Staat Merkel weldra helemaal alleen? Afwijzing van uitgezette migranten: rugdekking voor Seehofer

Screenshot_255

(Vertaling: E.J. Bron)

Het ziet er naar uit dat Merkel´s laatste uurtje in de CDU geslagen heeft. Steeds meer politici in haar omgeving stribbelen tegen: de minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) krijgt uit de CDU rugdekking voor zijn plan om in het vervolg migranten aan de Duitse grenzen af te wijzen die al in andere EU-landen geregistreerd staan. Seehofer´s plan zou belangrijk zijn en snel ingevoerd moeten worden, zei minister-president Michael Kretschmer (CDU) van de deelstaat Sachsen tegen de “Bild-Zeitung”. “Bovendien moeten we de EU-grenzen beter beveiligen”, aldus de CDU-politicus.

journalistenwatch

Hij zou het vanzelfsprekend vinden dat er aan de grenzen afgewezen zou worden. Bovendien zou men de procedures moeten verkorten, aldus Kretschmer. De chef van de CDU in Bremen, Jörg Kastendiek, voegde er aan toe dat men al twee jaar zou wachten op een oplossing op Europees niveau.

“Als dat zo doorgaat, raken we de noodzakelijke acceptatie in de bevolking over dit thema kwijt”, aldus Kastendiek. De chef van de CDU in de deelstaat Thüringen, Mike Mohring, gaat eveneens achter Seehofer staan. Iedereen zou een asielprocedure moeten krijgen in het land, waarin hij de EU binnenkomt.

Daarom zou het voorstel van Horst Seehofer juist zijn om deze al geregistreerde vluchtelingen aan de grens af te wijzen. De minister-president van de deelstaat Sachsen-Anhalt, Reiner Haseloff (CDU), verklaarde dat in de EU geregistreerde vluchtelingen in principe niet meer over de deelstaten verdeeld zouden moeten worden. Hij eiste “verwerkingscentra” voor de controle en de beslissing van asielaanvragen en voor de uitzetting van vluchtelingen.

En dat zegt de “deskundige” er over:

De Berlijnse politieke wetenschapper Oskar Niedermayer heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van de asielruzie tussen minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) en Bondskanselier Angela Merkel (CDU). Omdat het conflict zeer sterk symbolisch geladen zou zijn en nu gezien zou worden als krachtmeting tussen Merkel en Seehofer, zou het conflict het in zich hebben om zich tot een regeringscrisis te ontwikkelen, zei Niedermayer tegen het “Handelsblatt”. “Dat zal alleen gebeuren als er geen uitweg gevonden wordt waarbij beide hun gezicht kunnen bewaren”.

Dat zou echter “extreem moeilijk” zijn. Een mogelijk compromis zou volgens Niedermayer zijn wanneer Merkel op de volgende EU-topontmoeting over twee weken een laatste poging zou ondernemen om tot een Europese oplossing te komen, en als dat niet zou lukken, onder bepaalde voorwaarden, net zoals ander elanden doen, akkoord te gaan met afwijzingen, aldus de professor in de politicologie. “Daarbij zou ze ook moeten bedenken dat Seehofer niet alleen de CSU en grote delen van de CDU-fractie, maar ook de meerderheid van de bevolking aan zijn kant heeft”, zei de partijonderzoeker.

Volgens inschatting van Niedermayer kan het interne conflict de AfD in de kaart spelen, mocht Seehofer moeten toegeven. Het conflict zelf zou de AfD vermoedelijk niet sterker maken. “Als Merkel echter zonder concessie te doen haar zin zou krijgen, zou dat opnieuw koren op de molen van deze partij zijn”, zei Niedermayer.

Een compromis, die handelingsbekwaamheid van de staat zou demonstreren en het rechtsbegrip van de bevolking tegemoet zou komen, zou de AfD kunnen verzwakken, aldus de politieke wetenschapper.

Wat uiteraard wishfull thinking is. Niedermayer is een lakei van de Bondskanselier.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, Illegalen, Immigratie, Merkel. Bookmark de permalink .

