Slowaakse minister-president aan Merkel: “Jullie grens is zo geperforeerd als Emmentaler kaas!”

Screenshot_261

(Vertaling: E.J. Bron)

De Slowaakse minister-president Peter Pellegrini (foto) is bij het thema herverdeling van migranten en Soros-hulporganisaties achter zijn Hongaarse collega Viktor Orbán gaan staan. “Ik wil de woorden van meneer Orbán graag herhalen en bevestigen: wij zullen niet de gevolgen van de fouten van anderen dragen”, aldus Pellegrini in een interview met de Slowaakse televisie.

journalistenwatch

De EU-immigratiepolitiek zou niet door één enkel land beslist kunnen worden, dat “Welkom bij ons!” roept zonder daarvoor de toestemming van de andere EU-landen te hebben gekregen, aldus Pellegrini, die het voorzitterschap van de Visegrád-landen overneemt, richting Duitsland.

“Wij zullen nooit een situatie tolereren, waarin het de ander niet lukt zijn huis op orde te houden, omdat zijn grens zo geperforeerd is als Emmentaler kaas. En we zullen ook niet de aankomst en vrijheid van reizen van honderdduizenden tolereren over wie wij niets weten”, maakte Pellegrini duidelijk. “Wie Slowakije binnenkomt en wie hier woont, is een beslissing van de Slowaakse regering. We zullen niet accepteren dat iemand anders uit Brussel deze beslissing voor ons neemt of dat een ander land ons dicteert. Het is ons recht om te bepalen wie wij in ons land willen hebben en wie niet.”

Pellegrini bedankte Orbán er nogmaals voor dat deze er als eerste mee begonnen zou zijn om de zuidelijke grenzen te blokkeren en de Balkan transitroute te sluiten. Men zou Orbán in het verleden bij de grensbewaking met personeel ondersteund hebben en op ieder moment bereid zijn dat opnieuw te doen, verklaarde de Slowaakse minister-president volgens “Breitbart”.

Slowakije zou ook sympathiseren met de nieuwe Hongaarse wetten betreffende meer financiële transparantie door buitenlandse hulporganisaties, waarvan velen, gefinancierd door de Amerikaanse miljardair George Soros, alleen maar de illegale immigratie zouden ondersteunen en bevorderen. “Ik wil me niet mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Slowakije, maar ik kan haar alleen maar aanbevelen zeer voorzichtig te zijn”, had Orbán daarvoor het buurland gewaarschuwd. “George Soros is niet alleen in Hongarije, maar ook in uw land actief. We hebben het hier over een gevaarlijke financiële speculant, die er miljoenen aan verdient om mensen te ruïneren. Hij heeft de valuta van complete landen aangevallen en daar een hoop geld mee verdiend. Geld is zijn god”, aldus de Hongaarse minister-president over de miljardair George Soros, wiens passie het is om zonder welk mandaat dan ook de politiek in Europa te beïnvloeden en mede te bepalen.

“Op de loonlijst van George Soros staan op  de een of andere manier honderden en duizenden mensen, die aan het werk zijn om zijn zienswijze door te drukken. Dat is de realiteit”, verklaarde Viktor Orbán.

Ook in Slowakije zou het niet goed gesteld zijn rondom de transparantie van de NGO´s, gaf Peter Pellegrini toe, en waarschuwde dat Slowakije, mochten de hulporganisaties niet vrijwillig hun geldbronnen bekendmaken, desbetreffende maatregelen zou nemen om hen daartoe te dwingen.

Pellegrini verwelkomde de opkomst in heel Europa van anti-immigratiepartijen, zoals in Oostenrijk en Italië, en prees de Beierse CSU. “Godzijdank worden deze problemen na al die jaren eindelijk aangesproken. We zouden lange tijd geleden al wakker hebben moeten worden. We beginnen nu pas te realiseren dat de werkelijke prioriteit de verdediging van onze grenzen is, we moeten de huidige ontwikkeling stoppen, omdat ze anders zware schade kan toebrengen aan de Europese Unie”, bevestigde de Slowaakse minister-president zijn houding.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, asielwaanzin, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, NGO´s, Slowakije. Bookmark de permalink .

20 reacties op Slowaakse minister-president aan Merkel: “Jullie grens is zo geperforeerd als Emmentaler kaas!”

