“Nederland zal heel ander land worden”

Screenshot_265

(Door: Wierd Duk)

Demograaf Jan van de Beek: ’Multicultuur is geen feestje’

Dr. Jan van de Beek (foto): „Eind deze eeuw zijn er nog maar zeven, acht miljoen autochtone Nederlanders.”

Zeist – Hoe ontwikkelt Nederland zich de komende decennia onder invloed van de immigratie en het populisme? Demograaf Jan van de Beek: „De vraag is of de liberale democratie houdbaar zal zijn.” „Eén ding is zeker”, zegt Van de Beek (50) in zijn woning in Zeist. „Als de huidige trend zich doorzet, hebben we aan het eind van deze eeuw miljoenen inwoners die zich niet met Nederland identificeren. Nederland zal dan een heel ander land worden.”

De Telegraaf

Van de Beek is cultureel antropoloog en wiskundige. Hij ontwikkelde modellen waarmee hij de demografische ontwikkeling van Nederland kan voorspellen. Interessant: anders dan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet Van de Beek ook uitspraken over de verwachte loyaliteit van groepen burgers aan Nederland. „Onder allochtonen is daar wel onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat van de jonge Turken en Marokkanen zo’n tien, elf procent – heel weinig dus – zich primair identificeert als Nederlander. Voor Surinamers en Antillianen liggen die cijfers veel hoger: de helft tot twee derde. Ik heb bovendien gekeken naar het aantal gemengde huwelijken. Die gegevens stop je in mijn model en dan kun je – met allerlei mitsen en maren – voorspellingen doen voor de toekomst.”

Aan het eind van deze eeuw zal ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking uit (afstammelingen van) immigranten bestaan, zegt Van de Beek: „Dat hoeft op zichzelf geen probleem te zijn. Kijk naar de Indonesiërs en de Surinamers en Antillianen, die gaan voor een groot gedeelte volledig op in de samenleving. Maar voor Turken en Marokkanen en ook voor de nieuwe groepen vluchtelingen uit wat het ’Afrikaans-islamitisch cluster’ wordt genoemd, geldt dit niet.”

Nederland gaat dus ingrijpend veranderen. Van de Beek: „Miljoenen burgers zullen zich deel voelen uitmaken van zogeheten ’transnational communities’, transnationale gemeenschappen: één been hier, één been elders. De cruciale vraag is: als het er zoveel zijn, wat voor samenleving zijn we dan? Is onze liberale democratie wel houdbaar? Zeker moslims – die in 2060 dertien tot zestien procent van de bevolking zullen uitmaken – hebben een heel ander en deels zelfs conflicterend waardesysteem. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent de islamitische wet, de sharia, boven onze wetten stelt.”

Urgent

Van de Beeks onderzoek is urgent nu uit onderzoek door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat jonge Turken en Marokkanen niet alleen steeds religieuzer worden, maar dat bovendien hun afstand tot – en zelfs afkeer van – de Nederlandse samenleving toenemen. Deze ontwikkeling – de ’islamisering van de samenleving’ – beperkt zich niet alleen tot Nederland en leidt in veel westerse landen tot zorg. Onder anderen de conservatieve Frans-Canadese socioloog Matthieu Bock-Côté (38) pleit voor een veel grotere weerbaarheid van de ’ontvangende samenlevingen’ in zijn standaardwerk Multiculturalisme als politieke religie. Immigranten zouden niet onmiddellijk dezelfde rechten moeten krijgen als de oorspronkelijke, autochtone bevolking, argumenteert Bock-Côté. Westerse natiestaten moeten zich bovendien veel bewuster zijn van hun unieke geschiedenis en cultuur. ’Uitspraken als ’uiteindelijk zijn we allemaal immigranten’, zoals je die in Canada wel hoort, slaan nergens op’, schrijft Bock-Côté.

