Heeft “reddingsschip” nu terecht een Nederlandse vlag of niet?

Screenshot_105

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

Italië weigert Schip: “Ga maar naar Nederland”

DEN HAAG – Het “reddingsschip” Lifeline, dat “bootvluchtelingen” oppikt in de Middellandse Zee, staat niet in het Nederlandse Kadaster geregistreerd. Dat laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten. Aan het schip wappert wel een Nederlandse vlag. Volgens de eigenaar tóch terecht: het schip is officieel een “sportschip”. Italië weigert het schip, dat enkele honderden migranten aan boord heeft, en zegt dat het dan maar naar Nederland moet varen. Maar volgens het ministerie staat Nederland er buiten.

De Telegraaf

Om de Nederlandse “nationaliteit” te krijgen, moet een schip worden aangemeld bij het Kadaster. Als dat is gebeurd, kan de eigenaar een zogeheten zeebrief aanvragen, waarmee het schip mag varen in internationale wateren, zoals de Middellandse Zee. Dan moet het schip zich ook houden aan Nederlandse wetten en heeft Nederland een verantwoordelijkheid als zogeheten vlaggenstaat.

De eigenaar, een Duitse hulporganisatie, zegt dat het wel degelijk in Nederland is aangemeld, maar dan als “sportschip”. Het Watersportverbond, dat verantwoordelijk is voor de registratie van dit soort schepen, mag vanwege de privacy niet zeggen of de Lifeline daar is ingeschreven, laat een woordvoerster weten.

De migratie vanuit Afrika is dit weekeinde het onderwerp van een ingelaste Europese top in Brussel. Premier Mark Rutte woont die namens Nederland bij.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, belangenverstrengeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Italië, Justitie, Linkse Kerk, Nederland, NGO, Overheid. Bookmark de permalink .

45 reacties op Heeft “reddingsschip” nu terecht een Nederlandse vlag of niet?

 1. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/gemeenten-komen-in-het-rood-te-staan-door-uitkeringen-van-asielzoekers-tekort-van-540-miljoen/
  Gemeenten komen in het rood te staan door uitkeringen voor asielzoekers: tekort van 540 miljoen
  Het Kabinet moet meer geld geven aan gemeenten voor de bijstandsuitkeringen voor asielzoekers en statushouders, omdat gemeenten een begrotingstekort krijgen door die uitkeringen. De Raad voor Openbaar Bestuur (ROB) benadrukt de langetermijnkosten voor gemeenten aangaande asielzoekers en statushouders.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Dit doet de deur dicht! Aan de ene kant krijgen Wajongers herkeuring omdat de regels worden aangescherpt en aan de andere kant wordt het bespaarde geld gebruikt om mensen die daar totaal geen enkel (moreel) recht op hebben te onderhouden, zelfs te betalen om naar Nederland door te reizen…

   Geliked door 3 people

   • abouneenee zegt:

    De overheid discrimineert ons in de hoop dat wij een afkeer zullen krijgen van iedereen met een kleurtje, dit heet uitlokking, pur sang. Vervolgens zal men, net als bij wilders, het volk dat door de regering een richting op is gedrukt aanklagen met als enige reden: mind control. Men wil ieder moment van de dag controleren in de hoop een slaafs volk te creëren en meneer de ambtenaar die op een voetstuk is gezet met ‘rechten’ zoals een boa mag en zal ieder moment gebruiken om zijn rechten uit te oefenen en anderen, hoe hypocriet ook, de les te lezen over onzinnige dingen zoals het parkeren zonder parkeerbelasting te betalen op stenen die de samenleving toebehoren.

    Geliked door 2 people

  • Elisah zegt:

   https://politiek.tpo.nl/2018/06/21/premier-mark-rutte-vvd-ziet-vluchtelingenopvang-in-noord-afrika-wel-zitten/
   Premier Mark Rutte (VVD) ziet vluchtelingenopvang in Noord-Afrika wel zitten
   ‘Zal ontmoedigend werken waardoor het businessmodel van mensensmokkelaars wordt ondergraven’

   Ik zeg: DOEN!

