Salvini´s koers jaagt schokgolven door de EU

Screenshot_186

(Vertaling: E.J. Bron)

Er lijkt een nieuwe ster te rijzen aan het firmament van Europees rechts: Matteo Salvini (foto), sinds begin juni minister van Binnenlandse zaken en vicepremier van Italië. De 45-jarige politicus van de rechts-conservatieve Lega (eerder Lega Nord) deinst er niet voor terug om de dingen bij de naam te noemen en zorgt met zijn duidelijke uitspraken voor enorme opwinding bij migratie-voorstanders van allerlei kleur – en voor radeloosheid en wanhoop in Brussel.

ongecensureerd.at

Strijd tegen mensensmokkel

Sinds Salvini het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft overgenomen, waait de mensensmokkel maffia een stormachtige tegenwind om de oren. Onder zijn leiding doet het recht weer zijn intrede, de illegale praktijken van de NGO´s werden in de afgelopen weken sterk beperkt. Inmiddels verplaatsen de smokkelroutes zich dankzij deze nieuwe, consequente houding in richting Spanje, Italiaanse havens staan niet meer ter beschikking om illegalen naartoe te brengen.

Schepen confisqueren, “activisten” arresteren

Dat Salvini het serieus meent als hij ermee dreigt om de smokkelschepen van de NGO´s te confisqueren en hun bemanningen te laten arresteren, daaraan twijfelt blijkbaar niemand. Dienovereenkomstig is ook de echo in de media, die de duidelijke uitspraken van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken begeleidt: de systeem-pers lijkt zich helemaal uit te putten aan zijn persoon: “vulgair en demagogisch”, “ultrarechts en onbeheerst”, “de man voor de lagere instincten” enzovoort gaat men tegen hem tekeer in de krantenwereld.

Links establishment radeloos

Het hysterische gesnater deert Salvini echter niet, integendeel: het succes geeft hem gelijk. Want in die paar weken dat hij in functie is, lukte het de Lega al om de tot voor kort grootste coalitiepartner “Vijfsterrenbeweging” in de peilingen duidelijk voorbij te streven.

Men kan alleen maar vermoeden dat dit daar aan ligt dat Salvini gewoon uitspreekt wat de meerderheid van de Italianen al lange tijd denkt – vooral als het om het thema migratie gaat. Door de politiek correcte spraakverboden ongenadig open te breken, wint hij de harten van de mensen, die door hem eindelijk weer hun mening vertegenwoordigd zien.

Niet in de laatste plaats laat Salvini zodoende een in toenemende mate in de eigen chaos verzinkend EU-establishment radeloos achter, dat nog maar steeds niet kan verklaren waarom de mensen in scharen weglopen van het “Idee Europa”.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, Lega Nord, Maffia, Marxisme, Multiculti, Nationalisme, NGO´s, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

36 reacties op Salvini´s koers jaagt schokgolven door de EU

 1. paulzwueste zegt:

  De EU gaat in sneltreinvaart zijn totale ondergang tegemoet!

  Geliked door 2 people

 2. sharon zegt:

  Hulde aan deze man die de ondrgang van de EU wil voorkomen door volkomen onder de voet gelopen te worden door dobbernegers op zoek naar een beter leven op kosten van de belastingbetaler die tot zijn 70 dalijk moet doorwerken ivm ontelbare kostgangers

  Geliked door 2 people

 3. Frans Brassens zegt:

  Prima natuurlijk, maar toch maar even afwachten hoe het verder gaat.
  Er was naar ik meen ook kritiek van hem op de Visegrád landen, dat die geen (nep)vluchtelingen willen opnemen uit onder meer de Italiaanse voorraad.
  Ik mis hier dus wat eenheid in de strijd tegen de E.U. fascisten.
  Kat en boom voor mij.

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   “Ik mis hier dus wat eenheid in de strijd tegen de E.U. fascisten.”

   Die eenheid ZIJN de EU-facisten.
   We moeten geen eenheid, juist niet!

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Ik denk dat je hier verkeerd interpreteert, S&W.
    De genoemde conclusie betreft (uiteraard) wat daar boven staat.
    Ik verwacht (> hoop op) dus eenheid onder de landen die (principieel of anders) tegen het E.U.wangedrag (eufemisme) ingaan.
    Elkaar aanspreken op zaken, zoals Salvini deed, verdeelt de krachten.

    De Italiaanse kritiek (‘ze willen geen ‘vluchtelingen’ opnemen) op de gemeenschappelijke houding van de Visegrád landen, die neerkomt op het willen behouden van de eigen cultuur, geeft mij te denken.
    Ik vraag mij met reden af of Italië wel zo ‘principieel’ is in deze zaak. Dat denk ik dus niet.
    Vandaar die kat en die boom.

