Speech Coen Verheij (PVV) in de gemeente Arnhem

Screenshot_94

(Door: Coen Verheij)

Voorzitter,

Aankomend weekeinde staat op het terrein van park Presikhaaf het Turks Festival gepland. De PVV maakt zich ernstige zorgen over de openbare orde en veiligheid van Arnhemmers en bezoekers van onze stad. De organisatie schrijft geschrokken en verbijsterd te zijn over de beschuldigingen die naar voren zijn gekomen in de media en deze ten strengste te verwerpen. Voorzitter, de PVV kan zich niet voorstellen dat de schok en verbijstering daadwerkelijk hard zijn aangekomen. Uit eigen onderzoek blijkt dat er verbanden zijn tussen de organisatie van dit festival en Turkse rechts-nationalistische bewegingen waaronder de Grijze Wolven.

Voorzitter, ik zal het nader uitleggen.

De Grijze Wolven is een extreemrechtse Turkse groepering. In het Turks politiek bestel is ze voornamelijk verbonden met de MHP, de Partij van de Nationalistische Beweging. De Grijze Wolven staat bekend als een fascistische en racistische organisatie, die in het verleden via de Turkse staat, het Turkse leger of maffiose organisaties betrokken is geweest bij liquidaties en aanslagen op andersdenkenden. De Grijze Wolvengroet is het omhooghouden van een arm en het met de hand uitbeelden van een wolvenkop door de middel-, ringvinger en duim bij elkaar te houden en wijsvinger en pink omhoog te steken.

Voorzitter, de stichting Hoca Ahmed Yesevi en de Turkse Federatie Nederland prijken op de poster van het Turks Festival als organiserende partijen. Stichting Turks Festival is zelfs op hetzelfde huisadres gevestigd als Hoca Ahmed Yesevi op nog geen steenworp afstand van de Diyanet-moskee Türkiyem. Op onze zoektocht naar informatie stuitten wij op talloze foto’s van bestuursleden die de Grijze Wolvengroet doen samen met groepen mensen, waaronder jongeren en zelfs kleine kinderen. Ook gaan bestuursleden van deze vereniging graag uitgedost in volle militaire uitrusting op de foto, welke dan trots geplaatst worden op sociale media. Daarnaast is een bestuurslid terug te vinden op een verkiezingsposters van de MHP. Het is vrij eenvoudig gebleken deze foto’s te vinden, blijkbaar heerst er bij de betreffende personen geen enkele terughoudendheid om hun affiniteit met de Grijze Wolven en de MHP kenbaar te maken.

Voorzitter, nog even een stukje geschiedenis om de zaak in goed perspectief te zetten.

De eerste landelijke door “Grijze Wolven” gedomineerde vereniging werd opgericht in 1976 onder de Turkstalige afkorting HUTID (Vereniging van idealistische Turkse arbeiders in Nederland). In 1982 werd, onder invloed van een besmet imago, een nieuwe federatie opgericht, de Federatie van Turkse Verenigingen in Nederland (HTDF). Deze is, door de vorming van een Europese Koepelorganisatie, in 1995 omgevormd tot de Turkse Federatie Nederland (TFN). Bij ons onderzoek naar de Turkse Federatie Nederland kwamen hetzelfde soort beeldmateriaal tegen als bij de stichting Hoca Ahmed Yesevi. Foto’s van groepen, vaak jongeren, die de Grijze Wolvengroet brengen; Turkse oorlogsvlaggen, afbeeldingen met wolven en portretten van nationalistische helden waaronder oprichter van de Grijze Wolven Alparslan Türkes. Onlangs heeft TFN een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd om haar oprichter te eren, waarbij ook weer gezamenlijk de Grijze Wolvengroet op de foto is gezet en is geplaatst op sociale media.

Voorzitter, uit de selectie van artiesten blijkt ook dat het hier gaat om een festival georganiseerd door en bestemd voor Grijze Wolven. Hoofdact Ozan Manas is veelvuldig te zien met het Grijze-Wolven-handgebaar en brengt agressieve, religieus geïnspireerde anti-Europese, anti-Armeense en ultranationalistische songteksten ten gehore, een walgelijk stuk tekst uit zijn liederen gericht aan de Armeniërs citeer ik: “Jullie, die een oog hebben op de Ararat en Nagorno-Karabach. Jullie, die mijn opa en oma hebben afgeslacht en doen baden in bloed. Jullie, die zich sterken met de leugen van de genocide. Wij hebben nog een rekening te vereffenen met jullie. Wij luisteren niet naar het kraken van de steen van het geduld. Of we leggen jullie het eeuwige zwijgen op of we laten jullie bloed ophoesten”. Einde citaat

Screenshot_93

Coen Verheij, de fractievoorzitter van de PVV in Arnhem.