   Like

   • abouneenee zegt:

    Natuurlijk doen, maar laten we niet vergeten hoe deze rat Rutte pro-actief Trump aan het paaien is voor zijn afspraak begin juli. Als Clinton in het Witte Huis had gezeten luisterde Rutte nog mooi naar Merkel, gezien zijn afkeer van democratie. Een ander teken van het paaien van Trump is de terugkeer van directe democratie door Johan Remkes (VVD).

    Deze normalisaties waren al lang doorgevoerd had Wilders op de plek van Rutte gezeten, daarbij heeft de onophoudelijke demonisering van Wilders, dat eerder leidde tot de dood van Fortuyn, het land op slot gezet. Het ging en gaat nergens anders meer over in de staten generaal. Pure werkweigering.

    Komt dit idee niet uit Rutte 1, toen de gedoogsteun van de PVV nodig was zodat Rutte in het torentje kon gaan zitten?

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Elisah 21 juni 2018 om 22:43

    Als Rutte het dan ook maar uit eigen zak betaalt!
    Het zal wel blijven bij mooie praatjes van die geraffineerde baantjesgast.

    Hij zal wel weer de ‘daadkrachtige’ willen spelen.

    Like

  • Pietersen zegt:

   Het NOS-journaille heeft hiervan niets naar buiten gebracht en ook Nieuwsuur geen woord. Corrigeer me maar als ik ongelijk heb.

   Like

 2. Tistochwat zegt:

  Ze zijn natúúrlijk weer welkom hier.
  Gewoon de belastingen nóg verder verhogen en de bejaarden kunnen best een week met één luier doen.
  Nog een paar jaar en de bejaarden/zieken liggen op straat te creperen. Een ‘humaan spuitje’ zal dan zelfs nog te duur zijn.
  De mohammedaanse neger daarentegen, zal tot het uiterste worden vertroeteld.
  En dat niet alleen, maar hij kan hier roven, verkrachten en moorden zo veel hij wil.

  &^%$#@#$%^^&& WAT HEB IK ER GENOEG VAN!

  Geliked door 6 people

 3. Tanya zegt:

  Italië moet het schip dat maar gewoon in beslag nemen, dan zal echt wel duidelijk worden van wie de eigenaar is.

  Geliked door 1 persoon

 4. paulzwueste zegt:

  Wat een vervloekte schijnheilige hypocrisie?
  Vanwege de zogenaamde “privacy” mag de eigenaar niet bekendmaken of het schip in Nederland is ingeschreven?

  Wat ’n smerige leugen is me dat!
  Als iets je niet zint roep je maar dat het in verband is met jouw “privacy”, of dat je ‘privacy” wordt geschaad.
  Dat doet het altijd reuzegoed in NL!
  Natuurlijk is het schip in Nederland ingeschreven!
  En nog eens wat.
  Wat bedoelen die idioten met die achterlijke omschrijving: “Sportschip”?
  Ik heb nog nooit van de term sportschip gehoord.
  Die verdomde rotboot is gewoon ’n “Pleziervaartuig”.
  Dat IS de officiële benaming en ik verzeker je dat het schip als “Pleziervaartuig” is geklasseerd en ingeschreven.
  “Sportschip” is ’n naam die men ter plaatse bedacht heeft omdat ’n “Pleziervaartuig” dat zich bezig houdt met mensensmokkel natuurlijk als ’n tang op Dirk slaat!
  Van A tot Z leugen en bedrog dus.
  Man, wat zal daar ’n geld omgaan achter die valse schermen van zogenaamd “idealisme en “menselijkheid”!!!

  Waar kunnen we een originele U-Boot met oorspronkelijke bemanning uit WOII huren om dat
  piratenschip naar de kelder te jagen?

  Geliked door 5 people

  • Joannes den Hollander zegt:

   @ Waar kunnen we een originele U-Boot met oorspronkelijke bemanning uit WOII huren om dat
   piratenschip naar de kelder te jagen? @

   Niet nodig Paul. Binnen onze gelederen zijn er meer dan genoeg voormalige kanonniers die jaren ervaring hebben en dit graag zouden willen doen. Een oude vissersboot met een enkel loops Bofors 40 mm opstelling is voor hen voldoende.

