Visegrád-landen noemen asiel-top van Merkel “onacceptabel”

Screenshot_117

(Vertaling: E.J. Bron)

De Visegrád-groep uitte scherpe kritiek op de door Angela Merkel voor zondag bijeengeroepen speciale topontmoeting over de EU-vluchtelingenpolitiek. De Poolse minister-president Mateusz Morawiecki noemde donderdag de ontmoeting “onacceptabel”. De Visegrád-landen werden helemaal niet uitgenodigd voor de ontmoeting. Het schijnt dat Merkel al een uitgewerkt ontwerp voor de ontmoeting op zak had. Na protesten uit Spanje en Italië noemde Merkel het ontwerp een “misverstand”. Ze trok het ontwerp in.

journalistenwatch

“Wij zullen er niet aan meedoen, want zij willen weer een voorstel opwarmen dat wij al afgewezen hebben”, aldus de Poolse regeringschef Mateusz Morawiecki na een ontmoeting met zijn collega´s uit Tsjechië, Hongarije en Slowakije. De door Duitsland geïnitieerde ontmoeting aanstaande zondag zou een schending zijn van de gewoontes in de EU. De gepaste plaats zou de EU-top van volgende week zijn, aldus de Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

De Europese Commissie had op interventie van Merkel woensdag een topontmoeting tussen de staats- en regeringschefs van meerdere EU-landen aangekondigd, die zondag in Brussel over het omstreden thema willen overleggen. Daartoe behoren o.a. Duitsland en Frankrijk.

Alles een “misverstand”: Merkel trekt haar uitgewerkte ontwerp in

Ook de Middellandse Zeelanden Italië, Griekenland, Malta en Spanje willen deelnemen. Volgens “Focus” werd bij de uitnodiging geen rekening gehouden met de Visegrád-landen. Bovendien bericht het weekblad dat de Italiaanse regeringschef Giuseppe Conte zijn deelname aan de ontmoeting over migratie zondag in Brussel aan voorwaarden zou hebben verboden.

Conte zou donderdag een telefoontje van Merkel hebben gekregen, die tegenover hem haar zorgen kenbaar zou hebben gemaakt dat hij niet aan de ontmoeting zou kunnen deelnemen, schreef Conte op Facebook:

“Ik heb tegen haar gezegd dat het voor mij onacceptabel zou zijn geweest aan deze top deel te nemen als daarover al een van te voren opgestelde tekst bestaat.” Merkel zou toen bevestigd hebben dat het ontwerp van de verklaring voor de ontmoeting, die woensdag was gepubliceerd, “opzij gelegd” zou worden. Bij het ontwerp zou het zogenaamd om een “misverstand” gegaan zijn, zou Merkel tegen Conte via de telefoon hebben gezegd.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, dreigde donderdag eveneens met een boycot van de top. De uitkomsten zouden blijkbaar al vast staan en zouden niet overeenkomen met zijn verwachtingen, aldus de chef van de Lega. Of er dient “een nuttig voorstel” over de bescherming van grenzen, over veiligheid en over de rechten van “echte vluchtelingen” te komen of hij zou het “durven om nee te zeggen”. Daarvoor had hij Merkel helder en duidelijk te verstaan gegeven dat Italië Merkel´s vluchtelingen uit andere EU-landen niet zou terugnemen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Elite, establishment, Eurabië, Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Visegrad-landen, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

33 reacties op Visegrád-landen noemen asiel-top van Merkel “onacceptabel”

 1. Pingback: Visegrád-landen noemen asiel-top van Merkel “onacceptabel” | toodlessss

 2. Sabeltant zegt:

  Laat de EU AUB klappen zodat de individuele landen orde op zaken gaan stellen.
  Zet die volksverraders tegen de muur!
  Ze hebben onze landen vernietigd met een giftige mix van westen hatende lieden en een onverenigbare kwaadaardige ideologie!

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Op naar de totalitaire staat als het aan de Groenen ligt. Alleen nog 80 km per uur op de autosnelweg en iedere 14 dagen een rijverbod.

  ++ Grüner CO2 Unsinn: Tempo 80 auf Autobahnen und Fahrverbote für alle ++

  Da ist sie wieder, die urgrüne Anmaßung, die die freien Bürger am liebsten postwendend ins Mittelalter zurückversetzen würde!

