President Macron en de zwarte weduwe

Screenshot_175

(Door: Wolfgang Prabel – Vertaling: E.J. Bron)

De zwarte weduwe is een spin die zijn eigen mannelijke soortgenoten opvreet. Tot nu toe waren in Duitsland opvallend veel mannelijke politici hiervan de dupe. Helmut Kohl, Friedrich Merz, Peer Steinbrück, Laurenz Meyer, Guido Westerwelle, Christian Wulff, Karl-Theodor zu Guttenberg, Roland koch, Edmund Stoiber, Sigmar Gabriel, Philipp Rösler, Martin Schulz. Er is dus sprake van de onheilspellende mevrouw Dr. Merkel.

journalistenwatch

Maar ook in het bevriende buitenland heeft ze vele collega´s op haar geweten. Mensen, die zich met haar ingelaten hebben, werden niet herkozen of hebben zichzelf in het zwaard gestort. De Brit David Cameron, die zij voor het Brexit-referendum niet tegemoet kwam. President Hollande, die onder haar vluchtelingenpolitiek als een hond moest lijden en de meeste doden te betreuren had. Minister-president Renzi, die uiteindelijk een slachtoffer van de Duitse smokkelorganisaties in de Middellandse Zee werd, net zoals de Oostenrijkse collega´s Werner Fayman en Christian Kern. De Griek Adonis Samara mislukte aan haar koppige geloof in papiergeld en haar anie om de euro te redden.

Twee bijzonder harde kerels hebben het contact met haar overleefd. Erdoğan en Poetin zouden op de een of andere waardige wijze het IJzeren Kruis moeten krijgen.

Nu heeft een heel moedige zich met haar ingelaten om een proeve van dapperheid af te leggen: de Franse president Emmanuel Macron. Hij beloofde haar om in Frankrijk geregistreerde asielzoekers terug te nemen als zij zijn lievelingswens van een begroting voor de eurozone zou vervullen.

Maar eerst even serieus: hoeveel van de zich in Duitsland bevindende asielzoekers werden er in Frankrijk geregistreerd? Bijna geen een. Want uiterlijk sinds het uitroepen van de noodtoestand grenst Frankrijk zich af. Dr. Merkel ging het vermoedelijk alleen maar om een symbolische overeenkomst, opdat ze de Duitse media in de asielruzie met de CSU iets kan laten zien. De CDU is boos, omdat de bondskanselier opnieuw de Duitse geldbeurs heeft getrokken en eist het bijeenkomen van de coalitiecommissie.

Niet alleen maar bij de CSU, maar in heel Europa zorgde Merkel´s nieuwe soloactie voor ergernis. Nederland en Polen gingen er al tegen tekeer, ook in andere landen klinkt kritiek. Het is bijna zeker dat de meerderheid van de 28 Europese regeringschefs zich tegenover Merkel en Macron opstelt. Zowel wat betreft de asiel- als de eurozone-aangelegenheid.

De zuidelijke as van de euro-schuldenlanden schijnt gebroken te zijn. Tussen Italië en Frankrijk rookt het sinds de ontmoeting tussen Macron en Merkel. De Visegrád-landen hebben een duidelijk op elkaar afgestemd Merkel-vijandig standpunt tijdens de komende EU-top, de noordelijke as van de stabiliteitslanden o.l.v. Nederland is boos. Het Oostenrijkse voorzitterschap van de Europese Raad zal het moeilijk krijgen om de plooien enigszins glad te strijken. De rol van Wenen als nieuwe vooraanstaande metropool van Europa kan zich alleen maar stabiliseren wanneer kanselier Kurz tactisch optreedt.

President Macron zou de gelegenheid gehad hebben om samen met Sebastian Kurz de draden aan te trekken, waaraan het noodlot van Europa hangt. Waarom laat hij zich in met de zwarte weduwe en isoleert hij zichzelf en Frankrijk zo? Is hij al het nieuwste slachtoffer van Merkel of kan hij nog net op tijd de bocht nemen?

Veel waarnemers van de materie zeggen dat Macron zich niet wil neerleggen bij het nieuwe machtscentrum op de Balkan, dat hij zelf te ambitieus is om een succesvolle teamspeler met Sebastian Kurz te zijn. Dat kan allemaal wel zo zijn.

Een feit is: de machtige Brusselse elites hebben de EU steeds verder naar het oosten en zuiden uitgebreid. Dat Habsburg daarbij op de een of andere manier weer zou opstaan, was voor vele aandachtige reizigers naar de Balkan duidelijk. Negen van de 28 lidstaten van de EU waren vroeger geheel of gedeeltelijk Kroonlanden van de Habsburgse monarchie. Landen als Polen werden ook na de onafhankelijkheid in 1918 veelmeer door Oostenrijk beïnvloed dan door Duitsland of Rusland. Bijna de gehele Poolse generaliteit was in het Oostenrijks-Hongaarse leger gesocialiseerd. Maarschalk Pilsudski, generaal Haller, generaal Sosnkowski, generaal Sikorski. Slovenië en Kroatië hebben moeten leren dat Joegoslavië als cultuur-vreemde staat zelfs geen noodoplossing was. Het oude Habsburg was vooral een noodgemeenschap tegen de agressieve islam. Die is er weer, en dus ook de zakelijke coalitie van de bedreigde volkeren. Noch Merkel noch Macron hebben dat tot nu toe gesnapt. Zonder dit besef is men echter niet op de hoogte van de tijd.

