Pensioen met 70 jaar: Sociaal deskundige Raffelhüschen prijst voorstel van Schäuble

Screenshot_111

Schäuble wil pensioen vanaf 70. Werken tot de dood: pensioen in Duitsland is inderdaad dood-zeker.

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Werken tot de dood: Het pensioen in Duitsland is inderdaad ‘dood-zeker’

Wolfgang Schäuble had met zijn voorstel voor een pensioen op latere leeftijd in april 2016 voor veel kritiek gezorgd. Thans krijgt hij echter steun: Sociaal deskundige Bernd Raffelhüschen prijst de minister van Financiën – en gaat zelfs nog een stap verder.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble krijgt voor zijn voorstel het begin van de pensioengerechtigde leeftijd later dan vanaf 67 jaar te laten ingaan steun van pensioendeskundige Bernd Raffelhüschen. De directeur van het Onderzoekscentum voor Generatieverdragen aan de Universiteit van Freiburg eist een automatische koppeling van de pensioengerechtigde leeftijd aan de stijgende levensverwachting. “Wie langer leeft, kan toch niet verwachten dat hij iedere dag die hij langer leeft, volledig gepensioneerd kan doorbrengen,” zei Raffelhüschen tegen de “Bild-Zeitung”.

Michael Mannheimer Blog

Daarmee is het duidelijk: De massa-immigratie heeft de arbeidsmarkt 0,0 voordelen opgeleverd. Alles was een leugen

Herinneren wij ons: Jarenlang werd ons de massa-immigratie verkocht als “noodzakelijke” voorzorgsmaatregel, zodat ook in de toekomst het pensioen door jonge werkkrachten – dus door de islamitische immigranten – in het kader van het generatieverdrag voor oude mensen betaald kan worden.

In aanmerking genomen dat Duitsland totaal geen immigratie nodig zou hebben, als men hier alleen maar met hetzelfde elan en dezelfde financiële ondersteuning de familiepolitiek zou bedrijven als de massa-invasie van tot oorlog bereid zijnde moslims – was dat een zoveelste leugen van het links-politieke establishment, dat zijn immigranten niet, zoals men het ons verkocht, om “humanitaire” redenen naar Duitsland haalde/haalt, maar vanwege krankzinnige eisen van New World Order (NWO)- die tot hoofdzaak van de UNO en de EU werden gemaakt:

Vermenging van alle rassen in de blanke werelddelen – let wel: met de nadruk op “blank”:  Want het is niet de bedoeling, dat nu ook miljoenen blanken naar Afrika gaan – dat zou door de volkerenmoordenaars van VN en EU ten hevigste bestreden worden.

Het gaat bij deze volkerenvermenging om een wereldwijd concept ter vernietiging van het blanke ras.

Dit vormt intussen met nog slechts een aandeel van 9% aan de overige menselijke rassen reeds het kwantitatieve sluitstuk van alle humane rassen. En wie de concepten bekijkt van de vrijmetselaars, de Illuminati, de NWO en van de Europees-Noord-Amerikaanse linksen: Alles draait om de vernietiging van het meest succesvolle menselijke ras dat de evolutie heft voortgebracht – en dat dientengevolge tot haatobject geworden is van de globalisten, linksen en sommige andere rassen. Daarover zullen in de toekomst artikelen van mij verschijnen die dat zo duidelijk staven, dat een verstandig weerwoord onmogelijk zal zijn.

Niet eens één op de honderd immigranten heeft een baan in Duitsland -en meestal gaat het dan nóg om gesubsidieerde, d. w. z. door de staat betaalde, arbeidsplaatsen: Omdat de overgrote meerderheid van de immigranten niets meebrengt wat hen voor Duitsland en Europa beroepsmatig bruikbaar zou kunnen maken.

Dat betekent kort en goed: De Duitse belastingbetaler moet niet alleen voor zijn toekomstige pensioen, maar ook voor de kosten van het intussen 2 miljoen tellende aantal immigranten opdraaien, die voor het merendeel de hele dag niets anders doen dan zich bezighouden met hun smartphones, met rondhangen in café’s – of op de dodelijk jacht naar seksuele prooi te gaan.

