Toenemende droogte? Het regent al jaren juist meer in de Sahel-landen

Screenshot_251

(Door: Gerbert van der Aa)

Klimaatverandering pakt niet overal slecht uit. In de Afrikaanse Sahel valt nu meer regen dan dertig jaar geleden. De hulpindustrie probeert deze positieve ontwikkeling te bagatelliseren.

Hongersnood, terrorisme, verwoestijning: uit de Sahel, de overgangszone tussen de Sahara en de Afrikaanse savanne, komt zelden goed nieuws. Klimaatverandering wordt vaak genoemd als oorzaak van de problemen. Door droogte neemt het aantal conflicten over water en landbouwgrond toe, aldus hulporganisatie Oxfam Novib. De Afrikanen die vanuit de Sahel richting Europa reizen, heten tegenwoordig klimaatvluchtelingen.

Lees verder>>>
(h/t Saskia D.)
NRC.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Vluchtelingen", Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Demografie, Desinformatie, establishment, Globalisering, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, klimaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, New World Order, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Toenemende droogte? Het regent al jaren juist meer in de Sahel-landen

 1. Saskia Dubbeldam zegt:

  Geweldig verhaal, vooral ook die laatste regel: “maar de hulpindustrie geeft liever het klimaat de schuld”. Overbevolking is gewoon het grootste probleem in Afrika, maar daar mag je niet over praten.
  Ik adviseer de Bron lezer om een pdf-je te maken van het NRC-artikel, want ik geloof nooit dat de deugmaffia dit heel lang tolereert.

  Geliked door 2 people

  • spoorinmiddelsbijster zegt:

   Ik denk dat je helemaal gelijk gaat krijgen. Waarschijnlijk hebben ze nu al spijt van plaatsing, dit goede artikel echt zo helemaal niet NRC.

   Like

 2. kampersrene zegt:

  Inderdaad ze verkopen al regenschermen op de plaatselijke markt
  klimaat- fluchtelingen.,daarvaltietsterapen- fluchtelingen ,naarleefloonzoekende- fluchtelingen tafelschuimende-fluchtelingen, gratisgebidkrijgende – fluchtelingen enz enz en nu worden wij verrijkt met een nieuw soort fluchteling

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Dus het NRC kan toch aan berichtgeving doen die niet besmet is met een of ander ideologisch virus.

  Meer, meer, meer.

  Maar ja op welke pagina staat dit bericht in de papieren uitgave?

  Geliked door 1 persoon

 4. Eva110 zegt:

  Mooi, dan zijn een container met schoppen en zakken zaad waarschijnlijk erg welkom.
  Hierdoor kunnen de mensen hun eigen voedsel gaan verbouwen en hoeven ze geen honger meer te lijden.
  Bijkomstig voordeel daarbij is dat als ze lichamelijk aan het werk gaan sávonds moe en voldaan naar bed kunnen gaan en de tijd gebruiken om te slapen in plaats van onbeperkt kinderen te maken.
  En om het helemaal af te maken sturen we ook nog een lading condooms die kant uit dan hebben alle Gewenste kindjes genoeg te eten.

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Eva110, je idee in de eerste twee zinnen is niet slecht. Je bedoelt het goed. Maar helaas zal ik je moeten vertellen, dat je echt geen flauw idee hebt van de eigenschappen van de Afrikaanse man, hoewel hierover op dit blog al bijna boekdelen over zijn geschreven. Ik neem het je niet eens kwalijk, want het schijnt dat je een new be bent hier en bovendien zijn dat dingen die je beslist niet op school, in verenigingen of zo goed als alle partijen zult leren.
   De Afrikaanse man verricht geen lichamelijke arbeid, behalve dan om nog even een paar nakomelingen te fabriceren. Werken en dan ook nog met schop e.d. staat niet in hun toch al zo beperkte wooordenboek. Onbeperkt kinderen maken natuurlijk weer wel. Maar beslist niet met een condoom. Dat ziin dingen die een aanval op hun mannelijkheid doen. Je kunt die dingen sturen, maar dat zijn dan speeltjes voor de kinderen, die er balonnen van maken, het liefst nog gevuld met water indien dat voorhanden is en de bron met de pomp die goedwillende Europese mensjes daar in het zweet van hun aangezicht hebben geslagen en geplaatst niet kapot. is. Als er al gewerkt wordt doen dat de vrouwen, maar zelfs dat zet niet veel zoden aan de dijk.
   Zoals gezegd, goed bedoeld, maar zal niet functioneren.

   Like

 5. Taljaard zegt:

  Wanneer Afrika bevolkt zou zijn met Europeanen zou het hele continent binnen 50 jaar het meest welvarende werelddeel ter wereld worden. Misschien zou het daarom een goed idee zijn om een bevolkingsruil voor te stellen; de Afrikanen mogen heel Europa hebben en alle Europeanen vestigen zich in Afrika.

  Dan loopt Nederland binnen de kortste tijd onder water, krijgen ze overal in Europa hongersnoden, epidemieën, misoogsten, burgeroorlogen enz., en liggen steden als Londen, Parijs en Berlijn binnen de kortste keren in puin. Ze mogen het hebben als ze dat dan zo graag willen; inclusief het rottige en wispelturige klimaat, de moeilijke en van zichzelf vaak onvruchtbare landbouwgronden en het gebrek aan delfstoffen en natuurlijke rijkdommen.
  Daar komt niks van terecht.

  Maar dan moeten ze er ook blijven.
  En dan wordt West Europa het zwarte gat van de wereld en de speeltuin van de duivel.
  Zoals nagenoeg heel zwart Afrika dat sinds de dekolonisatie van de jaren `50-`70 ook al is.

  Geliked door 3 people

  • Saskia Dubbeldam zegt:

   Dat is dus gewoon echt zo hè. Europeanen zouden eens wat trotser moeten zijn op hun afkomst in plaats van zich enkel te focussen op de misstanden die met die afkomst gepaard zijn gegaan. Zonder Europeanen die telkens weer alles verzinnen voor die Afrikanen komt dat continent nooit verder.

   Like

 6. Tistochwat zegt:

  De ‘socialist’ moet toch wát verzinnen om te kunnen blijven verdienen aan de import van mohammedaanse ‘asielzoekers’/’vluchtelingen’/’migranten’?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s