Jaren geleden bracht ik enkele dagen door op een camping bij Zadar in Kroatië. Elke avond voor het slapengaan werd de Keizerswals van Strauss gespeeld. Niet voor de Oostenrijkers, maar uit nostalgie.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, EUSSR, Frankrijk, Merkel. Bookmark de permalink .

11 reacties op President Macron en de zwarte weduwe

 1. P. Puk zegt:

  Hoe komt dat takkenwijf dan toch aan zoveel macht? Omdat iedereen er kwijlend achterna loopt.
  En die Macron is ook een flapdrol en denkt dat hij god is (alleen in Frankrijk dan).
  Het is te hopen dat de Oost-Europesche landen hun poot wel stijf houden met betrekking
  tot de immigratie van al die negers.

  Geliked door 2 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Een Duitse diplomaat zei eens: “Frankrijk heeft Duitsland nodig om zijn zwakte te verbergen, en Duitsland heeft Frankrijk nodig om zijn kracht te verbergen”. Dat heeft die gladde Macron goed door…

   Like

 2. Thom zegt:

  Het is afgelopen met Merkel en wel heel heel snel. De Duitse t.v. zender ARd zaagt de poten onder haar stoel door. Lees het volgende:

  https://www.tagesschau.de/kommentar/merkel-eu-gipfel-119.html

  Like

 3. fredjohan zegt:

  Heel mooi verhaal. Voor de EU is de Europese geschiedenis in het jaar 2000 begonnen. Alles wat er voor die tijd in alle landen is gebeurd speelt geen enkele rol. Dat de cultuur in een land door zijn geschiedenis is vastgelegd wordt door de bureaucraten genegeerd. Dit wordt de ondergang van de EU als federaal project.

  Like

 4. Jjf zegt:

  Lid van vrijmetselaarsloge, daar wordt de macht toegekend

  Like

 5. zijlstra zegt:

  Centurie 9 vers 17 van Nostradamus
  Le tiers premier pis que ne fit Neron,
  Vuidez vaillant que sang humain respandre:
  R-edifier fera le forneron,
  Siecle d-or mort, nouveau Roy grand esclandre.

  De eerste van het derde rijk is erger dan Nero was.
  Hij heeft slechts een ding in de zin: mensenbloed te vergieten.
  Hij zal de ovens weer doen opbouwen.
  Het gouden Tijdperk is dood, een nieuw staatshoofd brengt groot schandaal teweeg

  Hier koennte unsere Angela gemeint sein, oder?.

  Like

 6. kampersrene zegt:

  doorkloppen die spin

  Like

 7. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/06/25/angela-merkel-heeft-altijd-al-gevonden-dat-massamigratie-en-multiculturalisme-niet-werkt-en-het-duitse-volk-gewoon-verraden/

  Angela Merkel heeft altijd al gevonden dat massamigratie en multiculturalisme niet werkt en het Duitse volk gewoon verraden
  Voice of Europe heeft onderzoek gedaan naar het verleden van Angela Merkel en het is schokkend. Merkel was nooit pro-migratie en ze heeft haar eigen mensen nu verraden als kanselier. Merkel gebruikte haar latere pro-migratie houding om macht te verkrijgen in een links gecontroleerd Duits regime. Ze is een carrièrepoliticus die in het verleden totaal andere opvattingen had. Merkel staat garant voor leugens en waait met de haar meest gunstige winden mee.

  Like

 8. Republikein zegt:

  De zwarte weduwe paart eerst om vervolgens de “partner’ te verslinden, als toekomstig voedsel voor de nazaten.

  Like

 9. Nemesis zegt:

  Macron spant met Merkel samen en hebben ook samen enkele afspraken gemaakt, o.a. over de geld unie e.d. Macron zag daarin de kans de nieuwe lèmpereur de France te worden en te doen wat de Fransen altijd al deden, leven op de kosten van andere landen. Hij zag dus de mogelijkheid en keek al kwijlend naar de NL pensioenpotten, want de Franse potten daar heeft zo goed als nooit wat ingezeten. Ook was hij dan af van het werkelozen en bijstandprobleem, dat dan grotendeels door Duitsland en Nederland betaald zou worden en de rest door de andere noordelijke staten.
  Frankrijk is een prachtig land, maar wel een parasitaire uitvreter.

  En waarom zou Macron met Kurz de lijnen recht moeten trekken? Beter is het de EU klapt uit elkaar en gaan we terug naar een tijdperk waar landen zelf beslissen en hun handelsverdragen kunnen sluiten. Er is toch wel niemand te vinden. die denkt dat we de uitgeleende gelden, die in bodemloze putten van banken zijn verdwenen ooit weer terug krijgen, het is weg en blijft weg met rente. Griekenland wil ik eerst helemaal niet noemen, Het kind moest tenslotte een naam hebben en Griekenland heeft wel z’n deel gekregen, maar het overgrote deel ging naar de zogenaamd noodlijdende banken, die door hun gokverslaving op de beurzen in die situatie terecht zijn gekomen. Er kwam weer nieuw geld (Draghi) en het spelen ging gewoon door.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s