Rusland: “Islamisering” gevreesd voor het einde van de 21e eeuw

Screenshot_10

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Rusland zal, evenals de meeste West-Europese landen, eindigen als islamitisch land. Als de politiek niet nog in de laatste seconde drastisch dóórpakt

– 20 miljoen van de 144 miljoen Russen zijn moslims.
– Hun bevolkingsdeel groeit meerdere malen sneller dan die van de niet-islamitische Russen.
– 7.000 moskeeën zijn er in het gigantische rijk – en bijna dagelijks komt er een nieuwe moskee bij.
– In geen enkele Europese grote stad wonen meer moslims dan in Moskou.
– Volgens de meest recente schattingen zijn 2 miljoen van de 12 miljoen Moskovieten moslims.
– Hele stadswijken bestaan uitsluitend uit moslims.

Wie dus in Rusland de redding van Europa, in het bijzonder die van Duitsland, van de islamisering ziet, zal door het volgende artikel méér dan worden ontnuchterd. Geschreven werd het een half decennium geleden – en wat het toen al aantoonde, is intussen nog verergerd:

Michael Mannheimer Blog

In Rusland zwelt het aantal moslims nog sterker aan dan in West-Europa

Poetin is niet bepaald de door velen verhoopte Siegfried, die de draak doodt. Integendeel: Poetin onderhoudt de beste betrekkingen met Tsjetsjeense en terroristische leiders – evenals met andere islamitische leiders van islamitische deelrepublieken van zijn gigantische rijk.

Nou ja, politiek gezien kan men beargumenteren dat hij geen andere keuze heeft. Wat juist is: hij moet met de leiders van islamitische deelrepublieken tot overeenstemming komen. Want deze zouden anders tegenover het Russisch-Orthodoxe Centraal-Rusland een golf van terreur kunnen ontketenen, zoals wij ze meerdere malen hebben zien doen:

Bij de gijzelneming in het Moskouse Dubrowka-Theater op 23 oktober 2002 brachten 40 tot 50 gewapende personen, die zichzelf rekenden tot de Separatistische Beweging van Tsjetsjenië, 850 mensen met geweld in hun macht en eisten de terugtrekking van de Russische troepen uit Tsjetsjenië.

Nadat de de gijzelneming in Moskou reeds twee en een halve dag had geduurd, pompten speciale eenheden van de Russische binnenlandse geheime dienst FSB een onbekend chemisch middel in het ventilatiesysteem van het theater en bestormden het gebouw minuten later. De bedwelmde terroristen werden ter plekke door de speciale eenheden gedood door schoten in het hoofd. 130 gegijzelden stierven, 5 door de gijzelnemers, 125 aan de gevolgen van het inzetten van gas vanwege ontoereikende medische behandeling. Een Russisch trauma tot op de dag van vandaag.

Dat Poetin een stokje voor de islam steekt, dat hij hem politiek bestrijdt, zoals ook enkele reageerders hier schrijven, daarvan kan geen sprake zijn

Alleen al in de 12 miljoen inwoners tellende metropool Moskou wonen 2 miljoen moslims – meer dan in welke andere West-Europese grote stad dan ook. (Bron)

“Dubrowka” bijvoorbeeld is één van de ongeveer anderhalf duizend winkelcentra van de Russische hoofdstad. Zijn bijzondere kenmerk is de goede ligging: slechts een paar honderd meter is het naar het dichtstbijzijnde metrostation en maar vijf kilometer naar het Kremlin, het centrum van Moskou. “Een der meest geliefde shopping-centra van de Moskovieten”, staat er op een banner bij de ingang van het winkelparadijs te lezen. Maar uitgerekend bij de Moskovieten is “Dubrowka”minder geliefd: Het winkelcentrum staat veel meer bekend als “moslimmarkt”.

Binnen in het winkelcentrum heerst een atmosfeer alsof men niet in Moskou, maar in een Parijse banlieue of in Berlin-Kreuzberg zouo zijn: vrouwen met hoofddoeken, mannen met gebedskettingen, halal-levensmiddelen, islamitische mode (het “elegante bedekken”) – en dat allemaal op een oppervlakte van 80.000 vierkante meter.

Poetins uitspraken over de islam zijn controversieel. Al naar gelang de politiek het vereist, valt hij hem aan – of schildert hem af als “deel van Rusland”

Ergens in 2017 zei Poetin letterlijk:

“Als minderheden liever de sharia als wet willen, geven wij hen de raad naar die landen te gaan,waarin de Sharia wet is. Rusland heeft geen minderheden nodig. De minderheden hebben Rusland nodig, en wij verstrekken geen speciale privileges of wijzigen onze wetgeving conform hun wensen, hoe luid ze ook ´discriminatie´ schreeuwen.” (Bron)

Aan de andere kant opende Poetin in september 2017 in Moskou een van de grootste moskeeën van Europa: Ze biedt plaats aan 10.000 mensen. Daarnaast zei Vladimir Poetin dat de islam “één van de traditionele Russische religies” is. De “majestueuze” moskee zou passen bij de “hoofdstad van een verenigd, multinationaal en multi-confessioneel land”.

