken naar je thuisland.
  Dáár mag je zijn die je wilt zijn.

  Geliked door 6 people

  • delamontagne zegt:

   Bij aankomst in Qatar of één van die andere “heerlijke”
   moslim-landen, weet je op vliegveld al waar je aan toe bent.
   */*/*
   Reflect your Respect, Qatars campaign toward Skin revealing Dressing

   Like

  • Giny zegt:

   Cathja
   Inderdaad, je weet nooit wie er achter schuil gaat. In een groot warenhuis in Saudi-Arabië werden een paar moorden gepleegd, er was een toilet voor westerse vrouwen, daar bleek de toiletjuffrouw in Boerka een man te zijn die zijn gang kon gaan achter de gesloten deuren, na zijn daad heeft hij de vrouwen vermoord.
   Uiteindelijk is hij opgepakt en zijn zijn handen afgehakt, dat kan hier ook gebeuren.

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 13 juni 2018 om 07:22

   Ik wil ook op straat, dus overal die ‘sociale veiligheid’ ervaren. Niet alleen in de genoemde ruimten. Ik wil kunnen zien wie en wat er op mij afkomt. Wat weet ik van de persoon die mij tegemoet komt in zo’n zwarte tent? Is het een man of vrouw, en wat dragen ze onder dat zwarte kleed?

   Je was me net voor en ik ben het helemaal met je eens. Er kan wel een grote, agressieve, mohammedaanse neger onder zo’n tent zitten met een kromzwaard in z’n fikken.
   Bovendien houd ik niet van spookverschijningen op straat. Nergens eigenlijk. Je trekt je boerka maar aan in je achtertuin.

   Geliked door 1 persoon

 2. kampersrene zegt:

  “” omdat mensen nog altijd de vrijheid hebben om zich te kleden zoals ze willen”” Ik ga het proefondervindelijk uitproberen , ik ga me enkel kleden met een groot vijgenblad en ben benieuwd hoelang ik in Amsterdam kan rondlopen In ieder geval kan Cathja zien Wat er onder mijn vijgenblad steekt en ik een man ben , iets wat onmogelijk is met een persoon gekleed met een tent

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @ kampersrene

   Ik zal uitkijken naar iemand met ‘een groot vijgenblad’. Dat zie je bijna nooit. Ik denk dat zo’n blad me wel gerust zal stellen, want ál te grote ‘zaken’ kun je er niet onder verbergen….

   🙂 🙂 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. Ildiko zegt:

  slappe overheid met zijn slappe regeling!!!!. Dit laat ons zien hoe bang ze zijn om eigen cultuur en volk te beschermen. KLOOTZAKKEN.!

  Geliked door 1 persoon

 4. Heniusz zegt:

  Wil die wandelende tenten nergens tegen komen. Als ze zo graag in een tent wonen, gaan ze maar naar hun eigen habitat, waar het dragen van een tent “normaal” wordt gevonden. Als het ze hier niet bevalt, houdt niemand ze tegen als ze willen vertrekken, ben zelfs bereid ze uit te zwaaien….

  Geliked door 2 people

 5. Steven zegt:

  Zullen de barbaren straks wel weer een hoop tumult gaan maken, de boel afbreken zoals stenen door ramen, auto’s in de fik…je kent het bekende plaatje vast wel.
  Want een mossel regeltjes aanleggen wordt meestal beantwoordt met dat ze de boel gaan slopen totdat het knikkende knieën volk de regeltjes weer heeft terug gedraaid!

  Like

 6. Harrie Vaes zegt:

  Halve maatregelen zijn geen maatregelen…..

  Like

 7. jeanette k zegt:

  Masseneinwanderung = Messereinwanderung!

  Geliked door 1 persoon

 8. Nemesis zegt:

  We hebben al heel lang een wet, die het verbiet om met gezichtsbedekking over straat te gaan. Dus ontgaat mij de zin om dat op deze manier nog te bespreken en/of ook nog eens stiekem toe te staan.
  Als motorrijder moet je een helm dragen, maar op dat moment dat je er afstapt om bijvoorbeeld ergens heen te lopen, te tanken, te winkelen of naar de bank te gaan, moet die hel gewoon af. otorrijders houden zich daar ook aan, ook al omdat het vanzelfsprekend is. Dus weg met die lappen voor het gezicht, de wet is duidelijk genoeg.

