Geert Wilders voor “Breitbart”: Mohammed komt naar het Nederlandse parlement

Screenshot_271

(Door: Geert Wilders – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Later dit jaar zal het Nederlandse parlement het toneel worden van een unieke en historische gebeurtenis. In de beveiligde kantoren van mijn partij, de Partij voor de Vrijheid (PVV), in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag, zullen we een internationale Mohammed-cartoonwedstrijd houden. 

Breitbart

Over de exacte datum van de wedstrijd moet nog worden beslist, maar de Amerikaanse cartoonist Bosch Fawstin, de winnaar van een soortgelijke wedstrijd in mei 2015 in Garland, Texas, heeft onze uitnodiging geaccepteerd om naar Nederland te komen om als beoordelaar op te treden. De wedstrijd staat open voor alle nationaliteiten. Iedereen die een cartoon van Mohammed wil maken, kan zijn/haar werk naar onze speciale cartoon-mailbox sturen: muhammadcartoons@pvv.nl

De wedstrijd is niet bedoeld om wie dan ook te provoceren of te beledigen. Wij organiseren die, omdat de vrijheid van meningsuiting de belangrijkste vrijheid is die wij bezitten. Tegenwoordig wordt deze vrijheid van twee kanten aangevallen. Zowel de islam als onze eigen westerse politieke elites proberen die vrijheid aan banden te leggen.Ze proberen allebei om ons de mond te snoeren.

De islam verbiedt elke vorm van islamkritiek. Hij verbiedt ook het afbeelden van Mohammed, de stichter ervan. In het Westen moeten we echter geen ideologische beperkingen aan de vrijheid van meningsuiting accepteren. De vrijheid van meningsuiting is de belangrijkste vrijheid die we hebben. Het is onze plicht om ons daarvan te bedienen, waar en wanneer we maar kunnen.

Het feit dat de islam zich “beledigd” voelt door kritiek, mag niet leiden tot censuur.

Bovendien is het echte probleem niet dat de islam zich zo gemakkelijk beledigd voelt, het echte probleem is dat de islam het recht meent te hebben om diegenen te vermoorden door wie hij zich beledigd of bekritiseerd voelt. Dat is de reden waarom in 2004 de Nederlandse filmmaker Theo van Gogh werd vermoord. Dat is de reden waarom er cartoonisten zijn aangevallen. Dat is ook de reden waarom mensen zoals ik al jaren gedwongen zijn om, na islamitische doodsbedreigingen, ondergedoken te leven. Dat is ook de reden waarom de Britse islamcriticus, Tommy Robinson, ernstig in gevaar is.

Ondanks de gruweldaden moeten we ons echter niet tot zwijgen laten brengen. De Amerikaanse grondlegger Benjamin Franklin zei dat “degenen die de vrijheid opgeven om veiligheid te verwerven, geen van beide verdienen en beide zullen verliezen”. Het is belangrijk om te beseffen dat hoe meer onze vrijheid van meningsuiting wordt bedreigd, des te meer we ons moeten inspannen om die in de praktijk brengen. We moeten de islam laten zien dat de vrijheidslievende mensen in het Westen nooit zullen buigen voor bedreigingen en nooit hun vrijheid van meningsuiting zullen inperken.

Ons tweede probleem is dat de westerse politieke elites de islam gerust willen stellen door zijn critici de mond te snoeren. Dat is de ware reden waarom de Britse autoriteiten Tommy Robinson, nadat hij verslag had uitgebracht over een rechtszaak tegen voornamelijk islamitische kinderverkrachters, zo snel in de gevangenis hebben gezet. Dat is ook de reden waarom ik al twee keer in mijn eigen land voor de rechtbank ben gesleept. Dat is de reden waarom zogenaamde ‘hate speech’ wetten – wetten die worden gebruikt tegen islamcritici – overal in het Westen worden geïntroduceerd, met uitzondering van de Verenigde Staten, met zijn grondwettelijk gewaarborgde eerste amendement.

