De leugen regeert (deel 1)

Screenshot_211

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Hij kan weer blijven zitten. Maar wie had er inmiddels na alle politieke (VVD-misstanden) nog iets anders verwacht? Zo gaat het al 10 jaar! Veel studenten en (jonge) ondernemers stemmen echter nog altijd vooral VVD. Acht jaar lang is Nederland heel bewust in een ‘crisis’ gijzeling gehouden om de meest sociale bestaansvormen en vakgebieden tot op het bot uit te kleden, maar deze nieuwe generatie ‘hoogopgeleide’ egocentrische narcisten vindt het blijkbaar geweldig… 

Rutte wordt door hen op handen gedragen, want “hij flikt het toch maar weer” en liegt en draait zich al 10 jaar lang overal uit met zijn gluiperige glimlach. Daarnaast wordt alle kritiek op hem eenvoudig genegeerd – waarvan wederom acte! – en, als het even kan, buiten de media gehouden. Dat zijn overigens eveneens typerend narcistische en dictatoriale trekjes waarmee de Rutte-trilogie veel dichter bij de door hem bekritiseerde Trump, Poetin, Erdoğan en de gemiddelde motorclub-president staat dan hij zelf meent te staan. “Hij heeft de economie weer op de rails gekregen”, wordt er nu zelfs beweerd. Is dat zo? Volgens mij is de keiharde waarheid dat er overal een tekort is aan man/vrouwkracht (zéker in de zorgvuldig afgebroken gezondheidszorg!) en dat krijgen ze voorlopig nog niet gevuld. Maar de waarheid en Rutte zijn twee absolute tegenpolen. Overigens óók met dank aan het uiterst ‘volgzame’ – en zichzelf daarmee indekkende – ‘besturend’ management van de betreffende zorginstellingen. Ik schreef het al eerder; heel hard roepen dat het weer goed gaat, betekent niet dat het ook écht goed gaat. Datzelfde geldt overigens voor een ‘crisis’ die er helemaal niet was, maar waar bewust op is aangestuurd. Ik blijf het persoonlijk telkens weer verbazingwekkend vinden dat er van de ene op de andere dag plotseling géén crisis meer is en er als bij toverslag meer dan genoeg geld voor handen is vanuit allerlei overheidspotjes en ‘heel Holland is simpel’ daar met open ogen in blijft trappen. IQ niveau 0.2

Het gevolg is echter wél dat de mensen die dit land hebben opgebouwd nog altijd in de kou staan door deze nieuwe apathische ik-ik-ik generaties. Verplegenden hebben salaris moeten inleveren om hun baan te ‘mogen behouden’ en een groot deel daarvan is vervolgens alsnog ontslagen. Zelfs artsen worden door het autistische, uiterst kromme ‘recht-systeem’ gedwóngen deze ouderen totaal onnodig én – gezien de door hen afgelegde artseneed – óók nog eens uiterst onethisch(!) zowel fysiek als geestelijk veel langer te laten lijden op straffe van een persoonlijke beschuldiging van moord. Met dank aan de VVD, SGP, CDA en ChristenUnie. Scheiding van kerk en staat was het toch…? Wat dat betreft wens ik alle VVD, SGP, CDA en CU stemmers van de afgelopen 10 jaar ernstig zieke en zwaar dementerende ouders toe! Hypocriete egocentrische hufters!

Haagse voorbeeldfunctie?

