De EU zorgt voor de volgende migratiegolven

Screenshot_197

Het vluchtelingenkamp Dadaab in Kenia.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In de EU stoort men zich er vooral aan dat er economische migranten uit Afrika komen, in feite echter nauwelijks mensen die recht hebben op asiel. Maar: onze economische politiek is daar medeschuldig aan.

Contra magazine

De Europese politici zijn toch stapelgek: enerzijds bekritiseert men het feit dat het bij de meeste Afrikaanse “asielzoekers” in werkelijkheid om economische migranten en armoedemigranten gaat, anderzijds echter zorgt de EU-handelspolitiek exact voor zulke ontwikkelingen. Het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Afrikaanse landen, waar op dit moment door Brussel vaart achtergezet wordt, maakt de zaak er bovendien niet beter op. Integendeel: zo creëert de EU alleen maar nieuwe toekomstige migratiegolven voor zichzelf.

Natuurlijk, gezien de nog steeds precaire economische en financiële situatie van enkele EU-landen hoopt men enerzijds op de ontsluiting van nieuwe afzetmarkten op het continent, waarvan de bevolking tot het jaar 2100 zal verdubbelen – maar anderzijds is het opnieuw typisch dat dit akkoord eigenlijk alleen de belangen dient van de grote concerns, niet echter die van de mensen zelf. Noch in Afrika noch in Europa.

Dat betekent: als dit akkoord in werking treedt, zorgt dit voor nog meer ingrijpende veranderingen in de economieën aldaar en voor een stortvloed aan (door belastinggeld gesubsidieerde!) Europese producten, waartegen de plaatselijke producenten wat betreft prijs en kwaliteit nauwelijks kansen hebben. Zodoende ruïneert men de bestaansbasis van miljoenen mensen, die dan hun redding zoeken in de migratie naar Europa. Terwijl een sterker op de belangen van de Afrikaanse bevolking gericht vrijhandelsakkoord op de lange termijn voor de Europeanen zelfs zinvoller en beter zou zijn.

Deze landen hebben geen klassieke “ontwikkelingshulp” en geen uitbuitend “vrijhandelsakkoord nodig, maar vooral economische perspectieven en groeimogelijkheden, opdat de massamigratie om economische redenen op zeker moment ten einde komt. Bovendien zorgt de economische versterking van deze landen er voor dat men toekomstige koopkrachtige consumenten creëert – wat bijvoorbeeld de Volksrepubliek China met het enorme investeringsprogramma daar immers al probeert. Maar dan moeten ook de Europeanen aan de bak, omdat het huidige economische en handelsmodel precies voor het tegengestelde zorgt.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, asielwaanzin, belangenverstrengeling, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Europa, EUSSR, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Naïviteit, Ontwikkelingshulp, onwetendheid, verloedering. Bookmark de permalink .

21 reacties op De EU zorgt voor de volgende migratiegolven

 1. Wachteres zegt:

  https://voiceofeurope.com/2018/06/aquarius-migrants-in-spain-throw-away-towels-and-clothes-donated-by-the-red-cross/#.WzDbfULY7nU.twitter

  Aquarius migrants in Spain throw away towels and clothes donated by the Red Cross

  Aquariu-migranten in Spanje gooien handdoeken en kleding die zijn geschonken door het Rode Kruis weg

  On June 24th several Facebook users criticised the fact that many migrants from the Aquarius boat had thrown away clothes and towels donated to them by the Red Cross.

  Op 24 juni hadden verschillende Facebook-gebruikers kritiek op het feit dat veel migranten van de Aquarius-boot hun kleding en handdoeken die zij hadden gekregen van het Rode Kruis hadden weggegooid.

  The clothes were found in a dumpster in Cheste’s Educational Complex, where many of the migrants have been housed until they have finalised their asylum applications.

  De kleding werd gevonden in een afvalcontainer in Cheste’s Educational Complex, waar veel van de migranten zijn ondergebracht totdat ze hun asielaanvragen hebben afgerond.

  This, despite the fact that the very first night in Spain, some migrants were spotted at a restaurant in Cheste paying for drinks using €100 bills.

  Dit [= zij kregen de goederen], ondanks het feit dat sommige migranten hun allereerste nacht in Spanje werden ontdekt in een restaurant in Cheste waar zij hun drankjes betaalden met biljetten van € 100.

  Even the younger migrants, who were housed in a student residence in Alicante as we previously reported, were spotted going out to party on their first night, despite Liberal Spanish commentators stating that they were in “shock” and “traumatised” due to the crossing from Libya.

  Zelfs de jongere migranten, die waren gehuisvest in een studentenverblijf in Alicante, zoals we eerder meldden, werden gespot terwijl ze hun eerste nacht uit feesten gingen, ondanks liberaal Spaanse commentatoren, die beweerden dat ze in shock en getraumatiseerd waren, vanwege de oversteek van Libië.