    Like

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Goed zo, de Trump-way, doorpakken met die handel.

  Kan die klojo Mark ‘de Eunuch’ Rutte nog wat van leren (als die überhaupt ballen had gehad).

  Geliked door 2 people

 5. Sabeltant zegt:

  Och jeetje, wat moeten al die EU snowflakes nu.
  Goed om te zien dat Europa een eigen Trump krijgt.
  Matteo Salvini di Trumpio.
  Eigenlijk best grappig dat slecht één vent met ballen de hele EU migratie zieligheids industrie laat vastlopen.
  Wat een heerlijk nieuws!

  Ga zo door kerel!!!!

  Geliked door 3 people

 6. Wolf zegt:

  Hulde aan Lega Nord! Forza Italia!

  Geliked door 2 people

 7. guusvelraeds zegt:

  waarom de mensen in scharen weglopen van het “Idee Europa”.

  Mensen lopen helemaal niet weg voor het idee Europa.

  Mensen lopen weg voor een federaal Europa onder de noemer EU.

  Leven het nationalisme en leve de Europese christelijk joodse identiteit.

  Weg met de multiculturele chaos.

  Weg met het cultuurmarxisme.

  Weg met de gender waan en vooral weg met de klimaat waan en duurzaamheid geleuter en de elitaire drang tot verdunning van het Europese volk.

  Geliked door 3 people

 8. delamontagne zegt:

  De kleding en de dekens die de arme “vluchtelingen” van de Aquarius van het Spaanse Rode Kruis kregen, liggen nu in en bij de vuilcontainers………..

  Op 24 juni hadden verschillende Facebook-gebruikers kritiek op het feit dat veel “migranten” van de Aquirius, kleding en handdoeken hadden weggegooid die waren geschonken door het Rode Kruis.
  De kledingstukken werden gevonden in afvalcontainers in het “Cheste Education Complex, waar veel migranten waren gehuisvest totdat ze hun asielaanvragen hadden afgerond.

  Op de eerste avond in Spanje waren sommige migranten in een restaurant in Cheste gezien waar zij drankjes betaalden met Euro 100 biljetten……..
  Zelfs de jongste migranten, die waren gehuisvest in een studentenverblijf in Alicante, maakten er op hun eerste nacht een vrolijk feest van, ondanks het feit dat Spanjaarden beweerden dat deze migranten “in choque” waren en “getraumatiseerd” door hun reis vanuit Libië.

  Zoals men op de foto kan zien zitten de containers propvol met kleding, handdoeken en dekens die door het Rode Kruis zijn verstrekt.
  Sommige dozen zijn zelfs nog helemaal heel en leest men op de doos de inhoud:”
  1 st bovenkleding, 1 T-shirt, 1 paar sokken en 1 paar ondergoed.”

  De lokale bevolking is erg verontwaardigd om het totale gebrek van enige vorm van Dankbaarheid van deze zogenaamde ïmmigrants-in-distress”…………………….!

  https://voiceofeurope.com/2018/06/aquarius-migrants-in-spain-throw-away-towels-and-clothes-donated-by-the-red-cross/#.WzDbMoLsbdk.twitter

  https://casoaislado.com/tiran-contenedores-basura-la-ropa-donada-cruz-roja-los-inmigrantes-del-aquarius/

  Geliked door 2 people

 9. fons zegt:

  geweldige minister die salvini, wij zitten opgescheept met die klote ollongren. waren we daar maar eens vanaf, en het hele kabinet.

  Geliked door 2 people

 10. Harry zegt:

  Eigenlijk is het onvoorstelbaar wat één enkele normale leider voor elkaar kan krijgen !
  Als ie aan de macht kan komen , tenminste .

  Hadden we maar nóg een paar van dat soort lieden in verschillende landen , dan was het importprobleem van die zwarte niksnutten en tapijtsnuffelaars allang uit de wereld .
  Die gekken betalen kapitalen aan mensensmokkelaars en als ze dan na een paar uur weer op de steiger staan waar ze vandaan zijn vertrokken , dan zijn die hun duizenden euro’s aan de smokkelaars betaald , kwijt .
  Zelfs een neger is niet zo stom om dat nog een aantal keren te proberen .

  Helaas zitten we in de greep van een paar handenvol politiek correcte idioten .
  Maar de eerste bres is geslagen !
  Wanneer gaat in Spanje het licht aan ?
  En waarom schiet nou niemand eens een kogel af op Adolfina Merkel ?f

  Aan de reacties van het linkse koor te zien , lopen die inmiddels te sidderen in hun sandalen .
  Die slapen slecht , deze dagen .
  Laat ze maar zweten !
  En uit wanhoop zelfmoord plegen .

