Italië wil dat Nederland schepen terughaalt

Screenshot_17

ROME – Italië heeft Den Haag gevraagd schepen terug te roepen die onder Nederlandse vlag migranten oppikken in de Middellandse Zee. Dat gebeurde nadat een van de non-gouvernementele organisaties (NGO’s), die de reddingsacties coördineren en financieren, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (foto) een fascist had genoemd.

De Telegraaf

Die opmerking viel in de hoogoplopende discussie die ontstond nadat Salvini had gezegd geen boten van buitenlandse NGO’s meer te zullen toelaten in Italiaanse havens. De leider van de rechts-populistische regeringspartij Lega richtte zijn pijlen via Facebook en Twitter in eerste instantie op de Aquarius, die met honderden vluchtelingen aan boord op weg is naar Spanje.

Salvini doelt met zijn maatregel ook op de Lifeline en Seefuchs, die voor de Libische kust proberen te voorkomen dat migranten verdrinken. Mensensmokkelaars sturen hen vaak onder erbarmelijke omstandigheden de zee op. De reddingsvaartuigen staan in Nederland geregistreerd, evenals de Sea-Watch 3 die eveneens in het gebied patrouilleert. Minister van Transport Danilo Toninelli twitterde zaterdag dat Nederland ze naar huis zou moeten halen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t Petra de Boer)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, demoniseren, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, NGO´s, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Italië wil dat Nederland schepen terughaalt

 1. Flo zegt:

  Als ze maar geld verdienen ,juristen,smokkelaars ,dokters media ,laat ze in het land waar ze vandaan komen .

  Liked by 1 persoon

 2. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/06/16/80-procent-van-de-italianen-steunen-de-sluiting-van-havens-voor-schepen-met-immigranten/
  80 procent van de Italianen steunen de sluiting van havens voor schepen met immigranten
  Een overweldigende meerderheid van de Italianen steunen het initiatief van de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken de havens af te sluiten, zodat de migratieboot Aquarius niet de Italiaanse kust kan aanleggen.

  Like

 3. Marc zegt:

  Zie je wel: die ‘vluchtelingen’ gaan aankomen in Rotterdam!

  Salvini heeft natuurlijk volstrekt gelijk: het kan niet zo zijn dat organisaties, niet verbonden aan Italië, zomaar honderdduizenden Afrikanen daar aan land zetten!

  Like

 4. Bezorgde burger zegt:

  Waarom eigenlijk naar Italië? Tunesië ligt veel dichter bij het gebied waar deze Nederlandse schepen zo’n “fantastisch” werk doen. Er geldt zelfs geen reisadvies meer voor de meeste regio’s en ik denk dat de “vluchtelingen” zich daar een stuk meer thuis zullen voelen! Of hebben deze NGO’s een andere taak dan drenkelingen naar de dichts bijzijnde haven brengen?

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Tja dat zijn ze niet gewend, leiders die voor hun land op komen.

  Like

 6. Helena zegt:

  Italie heeft groot gelijk! Die migranten zijn niet onze verantwoordelijkheid en zeker niet die van Italie, die lui stappen zelf in die bootjes dus.. Bovendien zitten we hier al met de ellende van uitgeprocedeerd krakend illegaal tuig en in de azc’s bij Nijmegen met asieleisers die eengezinswoningen eisen omdat ze niet bij elkaar willen zitten, nou als zij dat al niet willen! Nog even en we moeten onze geliefden en ons huis gaan beschermen en net als in Zuid-Afrika een hekwerk optrekken om het gespuis buiten de deur te houden! Meneer Salvini doet precies waarvoor hij gekozen is geen woorden maar daden 🙂

  Like

 7. Peter zegt:

  Stop met geld geven aan Artsen zonder Grenzen !!!
  Dit is een taxidienst die illegalen ophaalt en in Europa aan land zet.
  Heb ook een mail aan de Postcodeloterij gestuurd om te vragen hun bijdrage aan deze club te staken.

  Liked by 1 persoon

  • King Arthur zegt:

   We moeten so wie so stoppen met de postcode loterij, die steunen al de NL NGO crimigranten transportdiensten. Jaren geleden al gestopt, want de doelen bevielen mij toen al niet.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Idealisten kunnen (en willen) maar niet begrijpen, dat als je idealen nastreeft er toch grenzen zijn. Je kunt niet onbeperkt hulp bieden. Ofwel: idealisten weigeren met hun voeten in de klei te staan, maar claimen intussen wel “morele superioriteit”….

