VIDEO Pat Condell: “Welkom in progressief Utopia”

(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Statler & Waldorf”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, demoniseren, dictatuur, Europa, gezond realisme, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

2 reacties op VIDEO Pat Condell: “Welkom in progressief Utopia”

 1. Pingback: VIDEO Pat Condell: “Welkom in progressief Utopia” | toodlessss

 2. Jules Vismale zegt:

  Utopia voor realisten, iets wat Pat Cordell hier aangaf:

  Een interessante schrijver om te volgen is Rutger Bregman. Eerder noemde men al zijn boek De geschiedenis van de vooruitgang waarin hij beschrijft hoe het denken over (de mogelijkheid) van vooruitgang zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. In dat boek concludeert hij dat iedere beschaving vooruitgangsgeloof nodig heeft en dat we het in onze tijd nieuw leven in moeten blazen. Op die gedachte borduurt hij voort in zijn boek Gratis geld voor iedereen dat nu in Engels verschenen is onder de titel Utopia for realists.

  In dit boek beschrijft Bregman dat we in een tijd leven waarin we het zeer goed hebben. De afgelopen paar honderd jaar hebben ons ongelooflijk veel progressie gebracht in allerlei opzichten. De middeleeuwse ideeën over Luilekkerland zijn nu gerealiseerd. Tegelijkertijd voelen veel mensen zich pessimistisch en ervaren ze weinig betekenis in hun werk en hun leven. Volgens Bregman is het essentieel dat we weer Utopisch gaan denken. Hiermee bedoelt hij niet dat we moeten gaan geloven in de haalbaarheid van een probleemloze wereld maar wel van een veel betere wereld. Hierdoor kunnen we betekenisvol leven en werken.

  Na deze visie uiteengezet te hebben gezet, probeert Bregman meteen een begin te maken met het creëren van een Utopisch beeld. Hij werkt op grondige wijze zes voorstellen uit die kunnen bijdragen aan ons nieuwe Utopia: een 15-urige werkweek, een basisinkomen voor iedereen, het uitroeien van armoede, het vormen van een ander belastingstelsel, het anders definiëren en meten van maatschappelijke vooruitgang en vormen van een wereld zonder grenzen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s