  Wenn es nach dem Willen der Grünen geht, müssen Sie bald früher losfahren. Die selbst auferlegten CO2-Klima-Ziele sollen durch eine radikale Verkehrswende erzwungen werden. Konkret bedeutet das einen massiven Eingriff in die Freiheit der Bürger. Tempo 80 auf Autobahnen ist im Gespräch, aber auch alle 14 Tage Fahrverbot für jedermann. Damit wäre die individuelle Mobilität in Deutschland faktisch abgeschafft!

  Geen verschil met moslims die in 600 leven. Angleichung.

  Like

 4. Jan zegt:

  Beatrix von Storch: Merkel’s asielramp; moordenaars, terroristen, dieven, plunderaars, drugsdealers, verkrachters, oorlogsmisdadigers, massamoordenaars (iemand met 50 moorden op zijn geweten), iedereen is door haar binnengesluisd

  video:

  Geliked door 1 persoon

 5. Elisah zegt:

  Heel leuk gedaan! LOL

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Opmerkelijk hoe dit volk altijd ouwehoert en kwekt en ‘constateert’ maar weigert iets te ondernemen, net de ouwehoeren van de VN

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Net als de bevolking achter hun toetsenbord.
   Wat kan ik als enkele persoon dan wel doen. Iets wat ik al eens eerder een paar jaren terug heb gezegd. Ik ga mijn paard als strijdros aankleden, mezrlf al Jeanne d’arc, hang me wat CZ’s groot kaliber om steek een paar handwapens inde zakken. op m’n rug een groot schild en trek zo door het land. Misschien helpt het mensen mee te krijgen, net als de rattenvanger van Hamelen.

   Like

 7. kampersrene zegt:

  Ik vindt dat ook onacceptabel……maar wie ben ik ?…..

  Like

 8. Mary zegt:

  Merkel, Merkel en nog eens Merkel die Europa naar de afgrond werkt, de dictator had haar ontwerp al weer klaar (die heeft ze al jaren klaarliggen), de tegenstemmers uitgesloten (kennen we van Rutte en co vs PVV en FvD), haar eisen alleen delend met de ja-knikkers/belanghebbenden, hopelijk wordt dit een dusdanige rel dat landen af gaan haken en de EU club als een kaartenhuis instort.

  Geliked door 1 persoon

 9. Nemesis zegt:

  Een “misverstand”, zeker weten van niet. extra top of geen top, het voorstel over de azieligers is allang uitgewerkt in een kant en klare wet. En die laten ze, de EU bobo’s gewoon ingaan op de datum die ook al vast staat.

  Like

 10. Williaan zegt:

  Merkel en consorten zitten in het nauw door hun ondoordacht uitspraken en beleid.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Deze top is door Merkel alleen in het leven geroepen om haar nek uit de strop te halen die ze zich sinds 2015 zelf omgedaan heeft. Deze alternatief loze politicus moet snel bij het huisvuil gezet worden. Maar zij niet alleen hoor, want voor je weet zit haar dubbelganger op het pluche.

  Like

 12. De Poolse regeringschef Mateusz Morawiecki heeft gewoon gelijk althans in mijn optiek, Merkel met haar haastige voorstel wil zij de andere aanwezige regeringschefs van de resterende EU lidstaten overtuigen, dit berust natuurlijk op een verandering in de text, maar haar omvolking-plan blijft de grote lijnen van het Coudenhove-Kalergie Pan-Europa plan behelzen.

  In ieder geval verwacht ik geen concreet nieuw beleid van het huidige EU asiel en immigratiebeleid, het zal meer van hetzelfde worden. De joker in dit umvolkung drama is natuurlijk weer het schoothondje Rutte die ijverig zijn best gaat doen om zijn meesters Merkel en Juncker tevreden houden en met het oog op felbegeerde belangrijke EU functie in de nabije toekomst, wanneer hij door de meeste Nederlanders uitgekotst wordt.

  Rutte gaat natuurlijk lopen lobbyen bij de andere dociele regeringsleiders voor een gelijkaardig miljarden verslindende Turkije deal versie 2.0, hoop dat Rutte faalt in deze. Beter is dat er meer onrust in Europa ontstaat wegens deze krankzinnige migratiecrisis, zodat de EU leiders gedwongen worden om echt keiharde afspraken te maken en de buiten en binnen grenzen te sluiten voor elk nieuw, niet westerse asielparasiet.

  We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.