Egocentrisch asociaal gegraai als Haags ‘voorbeeld’ voor de maatschappij… de ‘privékwesties’ van Pechthold en het gedrag van de vele crimineel en corrupt gebleken VVD´ers zijn er een voorbeeld van. Diverse motorclubs worden nu verboden, omdat het ‘georganiseerde criminele organisaties’ zouden zijn. Echter met dezelfde ‘bewijs’ als dat er tegen Rusland en Poetin ‘zou’ zijn… Niets dus, slechts gemanipuleerde aannames derhalve, die zonder uitspraak van een rechter door Den Haag worden opgedrongen/voorgeschreven aan de partijen en o.a. staatsomroep-indoctrinatie-orgaan NOS. De NOS, het onlangs als ‘meest betrouwbaar’ instituut voor het dagelijkse nieuws bekroonde overheidsverlengstuk dat mede met diezelfde overheid voor u bepaalt wat u mag zien en wat u mag horen. Of het nu om politieke misstanden gaat of zelfs sport, ZIJ bepalen voor u wat u mag zien en welke sporten(ers) u mag adoreren. Rutte, Pechthold, Ollongren betrouwbaar? Ik zie ze persoonlijk als leidinggevenden aan criminele organisaties. Welke kleur de huidige formatie heeft, weet ik niet, meestal kloppen hun kleurenmengsels met de kleurenschijf sowieso niet, maar gezien de jarenlange Shell-kleurige sponsoring hebben we al ruim 10 jaar met de Dooh Nibor bende/coalitie te maken. Het betreft hier namelijk een criminele organisatie die steelt van de armen en geeft aan de rijken. “Maar ach, wat is nou 7 miljard? Dat trekken we wel weer recht met de verhogingen van de belastingen en de kunstmatig hooggehouden zorgkosten”. Ze hebben het voor zichzelf in ieder geval allemaal prima geregeld (Zijlstra wordt ook weer gered…) en dat is exact waar het ze om te doen is. Ik-ik-ik! Wie onderzoekt Rutte´s (bij voorkeur álle VVD) bankrekeningen overigens op dividend uitkeringen en aandelen? Ook als hij straks is afgetreden graag!

Politieke vluchteling

“Deelname aan één Europa betekent Europa met alles erop en eraan”, hoor en zie ik Rutte in het Journaal ineens zeggen… naar mijn idee een overduidelijke vorm van opteren naar een mooie functie in Brussel. Acht jaar lang (!) heeft hij het hele sociale systeem in Nederland bewust naar de knoppen ‘bezuinigd’ en straks vlucht hij naar Brussel tegen een nóg hoger maandelijks inkomen én een pensioengerechtigde leeftijd vanaf 50 jaar… Smerige parasiet! Groot-Brittannië, Scandinavië, Zwitserland en de Oost-Europese landen hebben het wat dat betreft beter bekeken. Die zagen/zien de bui al langer hangen. Europa met alles erop en eraan? Redenen te meer om er zo snel mogelijk uit te stappen. Het kost ons al meer dan genoeg aan zowel financiële, economische als persoonlijke veiligheid malaise.

Als Rutte straks is opgestapt, komen de lijken pas écht uit de kast en wordt duidelijk wat de financiële en capacitaire gevolgen van zijn afbraak- en afschuif-beleid zijn geweest. Zijn ‘bezuinigingen’ kosten Nederland nog járenlang miljárden om het land weer terug op te bouwen. Typerend voor politieke correctheid overigens; keurig verwoord van alles beloven, maar als het erop aan komt er tussenuit knijpen en de volgende ‘bestuurders’ met de rotzooi op te zadelen. Groningen is al jaren lang, en nóg elke dag (!) slachtoffer van dit hypocriete staaltje overheidsbeleid. En u leest in hun ogen, het interesseert ze geen bal! Niet hún maatpakkie an, want wie dan leeft/regeert, wie dan (goed voor zichzelf) zorgt.

Utopia 3

Één Europa, dat klinkt als Utopia, het pulpprogramma voor de simpelere zielen van meneer De Mol. Één Europa geldt tot op de dag van vandaag echter NIET voor Nederland. Één Europa geldt namelijk alléén als het in Den Haag toevallig wél goed uitkomt. Met de nadruk op geld (t)! De gezondheidszorg en medicijnkosten zijn in Nederland namelijk absurd hoog t.a.v. de rest van Europa, de kinder- en babyopvang is elk jaar weer een gok. Zelfs de belastingen wijken alleen hier exorbitant af van de rest van Europa. Belasting over belasting in de vorm van BPM, Old-timers vanaf 40 jaar belastingvrij i.p.v. (Europees)25 jaar, belasting over spaargeld – waar u vanuit uw salaris al belasting over had betaald, hogere benzineprijzen dan in de meeste Europese landen. Véél hogere kosten voor uw dagelijkse boodschappen en asociaal hogere kosten voor uw verplichte ziektekostenverzekering en medicatie. Het zijn zomaar wat punten waarin u als Nederlander door uw ‘bestuurders’ benadeeld wordt t.a.v. van de meeste andere Europese landen. Voornamelijk om zoveel mogelijk vluchtlims* te kunnen financieren en op te vangen die alles – eveneens van uw geld gesponsord – gratis of tegen zeer gereduceerde tarieven kunnen krijgen en er daarnaast € 45,- per persoon/per dag voor krijgen om van te leven. De meeste Nederlands moeten het met vele malen minder doen maar betalen er gedwongen wél aan mee…

