Merkel bedankt: Italië verklaart Frankrijk tot “vijand nr. 1”

Screenshot_148

Emmanuel Macron en Matteo Salvini.

(Vertaling: E.J. Bron)

De ruzie tussen Italië en Frankrijk over de “vluchtelingen”politiek heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Frankrijk zou het riskeren Italië´s “vijand nummer 1” te worden, viel de viceminister-president Luigi Di Maio de Franse president Emmanuel Macron aan. Wie nu nog steeds over een vreedzaam Europa wauwelt, ontkent de realiteit. Het is Angela Merkel gelukt dat de EU, als het zo doorgaat, volledig uit elkaar valt. Duitsland is immers al gespleten.

journalistenwatch

Macron´s bewering dat de migrantenstromen in vergelijking met de afgelopen jaren zouden zijn afgenomen, zou elke vorm van realiteit ontberen, aldus de Italiaanse politicus van de Vijfsterrenbeweging.

“In Italië heerst de immigratie-noodtoestand, ook omdat Frankrijk de zogenaamde vluchtelingen aan zijn grenzen afwijst”, schreef Di Maio op zijn Facebook-pagina. “Macron riskeert het om in dit geval vijand nummer 1 voor Italië te worden”, zei hij eveneens.

Daarvoor had Macron beweerd dat het de EU gelukt zou zijn om de migrantenstromen met meer dan 80% te reduceren en dat Italië al lang niet mee ronder dezelfde druk zou staan als vorig jaar.

De momentele politieke crisis in Europa zou nu van de reizen van migranten van het ene EU-land naar het andere komen, aldus Macron.

Maar de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, herinnerde er onmiddellijk aan dat er in Italië 650.000 illegale immigranten op de kusten zijn geland, dat het land 430.000 asielaanvragen zou moeten verwerken, dat het aan ongeveer 170.000 zogenaamde vluchtelingen onderdak zou geven en dat daardoor kosten van meer dan € 5,5 miljoen zouden ontstaan, bericht “The Sunday Express”.

“Als de arrogante president Macron daar geen problemen mee heeft, dan nodigen wij hem uit om de Franse havens en de grens in Ventimiglia te openen en vrouwen, kinderen en mannen Frankrijk binnen te laten”, verklaarde Salvini.

Vorige week al was de toon tussen Italië en Frankrijk scherper geworden, nadat Macron de “vluchtelingenredders” van de Aquarius de toegang tot Franse havens had geweigerd, maar Italië had beschuldigd van “cynisme en onverantwoordelijkheid” in de omgang met “vluchtelingen”.

Tijdens een bezoek aan Bretagne eind vorige week ging Macron tekeer tegen “populisten”. Hij vergeleek hun succes met een besmettelijke ziekte, die heel Europa zou grijpen. “Het populisme verspreidt zich als lepra”, tierde Macron richting Italië, aldus Reuters. Italië had de Franse president daarna een “zwetser” en “huichelaar” genoemd.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Populisme", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, EU-critici, Eurabië, Europa, EUSSR, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

17 reacties op Merkel bedankt: Italië verklaart Frankrijk tot “vijand nr. 1”

 1. kulomnist zegt:

  Psychological Analysis of Emmanuel Macron diagnosed as a Psycopath

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Hebben we niets aan hem als psychopaat neer te zetten.

   Elke C.E.O. van een groter bedrijf kun je dit predicaat op plakken met wat kunst en vliegwerk.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Guusvelraeds.
    Ach ja, ’n psychopaat meer of minder in het bedrijfsleven zegt de mensen niets.
    Maar als deskundigen de diagnose stellen dat de eigen politici die jou moeten beschermen en leiden psychopaten zijn, dan wordt het toch héél anders.

    Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Italië en Frankrijk waren tijdens WO II al elkaars vijanden!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou en?
   Ik kan me herinneren dat ’n groot deel van Frankrijk bij aanvang van de oorlog onder de naam “Vrije Fransen” aan dezelfde kant stonden als de Italianen, en dat Italië aan het eind van de oorlog weer de kant van de geallieerden koos.

