Foute burgemeesters

Screenshot_217

(Door: Wim van Schaik)

Links moet zich wel erg sterk wanen dat Tommy Wieringa als spreker op het jaarlijkse VNG-congres een ronduit schandalige ‘grap’ kon debiteren en dat presentator Twan Huys als een knullig meelopertje dat gewoon liet passeren. Zelfs instemmend stond te kwijlen. Maar toejuichen van een aanslag op het gebouw van de Telegraaf (“Dat werd tijd”) is helemaal geen grap. Dat valt gewoon onder de categorie haat zaaien en kan zo bijgezet worden in de rij van schunnige opmerkingen door links.

Die rij is lang en liegt er niet om. We herinneren ons nog heel goed dat Marcel van Dam tegen Pim Fortuyn zei: U bent een minderwaardig mens. We zijn ook nog niet vergeten dat Joop van Riessen, oud hoofdcommissaris van politie van Amsterdam en lange tijd werkzaam als adviseur van de overheid, op een van de staatszenders het had over Wilders mollenen het op transport zetten van zijn aanhang. Die schandalige uitspraken, waar noch Van Dam, noch van Riessen voor veroordeeld zijn, verdienen een schandpaal die nimmer afgebroken wordt. Vandaar dat ik ze hier weer in het geheugen roep: opdat wij nooit vergeten.

Maar zij zijn de enigen niet. Paul de Leeuw vond dat deporteren van Van Riessen een prima idee en zou het wel leuk vinden als Wilders dood zou zijn. En Fatima Elatik (een bedrag van € 12.000,- per maand als politie diversiteitsadviseur plus gelegenheid tot vriendjespolitiek) wilde alle PVV’ers Amsterdam uitschoppen. Lodewijk Asscher verwenste Wilders naar Antarctica, het nieuwe Siberië. En moeten we het nog hebben over Raoul Heertje, die Wilders en Verdonk graag zou zien doodvallen? Over ene Peter Breedveld (VU), die vond dat alle PVV’ers  moesten worden doodgeschoten? Over fijnbesnaarde Geert Mak, over Maarten van Rossem, over Theo Maassen enz.?

Over één moet ik het nog wel hebben. Dat is demagoog Thom de Graaf (D66), de man van twaalf ambachten en dertien ongelukken, die het nu tot onderkoning van Nederland heeft geschopt. Dat dit door middel van een incestueuze, antidemocratische benoeming gebeurde, laat ik maar even rusten. Maar wat ik me afvraag, is of deze benoeming soms nog een late beloning is voor zijn rol in het demoniseren van Pim Fortuyn?

Wat is het verband met  Tommy Wieringa , van wie niet onvermeld mag blijven dat hij getrouwd is met Channa Samkalden, advocaat bij Prakken D’Oliviera, voorheen Böhler Advocaten, de juridische motor achter extreemlinks en de asielindustrie? Zou het kunnen dat links zich gesterkt weet door zo’n benoeming als van De Graaf? Zou het kunnen dat links zich gesterkt weet nu, om nog maar iets te noemen, de naam van Femke Halsema rondzingt als burgemeester van Amsterdam? Dat daarom het masker valt. Ook bij die burgemeesters. Zoals het masker viel bij de rechter die de krakers in Amsterdam weliswaar in het ongelijk stelde (wel moest stellen), maar ze nog even heel persoonlijk, en totaal onprofessioneel,  toevoegde dat hij veel sympathie voor hen had en afscheid van hen nam met de wens: “Het ga u goed”.

In dat sfeertje past ook dat die burgemeesters en wethouders, allemaal met een politieke kruiwagen naar hun baantje gereden, tot twee keer toe joelden van plezier en applaudisseerden bij een schandalige uitspraak van een linkse meneer, en daarmee hun ware gezicht toonden. Maar goed dat er beelden en geluid (op 17:40) van waren. Geschrokken van hun eigen enthousiaste instemming met deze haat zaaiende en discriminerende, maar o zo ontmaskerende opmerking van Tommy, ontkenden ze direct  glashard dat er geapplaudisseerd was. Maar die vlieger ging niet op!

Tommy haastte zich te zeggen dat het slechts een (harde) grap was. Maar dat had wel erg veel weg van het beperken van de collateral damage die hij met zijn schandalige aanval op ieder die het niet eens is met de zelfbenoemde elite had aangericht. Iedereen voelt direct aan dat dit geen grap was in de betekenis die wij daar gewoonlijk aan hechten. Dat het ook helemaal niet als grap bedoeld was, bewijst ook de slijmerige opmerking van Twan Huys of voor Panorama, getroffen door een granaat uit een antitankwapen, hetzelfde gold. Zo’n opmerking plaats je niet na een geslaagde grap…

Voor mij is de grap dat die infame uitspraak de elite ontmaskert als middelmatige mensen, stom genoeg om aan te slaan op zo’n verwerpelijk statement. Die burgemeesters en wethouders laten daarmee zien dat zij het gedachtegoed van de Tommy Wieringa’s bijvallen. Dat is precies wat hun bazen in Den Haag van hen verwachten. Alleen zo kunnen ze ooit verkassen naar een grotere plaats… Daarbij hoort ook dat zij met emotionele, opgeklopte leugenverhalen het volk voortdurend schuldgevoelens aanpraten, zodat het de verdeel-en-heers-elite willoos blijft volgen.

