Elfenkoninginnetje voor Mokum!

Screenshot_227

(Door: Theresa Geissler)

Nooit denken, dat je wel zo ongeveer alles gehad hebt; dat blijkt nú maar weer: Femke Halsema burgemeester van Amsterdam! Na de gemiddelde PvdA-slapjanus (geen kwaad van de doden, maar ja…) en de bóven gemiddelde VVD-landverrader (waarnemend, maar tóch) lijkt de schijn-elite-van-de-valsemunters te denken dat wat variatie, aan de buitenkant althans, geen kwaad kan en mikt ze op een….vróuw? Ha, was dat maar zo, maar je kunt hier beter spreken van een Elfje uit het Neverland van Peter Pan!

Hoezo? Ten eerste, omdat de politieke kleur van de dame in kwestie – GroenLinks – de perfecte entourage vormt voor dat ‘Neverland’. Ten tweede, omdat de Grachtengordel – waartoe zij bijna automatisch behoort – hét Amsterdamse ‘Neverland’ genoemd kan worden. En ten derde, omdat het onwezenlijke, het spróókje als het ware, van het wezen van mevrouw afstraalt en dat trouwens altijd al gedaan heeft. Dáárom.

Halen we de officiële motivatie erbij, dan lezen we het volgende:

“Femke Halsema is beslist en verbindend. Ze kent de stad, de verschillende lagen van de samenleving, de problemen en de uitdagingen door en door. Ze ziet op een inspirerende manier de kansen en mogelijkheden in Amsterdam en ook de kwetsbaarheid”, aldus Johnas van Lammeren etc., etc. …”

Ja, ja, dat valt zo voor te stellen: Ze kent en ziet alles… Zéker door de roze bril, die ze haar hele leven al heeft geweigerd, af te zetten:

Ze had hem op, toen ze van de PvdA overstapte naar GroenLinks, ze had hem op, toen ze in de Kamer herhaaldelijk betoogde dat ze ‘zelf niet weg was van hoofddoeken, maar de moslima’s toch niet kon gaan dwingen die áf te zetten, nadat ze door anderen al waren gedwongen waren ze óp te zetten’ (aparte logica!), ze had hem op bij haar pogingen Wilders de maat te nemen op haar eigen, schattige manier (“Wat U daar zegt: Geen woorden voor, Mijnheer Wilders! Báh!”), ze had hem ook op, toen ze in 2014 even de politiek verruilde voor de filmcamera’s en zo’n typerende documentaire produceerde, die bedoeld was om het lot van de moslimvrouw in verschillende uitheemse oorden te idealiseren: het 6-delige “Seks en de Zonde.” (Dat idealiseren lukte overigens niet optimaal, doordat documentairemaakster en cameraploeg steeds weer ongewild tegen de harde feiten aanliepen, maar een kniesoor, die daar op lette.)

Ze had hem misschíen even níet op, toen ze op een gegeven moment tóch haar kroost van hun “zwarte school” afhaalde, omdat de omgangsvormen van enkele ouders, de “Nieuwe Nederlanders”, haar wel wat erg rauw op het dak vielen…Maar tja, van dichtbij schittert een glasscherf nu eenmaal NIET als een diamant en daar helpt zo’n roze bril dan evenmin iets aan. Overigens was het niet direct de bedoeling, dat deze incidentele kleine breuk met de principes de publiciteit zou halen, geloof ik, net zoals dat bij het appartementje van Pechtold later niet de bedoeling zou zijn. Ach ja, “Mensch bleibt Mensch.”