   Like

 8. Perfide Albion zegt:

  Dat smerige Nederlandse partijkartel zit al veel te lang in smerige zaakjes. Voor Nederlanders gelden strenge wetten. Voor dit soort tuig – mensenhandelaren- gelden wetten niet.

  Zeg het ze maar Salvini. Of knal er anders een paar naar de kelder. Met opvarende en al…

  Like

 9. Johan zegt:

  Helemaal terecht, dat Italië dat vraagt van Nederland. De Nederlandse regering werkt indirect mee aan de ondermijning van Italië, door die boten daar te laten rond dobberen. 15 mijl van de Libische kust. Het is allemaal één grote zwendel van mensenhandelaren, NGO´s en organisaties als `artsen zonder grenzen`.

  Like

 10. Mary zegt:

  En of Salvini gelijk heeft, misdadig dat Rutte/de Nederlandse regering zorgt dat die uitvreters in Italie gedropt kunnen worden varend onder Nederlandse vlag.

  Like

 11. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/06/16/smokkelaars-verdienden-7-miljard-dollar-aan-migranten/
  Smokkelaars verdienden 7 miljard dollar aan migranten
  In 2016 is de reis van minstens 2,5 miljoen migranten via smokkelaars verlopen. Die genereerden daarmee een inkomen van meer dan 7 miljard dollar, blijkt uit een gisteren gepubliceerd een onderzoek van het VN-Bureau voor Drugs en Misdaad (UNODC).

  Liked by 1 persoon

 12. delamontagne zegt:

  Vervanging van de bevolking ? ?, gedirigeerd door de katholieke kerk.?
  Operatie “Mare Nostrum”, de reddingsoperatie op zee van de migranten, die probeerden het Siciliaanse Kanaal over te steken van de Libische kust naar het Italiaanse grondgebied.

  Van 18 oktober 2013 tot 31 oktober 2014, zou een bijzondere “begunstiger” hebben gehad: paus Franciscus.
  Vaticaan-correspondent Marco Tosatti schrijft op zijn blog dat de operatie van de luchtmacht en de Italiaanse marine, die het begin was van de buitengewone migratiegolf uit Afrika, in het bijzonder uit Libië het gevolg zou zijn van een telefoontje dat Paus Franciscus met de toen aan de macht zijnde Italiaanse leider “premier Enrico Letta” zou hebben gehad om Italië te laten helpen.

  De journalist schreef op z’n blog dat Italië besloten had om eenzijdig operatie Mare Nostrum te beginnen om zoveel mogelijk migranten op zee te verzamelen, hen naar het nationale grondgebied te brengen en, ervoor te zorgen dat allen asiel kregen.
  En hen te behandelen als “legale” migranten.

  Source : ilgiornale.it

  Like

 13. Qvic zegt:

  Nu de boten tegen gehouden worden door Italië is er al een alternatief bedacht door Brussel. De KLM gaat ze halen met hun Boeings 747 die islamitische gelukszoekers en brengt ze alle naar Nederland. Geschatte aantallen zijn 4000 à 5000 per dag. Dat betekent dat er ruim 1,5 miljoen moslims immigranten per jaar naar Nederland komen. Waar moeten wij al die gasten laten, ons land is al overbevolkt en weten nu al niet waar de huidige moslim immigranten moeten laten. Met zulke aantallen is het niet te verwerken, laat staan het bekostigen. De kosten zijn ongeveer 54 miljard euro per jaar, dat betekent dat iedere werkende ongeveer 6000 euro extra belasting moet gaan betalen per jaar. Dat is dus niet op te brengen door de werkende bevolking. Want dan praat je over een bevolkingsaanwas van ruim 10% per jaar buiten de gewone regulieren bevolkingsaanwas. Dit plan zal het gehele land verstikken in al zijn bewegingen en uitlopen op een grote ramp, dat zijn weerga niet kent. De infrastructuur in Nederland zal dan totaal vast lopen om überhaupt de catering te kunnen verzorgen, laat staan de andere sectoren die hiermee overbelast worden.

  Like

 14. kampersrene zegt:

  Reddingsschepen zijn een hinder voor toegang tot het pretpark van Allah

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s