Italiaanse kustwacht trekt zich terug uit redding van “vluchtelingen” voor de kust van Libië

Screenshot_143

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse kustwacht heeft zichzelf tot niet bevoegd verklaard voor reddingsacties betreffende “vluchtelingen” voor de Libische kust. Met onmiddellijke ingang dienen kapiteins, die zich voor de kust van Libië zouden bevinden, zich voor hulp moeten wenden tot de Libische kustwacht, verklaarde de Italiaanse kustwacht zaterdag volgens berichten in de Italiaanse media.

journalistenwatch

De mededeling is sterk in tegenspraak met de huidige praktijk. Bij de coördinatie van reddingsacties voor “vluchtelingen” buiten de eigen wateren had de Italiaanse kustwacht tot nu toe een belangrijke rol gespeeld. Volgens het zeerecht moet de coördinator van een reddingsactie een veilige haven bieden aan de “vluchtelingen”.

Minister van Defensie, Elisabetta Trenta, benadrukte dat de aankondiging niet zou betekenen dat Italië zijn verplichtingen betreffende de redding van “vluchtelingen” op zee zou verwaarlozen. De mededeling van de kustwacht zou uitsluitend betrekking hebben op het gebied voor de Libische kust. Daar zou de Libische kustwacht verantwoordelijk zijn. Die zou door de Italiaanse collega´s zijn opgeleid en “alle kennis en middelen hebben om de taak uit te voeren”.

De drie weken geleden aangetreden Italiaanse regering, bestaande uit de Lega en de Vijfsterrenbeweging, heeft voor een ommekeer in de “vluchtelingen”politiek gezorgd. Ze kondigde aan reddingsschepen voor “vluchtelingen” van private hulporganisaties in het vervolg af te wijzen. Ze weigerde al twee van zulke schepen de toegang tot Italiaanse havens.

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Italië, Libië. Bookmark de permalink .

18 reacties op Italiaanse kustwacht trekt zich terug uit redding van “vluchtelingen” voor de kust van Libië

 1. Marc zegt:

  Eindelijk: het gaat de goede kant op!

  Geliked door 1 persoon

 2. Saskia Dubbeldam zegt:

  Mooi, dat gaat de goede kant op.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob Fleumer zegt:

  Als mensen zo dom zijn om met meer dan 100 mensen in een rubberboot de zee op te gaan ben je dan als buitenstaander verplicht deze mensen te redden? En wie betaald die boten allemaal?
  En al die reddingsvesten? We worden gechanteerd bij het leven!

  Geliked door 1 persoon

 4. Republikein zegt:

  Elf Mexicaantjes op het voetbalveld en veel verdwaalde jonge meisjes in de USA.
  Hier klopt iets niet..
  Zit er nog wat onder de kurk.?

  Geliked door 1 persoon

 5. Statler & Waldorf zegt:

  En dus mogen de gelukszoekers in Spanje aan wal en gaan van daaruit naar Noord/West-Europa en dat weten de Spanjaarden.

  Geliked door 2 people

 6. abouneenee zegt:

  Merkel zal zich wel stukbijten dat haar taxiservice zo hoogdrempelig is geworden. De Italianen hadden al heel lang deze beslissing kunnen nemen, maar de politieke wil ontbrak en kennelijk zitten er in Italië ook reetkruipers. Dat doet het aanzien van de italiaan niet veel goeds. Dergelijke figuren zouden in een tribunaal, niet één van hun gelijken, moeten worden veroordeeld tot levenslange eenzame opsluiting zodat hun denkbeelden niet de mogelijkheid krijgen zich ooit nog te verspreiden. Een financieel delict, en dat is het ook, wordt overal ter wereld, voor zover bij mij bekend, net zo beoordeel als ieder ander delict, zolang het maar bedoeld is om de lokale overheid een hak te zetten. Nu verschillende overheden op deze wereld de burger een hak zetten door hun welvaart te grabbel te gooien en de autochtoon oneindig te discrimineren terwijl een ‘waas’ gecreëerd wordt waarin enkel de allochtonen een voordeel mogen hebben. Deze periodes worden gecreëerd door mensen in (supra)nationale entiteiten en zijn er kennelijk voor bedoeld om onwelgevallige wet- en regelgeving tijdelijk buiten spel te plaatsen zodat er een verhoogde instroom kan plaatsvinden. De mensen (ambtenaren/kiezers) die hieraan meewerken zijn de eerste echte useful idiots van de 21ste eeuw en zo zullen mensen ook worden onthouden. Mark Rutte profileert zich wel als useful idiot met z’n lach, maar hij weet beter als vrijmetselaar en moet zeker beter weten als Minister-President, alhoewel die titels bedoeld zijn om te maskeren dat de Tweede Kamer één grote sociaal werkplaats is waar het uitschot van de samenleving in een pak is gehesen. Dat moet ook wel, omdat geen enkel weldenkend mens zich zo zou laten gebruiken als kennelijk voorwaarde is om kamerlid te worden. Gelukkig hebben we daar de PVV en zijn kamerleden. Dat bindende referendum waarover VVD’er Johan Remkes spreekt zal er waarschijnlijk nooit komen omdat VVD’er Rutte het niet ziet zitten zichzelf minder belangrijk te maken en democratie in Rutte’s ogen niet meer is dan een overschat woord. Rutte heeft immers genoeg democratie en blieft daarbij geen tegenwerking van het gepeupel. Dan zou het feestje ophouden en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Het belangrijkste in deze kwestie is dat de mensensmokkelaars geen ‘cent’ meer mogen verdienen aan deze smerige handel. Ik denk dat er niet veel ‘vluchtelingen’ op eigen houtje een rubberboot zullen aanschaffen en zomaar de zee opgaan, met Europa als doel. Dus boten die overvol zitten met mensen (zónder tussenkomst van smokkelaars die hun graantje mee willen pikken) zullen we dan niet zo snel meer aantreffen.

  Voor de kust van Afrika opgepikte ‘vluchtelingen’ moeten gewoon teruggebracht worden naar Afrika. Europa mag niet meer het doel zijn.

  Geliked door 1 persoon

 8. Mary zegt:

  Precies, laat Libië ze maar “redden” komen ze in ieder geval niet aan Europese wal!!!!.

  Like

 9. karolien crombez zegt:

  bravo !

  Like

 10. Nemesis zegt:

  Aan de Italiaanse kustwacht: Laat die verder op zee ronddobberen ook maar lekker verder dobberen. De AzG vist ze wel op of een paar andere gekken.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Hun terugtrekking heeft zonder enige twijfel veel Europese burgers het leven gered

  Like

 12. hendrikush zegt:

  Het gezonde verstand breekt door?

  Like

 13. Janszn zegt:

  We praten steeds over migranten, die dit en dat niet/wel moeten doen Het probleem ligt niet bij die migranten, het grootste probleem zijn de overheden, de linksen. Die moeten we aanpakken, zij verpesten de hele westerse cultuur. Wegwezen, niet goedschiks, dan kwaadschiks.

  Like

 14. Qvic zegt:

  Voor Soros en zijn vriendjes is er nu geen mega winsten meer te behalen. Zo worden de taxiboten niet meer rendabel, als die van Libië naar Spanje moeten gaan varen en weer terug. De Libische kustwacht zal ze echt niet naar Europa brengen, maar terug naar Libië. Dus dat heeft dan geen zin meer om al die zogenaamde vluchtelingen op een bootje te proppen en de zee op te sturen met maar 12 Km aan brandstof aan boord en geen voorzieningen voor de opvarende. Zo gaat de lucratieve mensenhandel naar de knoppen, door dat Italië er mee stopt om als hulpdienst te fungeren. De NGO’s zullen wel weer iets anders verzinnen om hun lucratieve mensenhandel weer opgang te krijgen.

  Like

 15. Johan zegt:

  De volgende stap wordt hopelijk :
  Italiaanse duikboten komen in actie om alles wat buiten de territoriale wateren van Libië beweegt, af te zinken.

  Like

 16. Elisah zegt:

  https://politiek.tpo.nl/2018/06/24/italie-wil-alle-vluchtelingen-meteen-verdelen-over-eu-landen-en-in-detentiekampen-zetten/
  Italië wil alle vluchtelingen meteen verdelen over EU-landen en in detentiekampen zetten
  Alle vluchtelingen naar ‘beschermingscentra’ (newspeak alert), dus ook gelukszoekers

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s