Kortom: Halsema is wel zó’n uitgesproken iemand van het type “Links 2.0” dat je je afvraagt hoe een Van Lammeren met droge ogen kan beweren dat ze alles, wat hij daar opsomt, metterdaad kent én ziet. Dat zal hem en de rest van die sollicitatiecommissie dan ook waarschijnlijk worst zijn: voor de Schijn-elite spelen hier ándere belangen mee:

Die van de multiculturele samenleving, die nog steeds ‘harmonisch’ ontwikkeld moet worden, die van het Coudenhove-Kalergiplan, dat nog steeds gerealiseerd moet worden…Je kunt nu wel wéér een Nieuwe Nederlander met twee paspoorten op de burgemeestersstoel gaan zetten, maar dat wordt, na twee eerdere soortgelijke manoeuvres, wel wat érg opzichtig en subtiliteit is het toverwoord; vandaar dus maar eens déze variant. En: een vróuw, dat gaat er in deze tijd allicht ín…

Een VROUW, ja. Maar dit is een ELFJE! Een Elfenkoninginnetje uit het Neverland!

Zal trouwens ook wel met voorbedachte rade zijn: de dagen van het oude, het oorspronkelijke zijn voorbij, nú is de beurt aan het “Nieuwetijdskind”, de voorbode van de uiteindelijke “Nieuwe Mens…”
Arm, arm Europa, arm, arm Nederland…. Arm Mokum: Dit is de definitieve aanslag op je  oorspronkelijke authentieke karakter!

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Amsterdam, Elite, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Elfenkoninginnetje voor Mokum!

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Zet Orban maar als burgervader neer in Amsterdam en Trump op de plek van Juncker dan is er hoop, anders zal de boel alleen maar verder afkalven.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Ze had wel fijne jetsers, het oog wil ook wel wat.

  Like

 3. Haksteeg Anton zegt:

  Ja hoor zoals al eerder gezegd, Mokum is al lang geen Nederland meer en gaat nu nog verder naar de bliksem nu nog een moskee op de Dam en het plaatje is compleet, het heeft echter niets meer met de hoofdstad van Nederland te maken.

  Like

 4. Qvic zegt:

  Zo’n trut voor islammadam maakt er één grote puinhoop van, maar dat schijnt nu net de bedoeling te zijn. Dat het daar compleet uit de hand gaat lopen. Een vrouw in de islamwereld is geen partij om serieuze zaken of gezag uit te stralen, het is bij voorbaat een verloren zaak. Dag Nederlandse hoofdstad, die eerdaags geheel ten prooi valt aan de islam.

  Geliked door 1 persoon

 5. flo zegt:

  Amsterdam, ultra links staatje in links nederland naar de radsmodé door de links gekken terreur, wat volgt……

  Like

 6. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Theresa de manier waarop jij het verwoord heeft mij ondanks dat het een triest onderwerp is toch doen gniffelen. Ik zou het niet meer eens met je kunnen zijn. Bedankt voor dit artikel

  Geliked door 1 persoon

 7. Bob Fleumer zegt:

  Femke Lalsema is een windvaan maar ze te blind om het zelf te zien. Amsterdam gecondoleerd!

  Geliked door 1 persoon

 8. dutchess zegt:

  Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen……

  Like

 9. bozeoudeman zegt:

  Hoe groot is de aanhang van burgemeester Halsema omgerekend in percentage stemmers. Iets meer dan 50% kwam stemmen bij de gemeenteraadverkiezingen. Dit zou moeten inhouden dat iets minder dan de helft van de 45 zetels leeg zou blijven dus dat er 23 zetels te verdelen waren. GroenLinks heeft met 10 zetels van de 45 iets meer dat 20% van de stemmen gekregen . Omgerekend naar een democratie waarin niet of blanco stemmen ook als stemmen wordt gezien zou dit voor GroenLinks pakweg 5 zetels inhouden ofwel omgerekend naar het aantel kiesgerechtigden iets meer dan 10 pakweg 12 %. Die 12 procent wordt nu door Halsema als burgemeester vertegenwoordigd. Erg min dus. Zeker ook omdat Halsema bepaald nooit heeft overgelopen om duidelijk te maken dat zij onafhankelijk kan zijn. Deze geboren Amsterdammer is blij dat hij uit Amsterdam is vertrokken, net als bijna alle oorspronkelijke Amsterdammers inmiddels die stad de rug hebben toegekeerd. Al lange tijd wordt Amsterdam geteisterd door studentikoze GrijsNiks bakfietssocialisten, debielen 66 yuppies, PvdA en SP islam liefhebbers en meer van dit soort betweters.Nu bekroond met de zelfbenoemde hare majesteit uit de Nederlandse politiek.

