CDU/CSU-bolwerk Beieren voor de val – AfD de op één na grootste partij

Screenshot_265

(Vertaling: E.J. Bron)

De CSU was lange tijd het conservatieve anker van de CDU. Dat is nu echter verleden tijd. De lafaard Seehofer stelt zijn kiezers al lange tijd met lege beloftes teleur, die Merkel op haar plaats moeten zetten. Het tegendeel is dan echter altijd het geval. De rekening zal Seehofer vermoedelijk op 14 oktober gepresenteerd krijgen.

Mitteleuropa

Die dag vinden er in Beieren namelijk deelstaatverkiezingen plaats, en de kiezers zullen deze keer in groten getale beslissen voor de rechtlijnige AfD. De AfD stevent af op 14%, terwijl de CSU met 41% historisch slecht scoort. Om maar helemaal te zwijgen van een absolute meerderheid.

Volgens de peiling ziet het er ook slecht uit voor de andere partijen. Dientengevolge behouden de Groenen en de SPD hun percentages en staan allebei op 13%. De FDP verliest in de peiling van Insa 2%, zou echter nog wel de kiesdrempel van 5% halen om in het Beierse parlement te komen. De Vrije Kiezers blijven volgens de peiling staan op 6%, Die Linke zou met 3% niet meer in het parlement in München komen.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op CDU/CSU-bolwerk Beieren voor de val – AfD de op één na grootste partij

 1. theresageissler zegt:

  Laten we het hopen…

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad.
   Want de fraudeurs sluipen de dag vóór de verkiezingen reeds gewapend met lunchpakketten de achteringang de kieslokalen binnen, om op de dag zelf de argeloze burger het kiesformulier afhandig te maken en dit te vervangen door het uniforme RUTTE WEET HET BETER-formulier.

   Like

 2. Haksteeg Anton zegt:

  Het ziet er – gelukkig – niet zo slecht uit voor de AfD en ik hoop dat Merkel de schok van haar geschifte leven krijgt. Dat mens is niet te temmen lijkt het en ze verwoest heel Europa met haar niet zo intelligente benadering van het migranten vraagstuk om het maar eens vriendelijk te zeggen.

  Like

  • theresageissler zegt:

   Merkel heeft in de DDR geleerd om braaf haar huiswerk te maken, níet om zelfstandig te denken.
   Ze is in zekere zin een robot waarop niets en niemand vat heeft. Het valt voor te stellen, waarom bv. Michael Mannheimer kapót gaat aan frustratie jegens háár!

   Geliked door 1 persoon

   • Haksteeg Anton zegt:

    Ik denk dat je gelijk hebt hoe jammer dat ook is maar inderdaad Merkel heeft al heel veel kapot gemaakt en nog hebben een groot aantal Duitsers dat niet voldoende in de gaten. Ze zijn net als die Ruttelingen in Nederland

    Like

   • Nemesis zegt:

    Hoewel München wel de grootste is, zijn er nog meer als genoeg andere pestbuilen in Bayern.

    Like

 3. Taljaard zegt:

  Net als Amsterdam in Nederland is het de linkse pestbuil Munchen die het voor de rest van Beieren verpest.

  Geliked door 1 persoon

  • Haksteeg Anton zegt:

   Als ik me niet vergis was München ook de sdtad waar hitler zijn grootste successen scoorde.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Welnee Anton.
    München is altijd al ’n gezellige stad geweest.

    Like

   • Haksteeg Anton zegt:

    Ik ken München ik ben er een paar maal geweest in de 70tiger jaren maar het was ook de stad waar hitlerzich in de bierkeller manifesteerde in de 30tiger jaren en met succes.

    Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Met de Kerst sprak ik nog iemand die actief is bij de CSU. Toen ik over de AfD begon, werd ik scheef aangekeken en was het ‘nein, nein’. Dat de CSU nog 41% scoort, zegt alles over de inwoners van Beieren. Het moet allemaal nog veel erger worden. De voortekenen zijn er. Werd vanavond duidelijk in Nieuwsuur; onvrede over Frau Merkel, de economie zwakt af, voetballen kunnen ze ook al niet meer. Duitsland is in mineur, in verval. Denk toch dat het Duitse Oergevoel er nog wel is. Het is wachten op ‘bis hier und nicht weiter’.

  Geliked door 3 people

 5. Marja zegt:

  Ik ben benieuwd hoe Seehofer zich vandaag met zijn partij t.a.v. Merkel op zal stellen v.w.b. de afspraken in de EU top die gemaakt zijn over het toelaten en terugsturen van parasieten. Ik heb er geen vertrouwen in, in ieder geval. Als hij zijn woorden terugdraait zal zijn verlies in oktober nog groter zijn. Of heeft dit gesprek al plaats gevonden en heb ik iets gemist?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s