*(vluchtlims zijn moslimvluchtelingen die vluchten voor het georganiseerde/georkestreerde wereldwijd toenemende moslimgeweld. U weet wel, die ‘religie’ van de vrede waar alles draait om de man. De moslimman wel te verstaan!)

Overigens, men heeft aangekondigd dat u eindelijk weer in aanmerking komt voor een stukje loonsverhoging… Deze aankomende ‘gift’ is echter net als bij onze militairen een sigaar uit eigen doos. Voorafgaand aan een ‘loonsverhoging’ worden er namelijk wel dégelijk goede berekeningen gemaakt. Alleen gaan die slechts één kant op. Het mag tenslotte geen toeval zijn dat de ‘verhoging’ die de militairen er vorig jaar bij hebben gekregen gelijkwaardig is aan wat ze er dit jaar weer extra op toe moeten leggen aangaande o.a. de zorgtoeslag… Die sigarendoos van uzelf lijkt een eindeloze bodem te hebben. Vanaf 2019 gaat de belasting op voeding en bouwwerkzaamheden en materialen namelijk van 6% naar 9%. Loonsverhoging? Met de ene hand een beetje geven en met de andere hand ruim berekend (!) terug graaien, heet dat in mijn optiek.

Top rekenwerk van Het Centraal Planbureau (CPB) 

Hét onderzoeksinstituut van Nederland voor beleids’relevante’ economische analyses…
Net als bij de Oldtimer belasting heeft men er bij de van 6% naar 9 % belasting op voedsel en bouwproducten/diensten vooraf het CBP op gezet voor een uitermate ‘nauwkeurige’ berekening voor wat betreft de vermeende extra inkomsten die daarmee binnen zouden stromen. Dat bleek in het geval van de Oldtimers echter een behoorlijke misser en dat gaat ook bij dit belasting‘plan’ niet de gewenste uitslag geven, dat geef ik ze vast op een briefje! Men had namelijk even een van de belangrijkste variabelen vergeten mee te nemen in de ‘berekening’, waardoor Den Haag zich ‘een beetje’ rijker rekende dan de daadwerkelijke uitkomst bleek. Dat scheelde vele miljoenen. In het autistische ‘Den Haag’ gaat men er namelijk eenvoudig van uit dat zij het land ‘besturen’ en de domme burger, die niet capabel genoeg zou zijn om zelf vooruit te zien en mee te beslissen, netjes doet wat zij denken, ‘berekenen’ en zeggen. Ik hoor het lichtpunt Ollongren afgelopen maandag bij Jinek nog zeggen: “Wij hebben belangrijkere taken zoals het land besturen”… Ik heb echter zelden een dommer, narcistischer en hypocrieter wicht gehoord (én gezien) dan ‘mevrouw’ Ollongren. Ze is echter wél kenmérkend voor de hedendaagse D66´er die de betekenis van de ‘D’ die stond voor de partij volledig kwijt lijkt te zijn. Tegenwoordig staat de ‘d’ namelijk voor dictatoriaal! Slechts een kleine nuance… Gren betekent (in het Zweeds) – en in haar geval zelfs zeer toepasselijk – overigens ‘tak’ waarmee ze derhalve gerechtigd is in een boom te hangen. Een eerdere vertaling gaf overigens ‘eikel’ als uitkomst, maar dat is tussentijds blijkbaar gerectificeerd. Voeg er een vrouwelijk 4-letterwoord aan toe en Ollongren lijkt mij perfect omschreven.

