Asielruzie: Merkel en Seehofer in dromenland

Screenshot_169

Angela Merkel en Horst Seehofer.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Zowel Angela Merkel als Horst Seehofer varen in de asielruzie een wereldvreemde koers, die het politieke klimaat zowel in Duitsland als in de Europese Unie vergiftigt.

Contra magazine

Angela Merkel zoekt een “Europese oplossing” voor de migratiecrisis, terwijl Horst Seehofer vasthoudt aan een “Duitse oplossing” en beide voor het vasthouden aan hun koers zelfs de unie tussen CDU en CSU op het spel zetten. Terwijl beide oplossingen – in ieder geval zoals zij die zich voorstellen – volledig wereldvreemd en veroorzaken alleen nog maar meer problemen.

Weliswaar heeft Bondskanselier Merkel op een bepaalde manier gelijk als zij het probleem (met meerdere jaren vertraging) op Europees niveau wil oplossen, maar het gaat haar in principe niet echt om de bouw van een “Vesting Europa”, maar vooral om de herverdeling van de migratiestromen, wat echter compleet utopisch is. Want: enerzijds willen veel landen helemaal geen “asielzoekers” opnemen, anderzijds zouden die in het kader van de vrije vestiging van de EU sowieso weer linea recta naar de Bondsrepubliek marcheren. Duitsland werkt niet voor niets als een immigrantenmagneet, zoals de UNHCR dit zo mooi vaststelde.

En dan is er ook nog de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, die gewoon het liefst alleen maar de Duitse grenzen zou willen sluiten. Natuurlijk, dat kun je doen, maar daarmee verplaats je het probleem alleen maar. Beeldend gesproken handelt hij volgens het “Not In My Back Yard”-principe – het belangrijkst is dat de irreguliere migranten niet in Duitsland stranden. Laat de anderen maar voor hen zorgen. In dat geval dus alle landen ten zuiden van de Bondsrepubliek. Daarmee is in Duitsland weliswaar uitstekend stemming te maken, maar het probleem zelf blijft bestaan.

Maar wat te doen? In principe zou men (bijvoorbeeld ook via de lokale media) de mensen in de landen van herkomst eerst eens moeten meedelen dat iedere poging tot irreguliere immigratie van tevoren tot mislukken gedoemd is en de levensgevaarlijke (en dure) overtocht naar Europa niet succesvol zal zijn. Daarna moet men ermee beginnen om het asielrecht weer op de Vluchtelingenconventie van Genève te oriënteren en iedereen uit te zetten die geen recht heeft op asiel. Want: het asielrecht mag geen achterdeurtje zijn tot irreguliere immigratie. En daar hebben noch Merkel noch Seehofer (noch hun partijen) iets serieus mee gedaan.

Uiteindelijk hebben we zowel een Europese als Duitse oplossing van het probleem nodig: de EU moet haar buitengrenzen effectief bewaken tegen irreguliere migratie (en desondanks mogelijkheden creëren voor mensen die echt recht hebben op asiel), tegelijkertijd is er een einde nodig van de gedoogcultuur tegenover mensen die eigenlijk geen recht hebben op asiel. Maar beide politici zijn niet tot zo´n stap bereid. In plaats daarvan blijven ze een desastreuze symboolpolitiek bedrijven, die – om het even wie de ruzie uiteindelijk wint – er ook toe zal leiden dat het politieke klimaat binnen de EU verder vergiftigd wordt.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, belangenverstrengeling, Demografie, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, politici, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Asielruzie: Merkel en Seehofer in dromenland

 1. exmarineman zegt:

  De Italiaanse marine heeft eindelijk een goede daad verricht. Ten 1e om de Libische kustwacht te verplichten om “vluchtelingen” op te nemen en terug te brengen naar Libië; Ten 2e. Een goed teken afgegeven richting al die NGO’ers met hun schepen die die zgn vluchtelingen ophalen voor de kust van Libie en zelfs zeggen dat het drenkelingen zijn. Dat zijn het helemaal niet en ze hebben dan ook geen aanspraak op het Zeerecht of de Zeewet.; Ten 3e is het ook een signaal naar die Europese landen en dan m.n. Frankrijk en vooral Duitsland, dat ze moeten stoppen en dat ook zij hun NGO’ers moeten aanspreken en hun schepen te laten stoppen. Ten 4e: al jarenlang wordt er door NGO’ers, linkse activisten en zgn gutmenschen het Asielverdrag en Vluchtelingenverdrag misbruikt voor mensen die helemaal niet op de vlucht zijn terwijl die Verdragen er in 1e instantie Zijn voor politieke vluchtelingen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Thom zegt:

  De schrijver vergist zich. Er moet een asielpolitiek komen zoals in Saoedi-Arabië. Dat betekent: “Sinterklaasje blijf maar buiten met je knecht, je kunt hier helemaal niet terecht”.
  Europa heeft niks maar dan ook niks met de rest van de wereld te maken, alleen met zijn eigen onderdanen die hier “al langer waren”.