  Like

 9. bedonderde burger zegt:

  Ja maar als het ook op straat zou gelden, dan moeten ook de antifa hun smoelwerken laten zien en laten daar nu onze D66, SP, GroenLinks en PvdA fascisten op tegen zijn. Want dan kunnen zij niet meer anoniem andersdenkenden in elkaar rammen. Dan ziet hun mamma ook wat ze doen en dan krijgen ze ’s avonds geen toetje en moeten voor straf de computer een dag uit laten staan zodat ze niet kunnen gamen. Dat kan dus niet! De ultrarechtse fascisten van antifa moeten ten alle tijden anoniem blijven. Anders zou iedereen eens weten welke hoogleraren zich achter de Palestijnse theedoeken verschuilen, en welke keurige medewerkers bij banken of universiteiten of nette onderwijzers, of politici, of politieagenten, of openbaar aanklagers en rechters en advocaatjes. Dan durven die de straat niet meer op. Dat is toch zielig.

  Geliked door 2 people

 10. Thoth zegt:

  In ieder geval D66, SP, PvdA en GroenLinks zijn tegen. SP was ten tijde van 1983 nogal fel tegen de islam, zie hier de communistische de Vries :

  *****************************************

  Gastarbeid en Kapitaal – SP brochure 1983

  “Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. (…) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (…). Zoals nu kan het niet”.

  Citaat van de stalinist Theun de Vries bij zijn steun aan het standpunt van de Socialistische Partij zoals verwoord in de brochure Gastarbeid en Kapitaal en de daarbij gevoegde reacties en commentaren, alsook in het partijorgaan Tribune.

  https://sptransparant.wordpress.com/gastarbeid-en-kapitaal/

  *****************************************

  Jammer dat ze DIT zijn kwijtgeraakt…

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Thot
   Theun de Vries.
   Dan hebt u het dan ook over een van de beste Nederlandse XXe eeuwse schrijvers.
   ”Stiefmoeder Aarde” is een meesterwerk; vooral het eerste hoofdstuk is van het niveau Hemingway, Tolstoi, Melville. En zelfs zijn laatste boek, geschreven toen hij al in de negentig was, ”Het hoofd van Haydn”, is nog topliteratuur.
   Een generatiegenoot van A.M. de Jong en Simon Vestdijk en een vertegenwoordig van het nu helaas uit de mode geraakte genre van het naturalisme. Bij Th. de Vries kwam daar nog een fenomenale sloot historische en culturele kennis bovenop. Want zijn geschiedkundige werk ”Ketters” staat op een eenzame wetenschappelijk-historische hoogte. Hij was in zijn tijd vuurrood, maar iemand als hij zou tegenwoordig zeker bij ons horen. Evenals zijn maatje Anton Constandse, die ik nog persoonlijk heb mogen kennen.
   Links waren ze. Maar het waren wel echte intellectuelen.

   Like

 11. Elisah zegt:

  https://media.tpo.nl/2018/06/13/eindelijk-boerkaverbod-extreem-linkse-pravda-parool-woest/
  Eindelijk boerkaverbod, extreem-linkse Pravda Parool woest
  Voorspelbaar links-ideologisch journalistiek activisme van De Persgroep (PvdA), je blijft er mee lachen

  Like

 12. Jan zegt:

  Eindelijk boerkaverbod, extreem-linkse Pravda Parool woest

  Lees vooral ook het complete hilarische PvdA-boerka-apologetische artikel via Blendle, waarin alle eenzijdig linkse PvdA-cliché-deskundigen van stal worden gehaald: een UvA (PvdA)-hoogleraar Hup Islamisering Hup, Ahmed Baâdoud (PvdA) en natuurlijk Fatima Elatik (PvdA). Geschreven door Marcel ‘communisme zou deze maatschappij pas echt redden’ Wiegman (PvdA).
  ….
  https://media.tpo.nl/2018/06/13/eindelijk-boerkaverbod-extreem-linkse-pravda-parool-woest/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s