Nederlandse regering haalt kalifaat-kinderen toch niet terug: “Te gevaarlijk”

Screenshot_191

De Nederlandse regering blijft erbij dat het te gevaarlijk is om kinderen terug te halen uit oorlogsgebied in Syrië en Irak. De Kinderombudsman drong erop aan deze kinderen uit hun benarde positie te redden, maar de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, houdt voet bij stuk. Wel overlegt hij over de kwestie met het Rode Kruis en de Koerden in Noord-Syrië, maar niet met de bedoeling om de kinderen te repatriëren.

HLN Be.

In het strijdgebied en in opvangkampen in de buurt verblijven volgens Grapperhaus minstens 175 kinderen “met een Nederlandse link”. Die zijn daar doorgaans beland, omdat hun ouders zich bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) of een andere terreurgroep hebben aangesloten.

De Kinderombudsman vindt dat Nederland verplicht is deze kinderen te beschermen en daarom actief moet terughalen. Grapperhaus wekte vorige maand nog de indruk dat hij aan die wens tegemoet wilde komen, ook al had de regering van meet af aan gezegd weinig voor de kinderen te kunnen doen. De minister kwam daarvan later terug. Hij had naar eigen zeggen zijn emoties te veel de vrije loop gelaten.

Bron:
www.hln.be
(h/t M. v. A.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Irak, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Nederland, Overheid, Rotzakken, Salafisten, Syrië, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Nederlandse regering haalt kalifaat-kinderen toch niet terug: “Te gevaarlijk”

 1. koddebeier zegt:

  De kinderombudsman spoort niet helemaal, maar ja dat heb je nou éénmaal met deugmensjes en ze zijn een gevaar voor de maatschappij !

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  De kinderen zijn niet verantwoordelijk voor dat wat ouders doen. Ouders zijn wel verantwoordelijk voor dat wat ze hun kinderen aandoen. Is dit een excuus de kinderen terug te halen naar Nederland. Nee helemaal niet. Ook als kinderen terug gehaald worden zijn het de ouders die verantwoordelijk blijven tenzij ze ontzet worden uit de ouderlijke macht. Deze ouders hebben hun kinderen geïdeologiseerd als ze zelf zijn blootgesteld aan de inhumane islamitische cultus de bron van hun ideologie. Was IS niet verslagen dan waren op dit moment nauwelijks afgereisde islamieten te vinden die gerepatrieerd wensten te worden. Hun gevoel übermensch te zijn in een geheel geïslamiseerde omgeving is met de afkalving van IS gebied verdwenen. Dat wil echter niet zeggen dat hun wens en idee een islamitische übermensch te zijn ook geweken is. Repatrieer je de kinderen uit deze hardcore islamitische milieus dan importeer je op termijn ook weer hun gedachten goed. Deze kinderen waren al verloren op moment van hun conceptie ook al waren hun ouders in Nederland gebleven. De Jihad gedaan in voormalig IS gebied gaat vroeg of laat ook gebeuren op Nederlands grondgebied. Alle gedragingen die dit proces versnellen zullen daarom vermeden moeten worden. Derhalve is het verstandig de kinderen te laten waar ze zijn omdat Nederland op dit moment genoeg potentiële jihadisten onder zijn eigen “jongeren” heeft. Elke pedagoog weet en kan vertellen dat ervaringen opgedaan voor je zesde levensjaar nooit meer ongedaan gemaakt kunnen worden. Al de evoluties in gedrag en handelen worden aangestuurd en gemodelleerd naar de ervaringen voor je zesde levensjaar. De islam verslind eerst hen die geboren worden in een islamitische cultuur en daarna al de anderen buiten de islamitische cultuur. De islam is een virulente plaag voor de gehele mensheid.

  Geliked door 2 people

  • Peter Rissing zegt:

   “Was IS niet verslagen dan waren op dit moment nauwelijks afgereisde islamieten te vinden die gerepatrieerd wensten te worden. ”
   Dat is een goeie!
   Maar: “Elke pedagoog weet en kan vertellen dat ervaringen opgedaan voor je zesde levensjaar nooit meer ongedaan gemaakt kunnen worden.” trek ik -zacht gesproken- in twijfel.

   Like

 3. Yoshi zegt:

  Het is toch ongelooflijk dat wij hier nog over discussiëren: het zijn de ouders die hun kinderen hebben meegenomen. Verantwoordelijkheid ligt volgens mijn bescheiden inzicht toch nog steeds bij de ouders. Overigens: deelname aan een terroristische organisatie in den vreemde lijkt mij een gevalletje van Nederlands paspoortje innemen en nietig verklaren. Mogen ze ook bij die Neder-turkse droeftoeterende Erdogan-aanhangers doen.

  Geliked door 3 people

 4. Elisah zegt:

  Als ze die kinderen zouden halen, dan komen die isis-ouders plus de rest van de aanhang er natuurlijk achteraan….neen dank u, we zijn hier niet levensmoe.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mary zegt:

  Welke “link” kunnen die kinderen nu hebben met Nederland, hun Islamitische, moordende ouders komen uit die zandbak dus daar hebben ze zoals duidelijk is een “link” mee anders waren die kinderen daar niet en zo te zien doen ze hetzelfde als hun ouders, niks naar Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pietersen zegt:

  Terughalen is ‘te gevaarlijk’.
  Wat is er precies ‘gevaarlijk’ aan, omdat het daar oorlogsgebied is of omdat ze een gevaar vormen in de Nederlandse maatschappij ?
  Lees goed tussen de regels door : als de situatie daar veilig is worden ze opgehaald om naar Nederland te komen. Dat is het plan dat nog even verdoezeld wordt.

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Eindelijk is iemand binnen de regering Rutte III van mening dat Kalifaatkinderen en hen ouders zijn te gevaarlijk voor de bevolking van Nederland …Grapperhaus maakt dit keer geen grappen en “Dat verdient een Bloemetje!!!!”… Sinds de jaren ’70 is de bevolking van Nederland gewend geraakt aan de positie van afgeschoten wild. Men mag wel belasting betalen, maar moslims en andere Derde Wereldgespuis zijn altijd bevoorrecht!. Tot voor kort werd welke bewering dan ook m.b.t. het islamitisch gevaar gezien als een vorm van puur racisme, fascisme en virulent xenofobie. Al houden de ouders van deze kleine islamietjes van koppensnellen en/of kannibalisme, de Staat der Nederlanden is verplicht ze op te nemen en met de mantel der liefde op te vangen. Men kan enkel hopen dat de kindjes geen koppen gaan afhakken als ze groter worden. Dus men ziet toch een vooruitgang in de goede richting. Ja toch? Echter, de meeste kindjes zijn geen autochtone Nederlanders, maar houders van twee nationaliteiten. Dus zij kunnen net zo goed naar Marokko of Turkije verkassen; een plaats waar de zoon schijnt en Allah zit overal.

  Like

 8. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Als die kinderombudsman ze zo graag naar Nederland wil halen: stop ze dan bij hem in huis en op zéér korte termijn is er weer een vacature voor een kinderombudsman met een stel hersens.

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Op die foto staat een deugnietje die voor zijn verjaardag een echt pistool heeft gekregen . Hij heeft het uitgeprobeerd op een willekeurige man , die toevallig in de geburen rondliep…..Zouden ze echt zo gevaarlijk zijn , wie zal het zeggen …..Zijn die fluchtende islamieten , gevaarlijk ! ..bijlange niet het zijn allemaal hoog geschoolde, die dankbaarheid tonen voor hun opvang

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s