Fake News van het ergste soort

Screenshot_242

(Door: “eg regs”)

‘Agenten van beïnvloeding’ worden soms geworven, soms geplaatst (geplant) en soms bieden zij hun diensten uit eigen beweging aan. Dit laatste kan een bewuste keus zijn geweest, maar dat is niet eens altijd nodig;aan usefull idiots geen gebrek immers. Ik zeg dit er even bij om niet ten onrechte de aanklacht te verzwaren tegen hen die zich -daar kan alvast geen enkele twijfel over bestaan – hebben laten lenen tot werktuigen van desinformatie.

Een publieke omroep van een zogenaamde rechtse signatuur zond onlangs een documentair drieluik uit over de ‘Marokkaanse Nederlanders’, en dan met name over de wijze waarop door hen het WK-voetbal beleefd werd. We zagen onder meer hoe Nederlandse straten ‘versierd’ werden met vrolijke rode vlaggetjes (inclusief uiteraard de centraal gepositioneerde satans-ster) en hoe de volmaakt geïntegreerde figuranten keer op keer verzuchtten dat zij zich zo ‘verkeerd begrepen’ voelden. Het spreekt voor zich dat in deze beïnvloedingsoperatie om de Marokkanen te ‘vermenselijken’iedere contra-indicatie zorgvuldig was weg geretoucheerd; geen gebontkraagde kwajongens, geen jihadistische wannabes en geen lapszwanzig gependel tussen theehuis, moskee en sociale dienst. Dit waren wat je zou kunnen noemen onze ideale Marokkanen. Vanzelfsprekend volstrekt willekeurig geselecteerd.

Persoonlijk ben ik sowieso onmiddellijk op m’n qui vive als ergens gesproken wordt van ‘Marokkaanse Nederlanders’, want het is een term die ik eerlijk gezegd niet zo goed kan verdragen. In dit geval echter is de hele semantische kwestie veilig over te slaan, want het ligt er wel heel erg dik bovenop wat hier aan de hand was: gecertificeerde, ‘populistische’ islamcriticus vertelt ons nu plotseling dat het allemaal wel meevalt met het Marokkanen-probleem. U bent er nog niet zo zeker van, zegt u? Wel, als zelfs ver linkse recensies vol lof zijn over Marokkanen op 1,dan is dit eigenlijk een uitgemaakte zaak lijkt me. Link en link.

Dit ging over Powned, maar laten we dan eens kijken hoe Geenstijl het ervan afbrengt. Op een vergelijkbare manier dus. Allereerst appelleert men aan de natuurlijke antipathieën die onder haar ‘reaguurders’ leven,maar dan, als men eenmaal beet heeft, wordt de prooi meegevoerd in een richting die – laat ik zeggen – niet erg ‘intuïtief’ is. Het is een filosofische onderstroom van één en al subversie en compromis.

Wordt bijvoorbeeld de ‘marketingonzin die LHBT-acceptatie door uw strot moet duwen’ aangekaart, dan wordt vervolgens in hetzelfde artikel onwillekeurig de aanhankelijkheid verklaard aan de ‘acceptatie vanuit de mens zelf’ die deze ‘waanzin’ welbeschouwd (en in de eerste plaats) mogelijk maakte. Dit zijn letterlijke citaten die u hier kunt verifiëren.

Of neem ook de kwesties van onze islamisering en onze vluchtelingenvriendelijkheid. Plotseling blijken deze potsierlijke seculieren dan over een onverwachte Bijbel-vastheid te beschikken; ‘keer de andere wang’, ‘heb uw vijanden lief’ citeren zij driftig. Al onze huidige ellende is volgens hen dus te wijten aan die christelijke ‘slavenmentaliteit’. Nog een link. Merkwaardig genoeg is het ook weer niet goed als ‘gristenen’ aan hun godsdienst een wat meer ‘martiale’ interpretatie geven, want dan vinden de ‘nodeloos tendentieuzen’ er noodzaak in om het ‘nazisme’ en de Ku Klux Klan erbij te slepen (link).