“We importeren nu armoede”

Van de Beek deelt die aversie tegen het cultuurrelativisme, dat vooral zit ingebakken bij partijen als GroenLinks, D66, SP en de PvdA. „De naïviteit van die mensen over de multiculturele samenleving is enorm. Ze zien multicultuur als iets leuks – Turkse eettentjes en zo en dat ís ook leuk – maar als we te maken hebben met conflicterende waarden- en parallelle rechtssystemen is het een groot probleem. Dan heb je geen liberale democratie meer.”

Wat bovendien vaak over het hoofd wordt gezien, is dat nieuwkomers voor het grootste deel afkomstig zijn uit dat eerder genoemde Afrikaans-islamitische cluster. „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn. Linkse mensen denken dat als we nu maar aardig en tolerant zijn, dat die nieuwkomers zich vanzelf tot liberale burgers zullen ontwikkelen. Maar dat is natuurlijk onzin. Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden. De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

Soevereiniteit

De westerse wereld beleeft nu de Derde Demografische Transitie, legt Van de Beek uit. De eerste en tweede waren de periodes in de 19e en 20e eeuw, die zich kenmerkten door de overgang van hoge sterfte en hoge geboorte, via lage sterfte en hoge geboorte naar lage sterfte en lage geboorte. Van de Beek: „We hebben inmiddels te maken met een krimpende autochtone bevolking, in combinatie met hoge immigratie. Daardoor zijn er eind deze eeuw nog maar zo’n acht miljoen Nederlanders die nakomeling zijn van de huidige autochtonen. De overige inwoners stammen af van immigranten of komen uit gemengde huwelijken. De kernvraag is: zullen die laatsten zich identificeren als Nederlander?”

Er zijn ingrijpende maatregelen nodig, zegt Van de Beek. „Voortgaande immigratie ondermijnt de verzorgingsstaat en de sociale cohesie. Je importeert armoede. We moeten af van het VN-vluchtelingenverdrag en het recht op asiel beperken. Ook het vrije verkeer van personen moet aan banden. Gebeurt dit niet, dan voorspel ik gouden tijden voor populisten.”

Jan van de Beek (1968) studeerde wiskunde en informatica en culturele antropologie en schreef een proefschrift over de productie van wetenschappelijk kennis over de economische gevolgen van immigratie naar Nederland. Hij beheert de website www.demo-demo.nl en het Twitteraccount @demo_demo_nl over de economische en demografische effecten van immigratie.

Bron:
www.telegraaf.nl
Door: Wierd Duk

h/t A. v. E.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, gezond realisme, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

29 reacties op “Nederland zal heel ander land worden”

 1. delamontagne zegt:

  Voor Nederlanders die de jaren 50 – 60 in NL hebben meegemaakt, is het al een héél ander land geworden…..

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Goh zeg.
   Had ik nu maar wiskunde, culturele antropologie en informatica gestudeerd dan had ik kunnen begrijpen waar deze door- en door- universitair gestudeerde werkschuwe idioot het over had!
   Daar moet je dan eerst je hele leven voor studeren om op dit soort gedachten te komen waar onder andere bij opvalt dat ’n multiculturele samenleving geen enkel probleem behoeft te zijn….
   En dan wordt ’n krom voorbeeld gegeven over het samenleven in NL met allerlei bevolkingsgroepen waarbij opvalt dat die voor 80% leven van ’n uitkering.

   Ik walg van dit soort “intelectuelen” die hun hele leven studeren omdat ze niet weten wat ze met hun leven aan moeten en niet willen werken

   Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Ik twijfel geen moment aan de rekenkundige capaciteiten van deze wetenschapper.Rekening houdend met binnen afzienbare tijd een Europees collectief verzet tegen deze kolonisten zou wel eens een andere einduitslag kunnen betekenen. Geen enkele overgepigmenteerde meer in Europa behoort zeker tot de mogelijkheden.

  Like

 3. boorzalf zegt:

  Je hoeft geen wiskundige te zijn om dit te voorspellen. Steek je hoofd maar uit het raam en je weet genoeg, bij wijze van spreken.

