De kanselier is dood, lang leve Merkel!

Screenshot_44

(Door: Thomas Böhm – Vertaling: E.J. Bron)

Laten we ons gewoon eens voorstellen dat Horst Seehofer voor het eerst in zijn politieke leven rechtop zou kunnen lopen en zijn meesteres de middelvinger geeft. Laten we ons dan gewoon eens voorstellen dat de coalitie uit elkaar zou vallen, mevrouw Merkel een motie van wantrouwen zou verliezen en het tot nieuwe verkiezingen zou komen.

journalistenwatch

En laten we ons tenslotte gewoon eens voorstellen dat Angela Merkel niet meer tot kanselier zou worden gekozen (wat wel degelijk mogelijk is als het haar niet lukt een nieuw midden-links bondgenootschap zonder de CSU te smeden).

Wat zou er gebeuren? Wat zou er veranderen?

Helemaal niets.

Want de tijdbeul Angela Merkel is geen persoon, Angela Merkel is een systeem, dat door schijn-democratische verkiezingen steeds zou doorgaan. Ook zonder haar, vooral zonder haar.

Bij geen enkele andere machtspoliticus is het begrip “duurzaamheid”, dat zij immers zelf graag steeds weer gebruikt, zo van toepassing als bij haar.

Als zij dus aftreedt, of ertoe gedwongen wordt af te treden, blijft zij voor ons behouden, in de een of andere vorm, gestalte, persoon – dat speelt allemaal geen rol. Merkel blijft Merkel ook zonder Merkel.

Vanaf het begin heeft de machtsstratege zo goed als alles en iedereen weg gebeten die op de een of andere manier gevaarlijk voor haar zou kunnen worden. Men zegt zelfs dat zij haar politieke carrière begonnen is met een dolkstoot, die haar pleegvader het politieke leven kostte.

Enerzijds heeft zij dus de bekwame concurrentie kapot gemaakt, van de voormalige volkspartij een van slijmjurken aan elkaar hangende kiesvereniging gemaakt, anderzijds heeft ze een leger van lakeien, carrièremakers, handpoppen, marionetten en ruggegraatlozen gekweekt, die zij regelmatig met haar vergiftigde moedermelk volgzaam heeft gemaakt.

Het speelt voor Angela Merkel überhaupt geen rol dat ze in heel Europa inmiddels geïsoleerd is, dat zij onherstelbare schade over de Duitse burgers heeft gebracht, dat zij een heel land, ja, een heel continent met haar onverantwoordelijke vluchtelingenpolitiek heeft geruïneerd – zo ver denkt ze helemaal niet, zo ver hoeft ze helemaal niet denken, dat alles speelt toch geen rol in haar egocentrisch en strategisch georiënteerde machtsspelletjes.

Nee, in plaats daarvan heeft ze er voor gezorgd dat een Merkel ook na haar aftreden verder regeert. Ze heeft zogezegd klonen gecreëerd en eentje daarvan heet Kramp-Karrenbauer, maar er bestaan er velen van, niet alleen in haar naaste omgeving, nee, ook buiten de door haar verwoeste CDU.

Met de Groenen, de SPD en de FDP zijn er meteen drie partijen die zij onder controle heeft, die zij van buiten kan aansturen en die zij van binnen met haar overdrukplaatjes geïnfiltreerd heeft.

Het heeft dus helemaal geen zin wanneer het Angela Merkel-origineel van het politieke toneel geveegd wordt, we raken haar gewoon niet kwijt, daarvoor heeft ze tijdens haar politieke leven wel gezorgd. In de CDU zou al zoiets als een revolutie moeten plaatsvinden, maar gelooft iemand serieus dat in deze jaknikker-partij iemand de moed heeft om het vuur op te stoken? Rest alleen nog te hopen dat zij haar loot niet al in de AfD heeft geplant.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Thomas Böhm

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, christendemocraten, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, Demografie, Dhimmitude, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, liberalen, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op De kanselier is dood, lang leve Merkel!

 1. Tistochwat zegt:

  Wat zou er gebeuren? Wat zou er veranderen?

  Helemaal niets.

  Klopt.
  hetzelfde geldt voor de situatie in dit land.

  Geliked door 3 people

 2. Thom zegt:

  De laatste zin luidt;
  ” Rest alleen nog te hopen dat zij haar loot niet al in de AFD heeft geplant.”