   Dus dit slaat als de bekende tang op Dirk, vindt je niet?
   Die regeringsleiders van de voormalige “democratische westerse landen” zijn allemaal dictators geworden.
   Macron is ’n dictator.
   Merkel is ’n dictator.
   Rutte is ’n dictator.
   En ineens is Frankrijk de vijand van Italië.
   Nee, het Franse, Duitse en Nederlandse volk hebben verkeerd gekozen en zitten nu met de brokken.

   Het Italiaanse volk heeft de juiste keuze gemaakt.
   Macron weet héél goed dat de vonk zo in het kruitvat kan vliegen in Frankrijk.
   Vandaar dat hij de regering van Italië als onmenselijke criminelen probeert weg te zetten.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Italianen zijn echter, in tegenstelling tot de Duitsers, niet zo aan hun meesters gehecht en verstoten die dan ook veel gemakkelijker!

    Like

 3. Hovawart zegt:

  Blijven dromen over één Europa, totdat de realiteit je een klap in het gezicht geeft…..of blijven wegkijken en ontkennen, totdat de dromerij een globale nachtmerrie is geworden.

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Het populisme verspreidt zich als lepra”, tierde Macron…

  Het lijkt de islam wel. Het populisme is echter geen kwaadaardige ziekte. De islam daarentegen is dat wel, het is een kanker.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 5. Claudia M. zegt:

  Oh, dus omdat de migrantenstromen nu met 80% (zouden) reduceren zijn de problemen met de migrantenstromen van daarvoor zeker ook opgelost. Nu geloof ik geen barst van die reductie, ik denk zelfs dat de echte migrantenstroom nog op gang gaat komen.

  Het gaat erom spannen in de nabije toekomst, of de grenzen blijven open en gaat heel Europa gewoon regelrecht naar de klote, of de oorspronkelijke bewoners komen in opstand en dan breekt de pleuris los… Een andere uitkomst is er niet.

  In geval van optie één zal een ieder waarvoor dat mogelijk is, weggaan uit Europa, ‘a shithole continent’ achterlatend. Ik wens ze dan veel succes met hun nieuwe bevolking…

  Like

 6. koosv8 zegt:

  Wat een geweldige ommezwaai voor de Europese goedpraterij, hoe durven ze het nog te beweren dat het zo langzaam aan steeds minder wordt. En makkelijk schelden op de mensen met kritiek. Maar de echte kritiek zou moeten gaan over de de foute ingeslagen weg, van de Evel Union .En dan schelden op de vaderlandslievende mensen alsof het lepra lijders zijn, onbeschoft, lafhartig, en bezig met het opzwepen van hun linkse en vooral domme achterban. De enigste manier om nog reclame te maken voor het prachtige land Frankrijk is de guillotine uit het vet, en misschien valt er nog iets aan te perfectioneren. Maar dan de hele kliek die hierin meegingen in razend tempo kop eraf onderdelen er uit en weg.

  Like

 7. Juanito zegt:

  Een land kun je niet overlaten aan een verwend bankiers manneke, zonder kinderen en liefhebber van bejaarden neuqsex. Ongelofelijk dat die Franse droeftoeters die gefrustreerde kleine Napoleon in het zadel hebben geholpen.

  Like

 8. anthony zegt:

  beste oplossing is de vluchtelingen in hun eigen regio op tevangen en de echte getraumatiseerde oorlogs vluchtelinggen alleen die toe te laten zodat de mannen er daar voor kunnen zorgen dat er een eind komt aan deze waanzinnige oorlog Wij hadden dat toch ook in 1940 / 1945 verzetstrijders

  Like

 9. Macron gewoon een achterbakse, grote Narcist !

  Like

 10. Sabeltant zegt:

  Het grootste probleem van dee rooien is dat ze populisme niet als gezond verstand zien.
  Ze blijven het koste wat kost zien als iets slechts.
  Maar NIEMAND van de rooien kan uitleggen wát er nu precies zo slecht aan is.
  Dat is de grootste reden dat men de EU als het kwaad ziet in het merendeel van de landen.
  De EU gooit met “goede” zaken maar NIEMAND krijgt het beter. En dat is gewoon NOOIT uit te leggen.
  De populisten hebben dus 100% gelijk!

  Like

 11. Perfide Albion zegt:

  Macron is een levensgevaarlijke gek! Met zijn islamofile, socialisme en parasitaire EU begrotingen. Kan iemand Nederland behoeden voor die vijand van het Nederlandse volk?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s