Israël: Alleen de verwijdering van Hamas kan de problemen van Gaza oplossen

Screenshot_62

(Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering van de Israëlische regering werd vorige week zondag over voorstellen gediscussieerd hoe men de humanitaire omstandigheden, waaronder veel bewoners van de Gazastrook lijden, kan verbeteren. Daarbij concentreerde men zich op voorstellen om Gaza van meer stroom, vers water en voedingsmiddelen te voorzien.

Israel Heute

Aan het eind van de dag kon het kabinet het over één voorstel eens worden. Daarbij waren de waarschuwingen van minister van Defensie Avigdor Lieberman het luidst te horen: “Wie denkt dat de verbetering van de civiele en economische situatie in Gaza de terreurvliegers en het geweld zal stoppen, heeft het gewoon fout”, zei Lieberman voor de vergadering tegen de Israëlische legerradio.

“Genoeg met al die illusie en het drogbeeld volgens welke een verbetering van de economie een einde zou maken aan de terreur”, ging hij verder. “Het tegendeel is het geval – ze zullen begrijpen dat ze met geweld politieke doelen kunnen bereiken. Om de realiteit in de Gazastrook te verbeteren, moet het Hamas-regime ten val gebracht worden. Iedereen die meer dan vier uur per dag stroom wil, moet het Hamas-regime ten val brengen.”

De internationale media berichten normaal gesproken dat Israël unfaire sancties zou opleggen, die zouden neerkomen op een collectieve bestraffing van de bevolking van Gaza. Wat in deze berichten vaak niet vermeld wordt, is het feit dat Egypte Gaza blokkeert en om dezelfde redenen als Israël  de Hamas-leiders er aan hindert wapens te importeren en hun militaire infrastructuur uit te breiden. Op gelijksoortige wijze heeft de Palestijnse Autoriteit zelf, die Israël op dit moment voor al het leed in de Gazastrook verantwoordelijk maakt, al jarenlang de salarissen voor regeringsambtenaren van Hamas in de Gazastrook (de regering is de grootste werkgever) verlaagd en geweigerd het grootste deel van de elektriciteit te betalen die door Israël wordt geleverd.

Het door de Hamas geregeerde Gaza wordt inderdaad belegerd, maar niet door Israël. Van de drie partijen, die de door Hamas geregeerde Gazastrook blokkeren en/of sanctioneren, onderneemt Israël met afstand de meeste inspanningen om de bewoners van Gaza te ontlasten.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Fatah, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Israël: Alleen de verwijdering van Hamas kan de problemen van Gaza oplossen

 1. Sabeltant zegt:

  Alleen de verwijdering van Hamas kan de problemen van Gaza oplossen.

  Als je de Palestijnen verwijderd hoeft er geen enkel probleem meer opgelost te worden.
  Dan is het vrede in het Midden Oosten.

  Geliked door 2 people

 2. Henk der Niederlander zegt:

  Muur erom.
  Alle gazanen uithongeren tot de dood eropvolgt en deze hele shit is opgelost.
  Hamas wil oorlog, dan geef ze dat gvd.

  Like

 3. abouneenee zegt:

  En alleen de afbraak van de verzorgingsstaat houdt de gelukszoekers tegen. Het zorgen voor mensen moet simpelweg een private aangelegenheid worden. Om dat mogelijk te maken moet er rigoureus gesneden worden in de mogelijkheden van de overheid om in onze portemonnaie te graaien. Die mogelijkheid zorgt er namelijk voor dat mensen de menselijke maat uit het oog verliezen, zeker als het autochtonen betreft. Op deze wijze is het mogelijk om ieder jaar structureel voor 53 miljard terug te geven aan de burger!

  Like

 4. fleckie zegt:

  Waarom worden Wij altijd geconfronteerd! met kinderen die al( tegen Israel.) geindoctrineerd zijn, in ARABISCHE landen,?… op zeer korte duur krijgen wij ZELF OOK te maken met zeer jong geindoctrneerden,bleek wel uit een bericht v.d. Duitse. OMROEP!….( die zo langzamerhand de waarheid boven tafel, brengen, .( krijgen er misschien ook al last van, ……..’ moslem – collaga’s??!!)

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Met de verwijdering van alle moslims en hun linkse vrienden in Europa los je 90% van alle problemen op !

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Hamas zal binnenkort vernietigd moeten worden, plant gifaanvallen met drones diep in Israël

  Terrorists operating out of the Hamas-ruled Gaza Strip are planning a new wave of arson attacks on Israeli territory, replacing the low-tech “terror kites” and “balloon bombs” with hi-tech drones to drop time bombs deeper inside Israel.

  https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/248873

  Like

 7. Jan zegt:

  Arabieren houden van de natuur en natuurschoon, van het land

  Like

 8. Jan zegt:

  Steeds meer antisemieten krijgen een leidende functie binnen de Democratische Partij
  https://www.timesofisrael.com/as-pro-palestinian-pols-win-primaries-us-jews-ask-if-its-a-wave-or-a-ripple/

  Verenigde Naties stelt voor Hamas te steunen met een legermacht tegen Israël

  United Nations Secretary-General Antonio Guterres on Friday presented four options aimed at boosting the protection of Palestinians in the West Bank and Gaza Strip, from sending UN rights monitors and unarmed observers to deploying a military or police force under UN mandate.

  https://www.timesofisrael.com/un-chief-proposes-military-force-to-protect-palestinians/

  Abbas roept op om zo veel mogelijk Joden te vermoorden
  WHILE FATAH and Hamas appear to be inching toward a rapprochement over the Gaza Strip, Palestinian Authority President Mahmoud Abbas on Saturday called on Palestinians to “keep the ground aflame with popular resistance” against Israel.

  https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Abbas-calls-for-intensifying-popular-resistance-against-Israel-565163

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s