De islam wil ons de mond snoeren, onze leiders willen daar ruimte voor bieden. Daarom is het voor ons tijd om een ​​standpunt in te nemen. Door ons uit te spreken of door cartoons te maken, geven wij uitdrukking aan onze vrijheid van meningsuiting. Wat we ooit als een natuurlijk onderdeel van ons bestaan, als ons geboorterecht, beschouwden, is nu iets waar we opnieuw voor moeten strijden. We doen dit op een absoluut niet-gewelddadige manier. Dat doen we niet met het zwaard, maar met de pen, inclusief de tekenpen van de cartoonist.

Eerder deze week gaf de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid NCTV het groene licht om de Mohammed-cartoonwedstrijd in onze parlementaire kantoren te organiseren. We beginnen nu met onze voorbereidingen. Het afbeelden van Mohammed is een daad van bevrijding, een eerbetoon aan de vrijheid.

De Partij voor de Vrijheid (PVV) is de partij in Nederland die zich richt op het verbeteren van het leven van de Nederlanders. We staan voor economische welvaart, lagere belastingen, betere gezondheidszorg, fatsoenlijke pensioenen. Maar we beseffen dat vrijheid altijd al het meest waardevolle bezit van onze mensen is. Vrijheid van meningsuiting is altijd een Nederlands handelsmerk geweest. Zij heeft Nederland groot gemaakt. De afgelopen decennia is de politieke correctheid haar echter beginnen te ondermijnen. De PVV wil haar in haar oude glorie herstellen. En daarom zullen we de vrijheid van meningsuiting eren met een Mohammed-cartoonwedstrijd.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Geert Wilders

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, Den Haag, Elite, establishment, Geert Wilders, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Mohammed, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, PVV, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Geert Wilders voor “Breitbart”: Mohammed komt naar het Nederlandse parlement

 1. Sabeltant zegt:

  De link naar de cartoon mailbox werkt helaas niet in de tekst.
  Voor de tekenaars onder ons; muhammadcartoons@pvv.nl

  Like

 2. delamontagne zegt:

  1000-den Kilometers hiervandaan heeft men er ook al van gehoord.
  https://tvs24.ru/reseaulibre/cc-content/uploads/h264/gzE4VmpsJVtkq9PEH4yU.mp4?_=1

  Like

 3. kruisridder zegt:

  Fantastisch. Dat dit ook opgedragen wordt ter ondersteuning aan de Britse politieke gevangene Tommy Robinson.

  Like

 4. jos zegt:

  goed zo geert

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Het zal moeilijk worden wie met de eerste prijs gaat lopen Het zal een strijd worden tussen de meest grappige mohammed of de meest boosaardige .Hoeveel islamieten zijn er al ingeschreven voor deze belangrijke wedstrijd ? .Een kanshebber zou mohammed zijn die sex heeft met een negenjarig meisje

  Like

 6. Nemesis zegt:

  “De Partij voor de Vrijheid (PVV) is de partij in Nederland die zich richt op het verbeteren van het leven van de Nederlanders. We staan voor economische welvaart, lagere belastingen, betere gezondheidszorg, fatsoenlijke pensioenen. ”

  Ik mis hier wel iets. Waar is jullie strijd tegen de EU gebleven? Was het niet zo, dat de PVV ook een Nexit wilde? Heeft de PVV dat gemakshalver maar laten vallen en waarom?

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Nemesis 16 juni 2018 om 13:02

   Ik denk dat de PVV wel weet dat de genoemde doelen alleen maar te bereiken zijn als dit land uit die #$#!@#$%^^%$## EU gaat.

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Zouden ze misschien weer eens meer de nadruk op moeten leggen. Maar zij zullen wel weten wat en waarom ze iets wel of niet doen en verder ben ik het met jou #$#!@#$%^^%$## helemaal eens 😀

    Geliked door 1 persoon

 7. Tistochwat zegt:

  Ik had een tijdje geleden al een schitterend ontwerp voor een cartoon gemaakt. Die kan ik hier niet plakken, maar ik zal hem naar heer Bronmaster mailen.
  Ik geloof dat hij hem destijds niet wilde plaatsen omdat hij iets ‘te erg’ was.
  Misschien denkt hij er nu anders over. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s