 1. paulzwueste zegt:

  Verstandige man, maar het heeft wel ’n tijd geduurd voordat Slowakije zich nu openlijk achter Orban schaart.
  Orban zal de geschiedenisboeken ingaan als de man die de vlam van het verzet tegen de EU
  heeft ontstoken, wat tot haar uiteindelijke vernietiging zal leiden.

  Geliked door 1 persoon

 2. flo zegt:

  Verstandige woorden, laat dat gore Merkel gedrocht en al haar meedenkers maar de pest pokken krijgen, hulde voor deze man en Orban die het migratie monster willen keren!

  Geliked door 2 people

 3. alwine kerkhof zegt:

  Is niet alleen de grens, ze worden met honderden in gevlogen

  Geliked door 2 people

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Duidelijke taal. Een voorbeeld voor de rest van West Europa.

  Geliked door 1 persoon

 5. ruud beijer zegt:

  Helaas hebben wij trutte.Die geeft ons land aan de islam en de vluchtelingen. Gesteund door veel huichelaars.

  Like

 6. Yvonne zegt:

  Mooi gesproken , is stoere taal maar die in onze landen zijn zie die maar eens naar het land van herkomst te krijgen

  Like

 7. US Magazine: Had Solzhenyzin gelijk over het Westen?

  In juni 1978 hield de grote Russische schrijver Alexander Solzhenyzin een toespraak voor afgestudeerde studenten van de Harvard Universiteit. Zijn woorden veroorzaakten enorme kritiek. Nu vraagt ​​de Amerikaanse activist en schrijver Herbert London zich af in een bijdrage voor “The American Thinker” of Solzhenyzin gelijk had.

  In zijn toespraak “Een verscheurde wereld” had de Russische schrijver in die tijd gesproken over de opkomst van “verschillende werelden”. Een van hen is de westerse samenleving.

  Aan de ene kant van de resulterende splitsing is vrijheid, die materiële rijkdom als de grootste waarde beschouwt. Volgens Solzhenitsin staat de mens centraal in deze vergelijking: er is geen grotere macht dan de mens zei hij. Dit leidt op zijn beurt tot een “morele armoede” die voortdurend op zoek is naar betekenis.
  Een paar dagen na de toespraak beschuldigen de media Solzhenyzin ervan “zijn evenwicht te hebben verloren”. Niet de wereld, maar zijn geest is verscheurd. “De reus houdt niet van ons”, klaagde de pers.

  “Nu hebben we de luxe om 40 jaar later deze toespraak te analyseren,” vervolgt Londen. Afgaande op de culturele omstandigheden die zich de afgelopen vier decennia hebben voorgedaan, heeft Soltschenytsin zich nog steeds op een “voorzichtige” manier uitgelaten.

  Omdat de VS momenteel wordt geleid door materiële doelen. De grotere macht waarover de Russische schrijver sprak, was minder aanwezig.

  “Ik was geschokt toen ik hoorde hoe Robert De Niro de president van de VS in een zeer smakeloze stijl aanviel bij de Tony Awards. Dit is dezelfde De Niro die de Freedom Award won, de meest prestigieuze prijs in het land “, vervolgde de auteur.

  Ook het feit dat de rapper Kendrick Lamar, die constant te pas en te onpas Trump aanviel, was verbaasd dat aan hem de Pulitzer Prize was toegekend. En het feit dat Bob Dylan de Nobelprijs ontving – een prijs die aan vele literaire coryfeeën geweigerd werden – hij erkent de complete ineenstorting van waarden. “Wat is er met ons gebeurd?” Vraagt ​​Londen.

  Solzjenitsin was zich er toen van bewust dat als God werd vervangen door het humanisme, elk denkbaar idee aanvaardbaar zou worden geacht. Dit is al duidelijk merkbaar in de hedendaagse samenleving, volgens Londen: smaak, manieren, vriendelijkheid, respect zijn ondergeschikt gemaakt aan vrijheid en persoonlijke gevoelens. Volgens het motto: “Als het goed voelt, doe het dan”. Zelfs kerken en synagogen zijn op een dwaalspoor geraakt door meer tijd aan sociale omstandigheden te besteden dan aan religieuze doctrines.

  Universiteiten zinken ook. Talkshows toonden dezelfde gezichten als banaliteiten. De waarheid wordt verbroken door de postmoderne overtuiging dat alleen de gevoelens meetelden. Gedurende deze tijd is het verdwijnen van culturele filters twijfelachtig.