   Geliked door 2 people

  • Thom zegt:

   Klopt als een zwerende vinger. De Duitse eigenaar heeft het bewijs van inschrijving vrij gegeven. Ingeschreven in Nederland bij het watersportverbond.

   Like

  • Thom zegt:

   Ingeschreven in Nederland bij het Watersportverbond onder registratienummer 6825842 met als thuishaven Amsterdam.

   ?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gelderlander.nl%2Fbuitenland%2Fitalie-neemt-nederlandse-reddingsschepen-in-beslag-om-papieren~aa5e32a3%2F

   Like

 5. Yvonne zegt:

  Ik was een fan van Salvini mijn Italiaanse kennissen hebben ook op hem gestemd omdat hij 500.000 vluchtelingen wou uitzetten
  Ik ben gelijk geen fan meer nu hij ze naar ons land wil sturen,grazie Salvini !

  Like

  • willie zegt:

   Yvonne, ooit al gehoord over : het hemd is nader dan de rok ?? Denk eens verder
   Gewoon IEDER VOOR ZICHZELF !! That’s the way it is, en leer daar maar mee omgaan

   Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Salvini is gekozen om de Italiaanse belangen te verdedigen, niet de Nederlandse. Wat hij zegt is volkomen logisch. De Nederlandse criminele NGO’s verdienen aan het opvissen en naar Europa brengen van de moslim infiltranten. Waarom zou Italië en z’n inwoners daar de kwalijke gevolgen van op hun brood moeten krijgen?
   Ik vind het ook niet prettig als die islammelingen hierheen komen, maar waar Salvini voor is ingehuurd doet ie voorlopig goed.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 4 people

  • mahoog zegt:

   Uizetten of tegenhouden,wat maakt het verschil Yvonne.Nu wat comfortabeler naar nederland en omstreken….dat waren ze tôch al van plan.

   Like

  • Pietersen zegt:

   Je begrijpt geen snars van zijn politiek. Hij wil gewoon een statement maken naar al die z.g. Gutmenschen en hun hypocriete helpers. Je ziet het wel erg bekrompen.

   Like

 6. abouneenee zegt:

  Iedereen zit met z’n handen in het haar, men werkt aan alle kanten tegen: zowel links als de gelukszoekers. Men wil zich kennelijk aan verdragen houden die men als prestigeproject is aangegaan. De eigen bevolking kan het heen en weer krijgen en valt kennelijk niet onder de invloedssfeer van deze verdragen. Hopelijk komt daaraan binnenkort een einde nu VVD’er Johan Remkes heeft onderzocht dat het goed zou zijn voor de democratie om over “grote onderwerpen” een bindend referendum hebben, terwijl Wilders hier slechts een keiharde afkeuring van Rutte krijgt omdat Rutte meermaals zijn mening heeft uitgesproken tegenover Wilders dat in een “parlementaire democratie” geen referenda thuishoren. Bedankt he Rutte, voor het 200 jaar terugplaatsen in de tijd, althans die reflex niets in de weg the staan.

  Geliked door 2 people

 7. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Ja, “Lifeline” is ’n hartverwarmende kreet
  voor wie zich graag wil laten overtuigen
  en voor de grote Geld-verdieners buigen,
  maar voor de waarheid-zoekende is deze soep toch minder heet !
  .

  Geliked door 3 people

 8. sharon zegt:

  Waarom brengen ze dat zootje gelukszoekers die hier op kosten van de hardwerkende bevolking wil gaan lopen feesten niet gelijk terug naar Libie? Of delen ze soms mee met de opbrengst van de mensensmokkelaars? Zou dat het zijn ??

  Like

 9. koosv8 zegt:

  Als alle landen aan de Middellandse zee hun kustwacht en of de marine vlak onder de kust van noord Afrika gaan varen en terug sturen is het klaar.

  Geliked door 1 persoon

 10. guusvelraeds zegt:

  Gewoon korte metten maken.

  Het schip aan de ketting en confisqueren.

  De kansen parels interneren en met de marine terugbrengen naar de Afrikaanse kust.

  Ze hebben allemaal een smartphone. Dus terug naar huis googelen moet voor hun een koud kunstje zijn.

  Heeft zich ooit iemand de vraag gesteld waarom Afrika niet multicultureel en divers hoeft te worden.