Voorzitter, de artiest Gökhan Tekin staat geboekt voor het aanstaande festival en hij zingt openlijk over “Bozkurt Duruşlu” (“Iemand die Grijze Wolf uitstraalt”). In de videoclip zijn de voorzitter van de Turkse Federatie Nederland en van Ülkü Ocaklari, de militante vleugel van de MHP, te vinden. De clip bestaat met name uit foto’s van lieden die het Grijze Wolven handgebaar maken. Als afsluiter van het festival trekt men onder begeleiding van de militaire kapel Mehter Yürüyüsü vanaf Musis Sacrum in een optocht door Arnhem richting het festivalterrein. De Mehter kapellen zijn opgericht ten tijde van het Ottomaanse Rijk en werden gebruikt de legers te motiveren voordat ze de ten strijde trokken. Deze Mehter-muziek doet de bloeiperiode van het Ottomaanse Rijk herleven en bij deze optochten wordt vaak de Turkse oorlogsvlag gezwaaid, de rode vlag met 3 halve manen. Deze tentoonspreiding van oorlogszucht hoort niet thuis in Arnhem!

Voorzitter, dit Grijze Wolvenfestival valt niet toevallig samen met de Turkse verkiezingen. De PVV vindt het van de zotte om toe te staan dat onze stad misbruikt wordt om zieltjes en stemmen te winnen voor de extreem-nationalistische partij MHP en de gewelddadige Grijze Wolven. Ook kunnen we het niet toestaan dat Turkse artiesten op een Arnhems podium doodsbedreigingen uiten en de Armeense genocide ontkennen. Wat ons nog het meeste heeft geraakt, is dat jonge kinderen aangeleerd is de Grijze Wolvengroet uit te brengen en dat foto’s daarvan trots op sociale media geplaatst worden door personen die zeggen het beste met Arnhem voor te hebben en die tot op heden toegestaan werd dit festival te organiseren. Voorzitter, de PVV fractie vindt dat misselijkmakend en onacceptabel!

Vragen aan de portefeuillehouder:

 • Voorzitter, de burgemeester is als portefeuillehouder verantwoordelijk voor de openbare en veiligheid. Constaterende dat het festival georganiseerd is door en bestemd is voor Grijze Wolven, gaat de burgemeester de vergunning voor het houden van het festival intrekken?
 • Voorzitter, hoe is de burgemeester van plan om aanvragen voor een evenementenvergunning van ultranationalistische organisaties gelieerd aan de Grijze Wolven en de MHP, zoals de Turkse Federatie Nederland en Hoca Ahmed Yesevi, in de toekomst te beoordelen? Met andere woorden: Gaat hij door met het faciliteren van Grijze Wolven feestjes?
 • Voorzitter, is de burgemeester voornemens er bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op aan te dringen een onderzoek in te stellen naar de ondermijning van de Nederlandse rechtsorde door de Grijze Wolven en aan Grijze Wolven gelieerde organisaties en personen in Arnhem? En zo nee, waarom niet?

PVV nieuw

Door:
Coen Verheij
(fractievoorzitter van de PVV in Arnhem)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Marjolein Faber

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, propaganda, provoceren, PVV, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Speech Coen Verheij (PVV) in de gemeente Arnhem

 1. Sabeltant zegt:

  Met een moslim burgemeester pakken ze lekker door.
  Niemand in Nederland houdt ze tegen.
  Ik ben benieuwd wanneer de eerste politieke moorden gaan plaatsvinden.
  En onze “leiders” die zie je nergens, die zijn druk bezig met Trump, Poetin, Windmolens, plastic wattenstaafjes, vluchtelingenopvang, verkeersborden naar de Turkse stembussen, vliegtax, vuurwerkverbod, gendergedram, rechtzaken tegen de redders van Zwarte Piet, meer moslims aan de bak, meer zwart aan de top, regenboogvlaggen, oversteekplaatsen…..

  Wat moeten we er mee?
  Een ding weet ik wel heel zeker… zodra de islam het voor het zeggen krijgt zijn in een klap alle bovenstaande “problemen” opgelost, ook die “leiders”.