Zo heeft dat VNG-congres weer eens laten zien dat de  minachting waarmee de elite de meerderheid van de burgers bejegent te schaamteloos voor woorden is. Ja, die uitspraak van Tommy is giftig en het geslijm van Twan Huys is laf (maar niet verrassend), maar de enthousiaste bijval van al die foute burgemeesters en wethouders is ronduit schokkend.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Foute burgemeesters

 1. Eigen volk eerst zegt:

  Ik denk we dat we die lui maar op transport naar Afrika moeten zetten. Ze zijn Nederland niet waard.

  Like

 2. ReaGluurder zegt:

  90% van de Kaaskoppen interesseert dit geen fuck! Zijn nog te stom om op z’n mohammedaans te poepen! Van bovengenoemd DeugTuig zullen ze alleen Pisnicht de Leeuw kennen. Zijn doodwens van Wilders wist ik niet. Mooi dat dit vastgelegd is!! Dit is écht over de top en kan nimmer vergeven worden. Een heel team is hiermee in zee gegaan. Walgelijk! Mag ik Pisnicht de Leeuw doodwensen? Ja, ik wens hem een koekje van eigen deeg. Zijn wij eindelijk verlost van dit Wangedrocht!

  Geliked door 3 people

 3. koosv8 zegt:

  Hij lijkt erg op Pim Fortuyn, misschien een ideetje om deze linkse idioot maar in zijn rug te schieten, met een paar jaar mag je weer naar buiten. In dit geweldig snel afglijdende landtje.

  Like

 4. Alex Delarge zegt:

  Die kloothommel van Tommy Wieringa is geboren, en voor een groot deel, getogen hier bij mij in de buurt (Twente). Om je dood te schamen. Schijnt zich tegenwoordig Amsterdammer te voelen.

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  “We herinneren ons nog heel goed dat Marcel van Dam tegen Pim Fortuyn zei: “U bent een minderwaardig mens”. ”

  Hij zei zelfs: U bent een BUITENGEWOON minderwaardig mens.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 6. Republikein zegt:

  Beter negeren, maar dat lukt zelden, helaas.
  Nu krijgt het een onverdiend “podium”.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Wie is Femke Halsema , de linkse , ,rechtse of de middelste

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Groen Links is de afvoerput van het linkse smerige vuil in Nederland!!!
   Als je helemaal aan je eind bent….alleen nog maar wil vernietigen, moorden en afbreken kun je bij Groen Links ’n bestuurlijke functie krijgen!!!

   Like

 8. Marco Polo zegt:

  Kunnen we de beelden niet achterhalen wie allemaal hebben gelachen en geklapt? Ik denk dat ze allemaal hebben zitten lachen. En dan Jan van Zanen als voorzitter van de club zegt dat hij zich schaamt. Vraag mij af of hij niet het hardst heeft gelachen. Of hij daadwerkelijk meent wat hij zegt, over het algemeen is de heer van Zanen niet zo’n heilig man.

  Ik vind het trouwens wel een grap die moet kunnen. Uiteraard ligt het wel gevoelig, maar we moeten niet op elke slak zout gaan leggen. Immers zijn we Hollanders en die zijn rauwe humor wel een beetje gewend.

  Ik meen dat menig mens nog steeds de grap van Bea en de Bijlmerramp kunnen herinneren. Vele hebben hierom gelachen, maar is uiteraard zo misplaatst als het kan. Maar we moet wel beseffen dat we zijn Hollanders met onze eigenaardige en rauwe humor.

  Maar ik vind het niet kunnen dat je zit te lachen en klappen om een botte rauwe grap om vervolgens weer de hypocriet uit te hangen.

  Is ook wel weer puur hollands.!! Lekker hypocriet zijn.

  Dus was dit toch weer zo’n Hollands lekker bot en rauw momentje om vervolgens weer iemand anders de zwarte piet toe te spelen en als hypocriet alles te ontkennen.

  Of mogen we ook niet op deze manier meer Hollands zijn?

  Nee we moeten onze gedragen volgense de nieuwe Hollandse-groene-biologische-sharia-gender neutrale-pro homo-pro immigratie-anti zwarte piet-etc… beleidsnormen gedragen.

  Dit wordt een beleidsmix die wordt nog sterker als een tequila met strorum.

  Ik weet het niet meer, of Ik deze grap nou leuk vind of niet? of dat wel of niet kan?
  Ik weet niet of ik überhaupt nog een mening durf te verkondigen? Want een mening over deze casus, dat wordt een overladen dronkenschap van meningen en gedragsregels die uiteindelijk leiden tot…… wie mag het zeggen? De telegraaf mag er geen mening meer over hebben, want dan rijdt er iemand een caddy naar binnen.

  Panorama…..sssssstt.

  Who is NEXT? NRC? Is de grap dan nog wel leuk?

  Like

 9. Jan zegt:

  Marja van Bijsterveldt (CDA) toont burgerhaat, wil geen gekozen burgemeester
  Burgers die zoals in alle beschaafde landen zelf BM kiezen, ‘schaden lokaal bestuur’
  https://tpo.nl/2018/11/15/marja-van-bijsterveldt-cda-toont-burgerhaat-wil-geen-gekozen-burgemeester/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s