Salvini blijft hard – twee andere “reddingsschepen” afgewezen

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, heeft het twee andere NGO-“reddingsschepen” verboden om aan te meren in Italiaanse havens. Het zou gaan om de “Seefuchs” en de “Lifeline”.

journalistenwatch

Vorige week al verbood hij het aan de “Aquarius” met meer dan 600 zogenaamde vluchtelingen aan boord om deze af te zetten in Italië.

“Twee schepen, varend onder Nederlandse vlag, de ´Seefuchs´ en de ´Lifeline´, zijn voor de Libische kust aangekomen om hun menselijke lading van de smokkelaars in ontvangst te nemen”, aldus Salvini op zijn Facebook-account. “Deze heren moeten weten dat Italië zich niet langer bij de business met de illegale immigratie medeschuldig maakt. Ze moeten andere havens opzoeken”, aldus de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken van de partij Lega.

Axel Steier, medeoprichter van de “Mission Lifeline”, deelde mee dat de bemanning van de “Lifeline” meer dan 100 migranten in samenwerking met een Amerikaans oorlogsschip voor Libië “gered” en op een Turks vrachtschip zou hebben overgeladen, omdat de “Lifeline”te klein is om de reis naar Italië te aken. Het zou echter “haar recht” zijn om Italiaanse havens te blijven aanlopen, beweerde Steier volgens “The Guardian”.

“Italië is verplicht hen op te nemen, omdat Lampedusa de dichtstbijzijnde veilige haven is”, zei hij. “We brengen de migranten op basis van de Conventies van Genève naar Europa.”

De “Aquarius” heeft haar reis over de Middellandse Zee bijna volbracht. Ze wordt morgen in de Spaanse haven Valencia verwacht. Inmiddels zou Frankrijk zich bereid verklaard hebben om enkele van de illegale immigranten op te nemen, bericht “Fox News”.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", Barbarisme, Criminaliteit, Derde Wereld, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Multiculti, NGO´s, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Salvini blijft hard – twee andere “reddingsschepen” afgewezen

 1. flo zegt:

  Flikker op met die zgn vluchtelingen ratten!!!!

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  https://www.marinetraffic.com

  Kan men de boten volgen, zoals “Seefuchs” en de “Lifeline” en nog tientallen anderen ten noorden van Afrika met de EU-bijstand-in-het-verschiet-NGO-pendeldiensten vol met “vluchtelingen”.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Voet bij stuk houden Italië.

  Like

 4. Flo zegt:

  Gelukszoekers ,terug sturen ,en wel zo snel mogelijk .

  Like

 5. Pietersen zegt:

  In Libische wateren opgepikt. De Eu heeft een verdrag met Libië, dus niet Lampedusa was het dichtst bij maar Libië. Die artsen zonder grenzen zijn ook nog eens chanteurs met uiteraard een linkse agenda.

  Like

 6. Alphons Mantel zegt:

  asielzoekers zijn welkom bij Mark Rutte en A. Merkel thuis

  Like

 7. Steven zegt:

  “We brengen de migranten op basis van de Conventies van Genève naar Europa.”
  Die ‘Conventies van Genève’ geldt ineens NIET meer als ze door reizen naar andere landen!!!

  Like

 8. Qvic zegt:

  De dichtbij zijnde have is in Libië zelf of in Tunesië en niet een have waar ze naar de andere kant van de middellandse zee moeten varen. De feiten verdraaien doen alle fraudeurs ,omdat het hun zelf het beste uitkomt. Maar ieder land is gerechtigd om hun havens te sluiten voor ongewenste gasten of goederen, daar kan geen enkele instantie of internationale organisatie een uitzondering op krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s