Aangezien allebei – de uitbetalingen van de pensioenen en de miljarden voor de ondersteuning van miljoenen immigranten – door de staat niet meer te betalen zijn, moet de Duitse werknemer er aan geloven: Werken tot zijn 70ste levensjaar is aangekondigd.

Men kan er zeker van zijn dat hetgeen Schäuble heeft voorgesteld spoedig wet zal worden. Want zijn voorstel is nu al 2 jaar oud – en de test of er bij de Duitsers noemenswaardige tegenstand groeit is – vanuit het gezichtspunt van de Duitsers-afschaffers – positief uitgevallen: Tegenstand nul komma nul.

Daarmee wordt de weg vrij gemaakt voor een nieuwe wet op de pensioengerechtigde leeftijd, die Duitsland internationaal gezien sociaal en economisch er nog slechter voor zal laten staan dan het er nu al voorstaat:

Naar verhouding binnen het OECD worden in Duitsland de laagste pensioenen betaald – zelfs de Grieken ontvangen meer pensioen dan Duitsers (die intussen de staatshuishouding van de Grieken hebben overgenomen en jaarlijks betalen).

Hoewel Duitsland meer belasting int dan ooit tevoren – en het weer wereldkampioen export werd en daarmee economische kanjers als de VS, China en Japan verslaat – is het de onverzadigbare staat nog steeds niet genoeg: Hij heeft nog meer belasting nodig.

Als de Duitse staat een firma zou zijn en de regering de firmaleiding: Dan was de firma allang bankroet of door massale stakingen zó in het gedrang dat ze haar firmapolitiek zou moeten aanpassen aan de behoeften van de werknemers.

Maar Duitsland is een staat. Nauwkeuriger gezegd: Een totalitaire staat – uiterlijk sinds het opduiken van de STASI-schaakfiguur “IM Erika”, sinds 12 jaar Bondskanselier in een land waarvan inwoners afschaffen haar voornaamste bezigheid en haar politieke levensinvulling geworden is.

Derhalve moeten de Duitsers – overtrokken uitgedrukt – werken tot hun dood.

Het volstaat niet dat ze de meest succesvolle volkseconomie ter wereld hebben opgebouwd, dat de vlijt en de effectiviteit van de Duitsers legendarisch is: Nee, dat belonen zou in deze regering niet ópkomen.

De Duitser moet worden bestraft voor zijn bekwaamheid*: De Duitser dient dient door te werken tot de dood te worden veroordeeld. Hoezeer dat ook klinkt als het motto uit Auschwitz, het ligt daar helemaal niet zo ver vanaf als sommigen willen geloven:

Het verschil tussen het racisme van de nazi’s en het huidige racisme is dat het huidige zich naar binnen richt, tegen het eigen ras.

Auto-racisme noemt de politieke wetenschap dat – en niets anders is het wat Merkel & Co. bedrijven. Een maatregel van dit dodelijke auto-racisme is thans de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Deze maatregel zou volledig onnodig zijn als de Duitse regering een politiek voor Duitsers en niet voor niet-Duitsers zou bedrijven.

* “Duitsland is een probleem, omdat de Duitsers vlijtiger, gedisciplineerder en begaafder zijn dan de rest van Europa. Dat zal altijd weer leiden tot ´ongelijke balansen´. Dit kan echter worden bijgestuurd door zo veel geld als maar mogelijk Duitsland uit te sluizen. Waarvoor is volkomen om het even.Het kan ook radicaal worden verkwist. Hoofdzaak is, dat de Duitsers het niet hebben. Dan is de wereld gered.” (Joschka Fischer, Bündnis90/De Groenen, recensie betreffende zijn boek “Risico Duitsland”, De “Welt” 07.02.2005)

En deze maatregel is een eclatante, inhumane en uiterst verachtelijke ingreep in het leven van de Duitsers, die tijdens hun arbeidzame leven zoveel productiever waren en zijn dan de meeste andere naties.