  Geliked door 5 people

  • Thom zegt:

   Dat gebeurt toch al jaren. Hier in de “middle of nowhere” kwamen zogenaamd twee gevluchte Somalische zussen met hun kinderen wonen. Ze kregen een prachtig huurhuis, nieuw speelgoed, mobiele telefoons, tv, fietsen, kinderfietsen, steppen en het hele huis gratis ingericht. In no time lagen de fietsen en het speelgoed in de tuin op een vuilnishoop. De gordijnen waren weggehaald en hingen lakens voor de ramen, zodat niemand binnen kon kijken en zag dat er wel degelijk een Somalische kerel woonde bij de zogenaamde zussen, die gewoon zijn vrouwen waren en die voor twee aparte gezinnen bijstand kregen.
   Als ze in de winkel kwamen en ze te weinig geld hadden dan gingen ze naar het gemeentehuis en kwamen met geld terug. Als je ze tegenkwam waren ze aan het bellen met hun mobiele telefoon.

   Geliked door 4 people

  • Elisah zegt:

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/2225550/nederland-neemt-20-migranten-lifeline-op
   Nederland neemt 20 migranten Lifeline op
   VALETTA – Nederland vangt maximaal twintig van de ruim 230 migranten op die sinds vorige week vastzitten op het schip de Lifeline op de Middellandse Zee. Dat bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid.

   Like

 2. Thom zegt:

  Wat een slap gezever van de schrijver. Alsof Afrika te redden valt door het Westen? China zuigt het land wat grondstoffen betreft helemaal leeg en stelt er niks voor in de plaats. Er is daar niks meer te halen maar vooral zinloos te brengen. Wat ze vooral nodig hebben zijn sterilisatiedoktoren met klinieken die 24 uur per dag doorwerken.

  Geliked door 3 people

 3. guusvelraeds zegt:

  Deze landen hebben geen klassieke “ontwikkelingshulp” en geen uitbuitend “vrijhandelsakkoord nodig, maar vooral economische perspectieven en groeimogelijkheden, opdat de massamigratie om economische redenen op zeker moment ten einde komt.

  Wat een gezwets. Negers hebben perspectieven nodig!

  Kijk naar Zuid Afrika. De negers aldaar kregen een compleet functionerend hoog technologisch land zomaar cadeau en binnen een generatie hebben ze het afgebroken en zijn nog steeds bezig de afbraak completer te maken door het fundament (de blanke minderheid die de belasting opbrengsten genereert) ook nog af te breken.

  Overal waar zwarten de scepter zwaaien heerst corruptie, geweld, massa criminaliteit, halve en hele genocide en overbevolking zonder de hiervoor noodzakelijke infrastructuur op te bouwen.

  Maar gelukkig komt het allemaal goed want in Nederland zijn massa’s BN’ers die graag in een glazen huis willen zitten om de door hun opgehemelde neger een niet verdiende veer in zijn zwarte hol te stoppen.

  Heb vandaag het filmpje gezien van die neger die bij ons toestemming krijgt woningen te kraken. In een woord walgelijk.

  Geliked door 4 people

  • Thom zegt:

   Ze moeten hoognodig in de leer bij de Palestijnen van Gaza. Die kregen van Israël een stuk woestijn waar niks groeide en nou is het veranderd in een groot aards paradijs met ondergrondse gangen tot in Israël, met munitiefabrieken, ZZP-ende vliegerbouwers. Daar kunnen ze leren wat je met vlijt en toewijding kunt bereiken.

   Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    Nee, die kregen geen stuk woestijn waar niks groeide, maar een stuk woestijn dat door de Israeliers was ontgonnen tot een vruchtbaar land waar alles groeide en bloeide. Ze hadden er ook mooie huizen gebouwd. Toen ze weg meosten omdat het aan de apslestijnen zou worden gegeven, waren ze begonnen hun huizen af te breken. Maar de Israelische regering heeft daar een stokje voor gestoken. De Palestijnen kregen alles, een bloeiende woestijn, huizen, scholen, ziekenhuizen. De Palestijnen hebben er toen inderdaad een paradijs met ondergrondse smokkelgangen van gemaakt plus de rest.

    Like

 4. VarAway zegt:

  Nou, neu, beetje kletsverhaal van M.Maier…
  Altijd weer de slechte ” blanke man ” verantwoordelijk voor alle Afrikaanse ellende.
  Ik zal het even kort en zeer onaardig zeggen.
  Kijk eens naar de ENORME corruptie en vriendjespolitiek EN het maar doorfokken
  van veel kinderen. DAT is de enige en werkelijke oorzaak van de ellende in Afrika.