  Er zijn geen aanwijzingen voor maar het zou best wel eens waar kunnen zijn.
  Denken we in Nederland aan oproerkraaier Hero Brinkman in de PVV, die ook de macht naar zich toe wilde trekken en alles en iedereen zeggenschap wilde geven. Het vreemde van Brinkman was dat hij in Links Amsterdam zo maar terug kon keren als rechercheur bij de politie. Dat in een stad waar ex-hoofdcommissaris Van Riessen uitsprak dat Wilders het beste geruimd zou kunnen worden.

  Geliked door 4 people

 3. BigLJohn zegt:

  Hitler, Merkel, Rutte….Al deze smeerlappen hebben een grote gemene deler.Iedereen probeerde ze al eens op de een of andere manier op te ruimen, maar niemand slaagde daar in. Deze lieden kozen of kiezen allemaal voor de destructie van Europa en konden daar altijd mee weg komen. Alleen als zijzelf er toe besloten, hielden of houden zij er mee op. Hitler met een zelfmoord (Althans wat men beweert) Merkel en Rutte gaan pas weg als ze dat zelf willen, en hebben (zoals in het stukje beschreven is) politieke klonen die het stokje gaan overnemen. Onze wereld zit nog veel rotter in elkaar dan velen kunnen bevroeden. Onze toekomst word inkt-duister !

  Geliked door 5 people

 4. Eric zegt:

  Net zoals die van Merkel overleeft ook Hitlers invloed die van zijn persoon. Het zit in de Duitsers om niet alleen politici, maar tegelijk duivels te verkiezen die systemen creëren die zelfs nog na tientallen jaren hun verderfelijke invloed laten gelden. Eigenlijk ligt het dus niet alleen aan Merkel, maar aan de Duitsers op zich. De Afd is als een klaterend beekje van zuiver water dat in de volledig verontreinigde rivier van de Duitse politiek uitmondt. Ook die partij maakt weinig kans. Maar toch blijf ik hopen (anderzijds, Seehofer speelt onder één hoedje met Merkel. Met haar toestemming, en met het oog op de volgende deelstaatverkiezingen, mag hij wat tegendraads zijn, maar nadien keert hij weer terug naar zijn christelijke stal. Merkel regisseert alles, inclusief de anti-Merkeloppositie).

  Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Het is in VVD-land ook geen feestje, zij hebben het stokje van de PvdA van heer Spekman overgenomen, in 2012 al propageerde hij met zijn “nivelleren is een feest”. In werkelijkheid zijn het merendeel van de kabinetsplannen en de overige doelen van het huidige kabinet niets anders verworden dan een tragedie, de eu-verplichtingen een molensteen om onze nek gebleken, de vrij vaak wisselende bezetting in vak K, had al ‘een teken aan de wand’ moeten zijn dat er van regeren weinig terecht komt.
  Op clowneske wijze een land besturen is vragen om zetelverlies (zie de PvdA), alles wat de burger van waarde acht, cadeau doen aan de clowns in Brussel, zal de VVD ook wel één of meerdere pluche zetels gaan kosten……het wachten is op de boze meute die hun lidmaatschap opzeggen en hun geld terug gaan vragen.

  The show is over, the fat mutti has sung.

  Geliked door 1 persoon

 6. droevige mof zegt:

  Zonder Amerikaanse goedkeuring zal in Duitsland gegen bondskanselier worden verkozen, en waarschijnlijk geen premier in Nederland. Merkel was een Bush-Obama creatuur met wie Trump niet langer wil werken.
  Nu heeft Trump de stekker eruit getrokken. Het resultaat is zeker, maar helaas ken ik het eindresultaat en de nieuwe stadhouders niet.
  Dat roept de vraag op: En hoe zit het met Rutte, Mutti’s schoothondje?
  Of ben ik te voorbarig?

  Geliked door 1 persoon

 7. Elisah zegt:

  https://www.westmonster.com/germanys-interior-minister-cant-work-with-merkel-anymore/
  Germany’s Interior Minister ‘can’t work with Merkel anymore’
  The new German Interior Minister, Horst Seehofer, has said that Islam doesn’t belong to Germany as he announced new immigration policies this morning.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Alleen een totale oorlog kan Merkel en haar klonen opruimen en die totale oorlog die komt er.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Ben ik nog niet van overtuigd als het aan de bevolking ligt. Maar ze zijn steeds bezig om de “soldaten” binnen te lootsen die het varkentje wel evn kunnen wassen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s