De volgende grafiek toont de pensioengerechtigde leeftijd in verschillende Europese landen in 2017:

Screenshot_112

Met de pensioenaanvang vanaf 70 jaar zal Duitsland wereldwijd de hoogste pensioengerechtigde leeftijd hebben. Een algeheel falen van de politiek ten opzichte van de Duitse burger – een algeheel succes met het oog op de afschaffing van de Duitsers als oerbewoners van een van de meest roemrijke cultuur- en wetenschapsnaties vanuit het gezichtspunt van de SPD, de Groenen,Linkse partij, CDU/CSU en FDP:

De gevestigde partijen dus, die sinds 12 jaar de ergste kanselier uit de Duitse geschiedenis, de ene keer na de andere wéér op precies deze kanselier hebben gestemd – en haar duizendvoudige vergrijpen tegen de wet stilzwijgend hebben laten passeren.

Dat haar criminele asielpolitiek voor dit alles verantwoordelijk is, is intussen wereldwijd opgemerkt. De Chinezen schudden het hoofd over de Duitse politiek der zelf-afschaffing en massa-immigratie van de gevaarlijkste religie uit de wereldgeschiedenis – en Donald Trump heeft zich een paar dagen geleden op Twitter over de Uniestrijd om de Duitse asielpolitiek als volgt uitgelaten:

“De mensen in Duitsland keren zich tegen hun regering”

Dat zijn woorden conform de waarheid mogen zijn. Maar nog steeds is er geen zekerheid dat Donald Trump gelijk heeft.

Bron:
www.welt.de
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Pensioen met 70 jaar: Sociaal deskundige Raffelhüschen prijst voorstel van Schäuble

 1. Geert zegt:

  Ik ben nu 53 jaar, volgens mijn pensioen tracker heb ik pas recht op mijn uitgestelde loon als ik 69 jaar en drie maanden ben. Maar dat kan nog bijgesteld worden naar boven. Nederland is in deze net als Duitsland, maar de massa ziet het niet of denkt er niet aan, steken hun kop in het zand en hopen dat het wel weer eens anders gaat worden.
  NOT.

  Geliked door 1 persoon

 2. Arthur Schop zegt:

  Ze beloofden ons hoog opgeleide chirurgen.
  Daarmee bedoelden ze uiteraard de talrijke koppensnellers die inderdaad zeer handig met messen kunnen omspringen.

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  ….prijst voorstel van Schäuble

  Die lamme Schäuble hoeft dan ook niet te werken, kan op zijn reet blijven wn als hij ergens naar toe moet laat hij zich ook nog eens duwen.

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Ik ben een arts in het UMC, 65 jaar oud en werk op de afdeling spoedeisende hulp. Dat is den drukke baan. Vaak komen mensen van mijn leeftijd die ook aan het werk zijn, als cardiovasculaire spoedgevallen. Materiaal om over na te denken.

  Geliked door 2 people

 5. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Op welke leeftijd zouden de Duitsers met pensioen kunnen als al die opvreters niet toegelaten waren in Duitsland? Denk dat dit heel veel jaren zou schelen, geldt natuurlijk ook voor ons in Nederland. Trouwens behalve de kosten voor uitkering, ziektekostenverzekering en huisvesting waar ze nooit voor hebben gewerkt en ook nooit voor zullen werken zouden ook de kosten die gemaakt worden i.v.m. hun misdadige bezigheden ons heel veel geld gescheeld hebben. En eigenlijk het belangrijkste die lui vergallen ons leven n vernielen onze maatschappij en cultuur.
  ‘Vroeger was alles beter’, dat heb ik lang zo’n idiote uitspraak gevonden maar inmiddels is het nu wel zo.

  Geliked door 1 persoon

 6. bigljohn zegt:

  En daar blijft het niet bij, bij die 70 jaar. Men wil de leeftijdsgrens dat men A.O.W. kan beuren zo hoog bijstellen, dat de meesten onder ons al dood zijn. En die leeftijdsgrens kon wel eens best 85 jaar worden. Met ook nog eens de mogelijkheid dat de hele A.O.W. afgeschaft gaat worden en mensen inderdaad moeten werken tot dat ze dood gaan. Of weer net als vroeger bij hun kinderen moeten gaan inwonen. Ja, het kost wel wat, die – migranten – hobby van de overheid. Maar dan heb je ook wat….Armoe troef en een hele hoop misere voor velen !