  Geliked door 1 persoon

 4. ReaGluurder zegt:

  Je hoeft echt geen demograaf te zijn om dit te zien aan komen. Zelf vrees ik dat nu al 10% mohammedaans is. Met grote mohammedaanse groeperingen in DE, BE, FR, BIH…. zal het zeker spanningen, instabiliteit geven. Turkije en andere moslimlanden kunnen ook nog ‘te hulp schieten / hulptroepen sturen’. Er wordt al 45 jaar voor gewaarschuwd!

  Like

 5. Thoth zegt:

  (..)Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn. Linkse mensen denken dat als we nu maar aardig en tolerant zijn, dat die nieuwkomers zich vanzelf tot liberale burgers zullen ontwikkelen. Maar dat is natuurlijk onzin. Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden. De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden(..)

  Dat weet iedereen al. Ze zijn gericht op de welvaart, En voor de rest, geen donder. Als het niet kunnen. gaan ze gewoon de criminaliteit in. Maar het is goed dat Verbeek er nogmaals hierop richt.

  Like

 6. Pingback: “Nederland zal heel ander land worden” | toodlessss

 7. Tanya zegt:

  ONGELOFELIJK het mag wat kosten TOCH!!!. Voor ons als belastingbetalers blijft er maar weinig of niets over.

  Like

 8. Mary zegt:

  Jazeker, het kan ook helemaal niet, dat weet de politiek, Rutte en Co/EU club als geen ander maar die volgen dan ook een heel ander plan.

  Like

 9. tinekevanschagen zegt:

  Waarom voel ik,tijdens dat ik dit lees ineens een knoop in mijn maag?
  Is het niet om te huilen?
  Te weten deep down dat dit alles onomkeerbaar is?
  Toevallig droomde ik vannacht, dat ik als klein meisje bij mijn nichtje mocht slapen,maar mijn oom moest mij s nachts naar huis brengen,omdat ik zo verdrietig was…ik had heimwee
  Heimwee,dat is wat ik voel bij dit verslag……..
  Maar dit droom ik niet…..dit staat zwart op wit……..

  Geliked door 3 people

 10. Thomasson zegt:

  Vandaag liep ik met mijn dochter op de markt van Leeuwarden. Ik had het gevoel alsof ik weer terug was op de Haagse Markt van de jaren ’60. Ik zei tegen haar: ‘Wat is dat toch prachtig hier? Ik kan niet geloven dat zo’n fijne markt nog ergens bestaat in het Nederland anno nu? Zij antwoordde: Wij zijn hier in Friesland en wij hebben niet de problemen die in de Den Haag, Rotterdam enz. afspelen- nog niet!.
  Wij moeten blij zijn met mensen zoals Dr. Jan Van der Beek die ons op tijd probeert te waarschuwen. Er was kennelijk niemand bij de Pravda-maffia voor wie hij “Sonja Goed Nieuws Show” moet spelen en ‘Sun Shine voorspellingen’ maken als het over niet-Westers allochtonen gaat. Denk maar over de verrijking, de vele apothekers en astronauten uit Aleppo, de cohesie in de samenleving enz.. De man is een culturele antropoloog en een wiskundige. Vooral de wiskundige kant speelt hier een groot rol. Net als de Duitser Thilo Sarrazin (Deutschland Schaft sich Ab), spreekt hij over de desastreuze gevolgen van migratie uit islamitische landen en Afrika op de Nederlandse samenleving. Natuurlijk maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek geen uitspraken over de verwachte loyaliteit van m.n. islamitische groepen in Nederland. Men wil niet het publiek wakker maken. Men is bang dat Nederlanders zouden tot actie komen. Men is bang voor patriotten die knap lastig kunnen worden. Echter, men hoeft geen culturele antropoloog te zijn om te voorspelen hoe Nederland zou eruit zal zien met te veel multiculturaliteit. Het zal een soort Libanon worden waar iedere etniciteit zal haar eigen milities hebben en iedereen zal tegen iedereen vechten. Hier is een goede schets van “The Brave New Nederland” https://www.youtube.com/watch?v=H7KxMq1fcY4

