Een tsunami van cultuurmarxistisch gekkie-denken overspoelt ons

Screenshot_101

(Door: Sid Lukkassen)

Individualisme wordt aan alle kanten kapotgemaakt

Floris van den Berg besprak het boek ‘Cultuurmarxisme’. Hij omschrijft cultuurmarxisme als “de langzame maar fundamentele hervorming via instituties naar een samenleving zonder individuele vrijheid”. Om er vervolgens achteraan te gooien: “Voor een historicus heeft hij verrassend weinig historisch relativeringsvermogen, want er is meer vrijheid, meer welvaart en minder geweld in de westerse samenlevingen dan ooit te voren.”

Geproletariseerde cultuur

Hij heeft het over ondergetekende – ik zou schromelijk overdrijven. Voordat ik met tegenvoorbeelden kom, wijs ik erop dat individuele vrijheid is wat het Westen maakt tot wat het is. Zonder individuele vrijheid verliest het Westen haar wezen, haar eigenheid. We staan dus inderdaad op het punt om iets wezenlijks te verliezen: dit is een existentiële kwestie waarbij West-Europa op de rand van de afgrond balanceert. Cultuurmarxisme is het streven naar een gelijkgetrokken, geproletariseerde cultuur, waar die vrijheid dus verdwijnt. Want individuele vrijheid zou de oorzaak van ongelijkheid zijn, en daarmee van onderdrukking.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Een tsunami van cultuurmarxistisch gekkie-denken overspoelt ons

 1. Alphons Mantel zegt:

  welvaart en natuur zijn ernstig aangetast door de EU

  Geliked door 1 persoon

 2. paulzwueste zegt:

  Ik zou geen aantallen jaren noemen als ik een toekomstige ontwikkeling in kaart wilde brengen bij het benoemen van de mate en voortgang van onze islamisering.
  Zo is het getal 10 in jaren alvorens de Paashaas weg zou moeten, om plaats te maken voor ’n islam-konijn, ’n schromelijke slag in de rondte.
  Schaam u dus!
  Binnen nu en 10 jaar zal er verbeten gevochten worden om elke meter geïslamiseerd Europa en de vraag of Zwarte Piet en/of de Paashaas en wellicht zelfs het Kerstmanneke weg moeten is dan ’n groot lachwekkend luxe probleem, dat typisch paste bij de tijd van een wegkijkend slap, laf en crimineel wegkijkend Europa.
  Hahahahahahaha!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Bovendien wordt ik niet goed van dat gewauwel van die cultuurfilosofen zoals die paar tsunami-deskundigen die boven genoemd worden.
   Die zonder enige emotie te tonen schrijven over hoe het was en hoe zij denken hoe het nu is, waarbij ze bovendien elkaar op de meest villijne wijze proberen de hals af te snijden.
   En dat alles zonder ook maar IETS in het werk te stellen om het volk duidelijk te maken dat zij zich zouden moeten verzetten tegen haar vernietiging.
   Oh nee, dat kan je als wetenschapper nooit doen want dan zou je partij trekken…!!!
   Nee, ze laten liever anderen de kolen uit het vuur halen en warmen zich ondertussen bij het vuur…!!!

   Like

 3. Elisah zegt:

  Hoezo perverse monsters?
  https://fenixx.org/2018/06/21/seksartsen-zonder-grenzen-hele-jonge-meisjes-prostituees-misbruik-en-intimidatie/

  Seksartsen zonder grenzen – hele jonge meisjes, prostituees, misbruik en intimidatie
  De grootste drijvende kracht achter de mensensmokkel over de Middellandse Zee, is nu ook ontmaskert als een structurele seksuele misbruikorganisatie. Nadat eerder al andere ‘goede doelen’ organisaties als Oxfam noodhulp gaven in ruil voor seks, kochten medewerkers van Artsen zonder Geweten seks met hele jonge meisjes in ruil voor medicijnen, meldt de BBC.

  Like

 4. kampersrene zegt:

  “Mannen” opgepakt in Rotterdam voor voorbereiden kulturele aktiviteiten ( zo zou een nepnieuws er kunnen uitzien om de bevolking niet te verontrusten)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s