Lezerscommentaar op pensioen met 70 jaar: “Ons land veranderde sinds 1990 systematisch in een ARBEIDS- en VERNIETIGINGSKAMP”

Screenshot_129

Ons land veranderde sinds 1990 systematisch in een ARBEIDS- en VERNIETIGINGSKAMP DUITSWITZ.

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Mijn artikel van eergisteren, “Pensioen vanaf 70 jaar: Sociaal deskundige Raffelhüschen prijst voorstel van Schäuble“, leverde een gigantische resonantie op – niet alleen op dit blog. het werd op talrijke andere, kleinere blogs gedeeld. Top-reageerder “Alter Sack” (academicus), dagelijkse lezer en reageerder op dit blog, schreef nu een reactie, die zo goed is dat ik haar hier breng als eigen artikel. Want deze reactie bevat feiten waar ik in bovengenoemd artikel niet mee kwam – hoewel ze mij wel bekend waren.

Michael Mannheimer Blog

Hoewel Duitsland de sterkste volkseconomie ter wereld heeft (in verhouding tot het aantal inwoners) en opnieuw wereldkampioen export werd vóór de economische kanjers China, VS en Japan, hoewel daarmee de Duitse werknemer met afstand de meest productieve ter wereld is, ontvangt hij uiteindelijk een welhaast belachelijk ouderdomspensioen: te veel om van te sterven, te weinig om van te leven. Volgens OESO-verhoudingen worden in Duitsland de laagste pensioenen uitgekeerd.

Zelfs de Grieken krijgen meer pensioen dan de Duitsers (die de staatshuishouding van de Grieken intussen hebben overgenomen en jaarlijks betalen). In getallen uitgedrukt ziet dat er voor 2017 zo uit:

Bruttoersatzrate

Bron: www.wirtschaftundgesellschaft.de

In cijfers uitgedrukt betekent dat: Een gemiddelde Italiaanse pensioengerechtigde ontvangt € 2.409,- pensioen, een gemiddelde Duitse pensioengerechtigde een belachelijke € 812,- pensioen.

In Italië is daarmee het gemiddelde pensioen DRIE KEER zo hoog als in Duitsland – en Italië wil nu zijn torenhoge schulden in Duitsland dumpen. Duitsland moet ,als het aan Italië en Frankrijk ligt, de schulden van de zuidelijke landen betalen.

Met andere woorden: Het pensioen staat in geen enkele verhouding tot de productiviteit van de volkseconomie – maar is het product van de aan het betreffende land ten grondslag liggende sociale politiek.

De wereldwijd meest productieve werknemer – de Duitse – ontvangt het wereldwijd laagste pensioen.

Onproductieve werknemers daarentegen, zoals die in Italië, Hongarije of Griekenland, ontvangen bijna vorstelijke pensioenen van een hoogte, die in geen enkele verhouding staan tot het bbp van hun land.

Er zijn zowaar Europese landen waar het pensioen hoger is dan het inkomen van de werknemer:

t576zqqzdbjm0vbjjarc

Hierboven: In de groen gekleurde landen is het pensioen hoger dan het inkomen van de werknemer

Bron:  www.finanzen100.de

Niet toevallig zijn het die staten die het meeste profiteren van de Euro-transfer in de EU – waar Duitsland met afstand de grootste nettobetaler is.

Anders uitgedrukt:

De hoge pensioenen in landen als Italië, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Hongarije en Roemenië worden betaald met de arbeidskracht van de Duitse werknemer. En niet zo’n beetje gaat het daarbij meestal over landen die, Frankrijk inbegrepen, voor een financiële collaps staan.

“Alter Sack” drukt dit verband terecht uit als volgt:

“Ons land veranderde sinds 1990 systematisch in een ARBEIDS- en VERNIETIGINGSKAMP”

(Michael Mannheimer)

___________________________________________

Ons land veranderde sinds 1990 systematisch in een ARBEIDS- en VERNIETIGINGSKAMP

voor het Duitse volk “omgebouwd”- een nieuwe moorddadige vorm van socialistische “Perestrojka” tot welzijn van een minderheid van bonzen een economische functionarissen, die zich graag opwerpen als “exportwereldkampioenen”, maar het volk, aan wie ze hun rijkdom überhaupt te danken hebben, willen VERNIETIGEN!