Etnische verdeling van de moslims in Rusland

Het geboortecijfer van de islamitische volkeren van Rusland is hoger dan dat van de Russen en de christelijke volkeren. Ondanks oorlog moet sinds de onafhankelijkheid van Rusland het aantal Tsjetsjenen rond de 50% gestegen zijn, het aantal Lezgiërs rond de 60%, het aantal Ingoesjetiërs zelfs rond de 90%. Deze officiële cijfers worden echter door Russische politici uit de oppositie in twijfel getrokken. Feitelijk ligt ook het geboortecijfer van de Tataren als grootste islamitische minderheid duidelijk onder het reproductieve niveau.

De islam is vooral de religie van talrijke etnische minderheden in Rusland

Het meest talrijke islamitische volk in Rusland zijn de Tataren. Met om en nabij de 6 miljoen ingezetenen zijn zij het na de Russen (80%) tweede volk (4%) en tegelijkertijd ook de grootste minderheid van de veelvolkeren-staat. Slechts een derde deel van de Tataren leeft in Tatarstan (Kazan), waar ze een goede 50% van de bevolking uitmaken, krap 40% zijn Russen. Behalve de autonome republiek stekt hun vestigingsgebied zich uit langs de Wolga en de Oeral, samen met de andere islamitische volkeren tot aan Noordelijke Kaukasus, resp. tot aan Midden-Azië.

Andere belangrijke islamitische volkeren zijn de aan de Tataren verwante en naast hen levende Basjkieren (1,5 miljoen), waarvan twee derde deel in hun autonome republiek wonen (Basjkortostan is de qua oppervlakte grootste en dichtstbevolkte van de autonome staten van Rusland), maar aldaar slechts krap 30% van de bevolking uitmaken – tegenover 40% Russen en 25% Tataren).

Grotendeels vanuit hun voormalige Sovjet-buurstaten in Midden-Azië en in de Kaukasus geïmmigreerd zijn de Kazachstanen en de Azerbeidzjanen.

Andere getalsmatig grote, voor het merendeel islamitische, volkeren zijn de Tsjetsjenen en de nauw met hen verwante Ingoesjetiërs, de over drie Kaukasus-republieken verdeelde Tsjerkeziërs, de Awaren en de Darginezen in Dagestan, zowel als de in Dagestan en in het naburige Azerbeidsjan wonende Lezgiërs

Indigene, merendeels islamitische, volkeren van de Kaukasus-republieken vormen de meerderheid van de bevolking in Tsjetsjenië, Ingoesjenië, Kabardino-Bakarije, Dagestan en Karatsji-Tsjerkezië. Daarmee vormt de Noordelijke Kaukasus het op één na belangrijkste compacte islamitische vestigingsgebied in Rusland; ongeveer 10 % van alle moslims in Rusland woont bijv. in Dagestan.

De Turkmeense Tsjoevasiërs (Tsjeboksary aan de Wolga) en de uit Iran afkomstige Ossetiërs (Vladikavkas in de Kaukasus) zijn weliswaar voor het merendeel orthodox-christelijk, maar een minderheid van beide volkeren resp. hun beide republieken is bekeerd tot de islam.

Talrijke moslims wonen ook in de Russische grote steden Moskou, Sint Petersburg, Iwanovo, Twer, Jaroslawl, Kaliningrad, Astrakan, Orenburg, Nisjni Nowgorod en Troiski, evenals in de bestuurlijke regio’s Tsjeljabinsk, Kurganië en Tjumenië en in het autonome gebied van de Chantiërs en Mansiërs.

In Tatarstan zijn er bovendien enige Russische bekeerlingen – in het bijzonder in Kazan, waar ongeveer één op de drie huwelijken een gemengd huwelijk is. Tegenwoordig zijn er in Rusland 7000 moskeeën, waarvan 5000 in de Noordelijke Kaukasus, onder hen de (tot 2005) grootste moskee van Rusland in Matsjatsjkala (Dagestan)

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, Poetin, Rusland. Bookmark de permalink .

24 reacties op Rusland: “Islamisering” gevreesd voor het einde van de 21e eeuw

 1. Hovawart zegt:

  Het zijn ook overwegend dezelfde groeperingen die oververtegenwoordigd zijn in de gevangenissen aldaar…..

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Als ik kijk op Wikipedia lees ik 6,5%, dan komt neer op ruim 9 miljoen en geen 20 miljoen moslims.
  Zijn er nog 9 miljoen teveel, dat wel …..

  Like

 3. Thoth zegt:

  Moslims :

  (..)Hun bevolkingsdeel groeit meerdere malen sneller dan die van de niet-islamitische Russen, 7.000 moskeeën zijn er in het gigantische rijk en bijna dagelijks komt er een nieuwe moskee bij(..)

  Geboortebeperking moeten ze instellen voor de…. moslims in Europa. Het is niet anders.