Maar om terug te komen op de Nederlandse, en daarmee volstrekt van de rest van Europa afwijkende, Oldtimer belasting: en diezelfde misrekening hadden ze ook al gemaakt met de extra belasting op alcoholische dranken… Oldtimer liefhebbers waren namelijk helemaal niet van plan om 15 jaar langer belasting te gaan betalen en hebben hun voertuigen veelal of geschorst of verkocht aan het buitenland. De zoveelste verkeerde inschatting wat betreft het ‘domme burgermannetje’, met grote financiële gevolgen voor het kabinet.

U zóu dus denken dat men er zo onderhand een keer iets van zou leren in Den Haag, maar let u op mijn woorden: bij de van 6% naar 9% belastingverhoging gaan er wéér meer Nederlandse bedrijven naar de gallemiezen, omdat er méér uitbesteed gaat worden aan buitenlandse bedrijven én zullen de belastinginkomsten wederom niet in verhouding staan met wat het CPB ze heeft ‘voorgerekend’.  In Duitsland en België zijn heel veel dezelfde producten als hier namelijk vele malen goedkoper. Drogisterijproducten bijvoorbeeld – zelfde merk/zelfde verpakking – zijn in Duitsland nú en pér product!  € 1,50 tot € 2,- goedkoper dan hier en dat verschil wordt straks dus alleen maar groter. Datzelfde geldt voor voedsel, benzine, fris- en alcoholische dranken etc. etc. en dat geldt idem voor België en Luxemburg. U mag 3 keer raden wat de domme, niet mee kunnen denkende, laat staan mee kunnen beslissende burger dus gaat doen… Waarschijnlijk gaat Den Haag daarna wederom klagen bij de buurlanden om hun productprijzen/belastingen te verhogen… Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar autistische beleidsmakers lijken de steen en de schade die ermee veroorzaakt wordt niet eens te voelen. Wat het woord apathisch voor de hedendaagse politici mijns inziens wederom in hoofdletters benadrukt.

Politiek marketing systeem

Let op: ik gebruik hieronder regelmatig een dubbele benaming met dezelfde uitwerking/gevolgen/uitkomst. Beleidsmakers benaderen de politiek de laatste 3 decennia als een marketing instrument en dat gaat – uiteraard – volgens het ‘moderne management’, ofwel; naar Amerikaans model, lees: zeer korte termijn strategie. Hierdoor worden belachelijke doelstellingen en streefdatums gesteld zonder enige kennis, inzicht of realistische onderzoek, laat staan berekeningen wat betreft de daadwerkelijke haalbaarheid/uitvoerbaarheid én de daarbij komende exorbitant hoge EXTRA (!) kosten. Het gevolg is dat ú elke keer weer 180 graden de andere kant op moet en ú altijd moet overwerken om de gevolgen daarvan weer recht te trekken. Welke impact dat zowel fysiek als geestelijk op u heeft, begrijpen ze niet en interesseert ze ook totaal niet. Als u met een burnout of erger uitvalt, omdat er naast uw 2 banen, uw gezin en uw functie als mantelzorger in deze participatiemaatschappij óók nog van u verwacht wordt dat u ‘op vrijwillige basis’ enkele dagen kookt op de afdeling waar uw dementerende ouder of gehandicapte kind ‘mag verblijven’, is dat úw probleem. Wat dat betreft werkt de overheid exact hetzelfde als Amerikaanse bedrijven. Korte termijn en poppetjes gericht gebaseerd op zo goedkoop mogelijk produceren en zoveel mogelijk binnenharken. Kwaliteit en stabiliteit door lange termijn planning/uitvoering en daarmee rust/op elkaar ingedraaide teams, is hen volkomen vreemd. U bent tenslotte gewoon vervangbaar. Waar een normale planning vroeger 80/20 was (waarbij 20% bedoeld was om onvoorziene problemen en omstandigheden op te lossen) is het nu 120% en lost u deze problemen in eigen tijd/vrijwilligerswerk of door overwerk/meerdere banen maar op. Mede daardoor hebben we bij het openbaar vervoer nu katheterchauffeurs die het meer dan zat zijn.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op De leugen regeert (deel 1)

 1. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik kan niet meer artikelen doorsturen naar twitter door op het vogeltje te klikken. Ik krijg dan een blanco venster te zien. Hebben meer mensen dat?