  Nee dank je de koekoek Boko Haram en co denken daar heel anders over.

  Like

 11. Op onderstaande video is goed te zien hoe een NGO-schip te werk gaat. Het betreft de ‘Iuventa’ die onder Nederlandse vlag vaart met Amsterdam als thuishaven, en een Duitse bemanning aan boord heeft. Het schip ligt inmiddels in Italië aan de ketting wegens samenwerking met mensensmokkelaars en het bevorderen van illegale immigratie. De onderstaande video gold voor de Italiaanse justitie als “hard bewijs” om het schip uit de vaart te halen. Te zien is hoe de bemanning de gelukzoekers uit de smokkelbootjes aan boord nemen en de lege bootjes terugslepen naar de Libische kust om ze aan de mensensmokkelaars terug te geven voor de volgende lading.

  Geliked door 5 people

 12. Peter zegt:

  Een sportschip ????
  Men beschouwt het vervoeren van illegale dobbernegers als een sport ??

  Geliked door 1 persoon

 13. Qvic zegt:

  Zeeschepen die varen onder de Nederlandse vlag moeten in Nederland geregistreerd staan, ook al is dit van tijdelijke aard. Want dan moeten zij in het bareboatregister te boek staan. Iets anders is niet mogelijk, want dan is het schip illegaal bezig en is niet te verzekeren. Een zogenaamde sportboot bestaat niet. In dit geval heeft Nederland een probleem en Italië een punt. Het schip zal niet naar Nederland varen, want dan zijn de kosten veel hoger dan de lading opbrengt voor de mensensmokkelaars. Deze impasse is best grappig want nu kan het schip de zogenaamde vluchtelingen niet kwijt en dat gaat een rel worden in de EU. Andere Europese landen zoals Frankrijk of Spanje of Griekenland is al veel te ver om voor de smokkelaars het rendabel te krijgen. Zo ook nu lopen de kosten op voor het schip.

  Like

 14. Peter zegt:

  Even wat reclame voor Artsen zonder Grenzen !!

  Book your holiday by the sea quickly !!!
  Steek uw teen in het water en onze migrantenrederij zorgt voor de rest.
  Gratis medische zorg , onderdak , geld , halaleten enz.
  Dankzij ons staan er honderden mensen klaar om u verder te helpen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Peter zegt:

  Met € 10 kunnen wij ACT-combinatiepillenkuren kopen om 13 mensen van malaria te redden……………………
  Met dit soort flauwekul wordt de kleine burgerman gelokt om geld te storten aan de maffiaclub Artsen zonder Grenzen.
  Als men het geld voor het “boottochtje “hiervoor had gebruikt had men ECHT iets goeds gedaan !!
  Helaas u betaalt nu mee aan de illegale praktijken ( als u nog geld geeft )
  In het verleden dacht ik ook dat ze goed werk deden, maar nu weten u en ik beter.

  Geliked door 1 persoon

 16. delamontagne zegt:

  Le malheur des uns fait le bonheur des autres
  Benetton, het Italiaanse kledingmerk, gebruikt nu de “dobbers” van de Aquarius voor z’n reklame……………

  De reddings-ONG’s hebben de reklame ten stelligste afgekeurd…………….

  https://www.24heures.ch/monde/benetton-montre-migrants-aquarius/story/22960951

  Like

 17. Merel zegt:

  Onder valse vlag varen is strafbaar!!! Al het andere is gelul, trap er niet in

  Geliked door 1 persoon

  • abouneenee zegt:

   Klopt, daarom had ik het over die verdragen waar men zich aan wil houden en die toevallig geen voordeel opleveren voor de blanke Nederlander.

   Like

 18. Jan zegt:

  Aan boord van het parasietenschip

  Alleen al die linkse klotenkoppen van smokkelaars

  Like

 19. Jan zegt:

  Wat men niet te horen krijgt

  Like

 20. Charles Martel zegt:

  er is maar één oplossing: breng heel de islamitische wereld en heel Afrika naar hier, met de belofte NOOIT meer terug te keren naar hun land van herkomst. Dan kunnen wij daar een nieuwe beschaving opbouwen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s