19 reacties op Staat Merkel weldra helemaal alleen? Afwijzing van uitgezette migranten: rugdekking voor Seehofer

 1. Pingback: CARTOON Emmanuel Macron | E.J. Bron

 2. Johan de derde zegt:

  Enkele politici uitgezonder (dhr Wilders, Baudett etc etc) zijn alle politici redenaars en redenaars zijn zoals wij weten leugenaars zie ons luisterijke premier rutte, timmermans, kaag, klaver en pechtold. Zoals pechtold over de Russische politici heeft gezegd ik moet de eerst nog tegen komen.

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  Het laatste uurtje van Merkel heeft geslagen, steeds meer politici in haar omgeving stribbelen tegen.

  Prachtig.
  Want dat domme volk heeft die theemuts ondanks alle ellende die ze over het volk uitstort, opnieuw gekozen.
  Prachtig dus dat vanuit de politieke gelederen “mutti” Merkel op haar donder krijgt.
  Dan is er toch nog hoop voor Duitsland, alhoewel met al die geitenneu…. en dat domme “welkomvolk” wat er woont.

  Like

 4. Jean zegt:

  Voorkomen is veel beter dan genezen.
  Conclusie: al die boten, vliegtuigen, treinen gevuld met illegalen en terugsturen naar vertrekpunt, dat is een win-win voor iedereen nl. zij ‘geen doden’ en wij ‘geen overlast’.
  Europa kan steun geven in Afrika op één voorwaarde dat de hulp terecht komt bij de hulpbehoevende en NOOIT bij de parasieten in die landen.
  Dus alle grenzen potdicht afsluiten en alle illegalen die reeds aanwezig zijn onmiddellijk verwijderen en om dat proces wat te versnellen “dubbele nationaliteit en islam verbieden in heel Europa”.

  Like

 5. Eric zegt:

  Ach, die zogenaamde twist tussen Merkel en Seehofer is spektakel voor de buhne. Als Seehofer het meende zou hij de regering Merkel doen vallen. Maar verrader Seehofer wil slechts zieltjes die naar Afd zijn overgelopen terugwinnen. Daarom doet hij een beetje struis. Zijn CSU-achterban wil dat. De enige partij die het meent is Afd en alleen mét een sterke Afd in de regering kan er in Duitsland wat veranderen.

  Geliked door 1 persoon

 6. jungleelephant zegt:

  Merkel mag van mij wel haar “gezicht verliezen”;koppige stasi dweil!Dat mens is lelijk van buiten en van binnen!En heeft heel veel bloed aan haar handen!

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Het wordt hoog tijd dat Duitsland haar eigen karakter en zelfbewustzijn hervind.
  Dat zal voldoende zijn om het stel politieke schurken die Duitsland de laatste jaren stelselmatig verzwakt en rampzalig hebben, vernietigd worden.
  Seehofer weet als geen ander dat de periode Merkel voorbij is, en probeert nu de indruk te wekken dat hij Duitsland gered zou hebben.

  De ellendeling…!!!!
  Het hoogste gerechtsorgaan in Duitsland zal de komende maanden veel werk krijgen…

  Geliked door 1 persoon

 8. Mary zegt:

  Ach lopen ze toch gewoon door naar Nederland Rutte en Co neemt ze wel op hier staat niemand aan de grens.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bas zegt:

  Quote: EU-grenzen beter beveiligen”, aldus de CDU-politicus.

  Beter beveiligen? Dat hebben ze concreet nooit gedaan. Tot nog toe zijn de grenzen van de Europese Unie lek als een mandje. Geen materieel bovendien niet genoeg personeel om de sluiproutes te controleren. Geplaatste hekken zijn een lachertje. Grenzeloze telefooncommunicatie, gratis wifi en hotspots functioneren grenzeloos om iedereen binnen te laten.. De onkosten worden afgewenteld op Jan met de Pet / de belastingbetaler.