  Geliked door 4 people

 3. Tistochwat zegt:

  Loop toch naar de hel met je smerige, brutale, agressieve, ondankbare, ‘halal’ vretende mohammedaanse asielparasieten! 👿

  Deze stakkers zijn pas écht zielig:

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/laatste-videos-nieuws/noodopvang-in-rotterdam-voor-vogels-onder-de-stookolie

  Geliked door 2 people

 4. Ruud Beijer zegt:

  Helaas zijn er teveel Nederlandse huichelaars en wegkijkers die van de islam en van de vluchtelingen houden.Hopelijk stikken zij erin,zij vernietigen de toekomst van onze kinderen.Onze kinderen gaan buigen voor de islam dankzij hun ouders en opa en oma die liever meehuichelen met de islam.Nogmaals hopelijk stikken zij in de islam.

  Geliked door 5 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Ik weet niet wat die Nederlanders die u noemt, bezield. Houden ze werkelijk zo van vluchtelingen. Ik twijfel aan de echtheid van dat motief.

   Like

   • Ijsbeer zegt:

    Ze houden helemaal niet van dat gespuis. Ze haten alleen maar onze prachtige westerse beschaving. In hun ideologische ogen is dat niet meer als ‘kapitalistische’ , neokoloniale’ en wat nog al niet ‘onderdrukking’. Alles is goed om dat stuk te krijgen

    Like

 5. Wachteres zegt:

  Sywert van Lienden
  ‏Geverifieerd account @Sywert

  Sywert van Lienden heeft geretweet Georgi Gotev

  Gelekt document Italiaanse premier vandaag op EU-top: slechts 7% van de migranten die richting Italië/EU (onduidelijke welke v/d twee) komen is een echte vluchteling. Zeven procent – jemig.

  Like

 6. Mary zegt:

  Duitsland heeft Afrika uitgenodigd, het CDU en CSU zijn een pot nat, waarom zou welk Europees land dan ook daar voor op moeten draaien, Italia, Oostenrijk, Oost Europese landen etc., diegene die dit weigeren staan volkomen in hun recht, het is de NWO kliek versus het Europese volk, duidelijk wie de alles verwoestende NWO afgevaardigden zijn en wie niet. Rutte is druk doende om die NWO invasie draaiende te houden, dan maar even buiten Europa kampen oprichten waar we dan de Islamitische VN club laten bepalen wie “echte” asielzoekers zijn………. Hij moet en zal die breuk in de EU voorkomen anders is er geen NWO plan meer uit te voeren.

  Geliked door 1 persoon

  • Eric zegt:

   “het CDU en CSU zijn een pot nat”. Volledig akkoord. Merkel en Seehofer zijn twee handen op één islamitische buik, enkel voor de buhne hebben ze af en toe wat woorden. Er is in Duitsland slechts één echte anti-islamitische partij en die heet Afd

   Like

 7. peter zegt:

  Dat er flink met de cijfers is geklooid over het werkelijke aantal asielzoekers wat hier is aangekomen is bekend ,maar Seehofer weet meer ,en denk dat als het juiste aantal bekend wordt,en wat ze nog willen laten inreizen iedereen zich de pleuris schrikt .

  Like

 8. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 9. Pingback: Asielruzie: Merkel en Seehofer in dromenland! | eunmask

 10. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/06/25/oostenrijk-illegalen-vanaf-nu-gelijk-in-detentie-minister-scherpt-wet-aan/
  Oostenrijk: illegalen vanaf nu gelijk in detentie – minister scherpt wet aan
  Illegale immigranten kunnen in de toekomst onmiddellijk worden gearresteerd.

  Like

 11. Dannte zegt:

  Ik begrijp werkelijk niet dat het hele asielverhaal nog niet bij het vuilnis ligt. Het is niet meer van deze tijd. Zogenaamde asielzoekers uit Eritrea kunnen met uitkering op zak daarvakantie vieren. Je hebt moordende verkrachters die met valse papieren ricnting Irak kunnen vluchten… Dus het is één groot circus en een bodemloze put qua aanvoer van nieuwe asieleisers. Mijn idee zou zijn. Zeg gewoon alle verdragen op. Help mensen daar in de landen van herkomst, net zoals de barmhartige samaritaan en een ieder die hier toch heen komt kan niet meer rekenen op allerlei voorzieningen. Hoeveel zouden er eigenlijk nog komen als je aangeeft de eerste 20 jaar alleen kunt rekenen op dezelfde opvang als in kampen zoals in Afrika. Denk dat er nog maar weinig en dan echte vluchtelingen de verre reis wagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s