Israëlische Antwerpenaar Marcel Führer: “Antwerpen is mijn stad niet meer”

Screenshot_192

De wekelijkse markt in Borgerhout, Antwerpen. De integratie is prima geslaagd: de autochtone bevolking heeft zich goed aangepast aan de nieuwkomers, zeggen de politici van de stad.

(Door: “Brabosh”)

Marcel Führer (73) is een Joodse Antwerpenaar. Tijdens de Tweede wereldoorlog zaten zijn ouders ergens aan de Luchtbal ondergedoken voor de Jodenvervolging. In 1943 is het hen gelukt om Zwitserland te bereiken en te ontsnappen. Führer is een rasechte Antwerpenaar, maar tegenwoordig woont hij vooral in Israël: “Ik voel me in Antwerpen niet meer thuis.”

“Ik hield echt van Antwerpen. Ik ben hier geboren en getogen. Ik reisde de wereld rond, maar zodra ik weer in Antwerpen was, voelde ik me de gelukkigste mens op aarde. Antwerpen was voor mij ongelooflijk. Ik ging hier uit, woonde en leefde hier en amuseerde me. Ik had hier zowel Joodse als niet-Joodse vrienden. Mijn vader heeft mij altijd geleerd dat je in onze stad met iedereen moet omgaan en dat godsdienst iets van thuis is, niet op straat.”

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Dhimmitude, discriminatie, Eurabië, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Racisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vlaanderen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Israëlische Antwerpenaar Marcel Führer: “Antwerpen is mijn stad niet meer”

 1. trebor2110 zegt:

  Fuhrer ???

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Je bent Jood en heet dan Führer.

  Like

 3. Williaan zegt:

  “godsdienst iets van thuis is, niet op straat” Toen nog wel maar met de islam invasie niet meer.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Führer. Onbewust dacht ik eerst aan die griezel met die zwarte snor. Maar dat je door die import van islamieten in je eigen stad niet meer veilig bent en op de vlucht moet slaan is toch wel iets vreselijks. En dit lot is iedere Europese stad en dorp beschoren. Hij kon als Jood nog naar Israel, maar waar moeten wij naar toe vluchten als ons de grond onder de voeten te heet gaat worden ?

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   In Rusland was er in diezelfde tijd een even grote , of zelfs een nog grotere, griezel actief met een zwarte walrussensnor die meer dan 30.000.000 Russen, niet-Russen en ook joden en moslims de dood heeft ingejaagd!

   Geliked door 1 persoon

  • kampersrene zegt:

   Geen probleem bigljohn Je gaat gewoon naar een islamitisch land….Je wordt opgewacht met spandoeken “”Welkom fluchteling Bigljohn”” je krijgt een woning , een leefloon , gratis medische verzorging…..ben je niet tevreden over iets , aarzel dan niet uw ongenoegen kenbaar te maken , liefst met een grote smoel , dat maakt indruk Ben je katholiek ? Geen nood ze bouwen een kapel voor U in afwachting van een kerk. Ze doen er alles aan om je te behagen in de hoop dat je familie ook laat overkomen

   Geliked door 1 persoon

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Führer, hoe kun je als Jood nou zo’n achternaam verzinnen?

  Like

  • kampersrene zegt:

   Zijn aanspreektitel is Mein Fuhrer….Ik begrijp het niet , stel voor dat ik Rene Pechtold zou heten , ik zou er alles aan doen om die naam te veranderen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s