De SPD bereidt zich voor op nieuwe verkiezingen

Screenshot_122

Vanwege het binnen de CDU/CSU nog steeds oplopende asielconflict bereidt de SPD zich, volgens de laatste berichten, reeds voor op mogelijke nieuwe verkiezingen. Zoals ook door het weekblad “Der Spiegel” in haar laatste uitgave is bevestigd, hebben in het Willy Brandt Huis eind vorige week en begin deze week reeds drie interne besprekingen onder leiding van de secretaris-generaal van de SPD, Lars Klingbell, plaatsgevonden. Tijdens deze besprekingen zou, naar verluidt, de mogelijkheid voor een snel te organiseren verkiezingscampagne aan de orde zijn geweest.

In de gespreksronden, waaraan onder andere de voorzitter van de landelijke bestuursraad, Thorben Albrecht, en de afdelingsleiders van de lokale partijraden deelnamen, werd volgens “Der Spiegel” gesproken over de vraag op welke termijn en aan welke tijdsplanning zou moeten worden voldaan om lijsten met kandidaten samen te stellen en een verkiezingsprogramma te formuleren. Als vroegste tijdstip voor nieuwe verkiezingen houden de partijstrategen van de SPD rekening met begin september. Klingbell heeft, naar verluidt, meegedeeld dat hij daarnaast ook al heeft gezocht naar geschikte locaties voor het houden van een speciale landelijke partijbijeenkomst.

De achtergrond van deze voorbereidingen zou zijn gevormd door het besef dat het mislukken van de onderhandelingen voor de zogenaamde Jamaica-coalitie eind 2017 voor de SPD een onaangename verrassing inhield, en dat zij toen ook reeds onvoldoende was voorbereid op mogelijke nieuwe verkiezingen, zo schrijft “Der Spiegel”. De reguliere en achter haar liggende campagne voor de landelijke parlementsverkiezingen is, naar het algemene oordeel daarover binnen de partij, ook onderhevig geweest aan een gebrekkige planning.

Deze keer willen de kameraden daarom beter tegen een dergelijk noodgeval bewapend zijn. Onafhankelijk van deze voorbereidingen op een mogelijke nieuwe verkiezingsstrijd wil de SPD volgens dit bericht een ander agentschap in dienst nemen, wiens taak het zal zijn om haar beeldvorming naar buiten toe te verbeteren. Dit was tevens onderwerp van gesprek.

Bron:
www.faz.net

Vertaald uit het Duits door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, sociaaldemocraten. Bookmark de permalink .

2 reacties op De SPD bereidt zich voor op nieuwe verkiezingen

 1. guusvelraeds zegt:

  Klingbell heeft, naar verluidt, meegedeeld dat hij daarnaast ook al heeft gezocht naar geschikte locaties voor het houden van een speciale landelijke partijbijeenkomst.

  Plenty keuze want last van Antifa zullen natuurlijk niet hebben.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Nieuwe verkiezingen in Duitsland ? Ik geloof daar totaal niet in. Merkel stapt pas op als zij het zelf wil. Met haar sluwe streken blijft zij continu aan de macht. Nu alweer 12 jaar. Gelijk Hitler. Zou ook Rutte het zolang volhouden ? We hebben het hier niet over een gewone politicus die naast het potje gepiest heeft, hier is iemand aan de macht met de sluwheid van de Duivel. Is het normaal te noemen zij al 12 jaar aan een stuk door bezig is Duitsland te vernietigen, en dat de kiezers in de tussentijd telkens weer op haar stemmen ?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s