Veel gekker kan het niet worden (het eerste boek met en over Geert Wilders)

Screenshot_264

Samenvatting

Geert Wilders is een fenomeen! Hij is de spraakmakendste en meest opmerkelijke politicus van dit moment. Maar wie is de mens Geert Wilders? Wat maakte hem tot wat hij nu is geworden? Wat drijft hem?

Veel gekker kan het niet worden, een verwijzing naar een van zijn uitspraken, is het eerste boek over Geert Wilders. Het boek bevat veel nieuw, vaak niet eerder gepubliceerd, feitenmateriaal. Zo vertelt Wilders zelf (!) voor het eerst uitvoerig over zijn jeugd, familie en opvoeding. Daarnaast komen zijn Oost-Europa connecties, zijn opkomst in de VVD en de oorsprong van de Partij voor de Vrijheid uitgebreid aan bod. Ook spreken veel mensen in Wilders’ directe omgeving zich openlijk over hem uit. Voor iedereen die meer wil weten over Geert Wilders is ‘Veel gekker kan het niet worden’ een absolute aanrader!

Recensie(s)

Journalistieke, niet-geautoriseerde (eerste) biografie over PVV-politicus Geert Wilders. Voorin Wilders’ redevoering tijdens het Koran-debat van 6 september 2007, waarin hij uiteenzet waarom zijns inziens de islam een gevaarlijke godsdienst is die bestreden moet worden. Met een biografische schets van Wilders, een beschrijving van zijn gedachtegoed, zijn politieke loopbaan, zijn controversiële uitspraken en meningen, de reacties hierop enzovoort. Bevat een groot interview met Wilders zelf; daarna weigerde Wilders zijn verdere medewerking. Over het waarom verschillen de auteurs en Wilders van mening. Met verder interviews en commentaren van o.a. oud-fractiegenoot Hans van Baalen, voorzitter Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland Fouad Sidali, professor Wim Couwenberg (schreef o.a. ‘Opstand der burgers’) en de fractievoorzitters van de Tweede Kamer. De auteurs doen ook verslag van het onderzoek, hun beweegredenen en de moeizaam verlopende contacten met Wilders. Van Wilders’ op handen zijnde Koran-film wordt al even gewag gemaakt. Met bronnenopgave. Boeiend, goed gedocumenteerd, informatief inkijkje in het fenomeen Wilders. Blok was parlementair verslaggever, is nu redacteur bij Pauw en Witteman; freelance journalist Van Melle deed in de VS onderzoek naar nationale identiteit.

Bron:
www.bol.com/nl/
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders. Bookmark de permalink .

2 reacties op Veel gekker kan het niet worden (het eerste boek met en over Geert Wilders)

 1. ruud beijer zegt:

  Veel heel veel Nederlanders huichelen mee met de islam.Ook heel veel Nederlanders zijn blij met de vluchtelingen.Hopelijk stikken zij erin omdat ze de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen vernietigen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ruth zegt:

  Beste..
  Waarom bespreek je hier een boek van tien jaar geleden, terwijl vorige week een nieuw boek van hem van dezelfde auteur is uitgekomen dat Zo gek is het geworden heet 😉

  Dat is een veel beter werk, waar Wilders volledig aan heeft meegewerkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s