Aan speelgoedrebellen en gelegenheidskwetsers hebben we helemaal niks. En de vraag of deze change-agents te kwader trouw zijn of dat zij hun subversie bedrijven uit onzalige onwetendheid, is verder ook niet zo heel erg ter zake doende. Dit zijn bedriegers en meer hoeven we niet te weten.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "goedmenschen", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marokkanen, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Nederland, Overheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Fake News van het ergste soort

 1. Guardiaangel zegt:

  Op de PVV na….is dit sloopkabinet…..locale overheden……media in dienst van het kabinet……de agenten…….de sociale agenten……de scholen…….de Uni´s………de woordvoerders…….de spindokters……….de moslims………zijn het allemaal bedriegers voor eigenbestwil …voor eigen stoel en job…..voor eigen belangen……die ons de Nederlandse burgers telkens wat voorspiegelen als zijnde goed en lekkers…….en telkens blijkt het tegendeel waar…..telkens blijkt dat we weer zijn bedrogen…..telkens blijkt dat we nog meer moeten betalen.
  Een van de leugens is het klimaat probleem……..het is echter een van de toekomstige grootste verdienmodellen voor de overheid……waarbij diesel wordt gebannen…..België overweegt al een dieseltax in te voeren……..de elektrische auto “moet” er komen terwijl er aan de lopende band fouten zijn in systemen omdat het te snel gaat………groene stroom……energie-opwekkers en zonnepanelen straks duur belast worden want alles draait straks om elektriciteit en de investeringen zullen verhaalt worden op de burger…….dus elektriciteit zal heel duur worden voor de consument.
  De grootste leugen zal binnenkort openbaar worden gemaakt……..de schade aan Groningse huizen zullen meevallen….de vergoedingen zwaar tegenvallen……de restauratie niet meer mogelijk…….en…..weer eindeloze processen…..want net als verzekeringsmaatschappijen….moeten ze betalen……dan zo min mogelijk uitbetalen.
  De volgende grote leugen is…….migranten zullen blijven toestromen….met nieuwe miljarden naar Turkije……en meer macht voor Erdogan……zal zijn rijkdom gelijk met zijn macht binnen Europa groeien……zal hij nog meer chanteren en gelukszoekers uit Syrië doorlaten.
  Nog een andere grote leugen is……het gaat goed met Europa……..maar de Duitse Bank slaagt niet voor de stresstest…….vele miljarden euros schuld staan er open……Duitsland is het land waar de financiële crisis zal uitbreken……..een crisis nog heftiger en groter dan de vorige…..en zal Europa erin meesleuren…….de media zwijgt in alle talen….!
  We worden aan alle kanten belazerd…..!

  Geliked door 2 people

 2. Jan zegt:

  Fake nieuws van National Geographic, de verhongerende ijsbeer als gevolg van ‘global warming’

  Like

 3. Jan zegt:

  Nepnieuwsverspreider Washington Post voor schadevergoeding van $250 miljoen wegens hetze tegen Nick Sandmann

  …..
  De Amerikaanse scholier Nick Sandmann eist een schadevergoeding van 250 miljoen dollar (220,3 miljoen euro) van The Washington Post. Dat hebben zijn advocaten dinsdag bekendgemaakt. Aanleiding is berichtgeving over een video uit januari, waarin Sandmann glimlachend voor een Amerikaanse inheemse activist en Vietnamveteraan stond. De krant schreef hierover volgens Sandmann ten onrechte dat de tiener de 64-jarige man provoceerde en racistisch was.

  De 16-jarige Sandmann beschuldigt de krant van laster en stelt dat de krant onzorgvuldig is geweest in zijn berichtgeving. Daardoor zouden de scholier en zijn familie het mikpunt zijn geworden van haatmails en doodsbedreigingen. Volgens de advocaten die de ouders van de tiener in de arm hebben genomen is er geen bewijs dat hij racistisch gedrag vertoonde. De geëiste schadevergoeding is extra hoog om de krant “een lesje te leren”. De 250 miljoen dollar komt overeen met het bedrag dat Amazon-miljardair Jeff Bezos in 2013 voor de krant betaalde.
  …..
  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/20/scholier-uit-video-klaagt-the-washington-post-aan-a3654691

  Like

 4. Jan zegt:

  Amerikaanse hoernalisten overtreffen de ‘nieuws’ van Noord-Korea, Kim Hyok Chol niet geëxecuteerd

  Top US journalists spread fake news claiming North Korean official was ‘purged’ – then he shows up on TV
  https://thegrayzone.com/2019/06/03/us-journalists-fake-news-north-korean-official-purged/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s