Hoe verdwaasd door toedoen van de massa-media van deze zwaar-criminele politici en economische misdadigers moet een volk zijn, dat het zijn situatie NIET kan HERKENNEN.

Als “deskundigen” worden hem van tijd tot tijd figuren gepresenteerd, die de door deze misdadigers gewenste en in opdracht gegeven “expertises” leveren – anders zijn ze hun job kwijt. Ik schakel derhalve steeds meteen uit, als ik op de radio het woord “deskundige” hoor en vorm mij liever zelf een beeld!

Hoe verdwaasd moet iemand zijn, die van deze schoften nog EEN woord “gelooft” en aanneemt dat ze zich voor de belangen van ons volk zouden inzetten, integendeel: Ze VERMOMMEN hun “succes” bij de VERNIETIGING van ons volk steevast als “politiek falen” als ze met hun propaganda, dat ze zich voor onze belangen om te overleven zouden inzetten, niet meer verder komen!

Heeft men dat eenmaal begrepen, dan valt het iemand als schellen van de ogen en men kan ALLES “verklaren”, ja zelfs vaak voorspellen wat deze misdadigersbende in de politiek en economie doet. Zowel bij de pensioenen als bij de salarissen staat ons land in Europa allang helemaal onderaan – desondanks hoort men steeds maar weer wat “wij” allemaal voor “Europa” zouden moeten doen, aangezien “wij” zogenaamd “van Europa PROFITEREN” (zoals een “standaardformule” van de door en door leugenachtige, zwaar criminele Schäuble luidt). Hier bijv.:

Gemiddeld pensioen Italië: € 2.409,-
Gemiddeld pensioen BRD: € 812 (West)

Bron 1:www.focus.de
Bron 2:  https://astrologieklassisch.wordpress.com

Aangezien ik zelf arme gepensioneerden financieel te hulp schiet, wier pensioen zelfs nog ONDER de € 812,- ligt (in het Oosten: € 936,-), zou ik de cynische schoft Schäuble wel op zijn bek kunnen slaan, telkens wanneer hij het dom gehouden volk wil voorhouden: “MET ONS (!) ALLEMAAL (!) GAAT HET IMMERS GOED.”

Overal waar het bolsjewisme regeert, dat sinds 1990 op slinkse wijze weer aan de macht kwam, worden in naam van de GELIJKHEID van alle mensen door de moorddadige functionarissen en bonzen de verschrikkelijkste misdaden begaan.

Hier ook weer:

Spaanse studenten door de nieuwe bolsjewistische rode regering uit hun woningen gegooid vanwege de nieuw aankomende Afrikaanse “Herrenmenschen”!

Bron:  https://astrologieklassisch.wordpress.com

Behalve volkerenmoorden en verdrijvingen heeft het sinds 1917 in de wereld woedende bolsjewisme nog nooit iets tot stand gebracht. Wat Juncker, Merkel, Schäuble en consorten in Europa aanrichten, zal eindigen in een verschrikkelijk BLOEDBAD, waarbij men alleen maar kan wensen dat deze misdadigers een LANG LIJDEN zullen moeten dulden en blij zullen zijn,wanneer de dood ze eindelijk “verlost”.

Door: “Alter Sack

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, Duitsland, Elite, establishment, Graaien, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Overheid, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Lezerscommentaar op pensioen met 70 jaar: “Ons land veranderde sinds 1990 systematisch in een ARBEIDS- en VERNIETIGINGSKAMP”

 1. Marc zegt:

  Precies. Daarom voel ik mij al een tijdje geen Nederlander meer.

  Echte Nederlanders plegen aanslagen, gaan voor IS aan het werk, of slaan zowat het leven uit een Tsjechische kelner.

  Ik wil niet meer in dit land begraven worden!

  Geliked door 2 people

 2. Bob Fleumer zegt:

  Het is mij al vaker opgevallen dat mensen die aan de geldkraan zitten weinig of niets weten van de waarde van geld. Ze geven miljarden uit en weten niet hoeveel arbeid van gewone mensen het vergt om dat geld te verdienen. Het is de hoogste tijd dat de politieke matras eens flink wordt opgeschud! Wij, hier in Nederland, hebben ca 400 miljard staatsschuld en het groeit nog elke dag!