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ bigljohn 22 juni 2018 om 12:08

   Waar moet je gaan wonen als je geen kinderen hebt?
   Die kinderen hebben trouwens zélf al moeite genoeg om hun hoofd boven water te houden.

   Like

 7. Republikein zegt:

  Grieken zijn slimme mensen overigens, ze gaan anno thans op eigen benen staan.

  Like

 8. siemx zegt:

  Vandaag staat in de krant dat immigranten een zegen zijn voor de economie. Ik denk dan direct aan het feit dat tegenwoordig ‘wetenschappelijk’ onderzoek gekocht wordt en dat de opdrachtgever bepaald wat er uit dat onderzoek dient te komen. Je hoeft maar om je heen te kijken om te constateren dat wij als burgers permanent belazerd worden.

  Geliked door 1 persoon

 9. Tistochwat zegt:

  “Wie langer leeft, kan toch niet verwachten dat hij iedere dag die hij langer leeft, volledig gepensioneerd kan doorbrengen,” zei Raffelhüschen

  SCHOFT!

  Iedereen is gedwongen om tijdens zijn/haar werkzame leven een groot gedeelte van het inkomen te storten in – wat blijkt – een bodemloze put. Voor later…
  Die ‘spaarpot’ wordt nu leeggevreten door hordes barbaarse, luie mohammedaanse asielparasieten, die ons als ‘dank’ beestachtig komen afslachten.
  Hoe ziet die krankzinnige ‘pensioendeskundige’ het voor zich als het gaat om bijv. metselaars en stratenmakers? Loodzware beroepen, en dan doorwerken tot men er letterlijk bij neervalt?!

  Ik denk met weerzin aan de uitspraak van de een of andere ‘oranje-kontenlikker’ die het had over het Griekse vakantiepaleis aan zee, ‘waar Willem-Alexander en Máxima komen uitblazen.’
  Uitblazen waarvan? Van hun harde werken? Wat dóén ze dan, dat ze zo ‘moe’ worden?

  “De mensen in Duitsland keren zich tegen hun regering”

  Ik geloof er níéts van. De stomme donders blíjven dat Merkelzwijn en daarna andere ‘socialistische’ mohammedanenimporteurs steunen. Kennelijk zijn er nog te veel die vallen op een Afrikaanse droplul.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Îk ben het zóóóó eens met je hele reactie.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Als aanvulling, zelfs invaliden die voor 100% invalide zijn, of ze nu dat wij noemen een WAO uitkering krijgen of de leeftijd van 70 al zijn gepasseerd, kunnen nog gedwongen worden een betaalde baan te zoeken. Dat staat zelfs op hun invaliden Ausweis. Die is dan gemarkeerd met een dikke letter G.

    Like

   • spoorinmiddelsbijster zegt:

    Ja zo is het, wij werken, werken en werken tot weet ik hoe lang maar dat is logische he want iemand zal die oh zo welkome negers en mohammedanen en bijhorende kinderen toch moeten onderhouden. En we moeten met z’n allen toch niet willen dat deze welkome veroveraars iets te kort komen, alleen het idee al, afschuwelijk. Nee hoor we werken graag een jaartje of 10 extra. En oh ja hoe ze onze ouders verzorgen en uitknijpen, ach is dat nou echt zo belangrijk? We krijgen er zoveel voor terug.
    God wat heb ik toch een onwaarschijnlijke pest hekel aan die lui en aan al die lui die dit mogelijk maken (politiek) en ondersteunen ( achterlijk kiezers).

    Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    Dan te bedenken dat het zo goed al zeker allemaal illegalen en buitengewoon crimineel zijn. Het aantal echte vluchtelinge dedraag amper 1 tot 2 %.
    Bijvoorbeeld lui die in hun thuisland al meer en bewijsbaar 40 moorden hebben gepleegd, die dat ook nog eens trots bij een interview op TV verteld. een ander uit Bangladesh die een vonnis van de rechtbank bij zich had en veroordelld was voor moord en nog meer en 85 jaar had gekregen. En zo gaat het maar door. De mensen van dat Bundesamt beginnen ondertussen peu a peu hun mond open te trekken. Maar Duitsland en ook Nederland leveren niet uit. Deze schaftjes zouden de doddsstraf krijgen en dat kan toch niet, zo redeneert men. Goed maar hier, en daar bedoel ik beide landen mee vinden dat zielig en hier is geen doodstraf, dus worden ze tot hun einde zalig gepamperd en verwend met huizen, een flink leefloon waar iemand die bijstand krijgt boos om kan worden,
    Zoals gezegd, 100% invaliden krijgen op hun invalidenpasje een G, dat betekent dat ze per dag nog 6 uur betaald werk zouden kunnen verrichten, was ik vergeten erbij te schrijven.
    Ik weet als oudere en 100% invalide hoe erg je behandeld en uitgeknepen wordt., is het in mijn geval niet Duitsland doordat ik hier via NL ziektenkosteverzekerd ben, doe de rest nu wel de NK Belastingdienst.
    Een voorbeeld is, mijn man heeft kanker en wordt daar voor behandeld. In het begin ging dat goed, maar nu de laatste paar maanden krijgt hij nog maar de helft van zijn benodige medicijnen en behandeling. Het ziekenfonds zegt het wordt te duur.
    De “elite” gunt alleen zichzelf. De hoofdzaak voor un is, ze kunnen zich vol bunkeren met de fijnste spijzen en drank en verder alle mogelijke denkbare luxe. Het volk is alleen maar daar om als slaven te werken om deze schofte dat leven mogelijk te maken. Werk je niet meer door ouderdom of ziekte ben je niks meer waard. En ik wil je wel vertellen, hoe en wanneer wij uit het leven stappen, beslissen we nog altijd zelf, daar kunnen voor mijn part heel hard mag niet schreeuwen, daar hebben wij geen boodschap aan. Er is ook niemand die ons kan dwingen in een bejaarden pakhuis te gaan, want we zijn nog vol bij verstand en gezien onze leeftijd zal dat ook wel zo blijven. En komt het daadwerkelijk zoveer dat de lichtbruinen en roetmoppen beginnen ontze huizen binnen te vallen, gaan er eerst een paar tegen de vlakte voordat ze kans krijgen onze koppen af te hakken.

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Veel sterkte.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Dank je wel, ik doe mijn best en ben blij dat Bronmaster en jullie er zijn. Ondanks veel niet zo goede berichten, is dit blog voor mij een dagelijkse opkikker.

    Like

   • tinekevanschagen zegt:

    @Nemesis
    Behalve onze voornaam,herseninfarcten delen we ook nog eens de kanker van onze echtgenoot,
    al is mijn man overleden.maar dat terzijde.
    Alles wat hier maar binnenkomt,ik lees veel reacties van stuur ze terug.
    Maar ze krijgen voorrang op een huis,inrichting en als ze een gezin gesticht hebben,gaan ze terug
    Dat gelooft toch niemand meer…..
    Ze krijgen hier geeneens illegale krakers weg!
    En de zorg wordt hier ook steeds hopelozer.
    Wat vroeger vanzelfsprekend was,moet je nu aanvragen in veelvoud,en als alles rond lijkt volgt de afwijzing ….want je handen en benen doen het nog.
    Ik las een reactie van je gisteren dat je obstinaat was en boos…….
    Ik herken dat….vooral als je maar hoort dat de instroom alles gratis,belangeloos voor niets krijgen.
    Die rechtsongelijkheid is waar ik het schuim van op mijn mond krijg.
    Nemesis(Tien)……..je bent hierin niet alleen……
    Soms geeft dat wat troost…….
    Mij wel.
    Groet,
    Tineke

    Like

   • Nemesis zegt:

    Gedeelde smart is halve smart zegt men toch. Het spijt me heel erg, dat je man al overleden is. Hoelang die van mij het met deze nu halve behandeling zal volhouden, staat in de sterren. Maar geloof me ik ben bang voor dat ogenblik. Het is toch M#n steun en toeverlaat als je practisch niks meer kan. Helaas doen m’n benen ook niet meer wat ze zouden moeten doen, ondanks alle inspanningen van reha en fysio. M`n handen willen ook niet veel meer als een beetje op het toetsenbord kloppen en vaak nog naast de letter die ik wilde intikken.
    Gisteren heb ik geprobeerd tenminste pudding te maken. Veel is het niet geworden, letterlijk alles viel uit m’n handen. Dag pudding dus. Met als gevolg, nee niet janken, maar net wat je zegt, ik kreeg het schuim op m’n mond zo kwaad werd ik. Hulp of iets meer hulp kan ik vergeten, bij mij heet het, maar je man kan nog wel wat.
    Maar goed je hebt gelijk, jouw woorden geven mij inderdaad ook wat troost. Dank je wel, groetjes en hou je haaks meis!!!
    10

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Nemesis 23 juni 2018 om 12:25

    Het is gewoon misdadig!
    De ‘elite’ gunt ons het licht in de ogen niet.
    We mogen zelfs niet ‘humaan’ sterven als we het niet meer zien zitten vanwege de last die ze op onze schouders stapelen.

    Like

 10. Qvic zegt:

  Het fenomeen is dat domme mensen er altijd vanuit gaan dat zij intelligenter zijn, dan andere. Vooral linksdenkende mensen lijden hier aan. Dit zijn de meest zwakbegaafde blanke mensen, omdat die niet logisch kunnen nadenken en niets begrijpen van actie/reactie.

  Like

 11. tinekevanschagen zegt:

  “Hij die niet rijk is en niet erft,zal moeten werken tot ie sterft”

  Geliked door 1 persoon

 12. Roeland zegt:

  Het is natuurlijk waanzin wat er in 2012 is besloten. De verhoging van de AOW leeftijd.
  Zo maar even geregeld onder een paar politieke partijen. Er was enig protest , maar dat stelde niet veel voor.
  Zeker extra zuur voor diegenen , die ook nog eens verplicht in militaire dienst moesten en al tegen de 60 jaar aanliepen. .
  Als we door normale mensen waren bestuurd , had dit ook zo gebleven die 65 jaar AOW. Op maat wellicht , maar met menselijk inzicht bekeken en wettelijk besloten.
  Wat gebeurde er in 2015? Open grenzen. Omvolkingspolitiek, waarvan men in 2012 nog niets (openbaar) wist.
  Even een bruggetje. De Kaapprovincie in Zuid Afrika wil onafhankelijkheid. De AWB vindt dat een slecht idee, omdat de kleurlingen dan de macht in handen zouden nemen. Afrikaans zou de landstaal worden daar kan toch niemand tegen zijn? De “witmensen”, zouden medebestuur krijgen. Ik vind het een goed idee van de “kleurlingen” en de oudste bevolkingsgroep van Zuid Afrika, de Khoi om de Kaap af te scheiden van de rest van Zuid Afrika..De Khoisan Koning Cornelius III (google er maar eens op). Waarom ik dit schrijf? Wij, hier schrijvende, hebben een thuisland nodig. We hadden dat, Zuid Afrika!
  Nederland en Vlaanderen zijn verloren. Laten we onze broeders en zusters in Zuid Afrika steunen en er een warm christelijk Goed Hoop land van maken. Zo maar een idee..Hongarije is als migratieland wel aardig, maar Zuid Afrika is het “Israel” voor de Nederlanden! Onze taal is daar geworteld. Iedere Nederlander of Vlaming , gekleurd of niet, denk er is over na..
  Ook de Christelijke Molukkers en Christelijke Surinamers en Joodse Nederlanders……we zijn toch allemaal samen in onze neerlandse geschiedenis..Iets om over na te denken!

  Like

 13. Pingback: Lezerscommentaar op pensioen met 70 jaar: “Ons land veranderde sinds 1990 systematisch in een ARBEIDS- en VERNIETIGINGSKAMP” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s