  Like

 4. Williaan zegt:

  Nog erger dan dat ik dacht te weten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Benesha zegt:

  Rusland zal nooit hetzelfde lot van Europa ondergaan.
  Ten eerste: Russen zijn zich ten zeerste bewust van het gevaar van de islam. Ze laten de islam gerust maar moslims moeten niet teveel van hun tak maken. Dat weten al die moslims ook.
  Ten tweede: De islam in delen als tatarstan kan je niet vergelijken met de islam in Rotterdam, Borgerhout, Molenbeek. Velen zijn moslim op papier.
  Ten derde: Rusland gedoogt hen maar laat de islam hun eigen Slavische tradities, cultuur, feesten, gebruiken niet stelselmatig vernietigen.
  Ten vierde: Russen zijn hard, trots, nationalistisch en niet dwaas politiek correct. Russen zullen zich nooit laten doen noch veroveren.
  Ten vijfde: Last but not least. De opkomst van het orthodoxe christelijke geloof. Er zullen wel moskeeën bijkomen maar er worden tienmaal zoveel christelijke kerken bijgebouwd. Terwijl het arme, radeloze en door cultuurmarxisme verderfelijk geworden Europa volledig kansloos is en de christelijke ziel is teloor gegaan, leeft de spiritualiteit in Rusland weer op. En dat is de grootste vereiste om tegen de islam stand te houden.

  Geliked door 2 people

 6. keesb13 zegt:

  En zijn deze mensen gelukkig?
  Op de kentering vindt alle pijn plaats, soms denk ik dat het wel goed komt als de hele wereld eenmaal Islamitisch is …… 👻

  Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Dit soort aantallen moslims heb ik nooit geweten. Zeer verontrustend.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Toch zielig !! Ze gaan de zelfde kant op als wij…………………………..naar de verdommenis !

  Like

 9. Pingback: Rusland: “Islamisering” gevreesd voor het einde van de 21e eeuw | toodlessss

 10. Wachteres zegt:

  Waanzinnig dhimmigedrag in de buurt van Deventer.

  Geliked door 1 persoon

 11. Roeland zegt:

  Misschien moeten we toch Oekraine eens anders gaan bekijken. 80% is Christen en.. de nu russische Krim heeft de grootste moslim gemeenschap (..).
  Onderstaande film a.u.b. helemaal uitkijken om een beeld te krijgen hoe de bevolking reageert op een gevallen soldaat. Alles in de Oekraiense taal.
  Woorden zijn verder overbodig.

  Like

 12. koosv8 zegt:

  Zoals het Midden-Oosten ontdaan is van de christelijke gemeenschappen inde loop der eeuwen, zo moeten we dat hier ook doen. Alle moslims extra belasting geen kinderbijslag en geen werk ….vertrekken met je pas van het land van herkomst. Crimineel gedrag vertrekken. Ontmoedigen om hier te blijven. Zei kunnen altijd terug, maar wij zijn al thuis , dit is ons land. De buitenlanders vereren hun vaderland toch ook, dus geldt dit zeker voor de Nederlanders. Daar is niets verkeerts aan, is een punt voor de linkse leraren

  Geliked door 1 persoon

 13. fons zegt:

  ik wist ook niet dat het in rusland zo erg was, mijn hoop is dan gevestigd op china. zie zullen de moslim invloed massaal de kop in drukken. een moslim overheersing zal daar zeker nooit komen

  Like

  • Benesha zegt:

   Het is ook niet zo erg gesteld daar in Rusland. Ik voorspel al jaren dat er over 30-40 jaar volledige wijken of steden in het immense Rusland zullen bevolkt worden door gevluchte Europeanen. Het is alleszins ook mijn bedoeling naar ginds te vluchten.

   Like

 14. willem zegt:

  Poetin is in dit geval een softie tijd voor een hardere hand.

  Like

 15. Jan zegt:

  Kirgies pleegt moordaanslag met auto in Moskou, 8 gewonden

  Like

 16. vanhetgoor zegt:

  Het zal voor veel mensen een moeilijke gedachte zijn, maar de islam heeft geen toekomst. Dit moet ik uitleggen. Er kan geen rijkdom ontstaan door het opzetten van maatschappij die bestaat uit alleen maar dieven. Veel mensen kunnen niet nadenken en doorzien niet dat de islam een systeem is dat leeft ten koste van anderen, als er een kritische massa islamisten in een samenleving zit dan zijn er naar verhouding te veel mensen bezich met parasiteren en te weinig mensen met opbouwen, met werken dus. In Afrika ziet men he alles ten gronde wordt geholpen, in de Arabische wereld ziet men dat nog niet. Dáár is vanwege de aardolie een grote toestroom van geld geweest de afgelopen 70 jaar, maar hier komt ook een eind aan.

  De islam heeft geen toekomst. Als er geen bronnen meer zijn om uit te buiten, als er geen extern geld meer naar de islam toevloeit dan vervalt men in armoede. Men kan niets, men mag niets en men wil niets.

  Like

 17. mahoog zegt:

  De kip met de gouden eieren slachten is nou niet een slimme zet……En een scharrelkip zal zich beter voelen dan zijn troosteloze zusje in een benauwd hokje.Het is dus hoe gaan de baasjes om met hun kippen in de nabije toekomst?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s