  EN NOU DÓÓRPAKKEN GODVERDOMME !!!

  Geliked door 3 people

 11. Mary zegt:

  De duistere EU club heeft er zo hard aan gewerkt om langzaam maar heel zeker iedereen tot zwijgen te brengen, maar de een na de ander staat op voor zijn volk, natuurlijk Orban en de rest van zijn Oost Europese collega’s, dan Kurz (die kennelijk ook Denemarken mee heeft), nu Salvini. Voorgaande anti EU/pro-volk leiders moeten nu door ene Rutte bewerkt worden, welke in eigen land, Wilders op zeer slinkse en ondemocratische heeft buitengesloten omdat hij (al heel lang) dezelfde mening bezigde als bovenstaande leiders, die laatste laten zich door Rutte natuurlijk van geen kant sturen dat kan hij alleen in Nederland met zijn firma leugen en bedrog bewerkstelligen.

  Geliked door 2 people

 12. Eigen volk eerst zegt:

  Geweldig die man. Hij stijgt in mijn achting. Wanneer krijgen wij een Salvini? De derde goede leider na Putin en Trump. Het gaat langzaam maar ze komen….

  Like

 13. Wachteres zegt:

  Zal Italië de redder van Europa worden?

  Like

 14. Marja zegt:

  Petje af voor deze man. Ik was in eerste instantie sceptisch en nog steeds een beetje. Maar hij doet het goed! Ga zo door Salvini! Laat Juncker, Merkel, Macron en de hele bende maar zweten! Ze verdienen niet beter. Inderdaad mooi om te zien dat de EU bende stapje voor stapje de hele bevolking probeert het zwijgen op te leggen en beheersbaar te maken. Dan komt Salvini en hun kaartenhuis stort in no time in elkaar! Betekent dit echt het einde voor de EU? Ik hoop het zo erg!!!

  Like

 15. Williaan zegt:

  drankjes betaalden met Euro 100 biljetten, van Soros gekregen?

  Geliked door 2 people

 16. Roeland zegt:

  Praatjes voor de vaak. Komt toch geen donder van terecht. De enige optie voor Nederlanders en Vlamingen is een eigen staat in de Kaap provincie in Zuid Afrika. Vooruit denken mensen ! Europa is verloren.
  Laat Afrika maar naar Europa komen. Wij gaan naar Afrika! Ik blijf dit net zo lang herhalen, totdat iemand zich er serieus in gaat verdiepen. Tot nu toe heb ik de indruk , dat de meesten dit als een idiote gedachtengang beschouwen.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Ik hoop, dat je ervan bewust bent, hoe het in Zuid Afrika toegaat. Je zult dus een leger op poten moeten zetten.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Kijk eens aan Roeland, Nemesis heeft zich er serieus in verdiept. 😉
    Ook serieus: Je plan is sympathiek, maar onuitvoerbaar, en niet alleen om wat Nemesis zegt.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Je moest een weten @ Frans Brassens, heel serieus. Ik was daar, langer daar en niet maar een keer, meerdere keren, lange tijden en al helemaal niet op vakantie. Serieus genoeg?
    Inderdaad is dat plannetje totaal onuitvoerbaar en inderdaad om heel veel redenen meer.

    Like

 17. Peter zegt:

  Hulde ,deze man laat het verschil zien tussen regeren en negeren .

  Like

 18. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/massa-migratie-en-mensensmokkel-veroorzaken-nog-meer-ellende-algerije-zet-mensen-uit-in-de-woestijn/

  Massa-migratie en mensensmokkel veroorzaken nog meer ellende: Algerije zet mensen uit in de woestijn
  Voor Europa brengt de massale immigratie vanuit Afrika al veel problemen, maar voor de Afrikaanse landen is het vaak nog erger. Deze intercontinentale massabeweging moet tot een halt geroepen worden, want uiteindelijk mondt het uit in onmenselijke praktijken. Zo moet het Noord-Afrikaanse land Algerije al noodmaatregelen nemen, zoals migranten uitzetten in de woestijn, vlakbij het buurland Niger.

  Like

 19. Arthur Schop zegt:

  Salvini op naar president van EU !

  Like

 20. Thoth zegt:

  Prima, ga lekker door Salvini!

  Like

 21. koddebeier zegt:

  Chapeau Matteo Salvini, eindelijk wordt die achterlijke Brusselse oplichtersclub wakker geschut !!

  Like

 22. Jan zegt:

  Smokkelschip ‘Aquarius’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s