  Als iemand de huidige tendensen gebruikt om de toekomst te voorspellen, loopt het Westen met zijn ‘verborgen relativisme’ het risico mondiale invloed te verliezen, waarschuwt de Amerikaanse activist. “Hoe kan een samenleving die niet zeker is van haar eigen betekenis concurreren met een fanatieke cultuur die precies weet wat ze wil bereiken?”

  “Waarom moeten Italiaanse functionarissen eeuwenoude kunstwerken bedekken wanneer een Iraanse predikant op bezoek komt? Moeten we niet trots zijn op de buitengewone sculpturen die uit onze cultuur zijn voortgekomen? En waarom zouden we ons druk maken om een ​​andere religieuze cultuur te beledigen? Is het tegenovergestelde waar? ”

  Op het einde, roept Londen de lezer op om een ​​onbevangen blik op de Verenigde Staten en het Westen te werpen nemen en jezelf voorhouden wat hij of zij ziet.

  bron:
  https://de.sputniknews.com/gesellschaft/20180630321373278-usa-magazin-russland-solschenyzin-westen/

  Geliked door 3 people

 8. Elisah zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/06/EU-top-Open-grenzen-en-plunderende-barbaren-blijven-weer-geen-keus-voor-zelfbehoud
  Kijken we naar de migranten, zien we vaak opzichtig barbaars gedrag, fanatisme en agressie; Kijken we naar de Europeanen, zien we een verachtelijke angst om intolerant te lijken’

  Like

 9. droevige mof zegt:

  De Duitse propaganda-media melden dat Merkel het opnieuw heeft gemaakt en de CSU in Beieren nu zoete broodjes bakt. Waarschijnlijk slaagde ze opnieuw erin de meerderheid van de Duitsers voor de gek te houden.
  Welk land dat alle vijf op een rijtje heeft zal vrijwillig een opvangcentrum bouwen?
  In dit opzicht wordt heel Duitsland tenslotte het enig opvangcentrum.
  Het is tijd dat je de grens sluit. De oosterburen zijn weer gek geworden.

  Like

 10. Marc zegt:

  “Het is ons recht om te bepalen wie wij in ons land willen hebben en wie niet.”

  Kijk, Rutte: zo eenvoudig en zo juist is het nou!

  Geliked door 1 persoon

 11. guusvelraeds zegt:

  We moeten de huidige ontwikkeling stoppen, omdat ze anders zware schade kan toebrengen aan de Europese Unie”, bevestigde de Slowaakse minister-president zijn houding.

  De schade aan de Europese Unie kan mij niet groot genoeg zijn.

  Geliked door 1 persoon

 12. Daan Kranenburg zegt:

  Jaren geleden heeft een D66 lid in het EU parlement eens gezegd. Maak de EU landen van elkaar afhankelijk en daarmee zijn ze voor elkaar verantwoordelijk. De praktijk tussen landen is soms weerbarstig, maar als er met een zak geld wordt gerammeld! Maar we zullen het wel zien. Grt. Daan Kranenburg.

  Like

 13. delamontagne zegt:

  Interview Channel 4: ” Als Polen zó Veilig is, komt dat omdat wij geen ENKELE illegale “immigrant” hebben toegelaten.

  Dominik Tarczyński, a member of Poland’s Law and Justice party was recently interviewed by Britain’s Channel 4. According to the Polish MP, his country is safe because it refused to accept illegal Muslim migrants.

  Channel 4 host Cathy Newman asks Tarczyński “how many refugees Poland has taken,” Tarczyński says “zero”. When Newman asks him if he is proud of that, he says: “If you’re asking me about illegal Muslim migrants, not even one will come to Poland, if it’s illegal.”

  The Polish MP explains how his country has accepted already 2 million Ukrainians who are working peacefully in the country. He adds that Poland will not receive even one Muslim, because that is what “we’ve promised”.
  When Newman says it sounds like he’s proud of it and reminds him of accusations of racism, Tarczyński says:
  “This is what our people expect from our government (…) this is why Poland is so safe, this is the reason why we had not even one terrorist attack”.

  Like

 14. LUCIA zegt:

  Als je in de EU wilt blijven kun je beter in een van de Slavische/oostblok landen gaan zitten, daar hebben ze nog ballen en gevoel voor het eigen volk. Zet gewoon je huis te koop en verkas… zo simpel is het . Nederfascistan is a loosing game

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s