  Like

 2. en nu lukt het plotseling wel. Vreemd.

  Like

 3. Elisah zegt:


  Thierry Baudet over 8 jaar Rutte: ‘De VVD houdt kiezers arm, de NPO houdt ze dom’

  Geliked door 2 people

 4. tinekevanschagen zegt:

  Die lamlul op de foto kreeg gisteren een motie van wantrouwen aan zijn broek van de PVV
  37 voor 104 tegen.
  Zolang deze vier (huichelende) coalitiepartners elkaar blijven steunen om in het zadel te blijven zitten,komt er helemaal niets van de grond.
  Het is toch allemaal om moedeloos van te worden?
  Eentje krijgt een penthouse kado,de integriteitsschandalen van de VVD beslaat een boekwerk zonder einde,twee zogenaamde christelijke partijen die hun ziel aan de duivel verkopen om mee te mogen doen.
  Maar he…er staat nu wel een Nederlandse vlag in de kamer,wat uit moet stralen dat ze daar zitten voor volk en vaderland!!
  Tis om je rot te lachen als het allemaal niet om te huilen was.@ paul zwueste trek me nog een keer uit de put…

  Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   104 huichelaars, leugenaars en volkverlakkers dus

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ha die Tineke.
   Komt voor elkaar!

   37 Voor en 104 tegen.
   Is ietwat minder dan 1 op 3.
   Spannend, maar voor minder doen we het niet.
   Nederlanders zijn bijzonder stijfkoppig in het najagen van burgerlijk fatsoen.
   We willen geen revolutie.
   We houden van orde en gezag.
   Want zonder dàt is er geen handel mogelijk, en die handel is bitter noodzakelijk omdat we aan de rand van de Noordzee moeten leven.
   Dat is ons lot, waar we overigens héél trots op zijn.
   En we hebben dat lot leven eeuwen lang geleefd op ’n rantsoen van haring, aardappelen en slecht bier.
   Je kunt van die Nederlanders zeggen wat je wilt, maar welk volk in Europa heeft TACHTIG jaren lang ’n Guerrilla-oorlog tegen de rijkste natie van die tijden (Spanje) gevoerd èn gewonnen…
   Als je de bittere werkelijkheid wilt weten over die 80-Jarige oorlog moet je in Spanje op bezoek en daar de registers en historische verslagen uit die tijd er bij nemen.
   Historie heeft altijd twee kanten.
   Die van jou en die van de ander.
   En die van Spanje is ongelofelijk interessant en ’n geweldige opsteker voor onze “IDENTITEIT “!
   Ook al bestaat die identiteit niet volgens Argentijnse plaathoer Maxima.
   Geen wonder zij heeft Spaanse wortels en genen….
   En wij hebben haar volk verslagen, en op wat voor een manier.
   We hebben ze verzopen, laten sterven aan tuberculose, griep, malaria, de tering en gewoon vermoord onder water, in tunnels bij de forten.
   Spanje, het rijkste land in die tijd ter wereld had al haar rijkdom nodig om die smerige oorlog te voeren, en ze zijn letterlijk en figuurlijk “afgedropen” in de mist en de ijzige kou.
   Waardoor?
   Door “De Geuzen”, het gewone volk dat het niet pikte.
   En dat niet pikken… laat niet meer zo lang op zich wachten, Tineke.
   Je zult het meemaken.
   Al die foute, criminele regenten die menen dat zij recht hebben op het “boven ons gesteld te zijn”, die elke dag minachtend het gewone volk vertrappen en hun eigen land verkocht hebben voor 30 zilverlingen… aan die vervloekte EU.
   Die onze grenzen hebben opengesteld voor louter ongedierte… omdat ze daardoor ’n gouden stoel konden claimen, in een van die glazen paleizen in Brussel….

   Hun staat ’n ellendig lot te wachten.
   En wij zullen orde op zaken stellen in eigen land!