  Nigeria en o.a. Angola zijn ZEER grote olie en gas exporteurs…
  Gaat u daar eens kijken Herr Maier….
  De rijkste man van Afrika is de levenslange ” president ” van Angola Aug.dosSantos.
  De rijkste vrouw van Afrika is toevallig (!) de DOCHTER van deze president…
  Alle ” presidenten ” van Nigeria zijn vertrokken met miljarden uit Nigeria.
  Kijk eens naar Rhodesie…Zimbabwe, was een bloeiend en rijk land..
  Kijk eens naar ons mooi Suid Afrika….toch een fraai en welvarende samenleving.
  Vergeet het maar, 1 generatie verder en het is een tweede Zimbabwe.
  Dat doen onze zwarte vrienden ZELF. Er is geen Afrikaans land dat ook maar enige
  vooruitgang kent. Alleen maar een spiraal naar de bodem.
  Ze kunnen het niet, ze willen het niet en ze zullen het ook NOOIT leren!
  Het zit gewoon in de genen + laag IQ. Tel uit je winst.
  En dat volk halen we met open armen binnen in de EU.
  Want dat is goed voor de economie.
  We hebben die lieden zo NODIG.
  ” Zeggen de mensen die het kunnen weten ”
  NIET dus!

  Nou gooi uw emmer met haat maar leeg over mij.
  Racist,” Witte ” koloniaal, Arrogante klootzak, geeft niets.
  Ik KEN Afrika en heb geen roze bril op.
  Leuke en soms heel goede mensen, maar WEL in Afrika blijven.

  Geliked door 6 people

  • Frans Brassens zegt:

   Ik denk niet dat je hier veel mensen zult tegenkomen met de door jou beschreven emmer met haat, VarAway.
   Misschien wel een aantal met een emmertje vol lof over je duidelijke analyse.
   Alsjeblieft: Emmertje 1.

   Geliked door 3 people

   • koddebeier zegt:

    Plus nog een emmertje lof 2.
    Al meer dan zeventig jaar worden er miljarden aan ontwikkelingshulp in gepompt, maar als een volk op hun krent onder een boom blijven zitten is ontwikkelingshulp zinloos.
    Het zijn volkeren die zich ongebreideld voortplanten terwijl ze zelf niet te eten hebben, verantwoordelijkheid gevoel ontbreekt bij deze lieden.

    Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: De EU zorgt voor de volgende migratiegolven | toodlessss

 6. Hovawart zegt:

  Het merendeel van de migranten heeft de mond vol over “living in freedom”,…. maar ónze vrijheden worden aan alle kanten beperkt en aangetast, de omgekeerde wereld, overal poortjes, controles, gefouilleerd worden bij concerten en evenementen…..omdat men zich afzet tegen de vrijheden in dit land .
  De vraag is of wij onze vrijheden willen opgeven voor de vrijheden van een vreemde.

  Like

 7. Antonius Johannes van Himbergen zegt:

  HET ZICHZELF OPDRIJVENDE ANTYSYSTEEM DER POLITIEK VERVOLGDE. Wat men daar bij over het hoofd heeft gezien, is daarmee aan de wensdroom van regiems te hebben voldaan, die zich aan politieke vervolging schuldig maken.In plaats van gearresteerde personen te arresteren op te sluiten en zelfs in zee te dumpen, kon men nu via politieke vervolging, alle ongewenste personen, in de asiel verlenende landen dumpen. Door bovendien te verkondigen, het met niets doen beter te krijgen, dan met zware arbeid in het thuisland, nam ook het aantal economische vluchtelingen drastisch toe. Willen we niet aan dit fenomeen van de neergaand spiraal ten gronde gaan, dan kan alleen nog redding worden geboden, door ons te beperken tot een tijdelijke opvang. En bij voldoend te zijn bekomen door verwijzen naar grote dun bevolkte landen. Zelfs als we daar in zouden slagen, is de doelstelling van de jaren 50, om via emigratie de snelle overbevolking te voorkomen te niet gedaan. Het is hoogst betreurenswaardig, dat dit door Koningin Wilhelmina aangedragen doel, in een geactiveerd antisysteem ten onder is gegaan.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Daar zit wel wat in. De EU gebruikt Afrika als afzetmarkt, maar laat geen producten toe zonder heffingen en beperkingen. De armoede valt daaruit deels te verklaren.
  Dat de landen corrupt zijn is geen excuus, Nederland is net zo corrupt. Anders de EU wel.

  Wat dan? Grenzen dicht en ophouden met Afrika helpen. Ze zullen het zelf moeten doen. Ook geboortebeperking.

  Like

 9. Bob Koster zegt:

  Er is maar een oplossing: geef elke neger een kasjnikov. Na de periode van zelfregulering die dan volgt heeft Afrika weer genoeg voedsel en water om zichzelf duurzaam te kunnen redden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s