  Like

 10. Marc zegt:

  Terwijl overal ter wereld volken en leiders langzaam wakker worden (Italië, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, VS en nu Beieren), presenteert Rutte voor het Europees parlement zijn ‘schitterende’ sollicitatiebrief voor de functie van president voor de EU, waarbij elk nationaal belang van alle volken die via hun staatsorganen bij de EU vertegenwoordigd zijn, geofferd worden voor de politiek-correcte moloch van het in staat van ontbinding verkerende multiculturele ideaal van de shariastaat op Europese bodem!

  Geliked door 1 persoon

 11. ReaGluurder zegt:

  Die hele kliek van Merkel, Drunckert, TimmerSchwanz, Trutte etc etc hebben Europa VERWOEST! Van mij mogen ze de leeuwenkuil ingeflikkerd worden!

  Like

 12. Willem zegt:

  Dat walgelijke nazi wijf hadden ze jaren geleden al tegen moeten werken!

  Like

 13. Wolf zegt:

  Die Seehofer is een linksige CDAer die uit is op de stemmen van de AFD. Meer ook niet! Die vuile leugenaar heeft ook SCHULD aan al die nikkers en islam moordenaars waar wij nu mee zitten opgescheept. Hij is jarenlang een handlanger van de extreemlinkse communist Merkel wijf geweest en is dat nog altijd. Eerst zien dan geloven.

  Like

 14. Aegolius cs zegt:

  Ik ben er niet bij geweest en na later nieuws, denk ik dat ze stampvoetend geschreeuwd zal hebben: bilateraal, bilateraal!!

  Tenslotte valt de grenscontrole onder “haar domein” als bestuurlijk democratisch gekozen bondskanselier (ex DDR) potentaat en vertegenwoordigster van de Bondsrepubliek Duitsland.
  De EUSSR zal haar danken voor haar streven dat alle EU landen aan het economisch geldinfuus zal bewilligen.

  Like

 15. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/einde-merkel-lijkt-nabij-na-ruzie-met-csu-krijgt-desastreuze-wir-schaffen-das-eindelijk-de-verdiende-consequentie/
  Einde Merkel lijkt nabij na ruzie met CSU: krijgt desastreuze “wir schaffen das” eindelijk de verdiende consequentie?
  Bondskanselier Merkel staat op het punt van omvallen. Haar conservatieve regeringspartners van het CSU pikken het niet langer dat de leider van Duitsland weigert haar “fouten uit 2015″ recht te zetten. En dus wordt hoog spel gespeeld: óf de opengrenzenpolitiek van Merkel gaat weg, óf Merkel zelf kan ophoepelen.

  Like

 16. Elisah zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/06/Euro-stort-even-in-na-gerucht-uiteenvallen-regering-Merkel-om-immigratiebeleid

  Euro stort even in na gerucht uiteenvallen regering Merkel om immigratiebeleid
  Oostenrijkse troepen beginnen ‘oefening’ aan grens in afwachting van enorme golf van 80.000 migranten – Generaal Lang: migranten vooral jonge mannen, velen van hen zijn terroristen – Minister BiZa: Migranten hoeven niet op coulantie te rekenen

  Like

  • Nemesis zegt:

   En Spanje gaat de hekwerken (o.a. in Ceuta) gedeeltelijk afbreken, in ieder geval alvast het prikkeldraad weghalen. zodat de azielegers het wat makkelijker hebben Europa binnen te komen.

   Like

 17. Nemesis zegt:

  CSU, Seehofer en nu ook Söder zijn dus flink aan het stoken gegaan tegen Merkel. Ze zijn gewoon bang voor de Landesverkiezingen waarbij de AfD wel eens heel hoge ogen kan gooien.
  Ook in de CDU zien er verschillende figuren de wind de andere kant opwaaien en beginnen zo langzamerhand zachtjes te muiteren.
  Als Merkel valt. valt ook de GroKo (grote koaltie ) en dan staan er hoogstwaarschijnlijk nieuwe verkiezingen voor de deur. Niet dat ik verwacht dat er dan minder mensen op de oude parteinen zullen stemmen, maar wel wat minder. Kan ook zijn dat ze dan naar die Grünen overlopen en dan zijn we helemaal in de aap gelogeerd. Stel je die Kahane of Göring-Eckhard eens als bondskanselier voor. Moet er niet aan denken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s