  Geliked door 2 people

  • Anneke zegt:

   Dit soort mensen kan absoluut net met het hun ‘gegeven’ geld omgaan. Hebben een groot gat in hun hand èn het realiteits-vermogen is eveneens zwaar beschadigd.

   Like

 3. ruud zegt:

  Ein Volk, Ein Reich er is niet veel veranderd sinds 1945, de zakkenvullers en de verraders er zijn er nog nooit zoveel geweest. Elk land zijn eigen NSB, de meelopers profiteren volop van de door hen gecreëerde samenleving.

  Geliked door 2 people

 4. bozeoudeman zegt:

  Je bent vandaag de dag enkel een goed wit mens als je bereid bent je eigen ras te benadelen in het voordeel van zwart en islamiet, anders deug je niet. Lang leve de nieuw socialisten die hopen op die manier weer eens te overleven door kont te kussen bij met name islam. Enkel witte mensen discrimineren. Met die kreet zorgen zwarte en islamitische racisten (die in de ogen van gehersenspoelde witjes niet bestaan) ervoor dat de oorspronkelijke bewoners met de rug tegen de muur komen te staan om door islam en zwarte racisten als sitting ducks te worden afgeschoten. Bravo met name PvdA, SP, GrijsNiks, Debielen 66 maar ook veel van de rest van het politieke gepeupel. Hoeveel krijgen jullie jaarlijks uitgekeerd uit de subsidiepot van Saoedi-Arabië?

  Geliked door 3 people

  • Henk der Niederlander zegt:

   De laatste vraag Boze oude man heeft inderdaad de nodige interesse nodig.
   Ook Ik vraag me dat al lange tijd af.
   Daarbij komt dat ene Soros het nodige investeerd in Brussel.

   Geliked door 1 persoon

 5. Taljaard zegt:

  De Bundesrepublik heeft dus de DDR niet overgenomen, maar de DDR de Bundesrepublik.
  Althans; het lijkt er in veel opzichten wel op.
  En gezien de steeds toenemende staatscensuur op de media wordt dit ook steeds erger.

  Gisteravond een indrukwekkend interview gezien uit 2012 met de toen al hoogbejaarde oud kanselier Helmut Schmidt.(1918-2015) Deze oude man was nog haarscherp van geest en had geen goed woord over voor het uit de SPD schoppen van Thilo Sarrazin naar aanleiding van zijn boek ”Deutschland schaf sich ab.” En hij deed verder enige pittige uitspraken over de Duitse immigratiepolitiek, waarbij hij zijn voorganger Willy Brandt aanhaalde en met hem instemde dat men allereerst de belangen van het Duitse volk moest behartigen. En dat een immigratiepolitiek zoals die door de toenmalige SPD en CDU werd voorgestaan niet te verenigen was met het in stand houden van de Duitse sociale voorzieningen en arbeidsvoorwaarden.
  Want, zo stelde Schmidt; de Duitse sociaal democraten hadden daar te lang en te hard voor moeten vechten om dit nu op deze globalistische en neo liberale wijze te gaan verkwanselen.

  Mensen als Adenauer, Brandt, Strauss en Schmidt zouden zich tegenwoordig zonder meer bij de AfD hebben aangesloten!

  Like

 6. Elisah zegt:

  Op papier kan het dan 70 jaar zijn, maar hoeveel mensen halen dan daadwerkelijk die eindstreep?
  Dat lukt alleen wanneer men onmenselijke eisen en regeltjes gaat creëren om werknemers af te knijpen en uit te persen.
  Tegenwoordig krijg je al helemaal geen werk meer zodra je rond 50 bent, en blijk je eigenlijk al afgeschreven te zijn, laat staan als je voorbij de 60 jaar bent.

  Like

  • Anneke zegt:

   Weet nog goed, omennabij mijn vijfendertigste kon er maar géén vaste baan komen ‘aanwaaien’. Viel eindeloos ‘buiten de boot’…Heel wat keren moest ik beseffen, dat opleiding er feitelijk maar heel weinig toe doet.

   Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  @ een gemiddelde Duitse pensioengerechtigde een belachelijke € 812,- pensioen.@

  We moeten natuurlijk wel onderscheid maken tussen pensioen en AOW. Als zal men voor dat laatste in Duitsland ongetwijfeld een andere naam hebben. Als alleenstaande man ben ik sinds een half jaar gepensioneerd en mijn AOW bedraagt € 894,79 per maand netto.
  Niet echt veel meer dan een Duitser dus. Dit staat echter los van een aanvullend pensioen wat ik heb opgebouwd gedurende de 50 jaar die ik gewerkt heb. Daar komen natuurlijk heel andere cijfertjes uit. Ik vermoed dat dit in Duitsland niet veel anders is.
  Om AOW te krijgen hoef je echter niet gewerkt te hebben in Nederland. Dat wordt zelfs beloond want als ik nooit gewerkt had zou mijn AOW nu € 1.114,62 per maand bedragen.

  Like

  • Pieter zegt:

   Als je in Duitsland niet gewerkt hebt en dus nooit eingezahlt hebt, heb je dus nooit pensioen opgebouwt en krijg je een minimum inkomen van de Harz4 (bijstand)
   Uiteraard pas nadat je je eigen vermogen eerst hebt opgegeten.
   AOW bestaat hier niet.
   Als je zelf niets opbouwd, krijg je niets.
   Ik ben zelfstandige dus moet zelf pensioen opbouwen. Mocht ik ooit failliet gaan, gaat mijn pensioenpotje naar de curator en heb ik dus alsnog niets.
   Het pensioen waar in het artikel over word gesproken is inderdaad voor 80% van de duitsers het voorland.
   Zolang ze nog gezond zijn kunnen ze een minijob van 450 euro zoeken of statiegeldflessen in de berm gaan zoeken.

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Bedankt voor de uitleg Pieter. Daar word je niet vrolijk van van dat soort bedragen.

    Like

 8. droevige mof zegt:

  Werkelijkheid en leugen.
  In 1999 verwierpen bijna alle Duitse politici de kritiek op de monetaire unie als een domme laster. De CDU had ook een leuke poster gemaakt.
  https://www.tichyseinblick.de/tichys-einblick/die-7-irrtuemer-der-griechischen-politik/attachment/wahlplakatcdu/
  “De overheidsschuld bedraagt niet meer dan 3%, geen schuldunie, iedereen maakt en goede beurt, niemand hoeft bang te zijn.”
  Iedereen die toen iets anders zei, was dom en ongeschoold. Het woord haatzaier was nog niet bekend.

  Like

 9. Williaan zegt:

  de huidige EU met z’n Euro is duidelijk een flop. alleen goed voor landen die er me tde pet naar gooien

  Like

 10. Cleo zegt:

  Lees bijgaand artikel uit Elsevier van deze week; https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/06/op-stand-dankzij-de-bijstand-139528w/

  Waarom maakt het huidige kabinet geen korte metten met dit grove grootschalige misbruik van ONZE belastinggelden, ‘Wie betaalt, bepaalt!’

  Like

 11. Haksteeg Anton zegt:

  En dat alleen omdat het Haagse zooitje geld nodig heeft voor zgn. asielzoekers die zelfs weigeren hun rotzooi op te ruimen. Zo gaat het met de import nog meer goede ideeën Rutte?

  Like

 12. andre zegt:

  het boljewisme (1917) is ooit bedacht door bankmannetje Schiff. Hij is degene geweest die vol heeft ingezet om Rusland omver te trekken en had daarvoor Leon Trotski naar New York gehaald voor zijn psychopaten opleiding samen met 10.000 russen die ze de bolsjewieken noemde. Bankmannetje Schiff had een dochter en die was getrouwd met bankmannetje Max Warburg. Deze Max Warburg, de grote man achter IG Farben en de geestes vader van Hitler had samen met Henri Detertding van royal dutch shell Hitler in het zadel geholpen en o.a.voorzien van geld in guldens dollars en brtise ponden via Nederland. WO1 heeft niets gebracht dan alleen maar geld voor de bankmannetjes en de oprichting van de NWO waar we al 100 jaar in leven, WO2 ging ook alleen maar om zakelijke belangen en geld afpakken en nu hebben we nog steeds het bolsjewisme dat niets brengt dan alleen maar geld naar dezelfde groep bankmannetjes.

  We leven in een gesticht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s