  -Albert Einstein

  Like

 13. bigljohn zegt:

  We zullen die Merkel ook eens asiel verlenen. Naar het dierenasiel ? Nee ! We brengen haar naar de dierentuin en sluiten haar op bij de apen, samen met andere gevaarlijke apen zoals Juncker. Compleet met een bak vies water om uit te drinken, en een tekst op de kooi voor voorbijgangers die luidt; Een bijna uitgestorven soort. Dit zijn een mensenhaters die hun eigen soort aanvallen. Niet te dicht bij de kooi komen a.u.b. daar de directie uw veiligheid niet kan garanderen !

  Like

 14. Benesha zegt:

  Gisteren op Duitse radio gehoord. De Duitse linkse wetenschapper zei over Frontex dat men 10.000 grensbewakers, what’s in a name, mag inzetten, de vluchtelingen mogen niet tegengehouden worden. Frontex is dus een onthaalservice.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Geven zogenaamde wetenschappers ook al orders uit? Zoiets als Professor Groenrood van de sociale faculteit geeft het leger de order alle demonstranten voor vrouwen in Kandel maar even af te schieten. Idioot ? Ja, idioot, maar schijnt zo wel te gebeuren.

   Like

 15. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .

  Die “speciale top” van Merkel zei genoeg
  zij hoopte hier het één en ander vóór te koken
  door in het smeulend vuurtje wat te poken
  maar dat gepook bleek duidelijk te vroeg…
  .
  Dus wijselijk trok zij haar “plan” maar in
  omdat gewaarschuwd toch voor 2 blijft tellen
  dus likt zij nu haar blaren en haar vellen
  en bijna iedereen is dus weer blij van zin… 😛
  .

  Geliked door 1 persoon

 16. paulzwueste zegt:

  Merkel is zelf helemaal ’n misverstand.
  In Nederland is Rutte ’n hardnekkig misverstand.
  Politici liegen de hele dag door, ze weten namelijk niet wat waarheid is.
  Bovendien als ze door de mand vallen is er altijd sprake van ’n misverstand.

  Geliked door 1 persoon

 17. koosv8 zegt:

  Wat zou het toch heerlijk zijn omdat takken wijf haar eigen graf te zien graven. En dat alle nabestaande van vermoorde familieleden er een schepje zand op mogen gooien. Op MERKEL dus!!!

  Like

 18. Wachteres zegt:

  Martin Selmayr, het monster van Berlaymont – Zondag met Lubach (S08)

  Nogmaals EU-zwendell …..

  Like

 19. Eric zegt:

  Is er nu in gans Duitsland geen centrum voor demente bejaarden dat voor Merkel een plaatsje heeft voorbehouden en waar ze terecht kan? Of willen ze haar zelfs daar niet meer?

  Like

 20. Qvic zegt:

  Merkels macht is aan het afbrokkelen met zevenmijlslaarzen, nu krijgt zij steeds meer verzet krijgt van andere lidstaten door haar gewenste ongebreidelde immigratie. Terwijl haar woord eerst wet was binnen de EU. Nu gaat zij om de hete brij draaien en ontkennen dat er al een voorgeschreven plan op tafel zou liggen. Waar iedereen enkel een handtekening onder moest zetten voor de bekrachtiging. Landverrader Rutte tekent toch wel bij elk aangegeven kruisje.

  Geliked door 1 persoon

  • Thom zegt:

   Italië laat ze gewoon niet meer binnen, tenminste niet met deze regering.
   Het zou kunnen dat er aan Italië gouden bergen beloofd gaan worden die ons gigantisch veel gaan kosten, maar zelfs dan willen de Italianen ze niet meer hebben. De Visegradlanden laten ze ook niet binnen. Bulgarije en Oostenrijk zullen snel volgen. Seehofer is op zijn tenen getrapt omdat ze zonder overleg met hem een financiële overeenkomst met Macron gesloten heeft. Het is einde oefening voor Merkel.
   Maar het door haar geschapen probleem blijft, want hoe raak je die lui ooit weer kwijt als de nu regerende halfzachteheelmeesters dat moeten oplossen?

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Italie en Griekenland worden dagelijks met de harde realiteit geconfronteerd!!!!

    Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Rutte verandert steeds van standpunt, maar neemt nooit de consequenties. Van gedachten veranderen mag, maar niet zonder consequenties, zeker als je premier bent.

   Like

 21. koddebeier zegt:

  Als de Visegrád-groep verstandig is stappen ze uit de EU en richten hun eigen unie(samenwerkings verband) op !
  Ik denk dat meerder landen zich daar dan bij aansluiten !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s