  Geliked door 1 persoon

 11. edwin vissers zegt:

  DEN HAAG – Staatssecretaris Mark Harbers (Migratie) kijkt met zorg naar de uitkomst van de tweestrijd tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer. Harbers waarschuwt dat „we met z’n allen schade” oplopen als Duitsland strikte grenscontroles instelt, zoals Seehofer zou voorstaan.
  REVOLUTIE GRAAG

  Like

 12. Blaffertje zegt:

  Die man is een visionair.
  Ik heb ook een YouTube filmpje van hem eens gezien (kan het helaas niet terug vinden, dus als iemand mij daar aan kan helpen, zou ik daar héél blij mee zijn) waarin hij haarfijn uitlegt waarom de asielzoekersstroom debet is aan de hoge zorgkosten en achteruitgang van de zorg.
  Kortom, als wij dat tuig niet binnen hadden gehaald, hadden u en ik nog steeds voldoende bejaardentehuizen gehad, uitstekende geestelijke gezondheidszorg, geen daklozen die op straat hoeven te leven en geen uitgeklede ziekenfondspakketten waar je de hoofdprijs voor moet betalen omdat MO zijn aanhang gratis en voor niks een compleet nieuw gebit kan krijgen, een geslachtsverandering kan ondergaan of gratis naar het ziekenhuis kan gaan om nog meer moslimmetjes er uit te persen.
  En vergeet vooral niet wat ze ons verder kosten doordat dit tuig gratis kost en inwoning krijgt, gratis ziekenzorg, gratis scholing en dan ondanks dat alles nog eens steelt als de raven en dan ook nog eisen stelt.

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   Die hele VERKLOTING heeft ONS al zo’n 500 M I L J A R D gekost! Afgejat VAN ONS! Iedereen die hieraan heeft meegewerkt kan van mij, ook postuum nog een keer, DOODVALLEN!

   Like

 13. Blaffertje zegt:

  Filmpje toch nog gevonden.

  Like

 14. leefbarbaar zegt:

  Weer zo’n halve zool, die vanuit zijn vinex in blank Zeist, meent dat er over 80 jaar miljoenen buitenlanders in ons land wonen, die niks met ons land hebben.
  Wakker worden, de halve randstad is moslim en vijandig.
  Niet straks, maar nu!

  Geliked door 1 persoon

 15. Taljaard zegt:

  Nederland was in 1850 een heel ander land dan in 1900.
  En in 1900 ook een heel ander land dan in 1950.
  Het was in die afgelopen 100 jaar een veel beter land geworden.
  En dat ondanks een oorlog en het verlies van een immens koloniaal imperium.
  Met veranderingen hebben Nederlanders dan ook nooit erg veel moeite gehad.
  Maar islamisering en volksvervanging kan nooit een verandering ten goede zijn.

  Geliked door 1 persoon

 16. Wijze van Zion zegt:

  Het credo van de (valse) optimist is heden ten dage : “Slechter dan dat het nu is kan het niet worden!”…..

  Like

 17. Nemesis zegt:

  Hier het huidige VN Vluchtelingenverdrag. Zo te zien is er aardig wat aan gesleuteld sind het eerste verdag tot stand kwam. O.a. de plicht om vluchtelingen op te nemen en het recht van vluchtelingen in het desbetreffende land te verblijven.

  Klik om toegang te krijgen tot verdrag_van_geneve.pdf

  Like

 18. Steven zegt:

  Het is nu al één GROTE KLOTENZOOI in Nederland. Overal waar je kijkt (grote steden) zie je een OVERSCHOT aan allochtonen. over 5 tot 10 jaar kan je als blanke niet normaal meer over straat lopen zonder lastig gevallen te worden (in welke vorm dan ook) door een allochtoon.