  Geliked door 2 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Ben je mal PVV. Heeft niets met oorlog voeren te maken. Dit is Turkse folklore. Altijd heeft die PVV wat te urineren. Laat ze liever de verbinding zoeken.

  Kijk verbinden doe je zo.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  De ‘vereniging’ is een mooi voorbeeld van corruptie en intimidatie, van woningbouwverenigingen tot laagbetaalde schoonmaakbedrijfjes, overal zit een vriendelijke grijze turk achter met zeer veel connecties, sommige staan selfs op selfies met de Haagse Elite….

  Like

 4. Jo han zegt:

  Pvv, de enige partij die wel wakker is!

  Geliked door 1 persoon

 5. Cleo zegt:

  En die rutte met zijn kl*te-kabinetsleden staan erbij, kijken ernaar en blijven maar lachen…. Ronduit misdadig; Regeren is vooruit zien en handelen!
  Afhakken die Turkse arm van Erdohitler in Nederland!

  Geliked door 1 persoon

 6. dolphin zegt:

  nou zoals elke religieus weet is die zgn “grijze wolvengroet” niets anders dan het aloude satansteken (baphomet , je weet wel , die bokkekop bij rutte in zn kantoor , gekregen van balki) , waarbij de pink en de wijsvinger de hoorns van de bokkekop voorstellen.
  Kortom men laat steeds duidelijker zien door wie en waarvoor men hier werkelijk is ! en t linkse gepeupel maar slijmen.

  maar he , ik ben ook maar n religekki natuurlijk , gewoon weglachen

  Geliked door 1 persoon

 7. fransdewit zegt:

  Het is toch om moedeloos van te worden, dat mensen zo uitgebreid moet blijven uitleggen, wat voor iedereen zo duidelijk is.

  Like

 8. Schitterend dat weer de PVV dit alles door heeft. Want die Turken werken en leven in het geniep!!!

  Like

 9. Cathja zegt:

  Dat festival gaat gewoon door, omdat de burgemeester (en met hem BOA’s en politie) doodsbenauwd zijn voor wraakacties van de kant van (o.a.) de Grijze Wolven.
  Er zal hun niets in de weg worden gelegd, wat ze ook ten gehore brengen.
  En ‘wij’ hebben het maar te slikken…..

  Nederland wordt een vrijstaat voor criminelen, misdadigers, mensensmokkelaars, drugsbendes, haatpredikers en noem maar op. Dit slappe knieënbeleid zal ons eenmaal duur komen te staan!

  Geliked door 1 persoon

 10. leefbarbaar zegt:

  Ze kunnen de PVV in een hoek zetten en buiten de coalities houden, maar in iedere gemeente waar de PVV aanwezig is, kan men een ander geluid horen. Worden zaken aangekaart, die eerder werden ontkend. Leugenaars betrapt. En geldsmijterijen onthuld.
  Maak ons bestuur weer gezond, stem PVV.

  Like

 11. Piet Karbiet zegt:

  Walgelijk. Dit is gewoon oproepen tot geweld. Maar als je een gebreid roze varkensmutsje opzet word je in Arnhem wel in de boeien geslagen. Dit gaat niet de goede kant op, me dunkt.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Let wel een rose varkensmutje is heel wat anders dan een rose gebreide vagina. Terwijl het varkensmutsje haat doet zaaien zoals men zegt zorgt de vagina voor verbinding. In Keulen weten ze inmiddels wat ik bedoel.

   Like

 12. Wachteres zegt:

  GSTV. Borden langs Nederlandse snelweg voor Turkse verkiezingen

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Wachteres 21 juni 2018 om 11:26

   Rutte & Co hebben geen enkele moeite met het plegen van hoogverraad.
   Wat kan hun het schelen?
   En het zakkenvullen kan hoe dan ook altijd doorgaan.

   Like

 13. Statler & Waldorf zegt:

  Geliked door 2 people

 14. Ruud zegt:

  Wat zullen veel nederlandse huichelaars en wegkijkers blij zijn.Veel Nederlanders zijn heel blij met de islam en de vluchtelingen.Zo blij dat ze de toekomst van hun kinderen vernietigen.Hopelijk stikken zij in de islam en komen de vluchtelingen naast hen te wonen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Jan zegt:

  Erdowaan’s tegenstander

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s