  Geliked door 1 persoon

 10. reageerbuis zegt:

  De lacherige manier waarop zij reageerde deed me meteen denken aan Kruizinga, de lijsttrekker van de CHU, die in een nieuw kabinet minister van defensie werd. Hij was zo verguld van zijn uitverkiezing, dat hij de lach niet van zijn gezicht kon krijgen. Maar hij moest wel binnen heel korte tijd aftreden. Hopelijk herhaalt de geschiedenis zich.

  Like

 11. Ruud zegt:

  Deze mevrouw heeft de goedkeuring van huichelachtige Nederlanders. Zij houden van de islam en de vluchtelingen. Meer dan van hun kinderen en kleinkinderen. De toekomst voor hen hebben zij verraden de vuile huichelaars.Hopelijk zijn zij het eerste slachtoffer van de islam en de vluchtelingen.

  Like

 12. fredjohan zegt:

  Het elfje als het eeuwige kindvrouwtje met de stalen ellebogen.

  Like

 13. Hovawart zegt:

  Het zal misschien wel eens een keer uit de hand gaan lopen als duidelijk word hoeveel geld de staat der Nederlanden jaarlijks in “Het Gat van Femke” moet pompen om de illusie van een zelfredzame, multiculturele en paradijselijke hoofdstad op te houden, ‘de eigen broek ophouden’ heeft men na de bouw van De Bijlmer nooit meer gehaald, en van een kale groenlinksche gemeente kun je niet plukken, wie zal dat gaan betalen, zoete lieve Gerritje?
  Wie zal dat betalen, zoete lieve meid?

  Like

 14. Hovawart zegt:

  Hoewel de geregistreerde misdaad in Amsterdam volgens cijfers van politie, Openbaar Ministerie en gemeente steeds verder daalt, zijn er afgelopen jaar wel meer woninginbraken en overvallen in de stad gepleegd.? Daarnaast houdt Amsterdam er „ernstig rekening mee” dat de criminaliteit zich de afgelopen jaren heeft verschoven naar meer onzichtbare vormen, zoals door ondermijning, waar onderwereld en bovenwereld zich vermengen. Amsterdam richt zich op kenmerken van mogelijk georganiseerde en ondermijnende criminaliteit bij vastgoed in handen van Turkse stichtingen en verenigingen, in het bijzonder voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s).Ten slotte betekenen ontwikkelingen als radicalisering, terrorisme en de vluchtelingenstroom een fundamentele verzwaring van de politietaken in de stad.” dus heeft Femke haar roze bril en harde G hard nodig. (je moet het maar kunnen).

  Like

 15. Taljaard zegt:

  Het kraaien van de linkse victorie door de rooie hen zou nog wel eens van korte duur kunnen zijn wanneer het kabinet valt. En een andere coalitie, met FvD en hopelijk ook PVV, dan eindelijk eens het lef zal betonen om de gemeente 020 onder financieele curatele te stellen.
  En dan een hele kudde accountants en fraudedeskundigen er op los te laten om die Augiasstal uit te mesten. Want dat zou het definitieve einde betekenen van deze pseudo-onafhankelijke en door staatsgeld overeind gehouden perfide en misdadig-corrupte anomalie. En daarmee ook het einde van de carriere van Halsema.

  Like

 16. P. Puk zegt:

  Ben er geboren en getogen, maar hoef er voor het goud van de wereld niet meer te wonen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s