  Geliked door 1 persoon

  • ReaGluurder zegt:

   Hele buurten worden al jaren geterroriseerd door allochtone kinderen van amper 10 jaar! Menigeen durft zijn/haar huis niet uit als dit GAJES weer actief is. Nederlanders die 50 jaar gewerkt / belasting betaald hebben, hun leven is verpest door Kansenparels die bij hun in de straat gedumpt zijn. Natuurlijk niet bij Trutte / Timmerschwanz en soortgenoten in de buurt! (ik wil zeker niet beweren dat er alleen maar allochtoon Gajes bestaat!)

   Like

 19. Thomasson zegt:

  Op de DDS stond een leuk artikel ‘Linkse twijfel aan Óndergang Nederland’ waarin zij totaal oneens met de voorspellingen van migratiedeskundige Jan van der Beek.
  Zie: http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/linkse-twijfel-aan-ondergang-nederland-voorspellingen-van-migratiedeskundige-dr-jan-van-beek/
  Van der Beek heeft de Gutmenschen echt op de kast gejaagd. Hij stelt dat een flink percentage van de asielzoekers niets of bitter weinig bijdragen aan de Nederlandse economie. Hij stelt dat tegen het eind van deze eeuw de meerderheid van de bevolking in Nederland zich niet als Nederlander zal identificeren en Nederland cultureel een totaal ander land zal zijn geworden. Hoe durft hij zo iets te beweren? Dat is koffiedik kijken …En wat verdomme maakt iemand nou Nederlander? Een of andere linkse vent genaamd Miko Flohr stelt ‘dat wij in 2060 moeten een beetje gezellig hebben met elkaar.’ Deze Flohr geeft geen antwoord over de gezelligheid om samen te leven met mensen die leven in Nederland, maar zijn op de eerste, tweede, derde .enz. plaats loyaal aan Turkije en Erdogan is hun baas. Zij komen naar Nederland als zielige asielzoekers, maar steunen het dictatoriale regiem in Eritrea. Waarom zijn ze dan hier? Voor wie hebben ze gevlucht; behalve naar de armen van de NL verzorgingsstaat? Zij vinden Nederland een geweldig land, maar volgens de wet van Allah moeten ze de lieve gastheren van hun land beroven en in de strijd afslachten. Ze houden te weinig van Allah en hebben grote schijt aan zijn pedofiele profeet en dat is niet goed!.
  DEEL 2

  Like

 20. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  De links mens probeert migranten en asielzoekers romantische voor te stellen. Als voorbeeld brengen ze bijvoorbeeld Steve Jobs. Zijn biologische vader was een Syriër. Zij vergeten dat de vader van Steve Job was niet meer en niet minder dan een fokstier. Steven Job heeft nog geen een dag contact met hem. Hij groeide op in een liefdevol blank Amerikaans gezin. Zijn pleegouders hebben van hem gemaakt wat hij later werd. Ook de oprichter van Google wordt als voorbeeld genomen. Echter de oprichter was een geniale Indiër van wie zijn familie behoorde tot een hoge echelon. Vanzelfsprekend kreeg hij de opvoeding die hem mogelijk maakte te studeren en zijn talenten te ontplooien.

  Iemand die probeert de linkse Gutmensche als naïevelingen te schetsen, maakt een grove fout. Deze mensen zijn eerder boosaardig, zonder spat naïviteit. Kijk naar de meedogenloze houding van Angela Merkel tegenover de verkracht- en vermoorde Duitse meisjes. Het doet haar letterlijk niets!. Zij houdt zich aan de spreekwoord die stamt uit de eerste jaren van het bolsjewisme : “Bloed die noodzakelijk is om de wielen van de revolutie te laten rollen

  Like

 21. Fockewulf190 zegt:

  Dank voor het delen, dit artikel stond op de Telegraaf achter een slotje…

  PS: ik had een reactie geplaatst, maar zag leter de link al staan naar het interview in Café Weltschmerz.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s