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Veel studenten en (jonge) ondernemers stemmen echter nog altijd vooral VVD ????
  Dan wordt het de hoogste tijd dat deze studenten en ondernemers is een keer hun hersens gaan gebruiken. Of zijn ze bang dat deze slijten ??

  Like

 6. tinekevanschagen zegt:

  Heer Bronmaster,ben ik in de spambak terechtgekomen?

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Drs. E.N. Schilder, hartelijk dank voor uw heldere en oprechte uiteenzetting inzake de waarheidsbevinding, het aan het licht brengen van de leugens en het bedrog door politici en zelfbenoemde psychopaten die Nederland laten opdraaien voor het financieren van linksche luchtfietserij.

  Geliked door 1 persoon

 8. Elisah zegt:

  https://politiek.tpo.nl/2018/06/27/video-haatimam-fawaz-jneid-kan-niet-worden-vervolgd-de-tweede-kamer-vindt-daar-wat-van/
  Video – Haatimam Fawaz Jneid kan niet worden vervolgd; de Tweede Kamer vindt daar wat van

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Eerder hield de PvdA de VVD in een politieke gijzeling, nu vertoont dat VVD een Stockholmsyndroom vol linksch gedachtengoed.
  Het heilloze zoeken naar verbindingen, om maar op het pluche te kunnen blijven plakken, heeft dit land en volk verraden, verkocht en uitgehold, leeggeroofd en onbewoonbaar gemaakt…..vanwege een carrière van een Nederlandse narcist.

  Like

 10. ReaGluurder zegt:

  Je voelt je van je verstand beroofd als je dit hoort / ziet!! AbsurditeitenTheater ten top! Weg weg weg weg weg…. met die DebielenZooi, annex Leugenfabriek!! (met alle respect voor de Joodse geschiedenis!)

  Geliked door 1 persoon

 11. Hovawart zegt:

  “Als ik de hele tuin moet verdedigen ben ik de slechtste, als ik dit stukje moet verdedigen ben ik de beste. Alles heeft te maken met meters, meer niet.” (Cruyff. EK 2008)
  De financiële bijdrage van de lidstaten aan de EU-begroting wordt naar draagkracht verdeeld. Hoe groter de economie van een land, hoe meer het betaalt. De begroting van de EU heeft niet als doel de rijkdom te herverdelen, maar richt zich op de behoeften van alle Europeanen samen.
  Gelukkig zullen we steeds minder gaan afdragen aan de EU, “Elk nadeel heb zijn voordeel.” dat dan weer wel.

  Like

 12. bigljohn zegt:

  Rutte heeft eigenschappen van een dictator. Op Rutte hoef je niet te stemmen, die komt met zijn VVD telkens na iedere verkiezing als winnaar uit de bus. Zelfs als bijna niemand op de VVD stemt. Velen moeten hem niet, maar hij blijft maar teug komen. Aftreden hoeft hij nooit, want hij overleeft iedere kamer-motie. Hij weet ons van tevoren al te vertellen dat het volgende kabinet weer een Rutte kabinet zal zijn. Mijnheer bedient zich van allerlei duistere methodes, waarvan stembusfraude er eentje is. Die akelige Rutte ? Die gaat alleen dan opstappen als hij dat zelf wil, en met achterlating van een geestverwant die zijn duistere zaakjes zal overnemen !

  Geliked door 1 persoon

 13. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Echter met dezelfde ‘bewijslast’ als dat er tegen Rusland en Poetin ‘zou’ zijn… ”

  Bewijslast, doctorandus, is de last tot bewijzen. Met andere woorden: de plicht om iets te bewijzen. Dat heeft hoegenaamd niets te maken met het al of niet voorhanden zijn van bewijsmateriaal. Het gaat erom dat de plicht om iets te bewijzen rust bij degene die iets beweert.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 14. kampersrene zegt:

  De bekende uitbundige lach van Rutte is verdwenen na het lezen van E.J.Bron eindelijk komt hij oog in oog te staan met de realiteit !

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Rutte, de Haagse versie van Pinokkio.

  Like

 16. Pingback: De leugen regeert (deel 2) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s